תרמילאים וסמים המשך...

natyh

New member
הוצאת את הדברים מההקשר

ההקשר הוא לא סמים או סרבנות . ההקשר הוא חברה חולה : הסימפטומים : עברינות , סמים , פחד מזרים , מתחים חברתיים, נטישה לחו"ל , ועוד ועוד , חברה חולה נמדדת בחוליות החלשות שלה , העובדה היא שהבחורה אומרת זאת אנשים נשלחים לבצע דברים בלתי אנושיים וזה גורם לאיבוד דרך . המלים שלה לא שלי , אם את לא מזהה את הקשר בין חברה חולה לסימפטומים חבל . אני אישית לא מעשן לא צורך סמים ומעולם לא צרכתי , ולא שותה . ולכן אני בעד להפוך סמים לחוקיים כי אז ניתן יהיה לפקח עליהם ! לא ניתן לפקח על משהו לא חוקי . לא ניתן להכניס את כולם לכלא , ואי אפשר להתעלם מהעובדה שיותר מ 70 אחוז צורכים סמים בטיול, והמספרים בתיכון לא רחוקים מ 50 אחוז . אני לא בעד הדברים שהבחורה כותבת וברור שהיא מחפשת תירוצים . רק הבעיה היא של כולנו ,ולכן צריך להסתכל על הצד השני ולהבין שחייבים לטפל בבעיה ומהר. נתי

natyh

New member
ובריחה מהמציאות

סמים הם דרך של בריחה ממציאות בלתי נסבלת לכן צריך להשקיע את האנרגיה בשינוי המציאות ולא להיטפל לסימפטומים . אקמול לא יעזור כאן . ולצערינו לא כולם חזקים מספיק כדי להתמודד עם המציאות הזו , ואם כבר מדברים על שחיתות בשנות ה 70 ו ה80 אזי מעולם לא בדרגה כזו כמו של היום , מעולם לא היה שוד לאור היום כמו היום , ומעולם החברה לא היתה אובדת דרך יותר מהיום , ואז היו מכות מלחמת יום כיפור למשל , מלחמת ההתשה ושני מהפכי שילטון ותהליכי שלום , לא בטוח שאת זוכרת . אני זוכר היטיב במיוחד את היום שסאדאת הגיע לארץ . אז אנשים האמינו בדרך, היום לא ! ההבדל משמעותי ומתבטא בסימפטומים : עשי סיבוב ביוון ותביני חברה חולה מהי , אני לא בטוח שאנו יכולים להרשות זאת לעצמנו. נתי

natyh

New member
אז מה זה אומר עלינו

אז מה זה אומר עלינו כחברה ?? איך ומה צריך לתקן ?? וכמה זמן יש לנו לפני שכבר לא נוכל לתקן ??? נתי

sela v

New member
לא יודע

אני חושב שגם אם הכל היה מושלם עדיין אנשים היו עוזבים, וזה טבעי, ולמה שלא יעזבו? האם יש פסול לעבור למדינה אחרת? ועוד משהו, למישהו אחד יותר טוב בארץ, ולאחר יותר טוב למשל בארה"ב, ולפי דעתי כל אחד צריך לגור איפה שהכי מתאים לו, פשוט לעשות את השקלול ולבחור.

maz

New member
אני חושבת שאתה הוצאת את הדברים

מהקשרם בהודעה הקודמת, אבל זה לא חשוב. אני טענתי שהבחורה מפילה את האשמה על העובדה שהיא משתמשת בסמים על החברה הבוגרת ואותי זה הרגיז. גם אתה כתבת שאתה לא בעד מה שהיא כותבת ואתה רואה בדברים שלה תירוץ, אז אנחנו די מסכימים על העניין הזה... בעיני הבעיה העיקרית והבסיסית של החברה הישראלית של היום זה אובדן ערכים ואיבוד הדרך. זה מתחיל מהמנהיגות ויורד עד אחרון האזרחים הצעירים. שימוש גובר והולך בסמים זה סימפטום לזה, גם על כך אין ביננו ויכוח. הויכוח הוא אולי על הדרך לפתרון. מה שכן צורם לי בהודעה שלך זה שאתה אומר שלא ניתן לפקח על משהו לא חוקי. סליחה? לפי אותה לוגיקה לא צריך להשקיע מאמצים לפקח על עבריינות מכל סוג שהיא. לא הבנתי למה אתה מתכוון. אתה גם לא רואה את ההבדל בין שימוש בסמים אצל אדם מבוגר ואצל נער? והבדל בין סמים קלים לקשים?

natyh

New member
במידה ואנו מסכימים

ובמידה ואנו מסכימים היכן הוויכוח : האם כאשר אני אומר שהחברה הישראלית אשמה באובדן דרך של רבים מבניה אזי זה בסדר ? ואת מסכימה ? ואם הבחורה שהיא כאמור חולה ,אך לא מטומטמת אומרת את אותם הדברים אז מדוע הדברים מרגיזים ??? לא ממש הבנתי כיצד את מציעה לפקח על דברים בלתי חוקיים. וכמו כן לא הבנתי כיצד ניתן לפקח על עבריינות ? האם אני מציעה לעצור סוחרי סמים על הפקעת מחירים ??? האם סוחר שמוכר ביוקר יש לעוצרו ולסוחר שמוכר בזול לתת פרס??? למה את מתכונת בפיקוח על משהו לא חוקי . נתי

maz

New member
פיקוח על משהו לא חוקי

זה בדיוק מה שהמשטרה צריכה לעשות, ותחסוך ממני את הויכוח אם עושים את זה מספיק ובצורה נכונה או לא. זו לא הנקודה. סוחרי סמים צריך להכניס לכלא לעשרות שנים. לדעתי האישית, אם הם נתפסו סוחרים בהירואין או משהו ברמה הזו - שישארו במדינה שתפסה אותם. מבחינתי אין הבדל בין כלא "הומני" באירופה או גיהנום בכלא בהודו. מצטערת, קשה לי לרחם עליהם. אובדן הדרך של רבים בחברה הישראלית תלוי במליוני דברים. חלק מסוים קשור למנהיגות. חלק בדברים חיצוניים. הדברים של הבחורה הזו מרגיזים אותי כי הם מראים לדעתי על טפשות (בזה שהיא אומרת שאם צעיר היה מקבל אפשרות להתפתח על פי דרכו אז אסטזי לא היה מפיל אותו) ועל חוסר לקיחת אחריות. מספיק כבר להאשים את הגדולים. את לא בת 6. יש מין תיאוריה כזו שאם סמים קלים יהיו חוקיים אז תרד העבריינות כי לקנות סיגריה של מריחואנה יהיה כמו לקנות חלב בסופר. עובדתית, אני לא בטוחה שזה נכון. אבל גם ללא הסתכלות על הניסוי שנעשה בהולנד, אני לא הייתי רוצה שכל ילד יוכל לקנות סמים. זה לא יהפוך את החברה שלנו לבריאה יותר.

natyh

New member
באי נדייק

המושג פיקוח משמעותו פיקוח מחירים פיקוח על חניה וכולי . המשטרה לא מפקחת " המשטרה אמורה להילחם בפשיעה . עד כאן המושגים . מאחר והמשטרה לא עושה את עבודתה בניגוד לרשויות אחרות משמעות של הפיכת סמים לחוקיים המשמעות היא להוזיל אותם ולהפוך את העיסוק בכך , לבלתי כלכלי . וכך להוציא את הפושעים מהמשחק . דוגמא האמריקאים לאחר תקופת היובש הפכו את האלכוהול לחוקי . וכך הודו בסוף תקופת דילינגר . פיקוח משמעותו שיצהירו על מסים על הכמות הנמכרת וכך כל קונה יהיה מוכר למשטרה מאחר ויקנו במקומות מוסדרים בעלי רישיון עסק ובפיקוח ,וניתן יהיה לנטרל את ניזקו לחברה . הנזק לחברה היום מנרקומנים : הוא שודים רציחות , ועוד . הלאה דבריה של הצעירה אמנם מקוממים בחלקם אך שוב מדובר באדם חולה ולא לגמרי לא צודק . נתי

למעלה