תרומת איברים

סוג ב

New member
אין לי עדיין כרטיס אדי

ואני צריכה לעשות בהקדם. אין לי בעיה להקבר נטולת אברים פנימיים- זה לא שיש לי מה לעשות איתם בקבר, מה גם, שאפילו לפי הרבנים, רק הנשמה עולה והרעיון של הגוף, זה בעצם קליפה בכלל. גם את הקעקועים שלי יקלפו- קיצר, אל תבואו לבקר אותי בקבר, זה לא יהיה מראה מרהיב. לעצם שאלתך, שאלתי מקודם מישהו מהעבודה שיש לו כרטיס אדי והוא אמר לי שאין עדיפות לבעלי כרטיס. זה רק עניין של חסד ונתינה. קצת אבסורדי שלא תינתן עדיפות השתלה, לאלה שחתמו על אדי. גם כן מדינה...

לא רואה שום הגיון

בלתת קודם למי שחתם על כרטיס אדי. שיקולים כמו דחיפות וזמן המתנה ממושך, חשובים יותר. הלא כן?

את לא רואה שום הגיון?

אין שום הגיון שכשיש למשל אבר אחד לתרומה ויש אדם שמתנגד בעיקרון לדבר הזה שנקרא תרומת איברים וטוען שזה רצח ולעומתו יש אדם שכן חתם על זה, במקרה ושניהם לא בסכנת חיים,האם לא היה צודק שהנוהל היה שיוקדמו אלה שלא חושבים שתרומת איברים זה רצח ודווקא כן תורמים איברים? ושוב,אני מדבר רק במקרים בהם שני המועמדים אינם בסכנת חיים.

לא!

הדעה שלו לא רלוונטית. הרופא שבבית החלים לא אמור לדעת מה הוא חושב. אולי גם מי שחושב שצריך להישאר בשטחים - ובגלל זה גורם להרוגים ולכיבוש עם אחר - לא יקבל תרומת אברים, כי אם הוא כזה מניאק שגורם להרוגים (חיילים ששומרים עליו, ופיגועים, ומונע את השלום), לא מגיעה לו תרומה, על חשבון אדם הומני נפלא שמוכן לוותר על חלק מנחלת אבותיו, כדי שגם לאנשים אחרים תהיה אפשרות לחיות?

יש הגיון ברמת התמריץ -

אם אנשים ידעו שללא כרטיס אדי הם לא יזכו לקבל תרומת אברים, זה אולי יעודד יותר אנשים לחתום על הכרטיס הזה, ובכך יינצלו בעתיד יותר חיים. זה ההגיון לכיוון הזה - כמובן שיש גם טענות כבדות משקל לצד השני, וזו סוגיה לא פשוטה בכלל.

moshe010

New member
לא

לשם המחשה אילו סחר באיברים היה מותר (כי למען האמת האיסור הוא בגלל בעיות עקיפות שיוצאות מזה, ולא שהדבר פסול מוסרית בבסיסו) והיה קיים חברות ביטוח שהיו מציעים איברים בחינם לנזקקיםף תמורת החתמה שכשימות יוכלו לקחת איברים ממנו והרווח של החברה הינו כמות האיברים הנותרות שיכולים למכור לאלה שלא חתמו האם זה לא הגיוני?

גבעון 1

New member
בזאר טורקי

מה שתקבל פה בארץ זה בזאר טורקי, כי כל מי שהסתבך קצת בחובות ימכור איברים של עצמו, אנשים יספסרו בזה. כמו שמספסרים היום, בתרופות... ולאן נגיע. לכן אסרו כאן סחר איברים..

רותם 36

New member
חחחחחחחח אבל יש לי שניים../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

אז לפי איזו דמות אני אמורה לקום ?????????????????

סוג ב

New member
לי יש יותר משניים

כשאחד מהם גדול ויכול להיות כמה דברים.... אני מקוה שיתנו לנו את האופציה לבחור...

זה לא אבסורד

שהדת מתבססת על זכות הבחירה, ודווקא החרדים לא בדיוק נותנים אותה? טוב, זה לא האבסורד היחיד אצלם.

למעלה