IV
"אין שום ברירה" אמר רוב "מישהו חייב להשאר ולעקב אותם, אם לא, הכל היה לחינם" כולנו היינו מותשים, לא היה אחד בינינו עם הרבה סיכויים לשרוד נגדם. לא הפסקנו לרוץ לרגע. "אני אשאר" אמרתי, אפילו אני הייתי מופתע. "אני יכול לרוץ יותר מהר מכל אחד מכם, וחוץ מזה, יש לי רעיון שאולי יצליח" "ריי" אמר האיש הגדול, "אחרי שהשמש תשקע, תראה פס של אור חוצה את השמים, אז תדע שאנחנו בטוחים" הסתכלתי לכיוונם, הם כבר היו נקודות שחורות בצפון, בכיוון השני ראיתי ענן של חול גדל, הם מתקרבים. ישבתי מאחורי דיונה וחיכיתי שהם יגיעו לטווח סביר, בנתיים לנוח לאגור כוחות, החום היה כמעט בלתי נסבל והאוויר היבש שאב את כל הלחות מגרוני, השמש המדברית התקרבה לאופק. "תבטיח לי שתחזור אלי" אמרה יסמין והתחבקנו ארוכות, הריח המתוק של שיערה מילא את אפי "אני מבטיח, אני אחזור" עוד חיבוק קצר והלכתי, בדלת הסתובבתי וראיתי דמעה זולגת על לחייה. "אני מבטיח" אמרתי שוב ויצאתי. גרגירי חול מלווים ברוח חמה פגעו בפניי והעירו אותי מהחלום שנראה עכשיו רחוק מתמיד, לבי פעם בקצב מטורף ובכח אדיר, ענן החול היה כבר כמעט בטווח, היה אפשר לזהות דמויות בתוכו, השמש המשיכה במסעה המייגע אל עבר האדמה וצבע השמיים התחיל להשתנות לכתום. אשלייה פשוטה, על שניים מהימניים יותר - ביריונים, לא נראים כבעלי כוחות טלפתיים- נצנוץ קטן באופק המערבי ואחריו צלליות של קבוצה מתרחקת. זה עבד, הם האיטו ואז שינו כיוון! אני לא מאמין!!! אולי אני בכל זאת אשרוד כדי להגיע הביתה, ליסמין... לא, רגע אחד מהם עצר, הוא הסתובב לכיווני, לא! הוא זיהה אותי! כל הקבוצה עכשיו יודעת, רק עוד קצת, והשמש תשקע, השמיים כבר אדומים, רק עוד קצת. התחלתי לחשוב על לברוח, לקוות שהזמן יספיק להם ולהציל את עצמי. לא, נתתי להם את מילתי! פרצתי בבכי, הדמעות התייבשו לפני שהספיקו לזלוג כל הדרך במורד פניי, השמיים כבר תפסו גוון כהה של סגול, הגרון שלי כאב מיובש, אחזתי בתליון שעל צווארי, הבטחתי ליסמין שלא אוריד אותו, היא אמרה שהוא ישמור עליי. 'אתה חייב להתרכז!!' האשליייה הבאה תהיה יותר מסובכת, קמתי ונעמדתי מולם, הם היו רק במרחק של כ-300 מטרים, הרגשתי בנוחכות של כמה כוחות טלפתיים, או אולי אחד מאוד מאוד חזק - זה כבר לא משנה, אני חייב לעקב אותם. פתאום התווספו עוד כ-10 דמויות שלי במרחקים של כ-3 מטרים אחת מן השנייה כולן על שיא הגובה של הדיונה. גיחכתי במרירות, יש סיכוי שזה יעבוד. החושך שהתחיל לעטוף את המדבר הופרע בידי סדרת פיצוצים בצבעים שונים ובצורות שנות, ואז פתאום, פס של אור בוהק חצה את השמיים, זה היה הסימן, יצאתי ממקום המסתור שלי והתחלתי לברוח, לרוץ, מהר ככל שגופי יכל לשאת אותי, חול המדבר נכנס לתוך נעליי והכביד על צעדיי, כל צעד הרגיש איטי כמו נצח, כל דיונה שעברתי קירבה אותי למבטחים וליסמין שלי. רעשי פיצוצים מסביבי הבהירו לי שהם כבר גילו אותי, חול התעופף לכל עבר, פוגע בי ונכנס לעייני, אסור לי להפסיק. עוד דיונה לעבור, ועוד אחת, רק לא להפסיק לרוץ. הדף העיף אותי לאוויר, אחריו גל של חום מלווה באור בוהק, רעש אדיר וריח נורא של שיער ובשר חרוך. לא היה כאב, כלום, הכל התחיל להטשטש, להאפיל. מול עיני ראיתי את הבית, את החברים, ויותר מכל, את פניה של יסמין. "אני מצטער" יבבתי בלי קול אל מרחבי המדבר הצונן, "אני מצטער".