תרמילאים וסמים המשך...

לא הייתי בהודו... אבל כמה נקודות..

קודם כל אני לא ממש מופתע מכתבה כזאת... אני מניח שהנתונים מוגזמים... אבל בכל זאת אני חושב שכולם זוכרים את זאתי שהעבירה תיק עם סמים נכנסה לכלא ומשרד החוץ שר החוץ וכל העולם ניסה לעזור לה כי יש לה תינוק... (לא מאמין לרגע אחד שהיא תמימה... ולנצל את כל המערכת הפוליטית כדי לחלץ מישהי שהיתה מספיק דפוקה לעשות את זה מהכלא זה במילה אחת: ביזיון!!! מי יודע כמה טובות אנחנו צריכים להחזיר על זה... הרי אין מתנות חינם...) וכפי שאמר אז (שכחתי את שמו זה שמשחרר ישראלים בכל העולם...) שמתוך מאות שעזר להם הוא יכול לספור על אצבעות יד אחת את החפים מפשע... סחר לא יודע... כי אני התרחקתי מכל זה... אבל את השימוש... אי אפשר שלא לראות וזה מכה... אז כתבה כזאת היתה צפויה...

תשמע... ציינתי שהם מן הסתם הגזימו..

אבל מי שסחר... אין שום סיבה בעולם שיקלו עליו... ואין שום סיבה שמשרד החוץ יפעיל לחץ לשחרר עבריינים...

doronimous

New member
אתה חושב שבחורה בגיל ה-20

שעשתה טעות, שטות טפשית, צריכה להינמק בכלא כל חייה, או אפילו לשלם בחייה ? העברת חשיש - תמות ? אני מכיר עבריינים מסוכנים בהרבה שעונשם מגוחך אם בכלל קיים

low without force is impotent

תשמע אדם בגיל 20 ואחרי שירות צבאי אמור להיות מסוגל לקחת אחריות על מעשיו... אני בעד ענישה מרטיעה על כל סוגי העבירות... אומנם לא ברמה של סינגפור... (תזרוק משהו ברחוב תקבל מלקות...) אבל כדי שאנשים יצייתו לחוק צריך להרתיע... אחרת תראה איך המדינה שלנו נראית היום... ניו יורק לפני בערך 10 שנים אי אפשר היה להסתובב בלילה... הגיע ג'וליאני הביא עוד שוטרים נתן להם גיבוי והיום אפשר ליסוע בתחתית בלילה... איך זה קרה??? אנשים התחילו לתת כבוד לשוטרים ולמדו לא להתעסק איתם... היה לא מזמן אמריקאי שקיבל מלקות בסינגפור... כל אמריקה סערה שלא יכול להיות במאה ה20... הנשיא של סינגפור הזמין את הנשיא האמריקאי לבחור 3 אנשים הוא יגיד להם איפה להסתובב בניו יורק ואף אחד מהם לא ישאר בחיים... ושהאמריקאי יגיד לאיפה לשלוח ביסנגפור את האנשים והם ישארו ללא שריטה... זה כל ההבדל...

elad fa

New member
זה נורא מצחיק שנותנים כאן דוגמאות

מהמזרח הרחוק והמערב הרחוק. קהיר - אחת מהערים הגדולות בעולם (למעלה מ 20 מליון) היא גם אחת מהערים הבטוחות ביותר בעולם. וזה לא רק בגלל העונשים החמורים נגד גנבים(מרביתם על פי האסלאם). זה הרבה מעבר לכך, וחשוב מכך - ההסבר פחות פשטני ויותר מסובך. כמו בכל דבר, צריך למצוא את הקו האמצעי בין חופש הפרט לבטחון הציבור.

sela v

New member
מחשבה

איך יכול להיות שבאמסטרדם מוכרים גראס באופן חוקי, ובשאר העולם זה לא חוקי? אני חושב שפה מתחילה הבעיה. בכל מקום בארץ מזהירים אותנו מלגעת אפילו בסמים קלים כמו חשיש או מריחואנה, ומסבירים רק את הדברים השלילים. אם הכל שלילי איך יכול להיות שכל כך הרבה מנסים את זה? נראה לי שמנסים לפתור את הבעיה לא בצורה נכונה. אני חושב שצריך לתת יותר אינפורמציה על הסמים, למשל קראתי מאמר על כך שחברות לתרופות פסיכיאטריות בארה"ב הן אלה שמשכנעות את הממשל לאסור את השימוש בחשיש, מכיוון שיש לו השפעה זהה לתרופות שהן מייצרים. אבל מה אני ממש לא יודע מה נכון ומה לא נכון, או שאולי זה כמו שכל שבוע מתפרסם מחקר שמשהו אחר מסרטן. עוד דבר ידוע שיש חולים המקבלים סמים כדי שלא יסבלו מכאבים, למרות שהם בפיקוח רפואי, אבל זה עוד דבר שמעורר את המחשבה, איך להם מותר ולי אסור? לגבי מה שהופיע בסוף הכתבה על כך שהסיבה לסמים היא הלחץ שמופעל בארץ על הצעירים, זה לא נשמע לי הגיוני אחרת איך זה שיש מעשנים גם בני עמים אחרים, ולא רק ישראלים?

doronimous

New member
מסכים. ובנוסף

יתכן שמדיניות המלחמה בסמים המגוחכת והבלתי אמינה, היא היא הדוחפת צעירים לפרוק כל עול בזמן הטיול.

sela v

New member
אז לא הבנתי מה

ההצעה שלך, למנוע מצב בו צעירים סוחרים בסמים, ומתדרדרים לסמים הקשים?

doronimous

New member
אני אסביר:

יש לשנות את מדיניות הסמים בארץ. בגדול: 1. ליגליזציה של צריכה אישית של קנאביס 2. להשקיע בהסברה אמינה על הסמים השונים, נזקיהם ויתרונותיהם ולא בהפחדות חסרות שחר בסגנון מה ששומעים היום בתקשורת היום הישראלי הצעיר והמתוחכם שומע את ההפחדות ברדיו, יודע שבאירופה העישון חוקי ואז הוא מתייחס בבוז לכל הנושא, נוסע להודו ומשתולל. אני אומר: תנו לו לעשן בארץ בשקט, תסבירו לו את הבעיתיות של LSD ובעיקר תזהירו הלוך והזהר נגד סחר. בעיקר בחו"ל.

maz

New member
ואם תהיה לגליזציה של קנאביס

זה אומר שבחו"ל לא יעשנו או ישתמשו בסמים קשים יותר? הצעיר הישראלי המתוחכם כמו שקראת לו יודע ש LSD מסוכן, יודע שאופיום מטמטם את המוח, יודע שהירואין ממכר ובכל זאת יש רבים שמנסים את זה, יש גם הרבה שלוקחים סיכון מטופש וסוחרים בסמים השונים, דבר שלא היו עושים בארץ. אני לא חושבת שזה עניין של מידע חסר. זה בדיוק כמו שצעירים שמתחילים לעשן סיגריות היום יודעים טוב מאד שזה לא בריא וממכר או מי ששוכב עם אדם זר בלי קונדום יודע על אידס ואיך נדבקים. זה עניין של לחץ חברתי ורצון להוכיח שאתה מגניב בלי שיש לך דרך אחרת. היה לי העונג המפוקפק לטייל עם חבורה של צעירים ממני, בני 22-24 בפרו. החבר'ה האלה נסעו למאצ'ו פיצ'ו, הוציאו כסף על זה וכל מה ששלושה מהם עשו שם זה לשכב על הדשא ולחשש. שום דבר לא עניין אותם - לא התרבות, לא הנוף, לא המקום אליו הם הגיעו - כלום. לא מבינה את זה ולא רוצה להבין.

natyh

New member
חירות לפיד

שמו חירות לפיד האיש שמשחרר עבריינים ולחלק מהם בונה בית חדש במקום זה שמעולם לא היה להם . כמובן שכמו כולנו גם הוא נכשל לפעמים, אך הוא לפחות מנסה. וזה הרבה יותר מרובינו . נתי

נכון, וחבל שאין רביםן כמוהו

אבל הוא בעצמו אומר שבודדים מאלה ששיחרר היו חפים מפשע... וזה כן אומר משהו.

lady_anne

New member
חירות לפיד הוא איש קדוש אבל

נשאלת השאלה אם הצעירים שיוצאים לחו"ל ומתנסים בסמים ואפילו סוחרים בהם היו עושים זאת אלמלא ידעו שיש איזו "רשת בטחון" שתחזיק אותם כשימעדו. אני לחלוטין מסכימה עם איינג'לס ואף מרחיקה לכת ואומרת שבמדינה עם מצב כלכלי רעוע כל כך כמו ישראל אין מקום להחזיק "חדר מצב" במשרד החוץ, שיעמוד על הראש כל פעם שלישראלי כלשהו מתחשק ללכת לאיבוד באמזונס או לנסוע לקשמיר דווקא כשהמורדים משתוללים. הגיע הזמן שאנשים יתחילו לקחת אחריות על המעשים שלהם ולא יקחו כמובן מאליו את העובדה שתמיד יהיה מישהו שיבוא להציל אותם.

doronimous

New member
נו ברצינות ..

כשיש בנאדם במצוקה, סובל מאוד, וסכנת חיים מרחפת מעליו. גם אם עשה טעות לא כדאי להציל אותו ? לאן את חושבת הולך הכסף של המדינה ? לעניים, חולים, למעמד הבינוני ? או לאילי ההון בעשירון העליון, לחכ"ים מושחתים, לשרים על פמליתיהם שטסים לח"ול כל שבוע, למשכורות עתק למנהלים בחברות ממשלתיות ?

lady_anne

New member
לאן הולך הכסף של המדינה כולם יודעים

וברור שכשמישהו עושה טעות צריך לעזור לו לקום, אבל מה שאני טוענת הוא שלאחרונה אנשים לוקחים כמובן מאליו את העובדה שיעזרו להם לקום, ופשוט קופצים אל תוך סכנה שאחרת היו אולי נמנעים ממנה. יש הבדל.

Yo-man

New member
אני לא חושב שזה ממש עובד ככה

אני משער שמי שמחליט להעביר סמים ממדינה למדינה חושב על הסיכונים ועל הסיפורים של ישראלים בבתי כלא שונים, ולא על ההוא שלא זוכרים את שמו שלפעמים מצליח לעזור למישהו. אלה שנוסעים לקשמיר באמת דבילים, אבל מי שעף מסירה במסע רפטינג או איבד את דרכו - לא חושב על החילוץ מיד אלא קודם חושב על איך להימנע מלילה בהרים או בג'ונגל. המחשבה הראשונה היא תמיד על נוחות - מיטה חמה וארוחה טובה. אם זה משתבש - עוברים לתוכנית ב' שרק אם היא הולכת קיביני מחכים לחילוץ. ולגבי בלדרים למיניהם - לא מגיע להם חילוץ חירום, אבל כן מגיע להם שננסה להביא אותם לרצות את העונשים שלהם בארץ. בכל זאת הפיקוח והתנאים יותר תואמים את צפיות העונשים שלנו

האמת... לאדם בוגר שבחר בדרך הפשיעה.

לא מגיע שהמדינה תעזור לו... המדינה לא צריכה לבזבז את זמנה ומשאביה על אנשים שסטו מדרך הישר... אדם בוגר יודע שלמעשים יש תוצאות! אני לא מדבר על עזרה בחילוצים... (שכבר נעזרתי בה פעם...) זה משהו אחר... וגם כאן כמובן צריכה להשאל השאלה מי משלם... מסכים שקודם יחלצו... אבל, אם הביטוח לא מכסה??? המחולץ יכול לפחות להשתתף ע"פ יכולתו הכלכלית...(יודע שבארץ לא גובים תשלום על החילוץ ע"י היחידות... בחו"ל לא בטוח איך זה עובד...אבל אם זה קיים חייב להשתנות...)

Yo-man

New member
פושע הוא עדין אזרח

תודה לאל אנחנו עדין דמוקרטיה, ומי שפשע לא מאבד את זכויותיו כאזרח. הוא יכול לאבד את חירותו, אבל לא את אזרחותו, ומה לעשות - המדינה מחוייבת לאזרחיה. ההוצאה הכספית על הבודדים שנזקקים לעזרת המדינה (שגם לא ממהרת לעזור, ורוב הנזקקים ממשכנים את ביתם או בית הוריהם ועושים ככל שביכולתם בעזרת עורכי דין) כל כך שולית להוצאות השוטפות של המדינה, ואני לא מדבר על ביטחון, חינוך או כבישים. אני מדבר על תקציב הרכב של כל שר, תקציב "קשר עם האזרח" שרק לפני חודש הוציאו את ה-DVD מרשימת הדברים הנחוצים ל-120 ח"כ בשביל מטרה זו... בשנה אחת המדינה מוציאה יותר כסף על חילוץ ילדים מטומטמים שיוצאים בלי מים ובלי מפות למדבר יהודה מאשר על כל הפעולות בחו"ל. גם זה לא מוצדק, אבל הינה לך קנה מידה. לגבי ההגדרה של "אדם בוגר" - ילד בן 20 הוא לא אדם בוגר. הוא נחשב כבוגר בעיני החוק, אבל התפיסות של בן 20 ובן 27 שונות שקשה להאמין. בגיל 20, בטיול בחו"ל, לוקה הישראלי הממוצע בתסמונת של בן ה-6 שחושב שאם יש לו מגבת קשורה סביב צוארו הוא יכול לעוף כמו סופרמן. ביטחון עצמי מופרז של מי שסיים צבא ומרגיש יותר מנוסה ואחראי ממקומיים וטיילים אחרים בני גילו. יותר חכם מההודים או הפרואנים. דופקים לנו בראש מגיל 0 כמה היהודים ממולחים ופיקחים. מצב כלכלי רעוע, עולם קפיטליסטי שלא מפסיק להאדיר את מי שמתעשר מהר, משפחה במצב בעייתי, כל אלה דוחפים אנשים להתפתות - וכך מגיעים ילדים (בוגרים, להגדרתך) לביצוע טעויות כאלה. אל תמהר להכליל כל מי שנתפס והואשם כבוגר ואחראי. יותר מזה, אל תמהר להאמין למערכת משפטית של מדינת עולם שלישי. אתה לא יודע מה הכוחות הפועלים שם והאם אותן האשמות מוצדקות וצודקות בכלל ?! האשמים צריכים להיענש, ללא ספק, אבל לא להיזנח ע"י המדינה.

למעלה