תשעה באב

coolit

New member
תשעה באב../images/Emo88.gif

האם היום הזה אומר לגבינו משהו? שתפו אותי בבקשה כי אני מתה לדעת.:]
זמני כניסת ויציאת הצום כניסת הצום צאת הצום אילת 19:37 20:07 באר שבע 19:41 20:11 חיפה 19:44 20:14 טבריה 19:42 20:12 ירושלים 19:46 20:16 צפת 19:42 20:12 תל אביב 19:43 20:13
הלכות תשעה באב א. בערב ט` באב עושים סעודה מפסקת אחר חצות (12‎:45‎ בירושלים) ולא אוכלים בה שני תבשילין. ב. נוהגים לשבת על גבי קרקע בסעודה מפסקת. ג. לא מטיילים ביום זה, ואף יש שאסרו ללמוד תורה מחצות היום כי התורה משמחת, אלא רק לומד דברים שמותר ללמוד בט` באב בעצמו (דברים קשים, או פורענות שבנבואות וכדומה). תענית ט` באב. א. ביום זה אסור לרחוץ, לסוך ולנעול נעלי עור, לאכול ולשתות ולשמש מיטתו. ב. רחיצה אסורה בין במים חמים ובין בצונן, אסור גם להושיט אצבע למים. ואם הידיים מלוכלכות מותר לרחוץ רק כדי להעביר הלכלוך. בבוקר יש ליטול רק עד קשרי האצבעות ולהעביר קצת לחות לעיניים. ג. נעילת סנדל עור ונעלי עור אסורה. ד. כמו כן לא שואלים שלום לשום אדם ביום זה, ואם אדם שאינו מכיר את הדין שואל בשלומנו - עונים לו בשפה רפה. ה. אסור ללמוד תורה, רק בדברים העצובים שבאיוב, איכה וכדומה מותר. ו. אסור לשבת על גבי כסא או ספסל עד חצות היום, ולכן בבית הכנסת נוהגים להפוך את הספסלים ולשבת על הרצפה מקריאת מגילת איכה של הלילה. ז. קיימים הבדלים בתפילה, ואלו מודפסים בסידורים (הבולט שבהם בנוסח תפילת נחם בשמונה עשרה). כמו כן נהגו ברוב קהילות ישראל להניח תפילין רק במנחה ולא בשחרית.

ketty the sheep

New member
תמיד תהיתי

מאיפה בא ההבדל בשעות של יציאה/כניסה של מועדים שונים, הרי כולנו נמצאים באותו איזור זמן? (אני זוכרת שפעם הסבירו לי שהיה איזשהו הגיון בהבדל בין ירושלים לשאר הארץ, אבל למה יש כזה הבדל בין באר שבע לאילת, למשל?)

coolit

New member
כי.. זה מרחק חח?

כמו שיש הבדלי שעות בין הצד המזרחי של ארה"ב לצד המערבי של ארה"ב.. אז גם אצלנו יש.. אבל אצלם זה הבדל של כמה שעות ואצלנו זה הבדל של כמה דקות

ketty the sheep

New member
אבל אין באמת הבדל

כלומר, כל המדינה נמצאת בערך על אותו קו אורך, ואין באמת הבדל בזמנים בין ת"א לאילת. ם.ם

nettus

New member
יש הבדלים

בעיקרון עם הולכים לפי קווי האורך או משהו כזה, רואים שינוי של 4 דקות לפה ולפה, אבל בגלל שבנקודה אחת את לא תגידי השעה אחת, ובנקודה אחרת לתגידי שהשעה 1:16 אז עיגלו את זה שזה יהיה יותר קל לאנשים, ויותר אחיד.

coolit

New member
אאוצ'...

נדמה לי שזאת פעם ראשונה בחיים שנפגעתי ככה ממשפט כזה.

אני חושבת שהיא יותר נעלבה מהקטע של../images/Emo71.gif

"כולה תשעה באב", תשעה באב זה יום אבל על חורבן בית המקדש של העם היהודי. 'כולה תשעה באב?'

Fragile rose

New member
ולזה בדיוק התכוונתי

יש אנשים שלא חונכו באותה דרך כמוהה ואין אותה צורת מחשבה ויש אנשים שחינכו אותם להבנה שתשעה באב זה לא כזה ביגדיל

DIE kvar

New member
ובכל זאת (ותסלחו לי שאני לא בדעה הרגילה שלי)

תשעה באב זה יום אבל וגם אם חורבן בית המקדש זו לא סיבה לאבל מבחינתך, זה בהחלט פוגע לזלזל באבלם של אחרים. זה כמו שאדם שאינו יהודי יזלזל בפניך ביום הזכרון לשואה. נכון שזה לא העם שלו עליו מתאבלים, אבל בכל זאת אין לו זכות לזלזל בכך, זה לא כ"כ מוסרי, וזה בהחלט פוגע.

Fragile rose

New member
ואיפה בדיוק זלזלתי?

זו עובדה שחלק נורא נכבד מארץ ישראל לא יודע מה פשר הצום ולמה 9 באב נחשב ליום אבל

Immortality

New member
originalme זילזלה.

"כולה תשעה באב" זה זלזול, על אחת כמה וכמה כשזה משורשר בסיטואציה הזו

DIE kvar

New member
ואיפה בדיוק דיברתי על הזלול שלך?

דיברתי על זו שכביכול הגנת עליה והעובדה שכתבת נורא לא רלוונטית לשום דבר ממה שאמרתי לך או לא לך קיצר מה את רוצה

למעלה