תשדיר שינוי - אסון!

snift

New member
הבד"ץ

אכן מאגד את צרכני הקצה ולא את המתווכים. הבד"ץ מאגד את אותם אנשים פרטיים ו/או מוסדיים שמעוניינים לקנות רק ממי שהם סומכים עליו. אין כאן התאגדות של היצרנים. הבעיה היא שהחוק שהציע שינוי הוא לא תקין וכנראה גם לא יעבור את מבחן בג"ץ. מה שצריך לעשות זה התארגנות ציבורית חילונית (שלא בחוק), שתוכיח לבעלי החנויות והיצרנים שיש שוק שמעוניין במוצרים יותר זולים וללא הכשר.

נראה לי

שאתה מבין מה שאתה רוצה להבין. 1. שינוי לא מתנגדת לעצם קיומו של הבד"צ, וגם אני לא. מבחינתנו, שיהיה גם אולטרה-בד"צ. השאלה היא לא הבד"צ, אלא איזה שימוש עושים בו. 2. הצעת החוק של שינוי תעמוד גם תעמוד במבחן בג"צ, ואם היית קורא אותה היית רואה שהיא בכלל לא מתייחסת לבד"צ. ההצעה, שהובאה כאן, מתייחסת למצב של איום בשלילת תעודת הכשר מלקוח של חברת פרסום על רקע פרסומים לא "נאותים" (של לקוח אחר בכלל!). אם אתה חושב שזה לא לחץ קרטלי, אלא לחץ צרכני כשר, אז אני צריך לתפוס שיחה צפופה עם המרצה שלך לכלכלה. 3. לגבי ההתארגנות הציבורית החילונית, אני מסכים. אבל בשביל זה צריך לעורר את הציבור החילוני ולא להרדים אותו בפאסיביות כנועה. וגם אז, צריך למנוע מהבד"צ להתפשט בדרכים פסולות, כדוגמת לחצים קרטליים. 4. צריך להיות מאד תמים כדי לחשוב שהשתלטות הבד"צ על השוק נגרמה כל כולה בשל לחץ צרכני ותו לא. מאד מאד תמים.

snift

New member
תשובות

4. גם מי שמארגן צרכנים הוא צרכן. 3. עד כמה שאני יודע הבד"ץ לא "מתפשט" ובטח לא באמעים פסולים. 2. גם הדוגמא של החרמת חנות כי היא מוכרת גם בגדים של זארה זה זהה לדוגמא של פוסטר מדיה, ולא זכור לי שיצאו נגדינו כשעשינו עליהם חרם. 1. לדעתי, ולאו דווקא לדעת המרצה שלי לכלכלה, שימוש בכח צרכני הוא הדבר הכי טוב שיש. רק ככה ניתן להגיע באמת לרצון הצרכן. זה לא חוכמה לאסור על החרדים להתאגד רק כי החילונים לא מצליחים. נתאגד גם אנחנו וניכנס בהם, אבל לא דרך חוקים פסולים שאינם דמוקרטיים.

הבהרות

לגבי דוגמת זארה, האנלוגיה לא תקפה. בד"צ לא מבקש להחרים את פוסטרמדיה (כפי שמחרימים את החנות המסוימת במקרה זארה), אלא הוא מחרים את יצרני הבגדים האחרים שמשווקים לאותה חנות. יחי ההבדל הקטן! הדבר אינו קביל מבחינה כלכלית. אני כבר לא מדבר על ההטעייה שנגרמת כאן לצרכן התמים עקב שלילת כשרות מטעמים של לחץ צרכני (הוא חושב שהמוצר לא כשר, בעוד שהטעמים הם אחרים). ליתר הדברים כבר התייחסתי. ושוב אומר, אף אחד לא מבקש לאסור על החרדים להתאגד! איפה מצאת את זה??? אני כבר לא יודע אם אתה סתם מתבלבל או מבקש להטעות.

snift

New member
אם הבד"ץ

הסיר כשרות מאחרים שמפרסמים בפוסטר מדיה הרי שזה אכן חמור. לא כך אני הבנתי את המקרה.

gershon17

New member
קרטל של קונים זה לא ממש קרטל...

חוק שמונע מצרכנים להתאגד הוא חוק רע. למה למנוע מהם להתאגד? אסור להכריח אנשים להתאגד באמצעות איומים, אבל זה בגלל שאסור לאיים על אנשים לעשות משהו באופן כללי. אין קשר בין זה לבין חרם צרכנים.

קונים לעומת צרכנים

לא מדוייק. כל התאגדות שנועדה לפגוע בתחרותיות היא רעה. התאגדות צרכנים לא אמורה למנוע תחרותיות, אלא לקדם אינטרסים שונים ובכפוף לכך אין איתה בעיה. גם התאגדות קונים, שאינם צרכני קצה, יכולה להיות רעה. למשל, התאגדות של בעלי מכולת, שהם לא קונים סחורה מיצרן מסויים כדי להוציא אותו מהשוק. הדברים מוסדרים היום בחוק הישראלי בפירוט ומפוקחים על ידי הממונה על ההגבלים העסקיים (גם לגבי קונים המנהלים עסקים). עם זאת, אני מסכים שזה לא נושא פשוט, והוא לא עומד כרגע בראש מעייננו.

לגבי מתלבטי ליכוד/שס

לדעתי, הם יקפצו לש"ס בכל מקרה. אלא אם כן, שינוי תתחיל לדבר על מזג האוויר... ואולי גם יש בזה משהו טוב, הליכוד יבין את חטאיו. הוא יבין שהוא צריך לחדש את הברית עם הציבור החילוני ולא לסמוך על החרדים. הוא יבין שהשותפות עם ש"ס רק גרמה לו נזק. הוא יבין שאם הוא לא ילך לממשלה חילונית עם שינוי, גם הציבור (הדי מכובד) שנשאר איתו יפנה לו עורף. אנחנו לא אחראים למנדטים של הליכוד! שהוא ישבור את הראש לבד!

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

רבותיי! כהרגלי- תשובות. ככל הידוע לי התשדיר שמופיע באתר הוא מהבחירות הקודמות. בשבוע שעבר צולמו התשדירים, ותאמינו לי שאתם תיהיו כולכם מרוצים מהם. אנחנו בונים את עצמנו כמפלגה השלישית (ואולי השניה) בדוגלה בכנסת, וזה מאוד ניכר בתשדירים. שאלות נוספות מוזמנות...

NetGangsta

New member
לדעתי תשדיר טוב מאוד! רק לא כדאי

שכולם יהיו כמוהו... חוצמיזה, הייתי בטוח שלא יהיו יותר תשדירים אנטי-חרדיים. שזה כבר כאילו כל הציבור יודע.

למעלה