תרגום מ"תקשורתית":

אטיוד5

Active member
חבר שלי לפרלמנט ...

בחדר האוכל במפעל כתב מכתב למפלגת העבודה שאם היא הולכת עם הימין הקיצוני (כך הוא חושב) הוא לא ייתן לה אף פעם את קולו. זאת הפעם הראשונה שהוא כותב מכתב לפוליטיקאים. צא ולמד עד כמה התקשורת אכן שיקפה את רצון בוחרי העבודה. כלומר, במקרה הזה זה הרבה יותר "רצון הבוחרים" מאשר "אנשי התקשורת". במקרה הזה גם יתר/רוב נבחרי מפלגת העבודה היו נגד המהלך של פרץ, ממש לא היה צורך בתקשורת כדי להוריד את פרץ מהסולם המזויף.

hillelg

New member
אתה רוצה לומר

שהתקשורת אמרה את דברה כי החבר שלך במפעל שלח מכתב וזה גונב לאזנה? שהתקשורת עשתה סקרים כדי לבדוק מהו רצון מצביעי מפלגת העבודה? שמה שהשפיע על פרץ היה המכתב של החבר שלך בעבודה? שלזה התכוון ההוני? לא הבנתי.

אטיוד5

Active member
לא ולא ולא ולא

מה לא הבנת בדיוק? אני אומר לך שח"כ פרץ במעשהו סטה כ"כ רחוק מהקו של מפלגת העבודה שלא (היה) צריך תקשורת בשביל להחזיר אותו ממרומי הפנסים מעל הטריבונה לתחומי המגרש. ואכן לא התקשורת היא שהחזירה אותו. כמו כן אני אומר שהתקשורת, גם אם פעלה באופן עצמאי, שיקפה את רצון בוחרי העבודה. אני מצידי לא הבנתי אם אתה מתמרמר על שהתקשורת עולצת על השגיה (שאני חושב שהם מדומים), או על זה שהפוליטיקאים מכוונים דרכם לפי חלילי התקשורת (וזה לא המקרה הפעם, כי החלילים הם חלילי בוחרי העבודה ובכיריה).

hillelg

New member
אני מתכוון שבלי קשר למקרה הנוכחי

התקשורת עולצת על הישגיה והפוליטיקאים מכוונים דרכם על פי חליליה (כמובן, במידה). כששומפלבי כתב "הביקורת הציבורית" הוא לא התכוון לחבר שלך ולמכתבו.

אלי ו.

New member
לא הצלחתי להבין את הגישה הזו

במצב הנוכחי (ממשלת חמאס) מבחינה מדינית אין הבדל מעשי בין מר"ץ לבין ליברמן. מפלגת העבודה הכניסה למערכת הבחירות את הענין החברתי וקואליציה עם מפלגות הימין עשויה לעזור במימוש המצע שלה ולהפוך את פרץ לאביר החברתי על הסוס כחול הצווארון. בנוסף לכך קואליציה בין העבודה לליכוד תשרת את שתי המפלגות בכך שתפגע קשות בקדימה, מפלגה בלי פעילים שתוחלת החיים שלה תקוצר משמעותית אם תשב באופוזיציה. הבעיה הגדולה של קואליציה כזו היא שאף אחד בפוליטיקה הישראלית (בייחוד בתקשורת) לא מאמין בה ולכן היא לא תצא לפועל. זו הזדמנות נדירה לראות מעשה כסילות פוליטי בהתהוותו.

hillelg

New member
אף אחד לא מאמין באמת בסדר יום חברתי

זו הסיבה. כולם (גם בעבודה וגם בימין) רואים בזה רק "ספין". ולספינים אין סיכוי.

hillelg

New member
לא.

ואם סדר יום חברתי, אז הרי הוא הפוך למה שמייצגים פרץ-ש"ס.

אטיוד5

Active member
אם לדעתך...

סדר היום החברתי/כלכלי של פרץ מהעבודה דומה לזה של שר האוצר לשעבר נתניהו מהליכוד אז אין לי מה לומר. אם לדעתך סדר היום המדיני/בטחוני של מפלגת העבודה דומה לזה של הליכוד החדש של ביבי (בלי קשר לפן המעשי ולהערתך לגבי החמאס) אז גם אין לי מה לומר. לא ברור לך שממשלת עבודה-ליכוד-ליברמן איננה יכולה להתקיים אפילו יומיים אם כל אחד ממרכיביה ידגול במדיניותו ויתעקש עליה? לא ברור לך שזה יהיה הסוף הטוטאלי של מפלגת העבודה ולכן מעשה התאבדות מבחינתה?

אלי ו.

New member
להיפך

סדר היום החברתי כלכלי של הליכוד זהה לזה של קדימה (להזכירך שטרית היה שר במשרד האוצר יחד עם נתניהו והירשנזון גם הוא אינו ממש סוציאליסט) מבחינה חברתית אין הבדל בין קואליציה עבודה-קדימה לעבודה-ליכוד. לעבודה וגם לליכוד התאבדות תהיה לחזק את קדימה. קדימה היא מפלגה שחייבת לשלוט או שתקרוס. קואליציה בראשות מפלגת העבודה תקדם את מפלגת העבודה בעיקר על חשבון קדימה בבחירות הבאות. התעקשות על מדיניות? ובכן, מדיניותו של ליברמן היא החלפת שטחים, ברור שהוא יותר על המדיניות הזו לקדימה תמורת המשרד לבטחון פנים. המדיניות של הליכוד היא להחזיר שטחים רק במשא ומתן והיא זהה בכך למפלגת העבודה, ההבדל ביניהם הוא רק בשאלה כמה שטחים להחזיר. בכל מקרה, מבחינה בטחונית, הנושא אינו רלבנטי. הפעולה האקטיבית היחידה המוצעת כיום היא של קדימה, נסיגה חד-צדדית לה התנגדו גם הליכוד וגם מפלגת העבודה ולמרות זאת לכולנו ברור שהעבודה יכולה להצטרף לקדימה אבל לא לליכוד. אגב, כעת מתברר שיתכן שהעבודה והליכוד יהיו יחד בקואליציה בממשלה של קדימה.

היה סולם ? ../images/Emo20.gif

ממה שאני שומע וקורא, היו דיווחים של "בכירים בקדימה" על מגעים בין פרץ והימין, וכל הכחשותיו של פרץ ושל בעלי בריתו לא עזרו: נחת עליו מבול של גינויים מכל קצוות הקשת הפוליטית (כולל מ"בכירים במפלגת העבודה")ומכל בעלי הטור העוינים את רעיון מדינת הרווחה. כל ה"בכירים" הללו נשארו אנונימיים, כמובן.

איתן כבל גינה את פרץ? ../images/Emo20.gif

לא שמעתי על זה. לתשומת לבך, כתבתי שהבכירים שגינו את פרץ נשארו אנונימיים.

mucool2

New member
איתן כבל נראה די זחוח, ממה שראיתי

בתור שותף למהלך. אבל אולי קיבלתי רושם מוטעה מ"התקשורת".

אטיוד5

Active member
לא רק שהיה סולם

אלא שלפי הדיווחים הוא היה רציני ואמיתי. פרץ באמת ובתמים חשב שהתרגיל שלו בר-ביצוע. פשוט בדיחה לא טובה. ועוד משהו - זה היה כל כך אבסורדי שאפילו בתור תרגיל של הפגנת שרירים זה לא צלח. האנונימיים אינם אנונימיים כלל ועיקר. מתן וילנאי הופיע על גבי המסך בתכנית של לונדון וקירשנבאום. איתן כבל גם אמר אי אילו מילים.

לא ידעתי על ההופעה של וילנאי ../images/Emo20.gif

מכל מקום, אינני בטוח שהוא יודע על המגעים בין המפלגות יותר מאשר קורא העיתונים הממוצע, ואני חושד שיש לו מניע אישי לתקוף את פרץ ואת בעלי בריתו במפלגה. למעשה, מפליא אותי שהוא לא עבר ל"קדימה", כמו אישי ציבור אחרים שלא הצליחו בפריימריז של ה"עבודה".

לדעתי

פרץ הוא שועל מו"מ ותיק. הוא כנראה יודע מה הוא צריך לעשות בשביל להעלות את המחיר של עצמו ולגרום לצד השני להזיע. אם זה היה מהלך נאיבי שלא עלה יפה - זה מראה על עצמאות מחשבה בניגוד לקיפאון הוילנאי. אם זה היה מהלך לייקר את מחיר הצטרפותו לאולמרט ולשדר לו שאף אחד לא מונח לו בכיס ל4 שנים גם אם הוא ישב איתו בסופו של דבר בקואליציה - אז מדובר באמת בבנאדם עם ביצי ברזל. בכל מקרה - אני מוריד בפניו את הכובע.

hillelg

New member
זה היה ספין ברור

אני רק תמה על פרץ שלא התחיל אתו מוקדם יותר, ולא סיים אותו מאוחר יותר. כנראה הבעיה היא שאנשי מפלגתו התחלחלו רק מהזכרת עצם הרעיון לשבת יחד עם מישהו מהמטורפים ההזויים.

למעלה