תשדיר שינוי - אסון!

yoga99x

New member
תשדיר שינוי - אסון!

אם קמפיין הטלוויזיה של שינוי הולך להראות כמו תשדיר הבדץ שמופיע באתר המפלגה מדובר בקמפיין רע והרסני שיגרום נזק בל ישעור למומנטום של שינוי. לשינוי יש גרעין קשה של מצביעים שיביא לה 6 מנדטים. כל היתר אינם בכיס של שינוי וקמפיין מקומם ומטופש שכזה יבריח אותם מהמפלגה. נושא הבד"ץ הוא נושא שולי וערטילאי שאינו עומד בראש רשימת הנושאים המעסיקים את הציבור. במקום לעסוק בנושאים האמיתיים שיכולים לעורר את הצופים: ישיבות פיקטיביות, שחיתות במשרד הדתות, התעמרות בעולים בשם הדת, ההסתה של ש"ס נגד התרבות החילונית ציונית, החתירה תחת שלטון החוק, אי גיוס תלמידי ישיבות וכו - התשדיר מתמקד בנושא זניח ועושה זאת באמצעים טלויזיוניים עלובים שמרחיקים מהמפלגה את המצביעים הפוטנציאלים: הפתיח עם הקפוטות ממש משחק לידי המלעיזים המכנים את שינוי מפלגה אנטישמית. מה זה נותן? למי זה טוב? הכלל הראשון בפרסום זה פוזיטיביות עדיפה על נגטיביות. במקום לשים סמלים חילוניים ציונים ולהמחיש בצורה ויזואלית את זיקתה של שינוי לערכים של מחוללי הציונות ומייסדי המדינה בוחרים בשינוי שוב לפול לפח הזה ולהפציץ באייקונים אנטי חרדיים שמעוררים אי נוחות אצל רוב הציבור הרחב. כל ההופעה של לפיד בתשדיר דוחה ויוצרת רושם של ליצן טלוויזיני הכלאה של ג יפית עם גדעון רייכר. אם תשאלו מאה צופים מה נשאר להם בראש מהתשדיר התשובה השגורה תהיה לפיד מנופף בנייר טואלט ובו זמנית מדבר על מפעל שומר שבת. החיבור האסוציאטיבי המתבקש שבת- נייר טואלט יוצר שוב את הרושם ששלפיד רומס את ערכי היהדות ובז לסמליה. רבים מהמתנדנים בין הליכוד לש"ס עלולים להתביית על ש"ס כתגובת נגד לפרובוקציות האלו. ככה לא נראה מנהיג של מפלגה ציונית שאמורה לסחוף את הרוב השפוי - ככה נראה מנהיג של מפלגה קיקיונית שהולכת להיות האכזבה הגדולה של הבחירות. כמי שרואה במאבק בכפיה הדתית ובפונדמנטליזם החרדי את הנושא החשוב ביותר אני רואה בבחירות האלה הזדמנות אחרונה להציל את המדינה. ממשלה חילונית היא צו השעה ולשינוי יש תפקיד מכריע בכינונה. אל תתנו לכמה תסריטאים ובמאים כושלים להרוס את התקווה. תנו לנו קמפיין אחר שיסחוף את הישראלים ולא יקומם אותם. לא מאוחר לעשות חושבים ולהבין שזו לא הדרך!

ronen1981

New member
../images/Emo41.gifפניה לכל חברי שינוי באשר הם../images/Emo23.gif

אני מבקש שכל מי שמסכים איתי כי תשדיר הבד"ץ הנ"ל מזיק לנו יותר מאשר מועיל (לרוב משום שאינו מובן לציבור במשמעותו) שירשום לי הודעה בה הוא רושם באיזה סניף שינוי הוא חבר ושמו המלא אני יאגד זאת ברשימה אחת ואשלח זאת כפקס לועדת ההסברה. כמו כן אוהדי שינוי (שלא חברים רשומים) מוזמנים לעשות כך גם כן. (רק תצינו שאתם תומכי שינוי שתצביעו לשינוי ולא חברים רשומים.) בכבוד רב רונן.

snift

New member
אני לא אצביע שינוי

אבל אני בהחלט מעוניין שגם שינוי תהיה גדולה בכנסת הבאה ועוד יותר מכך מעוניין שהמפלגות החרדיות יהיו קטנות. התשדיר הזה משחק לידי החרדים, מאחר והוא יתן להם משהו לנגח איתו את ה"דמוקרטיה" של שינוי.

z1v2i3

New member
אין חצי הריון!

או שאתה בעד או שאתה נגד.לא כל מה שהתנועה עושה יראה לכל תומכיה,אז מה? אלי לא מקובלת הלגיטימציה ששינוי נותנת להומויאים ולסביות.אני מתעב את התופעה, לדעתי הם סוטים וכך צריך לנהוג בהם. אז לא על הכל חייבים להסכים!!

snift

New member
יש לי בעיות אחרות עם שינוי

אפליה היא לא אחת מהם. אני אצביע למפלגה שתקדם את הדברים שאני מאמין בהם יותר מאשר שינוי, אך זה לא סותר את העובדה שמבחינתי שינוי היא "הרע במיעוטו". אם לא היתה לי אפשרות להצביע למפלגה שבה אבחר, סביר להניח שהייתי מצביע לשינוי.

ronen1981

New member
אם לא תשלך לי מסר של שם שם משפחה.

אלה תישאר תחת סתם כינוי אני לא יכול להשתמש בזה ...

למה לא מובן???

אני לא יודע אם מתכוונים להשתמש בו גם הפעם, אבל התשדיר מאד מובן. הוא מסביר בדרך פשוטה כיצד הרוב החילוני נשאר פאסיבי ונותן לרב לקבוע לו דברים, מבלי שירצה או יהיה מודע לכך. כך הבנתי אותו בפעם הראשונה שצפיתי בו. מטרתו היא לעורר את הציבור החילוני ולגרום לו להיות ער לאבסורדים הקטנים שבחיינו, שכבר כל כך התרגלנו אליהם עד שאנו לוקחים אותם כמובנים מאליהם. מי שהוא מצביע פוטנציאל י של שינוי צריך להבין זאת כך, ולא כמשהו אחר. הדברים נאמרים מפורשות בתשדיר, ודי נמאס מזה שאנשים שמתנגדים לשינוי משתמשים בו נגדנו. הם ממילא לא יצביעו לשינוי. זה כמו אמנון יצחק שלוקח ציטטות של אישים חשובים ומשתמש בהם נגדם. אסור לתת לזה יד. בלי שום קשר, יכול להיות שמטרת התשדיר כבר הושגה ואין טעם לחזור עליו. השיקול צריך להיות אסטרטגי גרידא ביחס לזמן השידור שיש לנו, ולכן לא הייתי ממליץ על שום פניה לוועדת ההסברה בעניין.

Annie46

New member
גם אני חושבת כי התשדיר בסדר גמור

דווקא לפיד יוצא שם יופי ומשכנע. לא ראיתי בתשדיר משהו נגד הדת, אלא פארודיה על ההגזמה בכשרות. לדעתי אפשר לשדר התשדיר הזה מדי פעם והוא לא פוגע בדת או בדתיים, אלא רק בממסד הדתי, אשר מחפש להוציא כסף מאזרחים תמימים היכן שרק אפשר.

davidk07

New member
תשדיר הבד"ץ מזיק

שם : דוד כפרי בינתיים רשום כפעיל בלבד בסניף שינוי באיזור בינימינה, (מקוצר זמן בלבד, אני מקווה להתפקד באופן רשמי בסופ"ש הקרוב).

ronen1981

New member
חשוב לציין התשדיר הוא של שנת 1999

ולא מעטים בשינוי חושבים שאין להקרינו בתשדירים משום שהוא לציבור שלא מתעמק בנושא לא מובן ועשוי לא להבין כוונת שינוי. חשוב להבין שינוי לא תיזום חקיקה האוסרת על מכירת בד"ץ!!!.

yeshivaboy

New member
אז מה מטרת התשדיר?

בס"ד האם עליי להצביע שינוי בגלל שהיא טוענת נגד דברים שאין ביכולתה לפעול למען שיפור המצב בנוגע עליהם?

yeshivaboy

New member
אמ...

בס"ד לו היה מדובר בפורום של מפלגה אחרת הייתי מבין. אך פה מדובר בפורום של מפלגה הטוענת כי ישנו ציבור שמהווה מיעוט ופוגע בציבור אחר המהווה רוב האם אתר הקורא להעדיף את העסקתו של ציבור הרוב במדינת ישראל גם אם ציבור המיעוט (שבחלקו הגדול גם איננו אזרח) מציע מחיר זול יותר וזאת מתוך דאגה הדדית הוא גזעני?

אממממ....

בס"ד שמאל​
אני כמוך מתנגד להעסקתם של פלסטינאים בישראל משיקולי בטחון. אבל עם היחסים הבעיתיים שלנו עם ערביי ישראל אתר כזה רק גורם נזק. ממש כשם שלא הייתי מוכן לשמוע על מקום שלא משרת/מעסיק יהודים כך אני לא אוהב את העניין של מקום שלא מעסיק מוסלמים/נוצריים.

yeshivaboy

New member
תשובה

בס"ד 1. אתר עבודה עברית איננו קורא לא להעסיק מישהו אלא להעדיף העסקת יהודים. פשוט, ישנו עקרון של מחויבות הדדית של כל עם לעצמו ובטח עם כמו עם ישראל. 2. עם זאת, לא ניתן להתעלם מהעובדה שע"פ סקר 25% מהערבים ה"ישראלים" תומכים בטרור, פעולות טרור רבות בוצעו והסתייעו בערבים ישראלים (אם אתה רוצה אביא לכאן רשימה) ונציגי הציבור הערבי לא רק שאינם מגנים את הטרור אלא אף מארגנים עצרות ענק בהם קוראים "בדם ואש נפדה את דמם של השאהידים" ומאזינים לנואם המרכזי - תאוופיק תיראווי 3. האם תעדיף לא תעדיף להעסיק חילוני על חרדי? האם לא תעדיף להעזר בשירותיו של מי שמעסיק חילונים על פני זה שמעסיק חרדים? 4. אם אתה מתייחס לנושא "הגברת המתח והעוינות" מה דעתך על זה http://d.hofesh.org.il (אגב, לדעתי זה לגיטימי)

תשובה

1. אני שמח שאתם לא קוראים לאי העסקת אלו שאינם יהודים. אין לי בעייה עם זה שאתם מעדיפים להעסיק יהודים אבל יש לי בעייה עם הפומביות שאתם נותנים לדבר. 2. מתי בדיוק ראית את הסקר הזה לפיו 25% מהערבים הישראלים תומכים בטרור ועבור איזה גוף בוצע הסקר? אני יודע היטב שהמצב עם הערבים הישראלים איננו טוב אבל לעניות דעתי האשמה מוטלת בעיקרה על מדינת ישראל שהזניחה אותם לאורך השנים. עם אח שלי בחברה הקודמת בה הוא עבד היה בחור ערבי ישראלי צעיר מכפר בגליל. הבחור היה עילוי בתחום ארכיטקטורת תוכנה עם שני תארים ראשונים במדעי המחשב ובמתמטיקה ועדיין הוא לא הצליח למצוא עבודה במשך 3 שנים ונאלץ לעבוד בשטיפת כלים בתל אביב. אתה מצפה שאחד כזה יאהב יהודים או ישתדל בכל מאודו לאהוב יהודים אחרי שיהודים לא מקבלים אותו לעבודה בגלל שהוא ערבי. 3. אם תביא לי חילוני שהשתמט משירות צבאי ולעומתו חרדי ששירת שירות צבאי מלא אני מאמין שאעדיף את החרדי. אין לי שום דבר מיוחד בעד חילונים או נגד חרדים ברמה האישית. 4. זה לגיטימי מהסיבה שמבחינת הציבור החילוני הוכרזה עלינו "מלחמה" ע"י הממסד הדתי בישראל. אם ערביי ישראל היו מסרבים להעסיק/לשרת יהודים והיו מציבים להם תנאים שונים ומשונים בכוח כוח הקנייה שלהם יתכן וגם הייתי תומך באתר שלך.

yeshivaboy

New member
ואגב, מי שסתם שונא חרדים כי הם

בס"ד שחורים ומגעילים איננו רצוי בשינוי... אני בהחלט סבור שהצהרה כזו של לפיד תביא להורדת שינוי בחזרה ל6 מנדטים...

אנחנו דווקא ממש לא שונאים חרדים

רבים מאיתנו (כמוני למשל) מתעבים את מנהיגי הציבור החרדי, את נציגיו בכנסת ואת המחזירים בתשובה אבל על הציבור החרדי הרחב יש בליבנו רק רחמים. בגלל המנהיגות שלהם הם נאלצים לחיות באורח חיים בלתי אפשרי מחד ולהוות מעמסה רצינית על המדינה מאידך. אם כל תוכניות שינוי יתממשו יוכל כל חרדי שיסיים שירות צבאי לצאת לעבוד או ללמוד לפי בחירתו. זכותו של אף אחד ללמוד לא תיפגע. שינוי תדאג לכך שהמדינה לא תממן את לימודיו שינוי תדאג לכך שהמדינה לא תממן אנשים שמביאים לעולם 12 ילדים ללא יכולת לפרנסם (ולא ע"י הגבלת ילודה אלא ע,י ביטול של חוק משפחות ברוכות ילדים) שינוי תדאג לכך שמי שחפץ להינשא בנישואים דתיים אורתודוכסיים יוכל לעשות זאת ומי שיחפוץ בנישואים אזרחיים/רפורמיים/קונסרבטיבים יוכל לעשות זאת גם. שינוי תדאג לחיזוק הקשר עם יהדות ארה"ב שברובה רפורמית ולכן מסתייגת לאחרונה מהרבה ממה שעושים האורתודוכסים במדינה.

yeshivaboy

New member
שאלות:

בס"ד 1. האם לאור המצב הדמוגרפי הנוראי בו אנו נמצאים אין חובה על שינוי לדאוג לכך שהשיקול הכלכלי לא יופיע בכלל כשיקול בנושא הבאת ילד לעולם כדי שבעוד 25 שנה לא יהיה פה רוב ערבי (היום מתפרסם ש40% מהילדים עד גיל 4 בי-ם הם פלשתינאים) 2. מדוע שלא יהיה סיבסוד ללומדי תורה ויהיה סיבסוד לתלמידי אוניברסיטה? 3. אני מסכים שיש לדאוג לגיוס בני ישיבות אך האם הדרך היא כפייה? ודבר נוסף: האם משתלם לצה"ל להערך לקליטתם?

למעלה