תרנגול בגינה:

reuven4u

New member
תרנגול בגינה:

משהו ניסה פעם לגדל תרנגול חופשי בגינה? אני חושב לאמץ 2 תרנגולות, השאלה היא איזה נזק צפוי? פרחים,גינת ירקות, יושמדו לגמרי או שאפשר לחיות אם זה

דובב

New member
תרנגולות בגינה........

בהחלט יכולות לעשות נזקים הן טועמות מהכל אבל תלוי באופי הגינה שלך אם תגביל אותן לאיזור של צמחים גדולים או מסיביים שהן אינן יכולות לאכול הן יכולות להיות מעשבות מצויינות

Boojie

New member
אוי, איזה רעיון נפלא!

חשבתי כמה פעמים על רעיון התרנגולות בגינה, אבל אני חוששת שהחתולים שלי יתלהבו יותר מדי.
כבר היום הם מתמלאים אמביציות מהיונים שמסתובבות אצלנו, ואחת מהם אפילו הצליחה ללכוד יונה אחת (אבל לא היה לה מושג מה לעשות בה, אז הצלחתי לשחרר אותה בריאה ושלמה ולהחזיר אותה לחיי השיגרה שלה...)

שקדי

New member
../images/Emo118.gifכדאי לזכור אגב.......

שתרנגולות אחרי שהן אוכלות הן גם מפרישות מוצרים שלא היינו רוצים לדרוך או להשתרע עליהם והן מגלות אטימות מוחלטת להרגשתנו בנושא

reuven4u

New member
boojie אני כבר עשיתי היכרות בין

אחד התרנגולות שהתארחה אצלנו סוף שבוע הזה עם החתולים דווקה היה בסדר גמור. יש לי בעיה עם אחת הכלבות שמגלה יותר התענינות עם התרנגולת.

springsmille

New member
נסי אווז...

שום חתול שאני מכירה לא יעז להתקרב לאחד כזה בוגר. וגם מרבית הכלבים לא. לי יש בעיה עם התנים והשועלים. מזל שחזירי הבר הם צמחוניים!

לארי

New member
ואם זה תרנגול זכר,יש לקחת בחשבון

קריאות השכמה עם הנץ החמה,ולא בטוח שגם השכנים (במידה ויש) יאהבו את זה

eyalhefetz

New member
לי יש שניים בגינה, ואוכל רק להמליץ

בתחילה הבאתי 3 מטילות - וזה סיוט אדיר - ים צואה בכל מקום בגינה. ואגב כל שריד לצבע הירוק אבד לי בגינה. מה שעשיתי זה החלפתי בשני סוגי תרנגולות קטנים יותר (אך עדיין מתמודדות בגבורה עם חתולי וכלבי השכונה). כיום אני זוכה לשתי ביצים טריות וקטנות ונפלאות בטעמן בכל יום. אם תרצה הסבר לגבי הסוגים אשמח לפרט. התרנגולות חופשיות אצלי בגינה ואני מבטיח לשלוח מחר תמונות.

reuven4u

New member
לנו יש אפשארות לאמץ 2

תרנגולות ערביות (שחור לבן כזה) שילכו לשוחט אם לא נאמץ אותן. מה אתה אומר עלהן? כדאי לחפש גם זכר? אם יהיה גם זכר, אז יהיו הרבה אפרוחים, ומאט בצים, לא? גינת ירקות עם עגבניות שרי? יש סיכוי שישרוד עם 2 תרנגותות הנ"ל?

eyalhefetz

New member
נשמע מצויין!

רק אל תביא זכר, תעשה לעצמך טובה! חבל על הרעש וחבל על הביצים היפות שתאכל. לגבי הצמחייה, אני עם הזמן למדתי לוותר על חלק מצמחי הגינה שאהובים במיוחד עליהן (חמציצים למיניהם, חמניות, ואת השאר תגלה לבד) אני יכול להרגיע אותך, יש לי מרבד גדול של עגבניות וכלו בזכות התרנגולות (מידי פעם אני מאכיל אותן בעגבניות והן דואגות שיצמחו כאלה בכל חור בגינה....) שיהיה בהצלחה. אגב אם אתה רוצה טיפ איפה לקנות בזול מזון רק תגיד.

מאוד מתאים לחלק של הגינה

בו אין דשא. ואת אזורי החסה וכו' צריך לגדר או לשים אותן בכלוב ! הזבל שלהן, מעולה כ"סטרטר" לקומפוסט והעונג ב ביצה טרייה בבוקר, עולה על הכל ! אם יש תרנגול זכר, בנוסף, אף חתול לא יעיז להתקרב ! חתולים שניסו לגנוב מהתרנגולות לחם מהכלוב...לא עשו זאת שוב אחרי שקיבלו את הנקירה שלהן ! אני מאוד מצטער ששבית זה בו אנו גרים, השכנים לא פתוחים לזה ! בעתיד אחזור לזה שוב ! זו הייתה חוויה כייפית !

דובב

New member
עוד על תרנגולות.........

רוב השכנים לא מגלים סבלנות לתרנגולות אבל ניתן להסתיר אותן יחסית בקלות בגינה עם גדר גבוהה(רחוק מהעין רחוק מהלב)אבל לא הדין הוא לגבי תרנגולים שעלולים לקרוא בשעות מוזרות(לי זה לא הפריע אף פעם אבל יש כאלה שלא סובלים את זה......) הן לא מזיקות לדשא ואפילו להיפך הן מעשבות אותו יפה מאוד הן גם מתרגלות למקום שינה קבועה וחוזרות אליו כל ערב- צריך לסדר להן כלוב נוח במקום מוגן מרוחות שמש גשם וכו והן תכנסנה אליו כל ערב שם גם יתאסף רוב הזבל שלהן שבתיכנון נכון של הכלוב יהיה קל לאספו ולהוסיפו לערימת הקומפוסט או להמיס במים להמתין מספר ימים ולדשן בעזרתו

עוד בעניין תרנגולות - ובהמשך לדובב

...קודם קצת מיהרתי אז קיצרתי ! כשליויתי את בניית ביתי הנוכחי, גרתי בשכירות בבית עם גינה גדולה ופרועה. אחרי שהכשרנו אותה וגידלנו בה את כל הירקות האפשריים, החלטנו לקנות גם 2 תרנגולות. קצת ברורים וקשרים וקנינו 2 ת' ערביות צעירות. בניתי להן כלוב ממסגרת עץ שעליה מוצמדת רשת. הכלוב עמד על רגליים בגובה 40 ס"מ ורצפתו הייתה גם רשת. בצד, הצמדתי לו עוד ארגז עץ עם דלת מתרוממת. כשהיא הייתה פתוחה, שימשה כירידה לכלוב הצמוד וכשרציתי לנקות, הייתי מושך בחוט וסוגר את התרנגולות בכלוב הקטן ששימש להן לשינה. רוב הזבל היה נופל לאדמה תחת הכלוב ואותו הייתי גורף במגרפה, פעם בשבוע. את העשבים שהייתי תולש בגינה, הייתי מפזר להן בכלוב-מעט - שיהיה להן נוח ללכת, ובעיקר ב"חדר השינה" שם סידרו להן מהעשב, מרבץ נוח. את הזבל הייתי גורף יחד עם חול ועלי מנדרינה יבשים לערימה גדולה ובמרכזה עשיתי גומה בה שפכתי מים. לאחר יומיים שלושה, הערימה הייתה מתחילה להתחמם ! והייתי מזיז אותה מטר הצידה ע"י הפיכתה. זבל העופות היוה סטארטר מצויין ליצירת קומפוסט וממש לא סבלנו מריח רע. הכל נהפך לזבל מצויין ובמהירות והכי חשוב, הילדים קיבלו כל בוקר 2 ביצים חמות וטרייות !

t42

New member
רוצה גם../images/Emo13.gif....ושאלה..../images/Emo113.gif

...מה עושים בחורף איך הן שורדות את הרטיבות והקור??? יש לי אפשרות לגדר שטח של 4X4 מ' האם זה מספיק ל2 תרנגולות?? מה צריך להכין בתוך השטח ??? מה מאכילים אותם? מה הייתי עושה בלי המידע שאתם תורמים לי ..??(((((
תודה תודה ..ויום קליל..

reuven4u

New member
אם את רוצה

- יש מצב שאוכל לארגן לך תרנגולות ערביות כאלה, מאותו מקום שאנחנו מאמצים. אבל לא בטוח שיש להם - אוכל לברר. כתבו למעלה שצריך להכין להן מין בית כזה - קופסת עץ

4X4 זה סוויטה נשיאותית ל2 תרנגולות

גדר את החלקה מסביב ולמעלה. בלי חורים ופתחים ורשת "צעצוע" - כי מספיק שתגיע נמייה אחת ואז "חבל על הזמן". אם יש אדמה, מצויין ! הן מנקרות ומלקטות אבנים קטנות שעוזרות להן בעיכול (ולעוד כמה דברים מעניינים). באחת הדפנות בנה ארגז עץ עם שני תאים- אחד לכל אחת ובתור מצע נוח, השתמשתי בעשבים שעישבתי מהגינה. הן מתות על זה ! מנקרות משם כל מיני דברים - שיהיו בריאות ! אוכל ? כולם המליצו לי על תערובת לעופות שהיא המתכון לביצים יום יום. שמתי להן אך חוץ מזה הן קיבלו את כל שאריות המטבח ! לחם וירקות ואורז ...הכל ! השתדלתי לקצוץ הכל לחתיכות קטנות. מים - טריים ובאופן קבוע ! ארגן לך איזה פטנט של טיפטוף איטי לתוך שוקת. גם לתערובת סידרתי מתקן האכלה "אוטומטי" - כמו שהכנתי לחתולים. ארגז פלסטיק - נדמה לי ממשאית צעצוע ישנה שדופן אחת נמוכה מהשאר, ואליו חיברתי עם 2 ברגים, צינור ביוב 3' בגובה 50 ס"מ באופן ששפתו התחתונה כ 2 ס"מ מתחתית ארגז הפלסטיק. תערובת, שופכים מלמעלה ומכסים במכסה כלשהוא והתרנגולות אוכלות והאוכל יורד וממלא את הארגז שוב. עוד משהו ששכחתי,לארגן הקינון והשינה, סדר פתח עליון אחורי או עילי עם מנעול כמו של תריס, לצורך הוצאת הביצים. ו...אל תילחץ ! הן יתרגלו למקום ויוציאו ביצים. בהצלחה !

למעלה