עוד בעניין תרנגולות - ובהמשך לדובב
...קודם קצת מיהרתי אז קיצרתי ! כשליויתי את בניית ביתי הנוכחי, גרתי בשכירות בבית עם גינה גדולה ופרועה. אחרי שהכשרנו אותה וגידלנו בה את כל הירקות האפשריים, החלטנו לקנות גם 2 תרנגולות. קצת ברורים וקשרים וקנינו 2 ת' ערביות צעירות. בניתי להן כלוב ממסגרת עץ שעליה מוצמדת רשת. הכלוב עמד על רגליים בגובה 40 ס"מ ורצפתו הייתה גם רשת. בצד, הצמדתי לו עוד ארגז עץ עם דלת מתרוממת. כשהיא הייתה פתוחה, שימשה כירידה לכלוב הצמוד וכשרציתי לנקות, הייתי מושך בחוט וסוגר את התרנגולות בכלוב הקטן ששימש להן לשינה. רוב הזבל היה נופל לאדמה תחת הכלוב ואותו הייתי גורף במגרפה, פעם בשבוע. את העשבים שהייתי תולש בגינה, הייתי מפזר להן בכלוב-מעט - שיהיה להן נוח ללכת, ובעיקר ב"חדר השינה" שם סידרו להן מהעשב, מרבץ נוח. את הזבל הייתי גורף יחד עם חול ועלי מנדרינה יבשים לערימה גדולה ובמרכזה עשיתי גומה בה שפכתי מים. לאחר יומיים שלושה, הערימה הייתה מתחילה להתחמם ! והייתי מזיז אותה מטר הצידה ע"י הפיכתה. זבל העופות היוה סטארטר מצויין ליצירת קומפוסט וממש לא סבלנו מריח רע. הכל נהפך לזבל מצויין ובמהירות והכי חשוב, הילדים קיבלו כל בוקר 2 ביצים חמות וטרייות !