תרגול בזיהוי פישינג - בעזרת מיילים שמודיעים על זימון לשימוע

הפרבולה1

Well-known member
האומנם חיוני? הסתדרו איכשהו, לא?

לא כל מה שאתה רוצה זה בהכרח מה שאתה צריך, וחוסר יכולת להבדיל בין השניים זה ההבדל בין ילד לבן אדם בוגר.
כן היה צורך בדחפורים ובפצצות כבדות כדי להרוס כמה שיותר את עזה, לא היתה אופציה אחרת. האמריקאים אולי חשבו שאין צורך כי הם עשו חשבון שטווח הטילים מעזה לא מגיע עד קליפורניה , אז אין צורך. וחוץ מזה מי שהיה אמור לשמור עלינו מבחינת ממשל ביידן זה לא צה"ל עם הפצצות הכבדות והדחפורים אלה איזה אבו מאזן.

זה לא האמריקאים, זה ביבי. שלא תהיה הכרעה, שלא יהיה פתרון, שתמיד יהיה איזה אויב להלחם בו, זה לא האמריקאים אשמים. גם לא השמאל.
עובדתית זה לא נכון.
ביבי אימץ את דרך השמאל עד המילחמה וניסה להגיע לפתרון לא צבאי עם עזה , הוא תמך בקונספציה ש"תמריצים כלכלים לעזה יביאו לרגיעה בטחונית" , הוא טעה אבל לפחות שינה כיוון והבין שהפתרון לעזה זה פצצות כבדות.

vinney

Well-known member
כן היה צורך בדחפורים
עובדה שלא. המלחמה הסתיימה, קיבלנו נצחון מוחלט. עזה מושטחת, בטחון ישראל מובטח לדורות, לא יפלו עוד טילים בישראל לעולם והבעיה הפלשטינאית נפטרה באופן סופי.

כן?
עובדתית זה לא נכון.
ביבי אימץ את דרך השמאל עד המילחמה וניסה להגיע לפתרון לא צבאי עם עזה , הוא תמך בקונספציה ש"תמריצים כלכלים לעזה יביאו לרגיעה בטחונית" , הוא טעה אבל לפחות שינה כיוון והבין שהפתרון לעזה זה פצצות כבדות.
אז מה לא נכון? הסכמנו, זה לא האמריקאים, זה ביבי.

הפרבולה1

Well-known member
עובדה שלא. המלחמה הסתיימה, קיבלנו נצחון מוחלט. עזה מושטחת, בטחון ישראל מובטח לדורות, לא יפלו עוד טילים בישראל לעולם והבעיה הפלשטינאית נפטרה באופן סופי.

כן?
כן! עזה 70% מושטחת , ביטחון ישראל מובטח לשבוע הקרוב , כמות הטילים שנפלו עלינו בשבוע האחרון הוא 0 , ונקווה שבקרוב נפתור את הבעיה הפלסטינית ( טרנספר ) , בעזה כבר עשינו טרנספר חלקי של 200000 ערבים, ולרוב השאר אין לאן לחזור , ולא נראה שיהיה שיקום בקרוב.

רק שמאלנים הזויים חושבים שנפסיק לחיות על חרבינו רק אם נחתום על איזה נייר עם איזה אבו מאזן . שלום לדורות לא יהיה כנראה, האשליה הזאת היא בין היתר מה שהביאה לאסון של ה 7 באוקטובר, היום אנחנו מתמקדים בשלום וביטחון לשבוע הקרוב , עם סיכול מתמשך של נסיונות התעצמות האויב בצפון ובדרום

אז מה לא נכון? הסכמנו, זה לא האמריקאים, זה ביבי.
לא בדיוק , לפני ה 7 באוקטובר זה ביבי אשם, אחרי ה 7 באוקטובר ממשל ביידן ניסה לשים לנו רגליים ולמנוע מאיתנו את "הניצחון המוחלט" ולכפות עלינו "הסדרים מדיניים" מטופשים.

הפרבולה1

Well-known member
מה שהכי מצחיק זה שהיית לגמרי רציני כשכתבת את זה.
אחרי מה שקרה ב 7.10 ירדו מההזיות של השמאל לפתור את הסיכסוך "לדורות" , "ליבש את הביצה" , ראינו מה קרה שניסינו להגיע "לפתרון קבע" .
עכשיו אנחנו הורגים יתוש יתוש ומסתבר שזה יותר יעיל מאשר "ליבש את הביצה" כמו בחזונו המטופש של שמעון פרס שהתכוון במונח "ליבש את הביצה" זה לשכנע את היתושים לא לעקוץ אותנו .
היום אנחו מאד מפחדים ממצב של "שקט" , כשיש "שקט" בגבולות אפילו של שבוע זה סימן שהאויב מכין את הטבח הבא, בלבנון היה "שקט" במשך שנים שבו הם הצטיידו בעשרות אלפי רקטות והתכוננו לכבוש את הגליל , ובעזה אנחנו יודעים מה קרה.

vinney

Well-known member
אחרי מה שקרה ב 7.10 ירדו מההזיות של השמאל לפתור את הסיכסוך "לדורות" , "ליבש את הביצה" , ראינו מה קרה שניסינו להגיע "לפתרון קבע" .
עכשיו אנחנו הורגים יתוש יתוש ומסתבר שזה יותר יעיל מאשר "ליבש את הביצה" כמו בחזונו המטופש של שמעון פרס שהתכוון במונח "ליבש את הביצה" זה לשכנע את היתושים לא לעקוץ אותנו .
היום אנחו מאד מפחדים ממצב של "שקט" , כשיש "שקט" בגבולות אפילו של שבוע זה סימן שהאויב מכין את הטבח הבא, בלבנון היה "שקט" במשך שנים שבו הם הצטיידו בעשרות אלפי רקטות והתכוננו לכבוש את הגליל , ובעזה אנחנו יודעים מה קרה.
המטאפורות התבלבלו לך.

BravoMan

Active member
אבל הנקודה שלי היא לא מועל היד הנאצי (או, כפי שקראת לו, "נפנוף יד מסכן") של מאסק, הנקודה שלי היא שאתה מצדיק אותו. בזמן שאתה מתרעם על "לפטופ של מר פלוני אלמוני", אתה מתעלם לחלוטין מהתנהגות מסוכנת של גורם שלטוני בכיר בארה"ב. זאת הנקודה שלי.
אה, ברור, אין לך צד, אבל אתה מדקלם פרופוגנדה שמאלנית:

• ראיתי את הסרטון של מאסק שכל השמאל בוכה עליו, ומה שהוא עושה שם אינו "מועל יד נאצי". מי שחושב כך, או שמעולם לא ראה סרטונים של נאצים אמתיים, וכן יש כאלה מתקופת מלחמת העולם השנייה ב-youtube למקרה שלא ידעת, או שבאמת יש לו אג'נדה להאשים את מאסק בערך בדבר היחיד שהוא לא אשם בו.
    שים לב שיש הרבה דברים אמתיים להאשים אותו, לא חבל לזלזל בנאציזם וקרבנותיו בצורה כ"כ עלובה?

• הבן של הנשיא המכהן ואיש עסקים בעל קשרים ענפים בארה"ב ומדינות זרות = פלוני אלמוני?
    לוגיקה שמאלנית לתפארת!
    אם היה מדובר ביאיר נתניהו גם היית מדבר ככה?

• אני לא מצדיק את מאסק, בשום דבר.
    אבל גם אם נניח שאותו מקרה היה "מועל יד נאצי", צריך קצת יותר ראיות ממקרה אחד בודד כדי לקבוע שהאדם אכן נאצי באמונותיו.
    האם יש לך עוד דוגמאות להתנהגות או אמירות נאציות של מאסק? כי כאמור אני הבאתי דוגמה די משמעותית להראות שהוא לו.

• האם תקבל שאילהאן עומר וחברותי במפלגה הדמוקרטית אצלכם הן נאציות בגלל תמיכתן ב-7/10?
למה שיארח את ביבי לפני המלחמה?
כי זה מה שנשיאי ארה"ב לדורותיהם עושים אחרי שהם נבחרים:
מארחים ראשי מדינות של בעלי ברית של ארה"ב.

שבא לישראל שבועיים אחרי תחילת המלחמה בתור נשיא ושם את כל עוצמת ארה"ב מאחורייך, לא הייתה ריקה כלל וכלל ומשום מה בחרת שלא להזכיר את זה.
ברור - "כל" עוצמת ארה"ב.
תזכיר לי - מה הממשל שלו עשה בשבילנו חוץ מלעצור משלוח של D9 שכבר שילמנו עליו?

אה, כן, נראה שהממשל שלו הפעיל נכסים בארץ להפליל קבוצה של חיילים ששמרו על מחבלים, כדי שתהיה לו הצדקה להמשיך למנוע משלוחי נשק ולרצות את הערבים...
אני יודע מה תגיד - הוא שלח לכאן נושאת מטוסים, ומה היא עשתה בדיוק? לא זוכר שקרה משהו לאיראן אחרי מטח הטילים הראשון...

איך זה קשור ללפטופ של ביידן? מארק צוקרברג אומר הרבה דברים, אבל אתה יכול להראות לי איזשהו רגולטור עם השפעה אמיתית על מטה שמסר אולטימטום "או ש..." כדי שיורידו תכנים שביידן לא אהב?
זו עוד דוגמה לצנזורה בחסות ממשלה בנושא אחר.
והוא לא סתם אמר את זה, למיטב זיכרוני יש גם סרטון שלו בשימוע בקונגרס אומר את זה תחת שבועה. אולי אמצא לך בהזדמנות.

קשה לך לקבל שהממשל שהצבעת לו מפר מאחורי הקלעים את התיקון הראשון לחוקה ע"י הפעלה לחץ על חברות מסחריות לצנזר תכנים בשבילו, אה?

לא אמרתי בשום מקום שממשל טראמפ לא עושה זאת אגב.
לא, לא מבין. איזה מקרה ולמה הוא קשור בעינייך?
אם אתה מתעקש לשחק אותה קשה קליטה:
בעקבות המלחמה, שכללה הרבה מתקפות סייבר, אתרים ישראלים רבים בחרו להגביל כל גישה מחו"ל, כי זו דרך הכי קלה (וודאי לא הכי יעילה) להתגונן מתקיפה.

לאומתם, לאתר סטטיסטיקות שהצגת, אין סיבה אמתית למנוע גישה לישראל.
צחקתי כשתכתבי שהם לא אוהבים אותי, אבל נראה שאתה כ"כ מרוכז בשיח הפוליטי שפספסת קצת סרקאזם. רוב הסיכויים שהבעיה היא קונפיגורציה שגויה של כלי האבטחה, אבל באמת למי אכפת?

עדיין לא אמרת דבר על מקור הנתונים של האתר, או למה מופיעות כוכביות של "סייג" ליד חלק מהרשתות, בלי שיהיה הסבר בעמוד למשמעות הכוכביות.

אתה תומך ימין, ותומכי ימין הם אנשים די צפויים. אין להם הרבה טיעונים עובדתיים, הם יורדים לפסים אישיים די מהר כי במקום להתמודד עם המציאות הם מעדיפים להתמודד עם מי שמציג להם אותה.
לפני המלחמה הייתי מתווכח, אבל היום אתה צודק - אני תומך ימין.
וברור שבשמאל אף פעם לא תוקפים אנשים על בסיס צבע עור, מגדר, או נטייה מינית שלהם! |יעני|

אני אצטט: "אם הייתי בקטע של קונספירציות הייתי מאשים את ה-DEI או את האיראנים"

עכשיו תרגיל למתחילים: איך בראבו יסביר את עצמו בלי לגלות בורות מוחלטת ואפס הבנה בסיסית של המושגים שהוא שמע בווידאוים של ימין ניאו-נאצי אמריקאי ביוטיוב שהוא כל כך אוהב?
זה מה שחשבתי, אבל רציתי לראות אותך כותב את זה!

אז, אתה מפרש DEI כ-"העסקת הומואים"?
כלומר, אחרי פסיקת העליון אצלכם שזה לא חוקי, המעסיק שלך הולך עכשיו לפטר אותך? באמת?

vinney

Well-known member
אה, ברור, אין לך צד, אבל אתה מדקלם פרופוגנדה שמאלנית:

• ראיתי את הסרטון של מאסק שכל השמאל בוכה עליו, ומה שהוא עושה שם אינו "מועל יד נאצי". מי שחושב כך, או שמעולם לא ראה סרטונים של נאצים אמתיים, וכן יש כאלה מתקופת מלחמת העולם השנייה ב-youtube למקרה שלא ידעת, או שבאמת יש לו אג'נדה להאשים את מאסק בערך בדבר היחיד שהוא לא אשם בו.
    שים לב שיש הרבה דברים אמתיים להאשים אותו, לא חבל לזלזל בנאציזם וקרבנותיו בצורה כ"כ עלובה?
סלח לי שאני מצפצף על הבולשיט שכתבת פה. אתה לא תסביר לי, בן ונכד לניצולי שואה, כמה שאני לא יכול לזהות מועל יד נאצי.
  • הבן של הנשיא המכהן ואיש עסקים בעל קשרים ענפים בארה"ב ומדינות זרות = פלוני אלמוני?
    לוגיקה שמאלנית לתפארת!
    אם היה מדובר ביאיר נתניהו גם היית מדבר ככה?
אם היה מדובר ככה באבנר נתניהו - וודאי שהייתי מדבר ככה. אתה יודע מי דיבר ככה כשהיה מדובר בבארון טראמפ? צ'לסי קלינטון. למה? כי ילדי הנשיאים (או פוליטיקאים בכלל) שבעצם לא מתעסקים בפוליטיקה - עזבו אותם בשקט. אתה רוצה ללכלך על ג'ו ביידן? לכלך על ג'ו ביידן, עזוב את הבן שלו, הוא לא איש ציבור. יאיר? יאיר בוחש בעניינים בעצמו, כמו הבנים האחרים של טראמפ, ולא הם ולא הוא לא מחוץ לתחום כי הם הכניסו את עצמם לתחום (כמו גם בו ביידן, הבן של ביידן שנפטר, שהיה פוליטיקאי אקטיבי בזכות עצמו).

בסופו של דבר כל הסיפור של הלפטופ הזה היה הונאה אחת גדולה, אני לא מבין איך אתה בכלל מעז להעלות את זה עכשיו.
  • אני לא מצדיק את מאסק, בשום דבר.
    אבל גם אם נניח שאותו מקרה היה "מועל יד נאצי", צריך קצת יותר ראיות ממקרה אחד בודד כדי לקבוע שהאדם אכן נאצי באמונותיו.
    האם יש לך עוד דוגמאות להתנהגות או אמירות נאציות של מאסק? כי כאמור אני הבאתי דוגמה די משמעותית להראות שהוא לו.
בוא נראה מה עוד אצליח למצוא...

וזה לא שהתפוח נופל רחוק מהעץ...

• האם תקבל שאילהאן עומר וחברותי במפלגה הדמוקרטית אצלכם הן נאציות בגלל תמיכתן ב-7/10?
לא נאציות, אנטישמיות, לא בדיוק אותו דבר. אבל כן, בהחלט אקבל. לא תשמע ממני מילה טובה עליה. אבל מה לי ולה? אני לא גר במינסוטה.
כי זה מה שנשיאי ארה"ב לדורותיהם עושים אחרי שהם נבחרים:
מארחים ראשי מדינות של בעלי ברית של ארה"ב.
באמת? חייבים? במה בדיוק ביבי בעל בריתו של ביידן? במה הוא עזר לו במה הוא תמך בו? יאיר לפיד דווקא כן הוזמן, אם זכרוני אינו מטעה אותי. גם בנט, בתור רה"מ, ביקר בבית הלבן, לא? זה לא שביידן לא רוצה להזמין ישראלים, הוא לא רוצה להזמין את ביבי.

ברור - "כל" עוצמת ארה"ב.
תזכיר לי - מה הממשל שלו עשה בשבילנו חוץ מלעצור משלוח של D9 שכבר שילמנו עליו?
הביא לך טונות של תחמושת, הגביר והאיץ ייצור של טילי כיפת ברזל וחץ, נתן לך כיסוי מדיני לנהל מלחמה של שנתיים שאפשר (וצריך) היה לסיים בחודשיים, והשיג את העסקה שבסוף טראמפ הכריח את ביבי לקבל שנה וחצי לפני שביבי בסוף התקפל.

הא, אם לא ידעת, התקיפה באיראן שבוצעה כבר בזמן ממשל טראמפ - גם היא הוכנה ואושרה עוד בתקופת ביידן וחיכתה לשעת הש' שלה.

אה, כן, נראה שהממשל שלו הפעיל נכסים בארץ להפליל קבוצה של חיילים ששמרו על מחבלים, כדי שתהיה לו הצדקה להמשיך למנוע משלוחי נשק ולרצות את הערבים...
לא צריך ממשל זר להפליל אף אחד, הם הפלילו את עצמם יופי יופי.

אני יודע מה תגיד - הוא שלח לכאן נושאת מטוסים, ומה היא עשתה בדיוק? לא זוכר שקרה משהו לאיראן אחרי מטח הטילים הראשון...
לא זוכר שקרה משהו לך אחרי מטח הטילים הראשון. מי אתה חושב שיירט את הכל הטילים האלה? יאיר נתניהו ממיאמי?

זו עוד דוגמה לצנזורה בחסות ממשלה בנושא אחר.
והוא לא סתם אמר את זה, למיטב זיכרוני יש גם סרטון שלו בשימוע בקונגרס אומר את זה תחת שבועה. אולי אמצא לך בהזדמנות.
תמצא, בבקשה. אני אחכה, כמו שאני מחכה שתמצא את עורך הדין שהבטחת לי.
קשה לך לקבל שהממשל שהצבעת לו מפר מאחורי הקלעים את התיקון הראשון לחוקה ע"י הפעלה לחץ על חברות מסחריות לצנזר תכנים בשבילו, אה?
לא, כי זה לא קרה. זוכר שהפנת אותי לקרוא את פסיקת בית המשפט העליון בנושא? ביקשתי שתקרא אותה בעצמך, קראת?

לא אמרתי בשום מקום שממשל טראמפ לא עושה זאת אגב.
בינתיים כל מה שאמרת לי זה שדמוקרטים רעים, לא זכור לי שאמרת משהו רע על ממשל טראמפ אי פעם.
אם אתה מתעקש לשחק אותה קשה קליטה:
בעקבות המלחמה, שכללה הרבה מתקפות סייבר, אתרים ישראלים רבים בחרו להגביל כל גישה מחו"ל, כי זו דרך הכי קלה (וודאי לא הכי יעילה) להתגונן מתקיפה.
כן, אני יודע. למה אתה אומר לי את מה שאמרתי לך בעצמי לפני חמש הודעות?
לאומתם, לאתר סטטיסטיקות שהצגת, אין סיבה אמתית למנוע גישה לישראל.
זה אתה יודע איך ולפי מה? כי אין מתקפות סייבר שיוצאות מישראל?

צחקתי כשתכתבי שהם לא אוהבים אותי, אבל נראה שאתה כ"כ מרוכז בשיח הפוליטי שפספסת קצת סרקאזם. רוב הסיכויים שהבעיה היא קונפיגורציה שגויה של כלי האבטחה, אבל באמת למי אכפת?
לא לי, אתה העלת את זה.
עדיין לא אמרת דבר על מקור הנתונים של האתר, או למה מופיעות כוכביות של "סייג" ליד חלק מהרשתות, בלי שיהיה הסבר בעמוד למשמעות הכוכביות.
אני לא צריך להגיד לך כלום, נתתי לך את האתר - בבקשה תקרא. לא אוהב את האתר? תביא אחד אחר ונשווה.
לפני המלחמה הייתי מתווכח, אבל היום אתה צודק - אני תומך ימין.
וברור שבשמאל אף פעם לא תוקפים אנשים על בסיס צבע עור, מגדר, או נטייה מינית שלהם! |יעני|
המם.... אני מניח שיש לך דוגמא בראש שאתה רוצה להראות לי? בסופו של יום, מכיוון שאתה מכליל התנהגות של אנשים ספציפיים על אוכלוסיה גדולה, אין לי ספק שתמצא מישהו שבעינייך הוא "שמאל" שעשה משהו רע ולפי זה תקבע שכל מי שבעינייך הוא שמאל אשם בכך. כמו שאתה מאשים אותי בכך שאיזה הומו שאני מעולם לא פגשתי תומך בפלשטינאים כי הרי גם אני הומו אז לא יכול להיות שאני לא מסכים איתו.

אבל ההבדל ביננו הוא שאני לא מכליל התנהגות של בודדים על קבוצה שבחרתי לשנוא, אני מדבר על התנהגות הקבוצתית. מה המפלגה הרפובליקנית אומרת, מה הממשלה הישראלית עושה. לא "שמאל רע כי איזה מישהו אמר משהו בפייסבוק שאני לא אוהב", אלא "ימין רע כי כשימין בשלטון הוא עושה דברים רעים".

את ההבדל הזה בטח יהיה נורא קשה לך לעקל.
אז, אתה מפרש DEI כ-"העסקת הומואים"?
כלומר, אחרי פסיקת העליון אצלכם שזה לא חוקי, המעסיק שלך הולך עכשיו לפטר אותך? באמת?
מה לא חוקי? אני לא ממש יודע איך אתה מפרש את זה, אז למה שלא תגיד לי מה בדיוק את מבין בתור DEI? כי אני, בתור חבר בקבוצת DEI במקום העבודה שלי, רוצה לדעת למה אתה שונא אותי כל כך.

לגבי בית המשפט העליון - ההחלטה הזאת תבוטל בבית המשפט העליון הבא, כפי שנקבע בהחלטה המקורית. ייקח קצת זמן, אבל לא הרבה, בית המשפט הנוכחי מחליט דברים בצורה שרירותית לחלוטין שיתבררו מחדש בכמעט כל נושא שהם נגעו בו. זאת כבר מזמן לא תורה מסיני, והם אלה שגרמו לזה על ידי כך שמבטלים תקדימים על ימין ועל שמאל לפי ראות ענינהם הפולטיות.

אפליה אסורה דורשת כוונת פגיעה, אפליה מתקנת בקבלה ללימודים (שעליה דובר בקישור שהבאת, לא קשור בכלל לעבודה) אין ולא יכולה להיות בה כוונת פגיעה בהגדרה. זאת פשוט החלטה שגויה.

BravoMan

Active member
סלח לי שאני מצפצף על הבולשיט שכתבת פה. אתה לא תסביר לי, בן ונכד לניצולי שואה, כמה שאני לא יכול לזהות מועל יד נאצי.
ראיתי יהודים בארה"ב, שטוענים שהם בנים ונכדים של ניצולי שואה, ובו בזמן גם טוענים שישראל מבצעת רצח עם בעזה ופתחה במלחמה כדי לכבוש שטחים.
תמיד מגעיל אותי לראות מישהו מנצל את האסון שמשפחתו עברה למטרות פוליטיות, ועוד כאלה שמצדדות באויבי המדינה היהודית היחידה בעולם...

בסופו של דבר כל הסיפור של הלפטופ הזה היה הונאה אחת גדולה, אני לא מבין איך אתה בכלל מעז להעלות את זה עכשיו.
כי הממשל גרם לרשתות חברתיות שחולשות על רוב התקשורת בארה"ב וחלקים נרחבים מהעולם לצנזר את זה כדי למנוע מבוכה לנשיא המכהן, נשיא שהתגלה כבובה סנילית של ממשל צללים שאיש לא בחר.

מה מצאת פה? בוט AI שסורק אינטרנט ופולט את הזבל הכי גדול שאנשים כותבים ברשתות חברתיות?
למיטב זיכרוני צ'אט ג'יפיטי ניסה לשכנע אנשים להתאבד, אתה הולך להאשים את סאם אלטמן ביוג'ני'קה?

לא נאציות, אנטישמיות, לא בדיוק אותו דבר
רוצה להסביר לי מה ההבדל במקרה שלה ספציפית? (מבהיר שאני לא שואל מה ההבדל בין נאציזם לאנטישמיות).
ואתה באמת חושב שאני לא מודע שלמישהו במעמדה יש השפעה על יותר ממדינה אחת באיחוד?

הוא לא רוצה להזמין את ביבי
נו, אז על מה אתה מתווכח?

אתה לא באמת ילד קטן שצריך להסביר לו שזה לא ביבי וביידן חברים באופן אישי, אלא ישראל כמדינה וארה"ב כמדינה, בלי קשר לצד הפוליטי של הממשל אמורות להיות בעלות ברית עם הסכמים ושת"פ משמעותיים, נכון?

נתן לך כיסוי מדיני לנהל מלחמה של שנתיים שאפשר (וצריך) היה לסיים בחודשיים
אני הייתי אומר אפילו חודש.
אבל זו בדיוק הנקודה - למרות שביידן היה כ"כ סינילי שבלבל בין חיפה לרפיח ובין מצריים למקסיקו, הוא מנע את הכניסה של הכוחות למקום הכי חשוב אסטרטגית לחמאס, וכפה עסקאות הפקר מטורפות שעתידות לעלות בחיי אלפי ישראלים.

ם היא הוכנה ואושרה עוד בתקופת ביידן וחיכתה לשעת הש' שלה.
ברור! ביידן חיכה שהמוח שלו יפסיק לעבוד והוא כבר לא יהיה נשיא מכהן.
תעשה לי טובה, תכף גם תספר לי שבנט תכנן את מבצע הביפרים ורק חיכה לזמן הנכון להכות בחיזבאללה.

הם הפלילו את עצמם יופי יופי.
ברור - החיילים עצמם זייפו את הסרטון, והתעלמו מדוח רופא מומחה שקבע שהפציעות של המחבל לא יכלו להיגרם מסוג התקיפה שנטען ונגרמו ברוב הסבירות ע"י פעולה עצמית.
הם גם שחררו את המחבל הבית כדי שלא יעיד במשפט חלילה.

לא זוכר שקרה משהו לך אחרי מטח הטילים הראשון. מי אתה חושב שיירט את הכל הטילים האלה? יאיר נתניהו ממיאמי?
ברור - כי מישהו צריך למות לפני שמותר יהיה ליהודים להגן על עצמם...
אתה מבין שמדינה נורמלית, ברגע שמערכות שלה מזהים מטח כזה עולה לאוויר ישר שולחת טיל גרעיני לבירת האויב?
למדינה שאתה חי בה יש אפילו מערכת אוטומטית לעשות זאת!

מחכה שתמצא את עורך הדין שהבטחת לי
לא הבטחתי לך כלום בנושא, שוב בעיה בהבנת הנקרא. ולא באמת מתחשק לי לחפש סרטון שראיתי לפני יותר משנה.
אגב, אני יודע שזה לא בכל המדינות, ואני מניח שאתה חי באחת היותר "כחולות", אז אולי אצלכם אין את זה כ"כ. אמרתי ברוב ארה"ב לא בכל ארה"ב.

בינתיים כל מה שאמרת לי זה שדמוקרטים רעים, לא זכור לי שאמרת משהו רע על ממשל טראמפ אי פעם.
למה בדיוק אני חייב לומר משהו רע על ממשל טראמפ?

זה אתה יודע איך ולפי מה? כי אין מתקפות סייבר שיוצאות מישראל?
מתקפת סייבר מישראל על אתרים אמריקניים? LOL

אני לא צריך להגיד לך כלום, נתתי לך את האתר - בבקשה תקרא. לא אוהב את האתר? תביא אחד אחר ונשווה.
אני צריך לעבוד כדי להוכיח טענה שלך? שמע, אתה מתחיל להזכיר לי דתיים מפורום אתאיזם...

אני מניח שיש לך דוגמא בראש שאתה רוצה להראות לי?
יש לי הרבה דוגמאות.
לא יודע אם יש טעם לפרט לך, אתה הרי בעצמך הדוגמה הגדולה ביותר - אתה שונא את ישראל, אתה שונא יהודים, ואתה מצודד ב-"פלסטינים" המסכנים.

מה לא חוקי? אני לא ממש יודע איך אתה מפרש את זה, אז למה שלא תגיד לי מה בדיוק את מבין בתור DEI? כי אני, בתור חבר בקבוצת DEI במקום העבודה שלי, רוצה לדעת למה אתה שונא אותי כל כך.
אותך אישית אני לא סובל כי אתה חושב שהמדינה שלי צריכה להיכנע ולתת לערבים לשחוט אותי ואת כל שכני.

מצחיק - האמת, לא חשבתי שאתה בכל זאת אדם רציני מספיק לא להיסחף למשהו כמו "קבוצת DEI", אבל אולי באמת אתה בונה יותר מידי על היותך הומו לשם קידום הקריירה.
מה קרה, התעייפת מתכנות?

DEI פירושו אפליה על בסיס צבע עור, מגדר, ונטייה מינית.
המימוש שלו גורם לחברות לבחור מועמדים על סמך השתייכותם לקבוצות מיעוט במקום על סמך כישורים רלוונטיים לתפקיד, ובכך להפלות אנשים שנחשבים ל-"רוב", ובעיקר גברים לבנים סטרייטים.

אגב, אני לא יודע מה צבע עור שלך, אבל אם אתה בהיר, היותך white sis male ישים אותך בנחיתות בסולם הדרגות של DEI, למרות היותך הומו.
כי לפי כל הפרסומים שראיתי, זה המיעוט הכי פחות אפנתי היום.
אולי תשקול לשנות את מגדרך אם אתה באמת בונה על DEI לצורך קידום...

איזה כיף שמפקדת כבאות של LA חושבת שזו בעיה של הגבר שהכניס את עצמו למקום הלא נכון אם הכבאים צריכים לחלץ אותו מהשרפה...
וכן - מה שרואים בסרטון גם זו תוצאה של DEI, שבהחלט יכול לעלות בחיי אדם, ואולי אפילו כבר עלה!

ההחלטה הזאת תבוטל בבית המשפט העליון הבא, כפי שנקבע בהחלטה המקורית.
ברור. גם יחזירו הגנה חוקתית להפלות, ובכלל הנשיא הבא אצלכם יהיה דמוקרטי...
מעניין אם עוד כמה שנים תברח חזרה לארץ, כמו כל הצעירים המצחיקים האלה שמראיינים אותם ל-youtube ואומרים שארה"ב זו המדינה הגרוע בעולם והם רוצים לעזוב :ROFLMAO:

vinney

Well-known member
ראיתי יהודים בארה"ב, שטוענים שהם בנים ונכדים של ניצולי שואה, ובו בזמן גם טוענים שישראל מבצעת רצח עם בעזה ופתחה במלחמה כדי לכבוש שטחים.
תמיד מגעיל אותי לראות מישהו מנצל את האסון שמשפחתו עברה למטרות פוליטיות, ועוד כאלה שמצדדות באויבי המדינה היהודית היחידה בעולם...
ומה זה קשור למאסק ומועל היד שלו? את התסכולים שלך מהיהודים האמריקאים תשמור ליהודים האמריקאים.
כי הממשל גרם
לא קרה.
לרשתות חברתיות שחולשות על רוב התקשורת בארה"ב
לא חולשות על רוב התקשורת בשום מקום
לא צונזר
למנוע מבוכה לנשיא המכהן,
אתה חושב שזה נורא מרגש אותו?
נשיא שהתגלה כבובה סנילית
אם הוא סנילי - אז מה איכפת לו? או שזאת מבוכה, או שהוא סנילי, לא יכול להיות גם וגם
של ממשל צללים שאיש לא בחר.
כן, נו, גם אתה עכשיו מתחיל לספר לי על היהודים ששולטים על העולם? בחייך.
מה מצאת פה? בוט AI שסורק אינטרנט ופולט את הזבל הכי גדול שאנשים כותבים ברשתות חברתיות?
למיטב זיכרוני צ'אט ג'יפיטי ניסה לשכנע אנשים להתאבד, אתה הולך להאשים את סאם אלטמן ביוג'ני'קה?
ChatGPT לא ניסה לשכנע אנשים להתאבד מטעמים גזעניים, אבל כן - אני בהחלט מאשים את סאם אלטמן במקרה הזה.
רוצה להסביר לי מה ההבדל במקרה שלה ספציפית? (מבהיר שאני לא שואל מה ההבדל בין נאציזם לאנטישמיות).
אז על איזה הבדל אתה שואל?
ואתה באמת חושב שאני לא מודע שלמישהו במעמדה יש השפעה על יותר ממדינה אחת באיחוד?
ועדיין, היא נציגה של מחוז אחד במינסוטה. מה לי ולה? למה אתה בא אליי בטענות לגביה?
נו, אז על מה אתה מתווכח?

אתה לא באמת ילד קטן שצריך להסביר לו שזה לא ביבי וביידן חברים באופן אישי, אלא ישראל כמדינה וארה"ב כמדינה, בלי קשר לצד הפוליטי של הממשל אמורות להיות בעלות ברית עם הסכמים ושת"פ משמעותיים, נכון?
נכון. אז למה אתה כל כך מתרגש מזה שאת ביבי אישית לא מזמינים לקבל כבוד? אתה זה שהעלת את הטענה. אז אוקי, אנחנו מסכימים - ביבי לא מסוגל לקיים יחסים תקינים עם מנהיגים בינלאומיים והם לא רוצים להתעסק איתו. זה לא חדש.
אני הייתי אומר אפילו חודש.
אבל זו בדיוק הנקודה - למרות שביידן היה כ"כ סינילי שבלבל בין חיפה לרפיח ובין מצריים למקסיקו, הוא מנע את הכניסה של הכוחות למקום הכי חשוב אסטרטגית לחמאס, וכפה עסקאות הפקר מטורפות שעתידות לעלות בחיי אלפי ישראלים.
שוב, או שהוא סנילי ויש איזה ממשל צללים של יהודונים ששולטים על העולם, או שהוא כל כך משפיע ומחליט בזכות עצמו שאתה מאשים אותו באופן אישי. תחליט על קו אחד, אל תזגזג שלוש פעמים במשפט אחד.

לגבי נשיא סנילי באמת.... תסתכל על המחליף של ביידן. עזוב להתבלבל בין רפיח לחיפה (נשמעים דומא באנגלית), הנשיא הנוכחי לא יכול לכתוב את שם שלו עצמו נכון ולא זוכר איך קוראים לאישתו. אם כבר מדברים על סנילי.

ברור! ביידן חיכה שהמוח שלו יפסיק לעבוד והוא כבר לא יהיה נשיא מכהן.
תעשה לי טובה, תכף גם תספר לי שבנט תכנן את מבצע הביפרים ורק חיכה לזמן הנכון להכות בחיזבאללה.
אפילו האיראנים אומרים את זה. אתה באמת חושב שמבצעים כאלה מתוכננים מהיום למחר?
ברור - החיילים עצמם זייפו את הסרטון, והתעלמו מדוח רופא מומחה שקבע שהפציעות של המחבל לא יכלו להיגרם מסוג התקיפה שנטען ונגרמו ברוב הסבירות ע"י פעולה עצמית.
הם גם שחררו את המחבל הבית כדי שלא יעיד במשפט חלילה.
בינתיים שום דבר מזה לא הוכח כנכון. אבל כל הסיפור הזה מסריח מכל הכיוונים, אף אחד לא צדיק שם (כולל המחבל עצמו).
ברור - כי מישהו צריך למות לפני שמותר יהיה ליהודים להגן על עצמם...
אתה מבין שמדינה נורמלית, ברגע שמערכות שלה מזהים מטח כזה עולה לאוויר ישר שולחת טיל גרעיני לבירת האויב?
למדינה שאתה חי בה יש אפילו מערכת אוטומטית לעשות זאת!
למה ההתגובה הראשונה שלך חייבת להיות לרצוח מליון איש? איך זה היה פותר לך את הבעיה? המטח היה מגיע אלייך בכל מקרה.
לא הבטחתי לך כלום בנושא, שוב בעיה בהבנת הנקרא. ולא באמת מתחשק לי לחפש סרטון שראיתי לפני יותר משנה.
זה לא שלא מתחשק לך, זה כי אין. אני יודע שאין, אתה יודע שאין, לכן התחלת בכל ההשטלחויות האלה. שוב העמדתי אותך במקום אחרי שהמצאת איזו שטות וזה שוב הכעיס אותך. אתה לא מסוגל להגיד "אתה יודע, וויני, בתור מנהל עם שנים של נסיון בארה"ב אולי אתה יודע קצת יותר טוב ממני על חוקי העבודה שם". משפט כזה בטח לא עלה בדעתך.
אגב, אני יודע שזה לא בכל המדינות, ואני מניח שאתה חי באחת היותר "כחולות", אז אולי אצלכם אין את זה כ"כ. אמרתי ברוב ארה"ב לא בכל ארה"ב.
יש הבדלים בין המדינות, אבל לא ברמה שאתה מתאר לעצמך או חושב. יש גם הרבה חוקים שהם פדראליים (למשל הNLA).
למה בדיוק אני חייב לומר משהו רע על ממשל טראמפ?
לא חייב.
מתקפת סייבר מישראל על אתרים אמריקניים? LOL

אני צריך לעבוד כדי להוכיח טענה שלך? שמע, אתה מתחיל להזכיר לי דתיים מפורום אתאיזם...
לא, אתה צריך לעבוד כדי להוכיח את הטענה שלך. זאת שכל השרשור התפוצץ בגללה. שטענת שאפשר לפטר אנשים שרירותית בלי שום בקרה.
יש לי הרבה דוגמאות.
לא יודע אם יש טעם לפרט לך, אתה הרי בעצמך הדוגמה הגדולה ביותר - אתה שונא את ישראל, אתה שונא יהודים, ואתה מצודד ב-"פלסטינים" המסכנים.
שום דבר ממה שאמרת אנו נכון (כולל ש"יש לך הרבה דוגמאות").
אותך אישית אני לא סובל כי אתה חושב שהמדינה שלי צריכה להיכנע ולתת לערבים לשחוט אותי ואת כל שכני.
מעולם לא אמרתי שום דבר שאפילו מתקרב לזה. אתה לא סובל אותי כי אני מעמיד מראה מול הפנים שלך ואתה שונא את מה שאתה רואה. אבל זה לא אני שמשתקף לך במראה, זה אתה.
מצחיק - האמת, לא חשבתי שאתה בכל זאת אדם רציני מספיק לא להיסחף למשהו כמו "קבוצת DEI", אבל אולי באמת אתה בונה יותר מידי על היותך הומו לשם קידום הקריירה.
מה קרה, התעייפת מתכנות?
אז מה אתה אומר, בגלל היותי הומו לא עולה בדעתך שאני יכול להיות טוב במקצוע שלי?
DEI פירושו אפליה על בסיס צבע עור, מגדר, ונטייה מינית.
לא. הD זה Diversity, דהיינו גיוון. הE זה Equity, דהיינו שוויניות, והI זה Inclusion, דהיינו הכלה.
המימוש שלו גורם לחברות לבחור מועמדים על סמך השתייכותם לקבוצות מיעוט במקום על סמך כישורים רלוונטיים לתפקיד, ובכך להפלות אנשים שנחשבים ל-"רוב", ובעיקר גברים לבנים סטרייטים.
מי שמבצע אפילה - מבצע אפליה, זה לא קשור לDEI. אבל אם יש לי 20 מועמדים טובים ואני בוחר אחד מהם שהוא במקרה בחורה - זה לא עושה אותה פחות מתאימה לתפקיד מ15 בחורים ו4 בחורות אחרים שלא בחרתי.
אגב, אני לא יודע מה צבע עור שלך, אבל אם אתה בהיר, היותך white sis male ישים אותך בנחיתות בסולם הדרגות של DEI, למרות היותך הומו.
אין כזה דבר "סולם DEI".
כי לפי כל הפרסומים שראיתי, זה המיעוט הכי פחות אפנתי היום.
אולי תשקול לשנות את מגדרך אם אתה באמת בונה על DEI לצורך קידום...

איזה כיף שמפקדת כבאות של LA חושבת שזו בעיה של הגבר שהכניס את עצמו למקום הלא נכון אם הכבאים צריכים לחלץ אותו מהשרפה...
וכן - מה שרואים בסרטון גם זו תוצאה של DEI, שבהחלט יכול לעלות בחיי אדם, ואולי אפילו כבר עלה!
לא הבנתי מה הקשר בין הסרטון ששמת לטענה שאמרת. אתה טוען שנשים לא יכולות לנהל מערך כבאות?
ברור. גם יחזירו הגנה חוקתית להפלות, ובכלל הנשיא הבא אצלכם יהיה דמוקרטי...
הנשיא הבא בוודאות יהיה דמוקרטי (אם עוד יהיו בחירות, כמובן), וכן, גם את ההגנה החוקתית להפלות יחזירו. יקח כמה שנים, אבל נגיע לשם.
מעניין אם עוד כמה שנים תברח חזרה לארץ, כמו כל הצעירים המצחיקים האלה שמראיינים אותם ל-youtube ואומרים שארה"ב זו המדינה הגרוע בעולם והם רוצים לעזוב :ROFLMAO:
אז אתה לא מעלה על דעתך שמישהו ירצה לעלות לארץ כי הם רוצים לחיות בארץ? מבחינתך עלייה לארץ זה כדי לברוח ממשהו? אומר הרבה מאוד לגבי מה אתה באמת חושב על המדינה שלך.

אני כן מתכוון לחזור לארץ. לא כדי לברוח ממשהו, אלא כי זה הבית שלי, בסופו של יום. אבל מבחינתך ישראל זה לא בית, זה מקום מפלט שבורחים אליו. אומר הרבה עלייך.

נערך לאחרונה ב:

BravoMan

Active member
ומה זה קשור למאסק ומועל היד שלו? את התסכולים שלך מהיהודים האמריקאים תשמור ליהודים האמריקאים.
מגעילה אותי הטענה שלך שאתה יודע איך נראה "מועל יד" רק בגלל שאתה נכד ובן לניצולי שואה, באותה מידע שאלה שהזכרתי לא יודעים איך נראה רצח עם למרות שהם צאצאים לניצולי שואה.

אפה בדיוק אתה חושב שסבתות וסבים שלי היו בזמן השואה, בנופש באיזה אי טרופי?

ברור. גם לא נחתו על הירח! |יעני|

לא חולשות על רוב התקשורת בשום מקום
תזכיר לי, מי הביא לפה אתר שטוען של-Facebook יש איזה 2 מיליארד (רבע מכל האנושות?) משתמשים יומיים פעילים?
אני מניח שאתה אישית צורך חדשות רק מערוצי טלוויזיה...

אתה חושב שזה נורא מרגש אותו?
כלום לא ריגש את ביידן כי לא היה במצב נשפי לזה, אבל אלה שמנהלים אותו רגישים למדי לדעת קהל, לפחות כשמגיע הזמן לשים פתק בקלפי.
לא סתם התנגדו אצלכם שם לשימוש בת.ז. כדי למנוע זיופי בחירות, משהו שכל מדינה דמוקרטית אחרת בעולם עושה בערך מאז היווסדה.

כן, נו, גם אתה עכשיו מתחיל לספר לי על היהודים ששולטים על העולם? בחייך.
יהודים? מי אמר שהם יהודים?
אם אלה היו יהודים, ממשל ביידן לא היה אסון כזה לישראל. והם גם לא שולטים בעולם. אבל, בארה"ב כמו בישראל של היום, יש בעיה קשה של עובדי ממשל שלא נבחרו, שמנסים לחתור תחת הממשלה הנבחרת כדי לקדם את האג'נדה האישית שלהם מעל לרצון הציבורי.

ChatGPT לא ניסה לשכנע אנשים להתאבד מטעמים גזעניים, אבל כן - אני בהחלט מאשים את סאם אלטמן במקרה הזה.
אתה אומר שלגרוק יש "טעמים" שזו מערכת באמת תבונית שיודעת מה זה "גזענות" ומבינה מה היא פולטת?
שמע, אפילו אני לא מייחס למאסק גאונות כ"כ גדולה שהוא הצליח להמציא AGI אמתי, אבל אני מניח שהכל כשר כשצריך להצדיק את השנאה השמאלנית...

אז על איזה הבדל אתה שואל?
שאול על סמך מה אתה קובע שאילהאן עומר היא רק אנטישמית ולא נאצית?
מה ההבדל בין דעותיה לנאציזם?

ועדיין, היא נציגה של מחוז אחד במינסוטה. מה לי ולה? למה אתה בא אליי בטענות לגביה?
היא משתייכת למפלגה שאתה תומך בה.
היא מייצגת את הצד הפוליטי שלך, גם אם אתה אישית לא הצבעת לה.

בדיוק כמו שבן גביר מייצג את הצד הפוליטי שאני עברתי אליו, גם אם לא הצבעתי עבורו, או עבור מפלגתו, ולא סביר שאעשה זאת בעתיד הנראה לעין.

שוב, או שהוא סנילי ויש איזה ממשל צללים של יהודונים ששולטים על העולם, או שהוא כל כך משפיע ומחליט בזכות עצמו שאתה מאשים אותו באופן אישי. תחליט על קו אחד, אל תזגזג שלוש פעמים במשפט אחד.
זה שהוא סינילי לא מוריד ממנו אחריות על כך שלא התפטר מוקדם יותר, ולא הלך לרופאים.

ואתה זה שכותב "יהודונים" חביבי - אני בשום מקום לא אמרתי שממשל הצללים שהפעיל את ביידן היה מורכב מיהודים או בכלל כלל יהודים!
אבל זה לא מפתיע אותי... אף פעם לא הסתרת פה את היותך אנטישמי. ולא, זו לא סתירה לכך שהוריך יהודים, לא חסר יהודים ששונאים את עצמם.

תסתכל על המחליף של ביידן. עזוב להתבלבל בין רפיח לחיפה (נשמעים דומא באנגלית), הנשיא הנוכחי לא יכול לכתוב את שם שלו עצמו נכון ולא זוכר איך קוראים לאישתו. אם כבר מדברים על סנילי.
לא יודע על מה אתה מדבר...
המחליפה של ביידן היית קאמילה, ו-60 דקות נאלצו לחתוך ולערוך בצורה אכזרית את הראיון שהיא נתנה להם, כי לא היית מסוגלת להוציא משפט קוהרנטי אחד מפיה.

בינתיים, טראמפ עושה חייל - אשכרה גורם לפוטין וזלנסקי להגיע למה שנראה כמו עסקה, עזר לנו פה עם הבלאגן גם אם לא בצורה מושלמת, מטפל בכל החולרות דרומית לגבול, ומנקה את המדינה שלהם מכל הזבל שממשל ביידן ייבא.
נכון שהוא עדיין לא גירש את הכמות שאובמה גירש, אבל לפחות הוא בדרך הנכונה! :-P:

למה ההתגובה הראשונה שלך חייבת להיות לרצוח מליון איש? איך זה היה פותר לך את הבעיה? המטח היה מגיע אלייך בכל מקרה.
להרוג את מי שבא להשמיד אותך זה לא רצח חביבי.
המטח היה מספיק גדול כדי להשמיד את המדינה שלנו אם לא היה מיורט, והתגובה צריכה להיות פרופורציונלית.

בתור נצר לשורדי שואה, כמה אתה בוכה על 2 מליון גרמנים ש-"נרצחו" כדי שבעלות הברית יוכלו לעצור אחת ולתמיד את המשטר הנאצי?

vinney

Well-known member
מגעילה אותי הטענה שלך שאתה יודע איך נראה "מועל יד" רק בגלל שאתה נכד ובן לניצולי שואה, באותה מידע שאלה שהזכרתי לא יודעים איך נראה רצח עם למרות שהם צאצאים לניצולי שואה.
תגעל. אותי מגעיל שאתה מתלהב מנאצי ומוכן להצדיק כל שטות שלו רק כי הוא בעינייך אליל.
אפה בדיוק אתה חושב שסבתות וסבים שלי היו בזמן השואה, בנופש באיזה אי טרופי?
אין לי מושג ולא מעניין אותי. מעניין אותי מה אתה חושב, לא סבתות וסבים שלך.
ברור. גם לא נחתו על הירח! |יעני|
שמע, תחשוב מה שאתה רוצה, אבל מציאות לא משתנה בגלל האמונות שלך. נחתו על הירח, לא נחתו על הירח, הסיפור של הלפטופ פורסם בהרבה מאוד מקומות בזמן אמת, וכבר אז היה ברור שמדובר בהונאה לכל מי שלא עיוור. אבל אנשים מעדיפים להאמין כל שטות, יאמינו גם שלא נחתו על הירח, כל עוד זה מדבר לאמונות ולפחדים שלהם.

את מי הdick picks של האנטר ביידן היו מביכות חוץ מהאנטר ביידן עצמו? את מי זה מעניין ולמי זה חשוב? היית מדבר על זה אם היה מדובר בכל אחד אחר? לא. למה אתה דבר על זה עכשיו? מה אתה מנסה להוכיח?

תזכיר לי, מי הביא לפה אתר שטוען של-Facebook יש איזה 2 מיליארד (רבע מכל האנושות?) משתמשים יומיים פעילים?
אני מניח שאתה אישית צורך חדשות רק מערוצי טלוויזיה...
כן, כבר אמרת שאתה צורך חדשות מפייסבוק. מה לעשות, אני מעדיף לצרוך חדשות ממי שתקפידו לספק חדשות, לא להציע בידור ממכר ופרסומות כדי למכור את המידע שלי.
כלום לא ריגש את ביידן כי לא היה במצב נשפי לזה, אבל אלה שמנהלים אותו רגישים למדי לדעת קהל, לפחות כשמגיע הזמן לשים פתק בקלפי.
לא סתם התנגדו אצלכם שם לשימוש בת.ז. כדי למנוע זיופי בחירות, משהו שכל מדינה דמוקרטית אחרת בעולם עושה בערך מאז היווסדה.
מי זה "אלה שמנהלים אותו"? כי אלה שטוענים את זה - טוענים שהיהודים מנהלים אותו. אתה חוזר עליהם, כי אתה מסכים עם זה?

לגבי התנגדות בשימוש בת"ז - אתה שוב לא מבין לא את מהות הדיון, ולא את הטיעונים בנושא. אם אתה רוצה - אשמח להסביר לך. יש לי הרגשה שלא תרצה.
יהודים? מי אמר שהם יהודים?
אם אלה היו יהודים, ממשל ביידן לא היה אסון כזה לישראל. והם גם לא שולטים בעולם. אבל, בארה"ב כמו בישראל של היום, יש בעיה קשה של עובדי ממשל שלא נבחרו, שמנסים לחתור תחת הממשלה הנבחרת כדי לקדם את האג'נדה האישית שלהם מעל לרצון הציבורי.
אבל חשבתי שכל היהודים שהם לא מתנחלים שונאים אותך ורוצים להרוג אותך, לא?

עובדי ממשל שלא נבחרו... כמו אלון מאסק?
אתה אומר שלגרוק יש "טעמים" שזו מערכת באמת תבונית שיודעת מה זה "גזענות" ומבינה מה היא פולטת?
לא, אני טוען שזאת מערכת שמפותחת ומנוהלת על ידי אלון מאסק ומתוכנתת להביע דעות ולהדגיש עמדות שהוא תומך בהן.
שאול על סמך מה אתה קובע שאילהאן עומר היא רק אנטישמית ולא נאצית?
מה ההבדל בין דעותיה לנאציזם?
אמרת שלא צריך להסביר לך את ההבדל בין אנטישמיות לנאציזם. מסתבר שכן. אנטישמיות זאת שנאת יהודים. נאציזם זאת אידאולוגיה פאישסטית ששמה את המדינה במרכז, אבל בנוסף לפאשיזם הקלאסי (כמו של פרנקו בספרד, או של מוסוליני באיטליה), לנאציזם יש גם מרכיבים של עליונות גזע. העקרון הבסיסי של הנאצים לא היה שהיהודים רעים וצריך להרוג אותם, אלא שהגרמנים הם הכי טובים וכל השאר נחותים, פחות או יותר. והיהודים - היו נחותים הרבה יותר, בתחתית הסולם, יחד עם הצוענים, ההומואים, האוטיסטים, ודאונים, וכד'. הנאצים לא שמו לעצמם למטרה להרוג את היהודים וזהו, זה רק חלק מהאידאולוגיה שלהם.

אני מציע שתחזור על שיעורי הסטוריה של כיתה ח' אם אתה רוצה יותר פרטים.
היא משתייכת למפלגה שאתה תומך בה.
היא מייצגת את הצד הפוליטי שלך, גם אם אתה אישית לא הצבעת לה.
לא, היא לא משתייכת למפלגה שאני תומך בה כי אני לא תומך במפלגות. הבחירות בארה"ב הן אישיות, לא מפלגתיות. אני לא מצביע למפלגה, אני מצביע למועמד.

אני גם לא חייב להסכים עם כל מי שבעינייך נמצא באותו צד פוליטי איתי, כמו שאתה (אני מקווה....) לא מסכים עם בן גביר או סמוטריץ'.
זה שהוא סינילי לא מוריד ממנו אחריות על כך שלא התפטר מוקדם יותר, ולא הלך לרופאים.
על מי אנחנו מדברים עכשיו, אל טראמפ? אני כבר מתבלבל בין כל הסניליים. גם רייגן בזמנו לא התפטר והסתיר את האלצהיימר שלו, לא נראה לי שמישהו התלונן אז, או מתלונן היום, בעיקר בין תומכיו.
ואתה זה שכותב "יהודונים" חביבי - אני בשום מקום לא אמרתי שממשל הצללים שהפעיל את ביידן היה מורכב מיהודים או בכלל כלל יהודים!
בסדר, סיננת חלק מהקונספירציה כי זה לא נוח לך.
אבל זה לא מפתיע אותי... אף פעם לא הסתרת פה את היותך אנטישמי. ולא, זו לא סתירה לכך שהוריך יהודים, לא חסר יהודים ששונאים את עצמם.
הו, הנה, שוב התחלנו.
לא יודע על מה אתה מדבר...
המחליפה של ביידן היית קאמילה, ו-60 דקות נאלצו לחתוך ולערוך בצורה אכזרית את הראיון שהיא נתנה להם, כי לא היית מסוגלת להוציא משפט קוהרנטי אחד מפיה.
אתה שוב מתבלבל, זה הם עשו עם טראמפ.
בינתיים, טראמפ עושה חייל - אשכרה גורם לפוטין וזלנסקי להגיע למה שנראה כמו עסקה
אתה רציני עכשיו? שאזכיר לך מה אמרת כשהמלחמה באוקראינה רק התחילה?
מטפל בכל החולרות דרומית לגבול, ומנקה את המדינה שלהם מכל הזבל שממשל ביידן ייבא.
למי אתה אומר את כל אלה? על מי אתה חושב שאתה מנסה לעבוד?
נכון שהוא עדיין לא גירש את הכמות שאובמה גירש, אבל לפחות הוא בדרך הנכונה! :-P:
הא, נקודה יפה! כל הכבוד שאתה לפחות יודע שאובמה גירש מלא אנשים. אבל שים לב להבדלים - אובמה איכשהו הצליח לעשות את זה בלי לנסות להשליט שלטון צבאי, בלי לנסות לבטל זכויות חוקתיות, בלי להכניס אנשים לאוהלים בביצות של פלורידה, ובלי לשלוח אנשים למדינות אקראיות לחלוטין שבחלקן הם ישבו בעצר על שום כלום.
להרוג את מי שבא להשמיד אותך זה לא רצח חביבי.
המטח היה מספיק גדול כדי להשמיד את המדינה שלנו אם לא היה מיורט, והתגובה צריכה להיות פרופורציונלית.
אבל זאת בדיוק הייתה הנקודה שלי. המטח יורט. מי יירט אותו?
בתור נצר לשורדי שואה, כמה אתה בוכה על 2 מליון גרמנים ש-"נרצחו" כדי שבעלות הברית יוכלו לעצור אחת ולתמיד את המשטר הנאצי?
להגיד לך בכנות? אני לא ממש בוכה גם על עזתים. אבל זה כן בעיניי היה מוות מיותר שיכול להיה להמנע אם רק כולם היו מתנהלים יותר טוב. אתה חושב שאם צה"ל היה הודף בהצלחה את המתקפה ב7 באוקטובר היו מתים כל כך הרבה אנשים משני הצדדים? לא. כמו במלחמת העולם השניה, כך גם פה - זה מצער, אבל זה קרה. ועכשיו איך ממשיכים הלאה כדי שזה לא יקרה שוב. לא להם - וגם לא לנו.

לגבי איראן, אתה אולי תופתע - אבל האיראנים, בניגוד לפלשטינאים, ממש לא שונאים את ישראל. ולא רק האיראנים פה בארה"ב (ואני מכיר הרבה, יש פה קהילה גדולה) שהיו הראשונים להתקשר אליי ב7 באוקטובר לשאול אם אני והמשפחה שלי בסדר. גם האיראנים באירן.

הייתה סיבה למה התגובה הייתה כפי שהייתה. אתה לא רוצה לייצר אויבים סתם. יש לך כבר מספיק.

הפרבולה1

Well-known member
להגיד לך בכנות? אני לא ממש בוכה גם על עזתים. אבל זה כן בעיניי היה מוות מיותר שיכול להיה להמנע אם רק כולם היו מתנהלים יותר טוב. אתה חושב שאם צה"ל היה הודף בהצלחה את המתקפה ב7 באוקטובר היו מתים כל כך הרבה אנשים משני הצדדים? לא. כמו במלחמת העולם השניה, כך גם פה - זה מצער, אבל זה קרה. ועכשיו איך ממשיכים הלאה כדי שזה לא יקרה שוב. לא להם - וגם לא לנו.

התקפת ה 7 באוקטובר היתה בלתי נמנעת, אם צה"ל היה מגביר את הכוננות ערב הפלישה, אז במקרה כזה האויב היה דוחה את המתקפה למועד אחר וכנראה יותר גרוע מבחינתינו , כי תסמונת ה"זאב זאב" בצד שלנו היתה מתחזקת עוד. בכל מקרה זה לא פתרון טוב שצה"ל יהיה בכוננות מוגברת מתמדת במשך שנים כדי לקדם מתקפה כזאת, בזמן שהאויב מתכנן תוכניות ומחפש את העיתוי הנכון לתקוף. זה גם עלויות גבוהות להיות בכוננות עם כוחות גדולים לזמן ממושך.

המחדל הוא שלא יצאנו לכבוש את עזה 10-20 שנים קודם עם הפצמ"ר הראשון שנורה מעזה אחרי ההתנתקות, אבל המנהיגות המדינית והצבאית שלנו כולל ביבי עם גישת אוסלו התבוסתנית היתה בקונספציה ש"תמריצים כלכליים לאויב יביאו לרגיעה בטחונית". שכאילו אפשר לשחד את האויב כדי שיוותר על מטרתו "לשחרר את פלסטין מהים עד הנהר מהכיבוש הציוני".

בשורה התחתונה - הריסת עזה והריגת עשרות אלפי ערבים בעזה היתה בלתי נמנעת , ולדעתי זה לא נגמר עדין, ה 30% מעזה שעדין לא נהרס כנראה שיהרס גם , כי האויב לא מוכן להניח את נישקו ולרדת מהאידיאולוגיה האנטישמית שלו ששוללת את זכותו הלגיטימית של העם היהודי להגדרה עצמית במולדתו היחידה ( בארץ ישראל ).

vinney

Well-known member
התקפת ה 7 באוקטובר היתה בלתי נמנעת,
בדיעבד קל להגיד כן או לא, אבל גם אם המתקפה הייתה בלתי נמנעת - כשלון המגננה וודאי שהיה צריך להיות נמנע. אנחנו לא יכולים לשלוט על מה הפלשטינאים עושים, אבל אנחנו בהחלט צריכים לשלוט על הצד שלנו של הגבול וב7 באוקטובר לא שלטנו.

הפרבולה1

Well-known member
בדיעבד קל להגיד כן או לא, אבל גם אם המתקפה הייתה בלתי נמנעת - כשלון המגננה וודאי שהיה צריך להיות נמנע. אנחנו לא יכולים לשלוט על מה הפלשטינאים עושים, אבל אנחנו בהחלט צריכים לשלוט על הצד שלנו של הגבול וב7 באוקטובר לא שלטנו.

זה הטעות שלך - שהיה צריך לשפר את המגננה , שיפור המגננה כרוך בשחיקה גדולה של כוחות צה"ל גדולים לאורך זמן רב , וזה היה מוביל לכך שהמתקפה היתה נידחית למועד אחר שבה חיילינו היו עוד יותר נשחקים . מגגנה זה לא הפתרון.

אנחנו בהחלט יכולים לשלוט על מה שה"פלסטינים" עושים על ידי כיבוש שיטחם , זה מה שהיה צריך לעשות לפני 20 שנה ואז כן היינו שולטים על מה שהם עושים ובעיקר מונעים מהם לעשות

איזה מזל שלפחות ביו"ש יש מציאות של "כיבוש" שמונעת מהערבים להתעצם צבאית ולהשתלט על שטחים אסטרטגיים שחולשים על כל מישור החוף.

שהאויב מעבר לגבול זומם מזימות נגדינו יש לתקוף אותו ולכבוש את שיטחו ובמידת הצורך לטרנספרו ( כמו שעשינו עכשיו בדרום לבנון, וחלקית בעזה ) , גם אם יש שקט יחסי ( כמו שהיה בלבנון עד המילחמה ), על אחת כמה וכמה שאותו אויב יורה עלינו רקטות ללא הרף במשך שנים כמו שהיה בעזה. במקום זה החלטנו להאכיל את האויב בעזה עוד ועוד כי חשבנו שכך נרגיע אותו וגם התעלמנו מכך שמיצריים מחמשת אותו ללא הרף. הערבים מבינים רק כוח!

vinney

Well-known member
זה הטעות שלך - שהיה צריך לשפר את המגננה , שיפור המגננה כרוך בשחיקה גדולה של כוחות צה"ל גדולים לאורך זמן רב , וזה היה מוביל לכך שהמתקפה היתה נידחית למועד אחר שבה חיילינו היו עוד יותר נשחקים . מגגנה זה לא הפתרון.
הצבא, אם לא סיפרו לך, הוא צבא הגנה לישראל. הגנה זאת המשימה העיקרית של הצבא. ובמשימה הזאת הצבא כשל. זה הכל.

הפרבולה1

Well-known member
הצבא, אם לא סיפרו לך, הוא צבא הגנה לישראל. הגנה זאת המשימה העיקרית של הצבא. ובמשימה הזאת הצבא כשל. זה הכל.

לא מצפה מצה"ל להעמיד אלפי חיילים טרוטי עיניים בגבולות במשך שנים כדי לקדם מתקפה כמו שהיתה ( זה גם יקר כלכלית ), ובזמן זה האויב יושב בשקט במנהרות ללא הפרעה מתעצם צבאית עושה ניסויי ירי לים, ומחפש בנחת את התזמון המתאים ואת נקודות התורפה כדי לתקוף. הרי הכוננות המתמדת של צה"ל תישחק בסוף .

ההגנה הכי טובה זה התקפה. צבא הגנה לישראל היה צריך לתקוף את האויב בעזה ובלבנון רק בגלל שהוא מתעצם צבאית , גם אם הוא לא יורה עלינו ( ומה שמצחיק שמעזה כן ירו עלינו ללא הרף ובכל זאת לא תקפו ( לכל היותר תקפו מידתית אבל לא כבשו שטח) אולי גם בגלל שאיזה מפקד שמאלני בצה"ל אמר שזה סותר את המשמעות של ראשי התיבות של צה"ל )

וכל הכבוד לביבי ששינה את הקונספציה שכעת צבא הגנה לישראל תוקף את החיזבאללה בצפון אפילו שהוא כבר לא יורה עלינו, וגם בעזה בנתיים אותו דבר, לא מאפשרים לאויב להשתקם, וחבל שלא עשינו את זה קודם זה היה עולה הרבה פחות ( ברור לי שלא היה מצב לפני המילחמה שממשלה כלשהיא היתה עושה זאת מקודם בגלל שכולם היו בקונספציה , ולגבי ביבי בכלל בשמאל היו אומרים שהוא יוצא למילחמות מיותרות כדי לברוח ממשפטיו )

vinney

Well-known member
לא מצפה מצה"ל להעמיד אלפי חיילים טרוטי עיניים בגבולות במשך שנים כדי לקדם מתקפה כמו שהיתה ( זה גם יקר כלכלית ),
בסופו של יום הצבא כשל במשימתו, וזאת עובדה. אם אתה לא מצפה מהצבא לעמוד במשימות שלו - אז על מה יש לנו לדבר בכלל?

הפרבולה1

Well-known member
בסופו של יום הצבא כשל במשימתו, וזאת עובדה. אם אתה לא מצפה מהצבא לעמוד במשימות שלו - אז על מה יש לנו לדבר בכלל?
אל תסלף את דברי אני כן מצפה מהצבא לעמוד במשימותיו אבל לא כמו שאתה מציע על ידי הגנה אלה על ידי התקפה, אני לא מוכן שאלפי חיילים יעמדו ליד הגבול טרוטי עיניים יום ולילה כדי למנוע התקפה של האויב ( מעבר לשמירה מינימלית נורמלית כמקובל בכל גבול בעולם ). אני מצפה מצהל לעמוד להגן עלי על ידי התקפה ולא על ידי תגבור שמירה.

צה"ל כשל במשימתו להגן עלי בגלל שלא תקף את האויב המתעצם בעזה ובלבנון ולא בגלל שלא תגבר שמירה.

אני סולח לצה"ל על זה שהוא לא הוסיף גדודים לשמור על הגבול .

יש אומרים שאולי עדיף שההתקפה קרתה כמו שקרתה למרות המחיר הכבד בחיי אדם והטבח הנורא שלולא כך, אז זה היה קורה במועד מאוחר יותר שכוחות צה"ל היו נשחקים עוד ותסמונת ה"זאב זאב" היתה גדולה עוד יותר, והאויב חזק יותר ומתואם יותר עם החיזבאללה ואז התוצאות היו גרועות הרבה יותר. הרי לא סביר שבעתיד האויב היה זונח את מטרתו לשחרר את פלסטין מהים עד הנהר מהכיבוש הציוני.

למעלה