למה?
למה המנחה צריך לתת לך מספיק כלים לזהות את השקר? ואם הוא נותן לך את הכלים, אז למה לו לשקר בכלל אם הוא נותן לך 90% צ'אנס להבין שהוא משקר? אז לשקר של הדמות אין שיניים.
אם השחקן חכם, והדמות חכמה - הוא יבין.
זה לגמרי לא צריך להיות תלוי בקוביות, או שבכלל יהיה רמז לשקר.
דוגמא מהמשחק שלי:
יש תככים בין ישובים, ודמויות השחקנים הלכו לדבר עם מנהיגים מישובים שונים.
חנן דיבר עם אחד המנהיגים שמסר לו מידע כזה או אחר.
המידע הזה היה כוזב. אני לא זרקתי רמזים לכך שהוא לא דובר אמת.
נכון, ששיחקתי את הדמות בצורה שהיא תראה לא אמינה או יותר נכון רכיכתית (משהו בין לשון-נחש משר הטבעות והג'ינג'י הקטן מהיה היה)
חנן לא סתם הבין שמורחים אותו, אלא גם הצליח לקשר את הנקודות שהיו אמורות להיות חבויות בשלב הזה. בלי רמזים.
בגלל שכל מה שהיה היה משחקי ולא מכני - חנן קיבל את מלוא ההערכה (ובונוס)
גלגולי SENSE MOTIVE על כל הקטע, היו הורסים את האלמנט המשחקי והופכים את המשחק לגלגול קוביות.
זה לא התפקיד שלי כמנחה לתת לחנן את הכלים - זה התפקיד שלו להגדיל ראש, לשאול את השאלות הנכונות ולשים לב לכל מה שקורה סביבו - וזאת הוא עשה בצורה מושלמת, משחקית ולא מכנית.
למה המנחה צריך לתת לך מספיק כלים לזהות את השקר? ואם הוא נותן לך את הכלים, אז למה לו לשקר בכלל אם הוא נותן לך 90% צ'אנס להבין שהוא משקר? אז לשקר של הדמות אין שיניים.
אם השחקן חכם, והדמות חכמה - הוא יבין.
זה לגמרי לא צריך להיות תלוי בקוביות, או שבכלל יהיה רמז לשקר.
דוגמא מהמשחק שלי:
יש תככים בין ישובים, ודמויות השחקנים הלכו לדבר עם מנהיגים מישובים שונים.
חנן דיבר עם אחד המנהיגים שמסר לו מידע כזה או אחר.
המידע הזה היה כוזב. אני לא זרקתי רמזים לכך שהוא לא דובר אמת.
נכון, ששיחקתי את הדמות בצורה שהיא תראה לא אמינה או יותר נכון רכיכתית (משהו בין לשון-נחש משר הטבעות והג'ינג'י הקטן מהיה היה)
חנן לא סתם הבין שמורחים אותו, אלא גם הצליח לקשר את הנקודות שהיו אמורות להיות חבויות בשלב הזה. בלי רמזים.
בגלל שכל מה שהיה היה משחקי ולא מכני - חנן קיבל את מלוא ההערכה (ובונוס)
גלגולי SENSE MOTIVE על כל הקטע, היו הורסים את האלמנט המשחקי והופכים את המשחק לגלגול קוביות.
זה לא התפקיד שלי כמנחה לתת לחנן את הכלים - זה התפקיד שלו להגדיל ראש, לשאול את השאלות הנכונות ולשים לב לכל מה שקורה סביבו - וזאת הוא עשה בצורה מושלמת, משחקית ולא מכנית.