תשדיר שינוי - אסון!

../images/Emo41.gif תשובות:

דרך אגב - אם תעיין בפורום תגלה שכל השאלות ששאלת כבר נענו. 1. רוב הוא לא מספיק. אתה צריך שיהיה כאן רוב יצרני. אם עוד 25 שנה יהיה כאן במדינה רוב של חרדים אולי יהיה כאן רוב יהודי אבל אני ושאר החילונים ננוס על נפשנו... בנוסף - מדובר בנטל כלכלי כבד ביותר על שמתבטא במיסים. (דרך אגב: מחוק משפחות ברוכות ילדים נהנים גם הערביים שנואי נפשך ככה שהדבר היחיד שהוא מביא זה אינפלצייה בשוק הלידות של הערבים הישראלים והחרדים) 2. מצידי שיהיה סיבסוד ללומדי תורה ששירתו בצבא ממש כשם שיש לסטודנט באוניברסיטה באותו סדר גודל שניתן לסטודנטים. זכור שמשך תקופת תקצוב היא שלוש שנים (או מקביל במספר נקודות זכות לתואר). כמובן שגם הישיבות יצטרכו לעמוד בקריטריונים אקדמאיים. לנהל מבחנים, להציג דרישות קבלה וכד´. 3. אם אני לא הייתי מגיע ליום הגיוס היו שולחים אלי הביתה משטרה. פשוט מאד. כולנו מגוייסים בכפייה. ובנוגע לשאלתך האם משתלם לצה"ל - תעשה חישוב כמה עולים אנשים המילואים לצה"ל ותגלה שהרבה יותר נוח לשלם לחייל משכורת בין 300 ל600 ש"ח (+הוצאות נוספות שלא משולמות לו אלא מוצאות עליו כגון ביגוד, מזון וכד´) ולעומתו קח איש מילואים שמקבל עבור כל יום במילואים שווה ערך יום עבודה ע"פ משכורתו (פלוס כל ההוצאות הנילוות שקיימות אצל חייל סדיר כגון ציוד אישי ואוכל). בחישוב זריז תגלה ששוה להחזיק סדיר ממילואימניק שעלול לעלות למדינה על 30 יום מילואים משהו כמו 15,000 שקל (ולפעמים הרבה יותר). ובכל זה בכל לא קלטתי את הנזק שנגרם לכלכלת המדינה כתוצאה מאבדן ימי עבודה. הנזק המוסרי שבאי שיוויון מה שמביא לירידה מוראלית ותחושת מירמור אצל המשרתים במילואים. ובנימה אישית: נורא משעשע/מכעיס אותי שדווקא תמיד אותם ימנים המנסים לצייר את עצמם כיותר ציוניים/לאומיים הם אלו התומכים בהשתמטות ממוסדת. מבחינתי כל מי שהצביע בעד חוק טל וכל מי שתומך בהמשך הפטור לחרדים ממש לא מבין מהי ציונות.

yeshivaboy

New member
תשובות

בס"ד 1. לכן אמרתי שצריך לפעול לחקיקת חוק קצבאות ליהודים. (וזה הרבה פחות גזעני ממה שזה נשמע. זה פשוט בא להגן על אופיה של המדינה) 2. אני מסכים שהגיוס הוא חובה ( =מצווה ) אך אם יש ציבור שמשתמט מהחובה (ההלכתית, לא החוקית) להתגייס לא ניתן לגייס אותו גם עם בעזרת חוק שכן אתה יודע טוב ממני שמי שרוצה להתחמק משירות ימצא יפה מאוד את הדרך הנכונה לקב"ן ויאללא הבייתה.. 3. אני מדבר על הצורך להעלות את רמת הכשרות, להעיף את הבנות מהשטח וכדו´ (תנאים שניתנים לנח"ל החרדי ואת חלקם כמו למשל חומרות בהכשרים אינני סבור שיש לתת בצבא אך מבחינתך יהיה זה לא מוסרי לגייסם בלי תנאים אלו) אני מקוווה שאני יותר משעשע ממכעיס

../images/Emo41.gif תשובות לתשובות

1. חוק קצבאות ליהודים הוא אכן גזעני. ממש כמו חוקי נירנברג - לא פחות ולא יותר. אתה לא יכול לבוא בטענות לאף עם שפגע ביהודים במהלך ההיסטוריה אם תחוקק חוק כזה. בנוסף - זה עדיין לא פותר את הבעייה של רוב חרדי (שבמתכונת של היום מדובר בקריסה כלכלית ביטחונית של המדינה ובאופצייה שבין בריחה המונית של חילוניים/הפיכה צבאית/חלוקה לשתי מדינות יהודה-ישראל) 2. אני באמת בעד להקשיח את העניין של היציאה על קב"ן. היום כל עלוב נפש יוצא על קב"ן. הבעייה היא אאיך אתה בא בטענות לאחד כזה שהוא אומר לך "למה שאני אשרת בצבא בזמן שלחרדי המדינה מסדרת פטור אוטומטי. אני סידרתי לעצמי פטור" 3. אין שום בעייה עם הכשרות. צה"ל גם ככה עובר היום לקייטרינג ולא תהיה שום בעייה לקנות עבורם אוכל ממטבחים חיצוניים. לגבי הבנות - אפשרי בהחלט שיוקמו גדודים רק לחרדים. רק שאלה קטנה - בפעם האחרונה שעברתי בבני ברק או במאה שערים ראיתי הרבה מאד בחורות....למה אתה לא מציע לסלק אותן מהרחובות בשם הצניעות וההתחשבות בתלמידי התורה. (ודרך אגב - חצי מהמשפחה שלי הם כיפות סרוגות והחברה הצעירים אמרו לי כבר הרבה מאד פעמים על ההבדל העמוק בין דעתם בנושאי קרבה לבנות לבין דעת הרבנים.) 3.

ביאטה

New member
סלח לי בבקשה...

אך אותו ציבור יכול לשרת שירות לאומי . ועוד דבר בנוגע לאוניברסיטאות, למה שיהיה סיבסוד ללומדי תורה ??? הכיצד הם מועילים אח"כ למדינה ?!?! אתה יודע מה ?!!? שלימודי תורה יעלו כמו הלימודים באוניברסיטה ואז נראה. והמצב בכי טוב, שיהיה ההפך ! ששכר הלימוד באוניברסיטה יעלה כמו בכולל , ושהסטודנטים יקבלו עוד מעונות וגם כסף לביזבוזים ! מתאים ?

ronen1981

New member
תשובות קצרות.

1)ההתמודדות הדמוגרפית כיום נכשלה עובדה הלכו והגדילו את קצבאות הילדים ללא ישועה הדבר היחידי שזה גרם זה נזק עצום לכלכלה ובכך לחוסן הלאומי כלכלי של ישראל. המוסלמים כשם שהחרדים מגדילים את כמות ילדיהם כתוצאה מעידוד הילודה. אם אתה רוצה באמת לדאוג לנושא הדמוגרפי דוכא ביטול חוק מרובות ילדים והגדלת התקציב ל5 הילדים הראשונים תוך הכנסת חוק המעונות (הכרה במעונות לנשים עובדות לצרכי מס לילדים עד גיל 6.) ועוד יוזמות כאלו הם שיעזרו להתמודד דמוגרפית ויעודדות גידול של כילד בממוצע למשפחה בקרב המשפחות החילוניות-מסורתיות. (וזאת מבלי לפגוע בכך שהילדים שיגדלו יהיו פרודוקטיבים בעצמם למדינה ישרתו בצבא ויעבדו לפרנסתם.) כיום המצב אפסורדי ! ולא ארחיב בנושא. 2)לומדי האוניברסיטה שירתו בצבא והופכים בבגרותם לאנשים עובדים שמשלמים מיסים ועושים מילואים. האברכים כל חייהם חיים על חשבון המדינה ומשטמטים מצבא ומשירות מילואים. מבין ההבדל העצום!!!. 3)כן משתלם לצהל ולכלל הציבור ויש לפעול בצורה חכמה של שילוב הן בצבא והן בשירות לאומי. (שינוי מוכנה לפשרה ושילוב הנשים בשירות לאומי כמו בנות הציונות הדתית.)

yeshivaboy

New member
על 1 ו 3 עניתי בתשובתי באשכול זה

בס"ד על 2: מי שלומד תורה ואיננו עובד - זה פסול. במיוחד עם הוא משתמש בקצבאות של המדינה. אך יותר ויותר חרדים יוצאים לעבוד. האם יש לך נתונים על אחוז החרדים העובדים?

החרדים הם אלה שדואגים לרב הערבי

חוק קיצבאות הילדים מעודד ילודה ערבית,כך שהחרדים הם אלה שיגרמו לכך שיהיה רב ערבי לומדי התורה לא עובדים ולא יעבדו במשך חייהם בעבודה יצרנית,תלמידי האוניברסיטה כן ואם המדינה הייתה תומכת בסטודנטים כמו בישיבות היינו מעצמה עולמית

ronen1981

New member
../images/Emo23.gifהינה הצעת חוק שתעזור לך להבין.

הציבור עצמו צריך לבוא בדרישה שיהיו מכירת מוצרים ללא הכשר בדץ נוסף על אלו עם ההכשר והוא יבחר מתוכם (שינוי בחוק לא תאסור על מכירת בדץ.) היוזמה של שינוי בנושא מבחינת חקיקה היא הבאה. . הצעת חוק העונשין (תיקון - חרם מסחרי) התש"ס 1999: מטרת החוק היא למנוע מצב שבו גוף מסוים סוחט גוף אחר, באמצעות הפעלת איומים על גוף שלישי. כדוגמה לבעיה הובאו האיומים של "הוועד למניעת פרסומי שחץ" על חברת "פוסטר מדיה", שאם לא תסיר את שלטי החוצות בהם נראים דוגמנים חשופים - יסיר הוועד את הכשרות מחברות המזון המפרסמות באמצעות "פוסטר מדיה". ההצעה נפלה בקריאה טרומית והונחה שוב על שולחן הכנסת. עכשיו מבין? (זה הסיבה למה אמרתי שהתשדיר מזיק למי שלא מתעמק בנושא.)

snift

New member
זה הצעת חוק שהייתי מצפה ממר"צ

ולא משינוי, זה חוק לא קפיטליסטי ופגע ביעילות השוק. כמו שזכותו של ציבור להתאגד ולא לקנות ממך כי אתה סוגר את החנות מוקדם מידי לטמו, כך זכותו להתאגד ולא לקנות ממך כי אתה מוכר דברים שהן לא רוצים שתמכור. כמו שאני מחרים את זארה כי הם העסיקו ילדים בתת תנאים על ספינה בלב ים, וכן מחרים גם חנויות שמוכרות מוצרים של זארה. החוק הזה יגרום לכך שאני יהיה זה שיעבור על החוק כי אני מוחה כנגד התעללות בילדים.

זה כי אין לך מושג בכלכלת שוק

כלכלת שוק שוללת התנהגות קרטלית מסוג זה. כלכלת שוק דורשת תנאים של תחרות חופשית על פי כללי ביקוש והיצע, ולא על פי הסכמים בין קונים. פנה למילטון פרידמן להסברים והרחבות.

snift

New member
בוא לא נתחיל לזרוק

"בזז וורדס". לפי קיינס - אין להתערב ויש לתת לכוחות השוק לעשות את שלהם, חרם צרכנות הוא כח של הקונים וזכותם להשתמש בו. מי שכלכלי לו למכור רק לחילונים - שיערב לו. מי שחושב שכדאי לו למכור גם לחרדים - ימכור כשר. שימו לב - אני לא מדבר על הכשרות של הרבנות שממומנת על ידי המדינה, אני מתייחס אך ורק ל"ועד העובדים" שנקרא - הבד"ץ.

בוא תראה

אם כל צרכן מחליט בעצמו אם לקנות או לא - זה בסדר. אם צרכן רוצה לקנות, אבל צרכן אחר מגביל אותו מלעשות כן (בין היתר על ידי איומים, כמפורט בהצעת שינוי למעלה) - זה נגד כוחות השוק. האיום פועל נגד חוקי הביקוש וההיצע, ולכן הוא בא לעולם. אלמלא האיום, היה הצרכן המאויים קונה, וזה המצב היעיל מבחינת כוחות השוק.

snift

New member
אז אסור להתאגד ?

מה עם ההסדרות, ועדי עובדים ? מקום העבודה שלי השיג לנו הנחה בכל מיני מסעדות וכו´ תוך "איום" מרומז שאם לא יתנו, אז נלך למקום אחר. איומים פיזיים - לא בבית ספרינו, אך "איום" בהחרמת החנות ו/או המפעל משום שאני לא מסכים עם דרך התפעול שלהם - תקין לחלוטין.

אם אתה

לא מבחין בין התאגדות מותרת לבין איומים, יש לך בעיה. התאגדות של עובדים מותרת, אם כי אכן יש בעיה עם עניין ההנחות... ההתאגדות היא לצורך יחסי העבודה. האיום שאתה ציינת הוא קרטל. אתה יודע מה זה קרטל?

snift

New member
כן, אני יודע מהו קרטל,

3 שנים של לימודי כלכלה נתנו לי מושג כל שהוא. התאגדות צרכנים היא לא קרטל, היא חרם, זה מותר וחוקי וקורה בכל מדינה מתוקנת בעולם. האם ההתארגנות נגד זארה וחנויות שמוכרות את מוצריה היא קרטל ? לפי הגדרה כלכלית אין זה קרטל. כמו שזכותי להתאגד ולא לקנות בחנויות שמוכרות את מוצרי זארה, כך זכותם של החרדים להתאגד ולא לקנות בחנויות שאינן בעלות הכשר. שימו לב, לא מדובר כאן על התנהלות בנוסח המאפיה של "אם לא תשלם יקרה משהו רע", אלא רק בהחלטה שאם לא תהיה כשר אנחנו (החרדים) לא נקנה ממך. אני לא מצליח להבין איך אדם שפוי יכול לצאת נגד התארגנות כזו, הלואי על כולנו כח כזה אל מול היצרנים והמוכרים. חוץ מזה - החנויות ה"כשרות" של החרדים הן החנויות הזולות ביותר במדינה (ברכת רחל וכו..)

קרטלים

קודם כל, תרשה לי להתנצל על הסגנון. הוא לא היה במקום. אילו היה מדובר בהתאגדות צרכנים תמימה, ניחא. אפשר להתווכח על השאלה עד כמה זהו איגוד צרכני או לא. העניין הוא שההתאגדות אינה של צרכני הקצה, אלא של בעלי העסקים, מטעמים כלכליים גרידא של דיכוי התחרות. הם מבינים שכדאי להם להשקיע בקווי ייצור בד"ציים, אם המתחרים לא ישקיעו בקווי ייצור אחרים. לכן, הם יוצרים כאן כבילה בין בעלי העסקים, שהיא קרטל לכל דבר ועניין, שלא לפתוח קווי ייצור ללא הכשר בד"צ (למה להם להשקיע בקו ייצור נוסף אם הציבור החילוני משלם וגם דואגים שלא תהיה לו אלטרנטיבה???). שוב, אני לא מאשים את החרדים בעניין הזה, אלא את החילוניים שנותנים לזה לקרות. המסר של שינוי הוא נגד החילוניים ולא נגד החרדים, שמבחינתם עושים דבר לגיטימי (כל עוד מדובר רק בצרכני קצה שלא מפעילים שום איום, וגם זה קורה). בתנאי שוק חופשי, היצרנים היו מזהים את נתחי השוק, והיה נוצר פילוח טבעי של מגזרים, כשהרוב מן הסתם היה פונה לשוק החילוני. מה שקורה היום אינו נובע מכך שהחרדים עומדים על זכויותיהם הלגיטימיות כצרכנים (מחשש שמא לא יהיה להם פלח שוק), אלא גולש להתנהגות קרטלית ברמות שונות שמטרתה דיכוי של תחרותיות.

למעלה