תרגול בזיהוי פישינג - בעזרת מיילים שמודיעים על זימון לשימוע

בשעות האחרונות רץ פוסט בלינקדאין של מישהו שעובד / מנהל בחברת אבטחה שמספר על ״תרגיל״ שהוא והקולגות שלו הריצו בחברה שהעסיקה אתם: הם ניסו לחדור לרשת של המעסיק בכך שהם שלחו למספר מוגבל של עובדים מייל אם זימון לכאורה לשימוע, כביכול כדי להביא אותם למצב רגשי מסוים שבו המגננות שלהם יורדות משמעותית, ואז לראות עד כמה הם יספקו מידע שיאפשר ל״ספאמר״ אפשרות כניסה למערכת - ומסתבר שחמישה עובדים מתוך שלושים שקיבלו את המייל אכן סיפקו את המידע הזה.

התרגיל אכן עורר המון תשומת לב בארגון ועורר שיחות בין העובדים לגבי הנושא - אבל גם גלש לפורומים שונים ברשתות חברתיות מסוימות (בין השאר קבוצות פייסבוק שעוסקות בהייטק) שחלק משמעותי מאוד מהמשתתפים ראו במייל הזה הטרלה מוגזמת מידי.

מצד אחד, ניסיונות חדירה לארגונים הופכים עם השנים להיות יותר ויותר מתוחכמים - אבל גם יותר ויותר ״מרושעים״ במובן הזה שהם בהחלט מנסים להוריד בכל מחיר את המגננות הרגשיות של כל עובד שאליו מגיע המייל מהם. רבים טוענים שמייל מספאמר אמיתי יכול להיות מרושע באותה מידה כמו זימון לשימוע - ולכן תרגיל כזה הוא מציאותי לחלוטין, ועדיף לקבל מייל מזויף על זימון לשימוע כחלק מתרגל מאשר לקבל אותו מגורם עוין (ועוד לאפשר לגורם הזה לחדור למערכת).

מצד שני, הרבה התקצפו ובצדק על התרגיל. משום מה רבים חששו ממצב שבו העובדים שקיבלו את המייל ולא הבינו שזה תרגיל ״יגידו למנהלים בפנים״ את מה שהם חושבים, וזה יהרוס את מערכת היחסים בין העובד והמנהל עד כדי כך שהתרגיל יגרום ״בשטח״ לפיטורים בגלל התגובות הללו. מעטים יחסית דיברו על ההשפעה הנפשית השלילית שיכולה להיות לתרגיל כזה. הרי אי אפשר לדעת האם המייל יתקבל אצל עובד שבאמת חושש למקום העבודה שלו - והמייל ״נופל״ עליו כשהוא במצב נפשי רגיש. באותה מידה, מייל שכזה יכול להשפיע על החלטות כלכליות של עובדים - או להכניס לסטרס את אלו שלמשל התחייבו למשכנתא או תשלומים דומים בטווח הקצר או הארוך.

מצד שלידי, יכול להיות שיש פה פן של משאבי אנוש או פן משפטי: האם עובדים יכולים לתבוע את החברה על ה״הפחדה״ הזו שהופעלה עליהם באישור של ההנהלה, במיוחד במצב שייתכן שזה השפיע על החלטות שלהם ברמה הכלכלית או האישית?

מה דעתכם על האירוע?

vinney

Well-known member
בשעות האחרונות רץ פוסט בלינקדאין של מישהו שעובד / מנהל בחברת אבטחה שמספר על ״תרגיל״ שהוא והקולגות שלו הריצו בחברה שהעסיקה אתם: הם ניסו לחדור לרשת של המעסיק בכך שהם שלחו למספר מוגבל של עובדים מייל אם זימון לכאורה לשימוע, כביכול כדי להביא אותם למצב רגשי מסוים שבו המגננות שלהם יורדות משמעותית, ואז לראות עד כמה הם יספקו מידע שיאפשר ל״ספאמר״ אפשרות כניסה למערכת - ומסתבר שחמישה עובדים מתוך שלושים שקיבלו את המייל אכן סיפקו את המידע הזה.
זה די סטנדרטי בכל מיני תרגילי נוכלות. להביא את הקורבן למצב רגשי בו הוא לא יוכל לחשוב בצורה רציונלית ויקבל החלטות שגויות מתוך סערת רגשות. למשל - להתקשר לאנשים מבוגרים ולהגיד להם שהילד/נכד שלהם עכשיו עכשיו נכנס לכלא הודי/תיאלנדי/תורכי ורק אם הם באופן מיידי יעבירו ביטקויין או גיפטקארד לאנשהו ינצל הילד והם צריכים לבצע את העברה עכשיו עכשיו בזמן שהשוטר הנחמד שכל כך דואג לילד שלהם איתם על הקו. קורה כל הזמן. בארה"ב ראיתי בחדשות מקרים שפקידי בנק הזמינו משטרה למקום כי הם חשבו שזה מה שקורה כי הרבה פעמים הקורבנות לא מאמינים לפקידים - הרי הנה, השוטר בטלפון ושומעים את הבכי של הילד ברקע!

מצד אחד, ניסיונות חדירה לארגונים הופכים עם השנים להיות יותר ויותר מתוחכמים - אבל גם יותר ויותר ״מרושעים״ במובן הזה שהם בהחלט מנסים להוריד בכל מחיר את המגננות הרגשיות של כל עובד שאליו מגיע המייל מהם. רבים טוענים שמייל מספאמר אמיתי יכול להיות מרושע באותה מידה כמו זימון לשימוע - ולכן תרגיל כזה הוא מציאותי לחלוטין, ועדיף לקבל מייל מזויף על זימון לשימוע כחלק מתרגל מאשר לקבל אותו מגורם עוין (ועוד לאפשר לגורם הזה לחדור למערכת).

מצד שני, הרבה התקצפו ובצדק על התרגיל. משום מה רבים חששו ממצב שבו העובדים שקיבלו את המייל ולא הבינו שזה תרגיל ״יגידו למנהלים בפנים״ את מה שהם חושבים, וזה יהרוס את מערכת היחסים בין העובד והמנהל עד כדי כך שהתרגיל יגרום ״בשטח״ לפיטורים בגלל התגובות הללו. מעטים יחסית דיברו על ההשפעה הנפשית השלילית שיכולה להיות לתרגיל כזה. הרי אי אפשר לדעת האם המייל יתקבל אצל עובד שבאמת חושש למקום העבודה שלו - והמייל ״נופל״ עליו כשהוא במצב נפשי רגיש. באותה מידה, מייל שכזה יכול להשפיע על החלטות כלכליות של עובדים - או להכניס לסטרס את אלו שלמשל התחייבו למשכנתא או תשלומים דומים בטווח הקצר או הארוך.
הלא זאת בדיוק המטרה? לגלות אילו חולשות אבטחה יש בחברה ומה הנזק שיכול להגרם? עובדים אמוציונליים שמייל אחד יכול לגרום להם להתפוצץ - עדיף שיתפוצצו בצורה מבוקרת, כשיש מישהו שיודע שהם הולכים לקבל את המייל הזה ומבצע בקרה ומעקב אחרי התגובות שלהם.

ולעובדים - כן, זה מלחיץ. איך אתם מתמודדים עם לחץ כזה? מתפוצצים על המנהלים? התגובה הראשונה זה לאפס את הדטהבייס? למה לא לקום מהכסא, לקחת את המנהל הצידה ולשאול "מה קרה?"?

מצד שלידי, יכול להיות שיש פה פן של משאבי אנוש או פן משפטי: האם עובדים יכולים לתבוע את החברה על ה״הפחדה״ הזו שהופעלה עליהם באישור של ההנהלה, במיוחד במצב שייתכן שזה השפיע על החלטות שלהם ברמה הכלכלית או האישית?
לא יודע, אולי אפשר לבנות קייס על סביבת עבודה עויינת, אבל זאת שאלה לאורך דין.

מה שכן הוא שתרגילים של "USB שמצאו זרוק על הרצפה", או "שחכתי את התג, תכניס אותי", או מייל "מהבוס" עם כל מיני הוראות כשמייל בא מדומיין מזויף - אלה דברים שאנשי אבטחה בחברות עושים באופן די קבוע, לפחות בחברות בהן אני עבדתי (גם בארץ).

ולעובדים - כן, זה מלחיץ. איך אתם מתמודדים עם לחץ כזה? מתפוצצים על המנהלים? התגובה הראשונה זה לאפס את הדטהבייס? למה לא לקום מהכסא, לקחת את המנהל הצידה ולשאול "מה קרה?"?
אני מסכימה איך שלהתפוצץ ע המנהלים או למחוק דאטה בייס או חלקים גדולים מהקוד בייס זו תגובה מאוד מוגזמת ומאוד נדירה. מצד שני, לא פעם אנחנו שומרים על חזות ידידותית מול קולגות ומנהלים שאנחנו לא סובלים, אבל החזות הזו יכולה בקלות להעלם במצב שבו אדם בטוח שהמייל נכון. עד כמה זה משפיע? זה תלוי באדם שאליו היחס הזה מופנה. יש כאלו שמסוגלים לשכוח ולסלוח, ואחרים שלא.

אותי יותר מטריד הנושא של הסטרס במיוחד עבור עובדים שרגישים לה - כאלו שדואגים לגבי מעמדם בחברה, או כאלו שעומדים בפני החלטה כלכלית כבדה (או לקחו אותה) מו לקיחת משכנתא או התחיבות אחרת. במצבי קצה זה אפילו יכול להשפיע על החלטה - מישהו שבדיוק צריך לקחת משכנתא ומסרב בגלל המייל.

ולא כל אחד נמצא במצב שבו הוא מרגיש חופשי לשוחח עם המנהל שלו. לא פעם דווקא אלו שנמצאים במקום רגיש יתקשו יותר לשאול את המנהלים שלהם מאשר מי שבטוח במקומו.
לא יודע, אולי אפשר לבנות קייס על סביבת עבודה עויינת, אבל זאת שאלה לאורך דין.
אני מניחה שבחברה גדולה זו היתה שאלה למחלקה המשפטית לפני שמריצים תרגיל כזה כדי לראות שאין סיכונים משפטיים.
מה שכן הוא שתרגילים של "USB שמצאו זרוק על הרצפה", או "שחכתי את התג, תכניס אותי", או מייל "מהבוס" עם כל מיני הוראות כשמייל בא מדומיין מזויף - אלה דברים שאנשי אבטחה בחברות עושים באופן די קבוע, לפחות בחברות בהן אני עבדתי (גם בארץ).
תרגילים כאלו בהחלט קיימים, ופעם היתה לי פאדיחה בנושא כשבעלה של מישהי שעבדה איתי (שאותו לא הכרתי) דרש ממני להכניס אותו למשרדים כדי להפגש עם אישתו ואני סירבתי כי חששתי שמדובר על תרגיל כזה. הוא ממש התחמק בכוח לקומה ואני רדפתי אחריו עד שאישתו זיהתה אותו...

lemner40

Well-known member

התרגיל אכן עורר המון תשומת לב בארגון ועורר שיחות בין העובדים לגבי הנושא - אבל גם גלש לפורומים שונים ברשתות חברתיות מסוימות (בין השאר קבוצות פייסבוק שעוסקות בהייטק) שחלק משמעותי מאוד מהמשתתפים ראו במייל הזה הטרלה מוגזמת מידי.

מה דעתכם על האירוע?
הדבר המצחיק (או העצוב)
שאותם 5 אנשים שעברו על הנהלים, באמת צריכים לקבל עכשיו זימון לפני פיטורים
הם לא רצויים בארגון

Haim_Gds

Member
כביכול כדי להביא אותם למצב רגשי מסוים שבו המגננות שלהם יורדות משמעותית, ואז לראות עד כמה הם יספקו מידע שיאפשר ל״ספאמר״ אפשרות כניסה למערכת
משפט שאני לא ממש מבין, אם אקבל מכתב שימוע מלחיץ אז אולי אתרגז (לא ממש בחברה הנוכחית...). אבל מה הקשר למגננות שיורדות משמעותית? לא חושב שאם לאחר מכן אקבל מייל מהנסיך הניגרי אשיב לו בהתלהבות :)

משפט שאני לא ממש מבין, אם אקבל מכתב שימוע מלחיץ אז אולי אתרגז (לא ממש בחברה הנוכחית...). אבל מה הקשר למגננות שיורדות משמעותית? לא חושב שאם לאחר מכן אקבל מייל מהנסיך הניגרי אשיב לו בהתלהבות :)
יש הבדל בין נסיך ניגרי, לבין ללחוץ על לינק שהוא חלק מהמייל שמודיע לך על השימוע ומבקש שתקבע זמן שמתאים לך לשיחה או שתיאורטית אמור לספק לך הסבר על מה קורה...

vinney

Well-known member
ואם שניה אחרי המייל הזה יגיע מייל מחברה מתחרה/עיתונאי ששואל "האם אתה מרוצה? יש לך משהו לספר לנו?", אז מה?

BravoMan

Active member
יש גבול כמה snoflake אפשר להיות.

בחברה שאני עובד בה, יש תרגילי פישינג קבועים, בד"כ מתחזים למחלקת שכר ושולחים "טופס מס".
כמובן, לא מדובר ביוזמה של עובד או קבוצה כזה או אחר, אלא בפעילות שגרתית של מחלקת אבטחת מידע של הארגון, שלהבנתי הוא גם מחויב לבצע בגלל רגולציה כזו או אחרת (אנחנו מחזקים די הרבה מידע רגיש, ומחויבים לכל מיני תיקני אבטחה).

בנימה אישית, אני חושב שאם מישהו נמצא ברמת לחץ כזו בעבודה שמייל זימון לשימוע יגרום לו להתפוצץ, הנזק האמתי שנגרם לו הוא הנזק המצטבר מהלחץ היום יומי, והדבר הנכון ביותר הוא או להגיע להבנות עם המנהלים, או להחליף מקום עבודה.

לבוא כל יום למשרד מתוך פחד זה הרבה פחות בריאה מלקבל מכתב מפחיד באופן חד פעמי.

בנוסף, בד"כ כשעושים תרגילים כאלה, זה נעשה בשעות העבודה, המייל מנסה לחייב לחיצה על קישור, והלחיצה הזו תביא לעמוד שמסביר שמדובר בתרגיל אבטחה של החברה, כך שאני בספק שתרגיל אמתי כזה ישפיע על החלטה לקחת משכנתא, זה לא שהעובד יושב באמצע יום עבודה מול כפתור באתר של הבנק שלו ומתלבט.

אני מבין שהתרגיל לא סימפתי, אבל הוא בהחלט חשוב וראוי, שכן פושעים לא יהססו להלחיץ עובדים בצורה הכי מפחידה שאפשר, והיום לא חסר ארגונים ועובדים שיש להם הרשאות שיכולים לגרום להמון נזק להמון אנשים אם יודלפו.

מה יותר חשוב לך: הכסף שלך שהפקדת בבנק ואיתו את מאכילה את המשפחה שלך, או הרוגע והשלווה של פקיד בנק שיש בידיו ססמה להעביר כספים מחשבון לחשבון?

אגב, בהקשר לסיפור שלך עם בעלה של חברתך:
בחברה שאני עובד בה, אשכרה שכרו חוקרת פרטית ע"מ שתנסה לחדור לבניין פיזית ולראות כמה רחוק תוכל להגיע ללא כרטיס עובד וללא מלווה.
שוב - הכל באחריות קב"ט ותיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים, והכל כחלק ממדיניות אבטחה שותפת בארגון, אבל אין ברירה - אם לא בודקים מנגנוני אבטחה והתנהגות של העובדים, אי אפשר לדעת ולהתגונן מפני מתקפה בזמן אמת.

זה לא שמחפשים עובדים שהם לא בסדר, אבל יש מלא סיבות למה מישהו יכול להתרשל בחלק שלו שבשמירה על אבטחה, ומספיק אחד כזה כדי לגרום הרבה נזק לא רק לחברה עצמה, אלא - ולדעתי זה הכי חשוב - ללקוחות שלה!

Nuke1985

Active member
יש גבול כמה snoflake אפשר להיות.

אני לא חושב זה המושג הנכון . לראות הודעה עם הזמנה לשימוע כן מוביל ללא מעט סבל. צריך לגרום למנהלים להסביר למה זה חשוב. כאשר אנשים עוברים משהו שמעורר סבל אבל זה חלק מניסיון להשיג מטרה חשובה זה כן מפחית את הסבל ועושה את הבן אדם יותר מרוצה.

BravoMan

Active member
אני לא חושב זה המושג הנכון . לראות הודעה עם הזמנה לשימוע כן מוביל ללא מעט סבל. צריך לגרום למנהלים להסביר למה זה חשוב. כאשר אנשים עוברים משהו שמעורר סבל אבל זה חלק מניסיון להשיג מטרה חשובה זה כן מפחית את הסבל ועושה את הבן אדם יותר מרוצה.
אנצל תגובה זו כדי להוסיף סייג להודעתי הקודמת:

יש חשיבות לצורה שבה עורכים תרגיל מסוג זה.
בתרגילים שנעשו במקום עבודתי, המיילים תמיד נשלחו בשעות העבודה, ובד"כ על הבוקר, המיילים כללו את כל הסממנים שמסבירים עליהם בתדרוכי אבטחה לעובדים כדי שניתן יהיה לזהות, עם מעט יחסית תשומת לב, שמדובר בפישינג, ובלחיצה על לינק במייל היית מגיע לעמוד שהיה מסביר לך שאכן נפלת בתרגיל פישינג, ואתה צריך לרענן את הידע שלך באבטחה.

בנוסף, התוסף ל-Outlook שמשתמשים בו אצלנו לדיווח על ספאם ופישינג קונפג כך שבמקום הודעה רגילה "תודה על הדיווח", על מיילים של תרגיל היית מופיעה הודעה "כל הכבוד! זיהית תרגיל פישינג." כך שהעובד שכן שם לב, היה גם מקבל משוב חיובי בזמן אמת.

בלי לדעת את הפרטים על המקרה שרץ בלינקד אין, אני יכול לקבל אפשרות שאותה חברת אבטחה הגזימה, ולמשל לא נתנה לעובדים שנפלו בפח משוב ראוי לכך שמדובר בתרגיל אבטחה.
או, ייתכן שהם אשכרה עיצבו את המיילים ידנית עם ידע פנימי שלתוקף אמתי ומזדמן לא אמור להיות, ואז לעובדים מן המניין לא היה סיכוי לזהות שמדובר בעוקץ.

בד"כ לא בודקים יכולת של עובדים להיות מומחים פורנזים ולהתמודד עם Spear phishing אלא עם מיילים עוקץ רגילים וגינריים.

אם התרגיל בוצע בזמנים מחוץ לעבודה ובמיוחד בסופ"ש, כך שלעובד לא היית יכולת בירור מול מנהלים או משאבי אנוש, אם התרגיל לא כלל הסבר על כך שמדובר בתרגיל, או אם התרגיל היה אמין מידי, אני בהחלט יכול לקבל שיש כאן בעיה.

ועדיין, אני חושב שאם אתה במצב שעצם קבלת המייל, ולא פיטורים הם שמביאים לך סבל, אתה כנראה צריך לחשב מסלול מחדש.

אנחנו לא בדיוק עובדי ניקיון בשכר מינימום פה, רוב האנשים בפורום הזה הם בעלי ידע יקר וותק עבודה מכובד עם יכולת מיקוח.
ולמרות כל הפחדות ה-AI, השוק עדין בסדר, אז למעט מקרים מאוד חריגים שאני מעריך שהם מיעוט, אין סיבה להיאחז בעבודה שכל יום בה, אפילו בלי תרגילי אבטחה, גורם לך נזק נפשי.

בד"כ, אני נוטה לצודד בעובד מול המעסיק, כי אפילו במקצוע שלנו עדיין יש ריכוז כוח משמעותי בצד המעסיק, אבל יש גבול לכל דבר, ואם מייל עבודה יכול לגרום לך סבל, יש פה עניין יותר עמוק מאיזה מבדק אבטחה, והפתרון בוודאי אינו וויתור על המבדק.

אנצל תגובה זו כדי להוסיף סייג להודעתי הקודמת:

יש חשיבות לצורה שבה עורכים תרגיל מסוג זה.
בתרגילים שנעשו במקום עבודתי, המיילים תמיד נשלחו בשעות העבודה, ובד"כ על הבוקר, המיילים כללו את כל הסממנים שמסבירים עליהם בתדרוכי אבטחה לעובדים כדי שניתן יהיה לזהות, עם מעט יחסית תשומת לב, שמדובר בפישינג, ובלחיצה על לינק במייל היית מגיע לעמוד שהיה מסביר לך שאכן נפלת בתרגיל פישינג, ואתה צריך לרענן את הידע שלך באבטחה.

בנוסף, התוסף ל-Outlook שמשתמשים בו אצלנו לדיווח על ספאם ופישינג קונפג כך שבמקום הודעה רגילה "תודה על הדיווח", על מיילים של תרגיל היית מופיעה הודעה "כל הכבוד! זיהית תרגיל פישינג." כך שהעובד שכן שם לב, היה גם מקבל משוב חיובי בזמן אמת.

בלי לדעת את הפרטים על המקרה שרץ בלינקד אין, אני יכול לקבל אפשרות שאותה חברת אבטחה הגזימה, ולמשל לא נתנה לעובדים שנפלו בפח משוב ראוי לכך שמדובר בתרגיל אבטחה.
או, ייתכן שהם אשכרה עיצבו את המיילים ידנית עם ידע פנימי שלתוקף אמתי ומזדמן לא אמור להיות, ואז לעובדים מן המניין לא היה סיכוי לזהות שמדובר בעוקץ.

בד"כ לא בודקים יכולת של עובדים להיות מומחים פורנזים ולהתמודד עם Spear phishing אלא עם מיילים עוקץ רגילים וגינריים.

אם התרגיל בוצע בזמנים מחוץ לעבודה ובמיוחד בסופ"ש, כך שלעובד לא היית יכולת בירור מול מנהלים או משאבי אנוש, אם התרגיל לא כלל הסבר על כך שמדובר בתרגיל, או אם התרגיל היה אמין מידי, אני בהחלט יכול לקבל שיש כאן בעיה.

ועדיין, אני חושב שאם אתה במצב שעצם קבלת המייל, ולא פיטורים הם שמביאים לך סבל, אתה כנראה צריך לחשב מסלול מחדש.

אנחנו לא בדיוק עובדי ניקיון בשכר מינימום פה, רוב האנשים בפורום הזה הם בעלי ידע יקר וותק עבודה מכובד עם יכולת מיקוח.
ולמרות כל הפחדות ה-AI, השוק עדין בסדר, אז למעט מקרים מאוד חריגים שאני מעריך שהם מיעוט, אין סיבה להיאחז בעבודה שכל יום בה, אפילו בלי תרגילי אבטחה, גורם לך נזק נפשי.

בד"כ, אני נוטה לצודד בעובד מול המעסיק, כי אפילו במקצוע שלנו עדיין יש ריכוז כוח משמעותי בצד המעסיק, אבל יש גבול לכל דבר, ואם מייל עבודה יכול לגרום לך סבל, יש פה עניין יותר עמוק מאיזה מבדק אבטחה, והפתרון בוודאי אינו וויתור על המבדק.
אני חושבת שהנקודה הקריטית בהודעות שלך היא באמת הקבלה הזו של פידבק באופן מיידי - בין אם זו ״מחמאה״ לעובד שהצליח לזהות את הפישינג, או הודעה ברורה למי שלחץ על הלינק כי הוא לא הבין שמדובר על פישינג. וייתכן שפה זה לא קרה בצורה כזו ברורה - או שהיה פה מצב שבו אנשים לא עשו אף אחת מהפעולות (לא דיווחו אבל לא טרחו ללחוץ על הלינק).

מה שכן - יש מצבים שהם לא קיצוניים כמו מישהו שסובל בעבודה ועדיין יש חששות מפיטורים - למשל מישהו בפרוייקט שעומד להסתיים ועומדים להיות קיצוצים, ולכן הוא מועמד טבעי להיות מועמד לפיטורים.

BravoMan

Active member
אני חושבת שהנקודה הקריטית בהודעות שלך היא באמת הקבלה הזו של פידבק באופן מיידי - בין אם זו ״מחמאה״ לעובד שהצליח לזהות את הפישינג, או הודעה ברורה למי שלחץ על הלינק כי הוא לא הבין שמדובר על פישינג. וייתכן שפה זה לא קרה בצורה כזו ברורה - או שהיה פה מצב שבו אנשים לא עשו אף אחת מהפעולות (לא דיווחו אבל לא טרחו ללחוץ על הלינק).

מה שכן - יש מצבים שהם לא קיצוניים כמו מישהו שסובל בעבודה ועדיין יש חששות מפיטורים - למשל מישהו בפרוייקט שעומד להסתיים ועומדים להיות קיצוצים, ולכן הוא מועמד טבעי להיות מועמד לפיטורים.
ו...
פרויקטים בתוכנה אף פעם לא באמת מסתיימים.

אם מישהו הועסק במיוחד להרמה או המרה של מוצר, ומראש ידע שתקופת העסקתו קצרה, במקום להיות בלחץ הוא היה צריך להתכונן ליום שאחרי מהרגע שקיבל את החוזה.

אני לא חושב שחיפוש מקרי קצה שלוקחים את כל ה-agency מהעובד ומתייחסים אליו כתינוק שיש לשמור מכל משמר עושה טוב למישהו.

אגב, אני מנחש שהמקרה מהארץ?
כי להבנתי, ברוב ארה"ב למשל, יש מה שנקרא employment at will שאומר שהמעסיק יכול לפטר עובד בכל רגע נתון ללא שום צורך בשום שימוע, שזו די המצאה ישראלית.
ועדיין, רוב האנשים שם חיים עם זה בסבבה, חוץ מכמובן כמה snoflakes שראינו זועקים ברשתות חברתיות אחרי שמאסק עשה ניקיון בטוויטר.

האמת: כשהוא רכש את החברה אפילו אני חשבתי שהוא יהרוס אותה די מהר, כי סה"כ הבן אדם הוא חתיכת נוכל עם רקורד נוכלות מוכח כאורך הגלות, אבל אנחנו 3 שנים אחרי ועדיין מדובר באחת מ-3 הרשתות החברתיות החזקות בעולם!

אולי באמת לא כל העובדים שפוטרו משם היו נחוצים להפעלת המערכת...

ו...
פרויקטים בתוכנה אף פעם לא באמת מסתיימים.
בוא ונגיד שיש תקופה של פיתוח פעיל, ואז תקופה שהיא בעיקר תחזוקה. במעבר זה מפיתוח פעיל לתחזוקה אפשר בקלות להקטין את מצבת כוח האדם שעובד על המוצר.

אם עבד על המוצר הזה מישהו מבריק, כנראה שיימצא לו יחסית בקלות פרוייקט אחר לעבוד עליו. אבל אם מדובר על עובד שהוא רק ״בסדר״, ואין לו ידע רלוונטי לפרוייקטים אחרים, ובמקרה בדיוק בתקופה הזו של לפני שהפרוייקט נסגר יש קיצוצים - אז הוא יכול בקלות להיות מועמד לפיטורים. בחברות שדואגות לפטר עובדים לא יעילים בצורה מסודרת, כנראה שלא יהיו עובדים גרועים שיצדיקו פיטורים מסיבות מקצועיות כשיש קיצוצים רוחביים כאלו.

אם מישהו הועסק במיוחד להרמה או המרה של מוצר, ומראש ידע שתקופת העסקתו קצרה, במקום להיות בלחץ הוא היה צריך להתכונן ליום שאחרי מהרגע שקיבל את החוזה.

אני לא חושב שחיפוש מקרי קצה שלוקחים את כל ה-agency מהעובד ומתייחסים אליו כתינוק שיש לשמור מכל משמר עושה טוב למישהו.

אגב, אני מנחש שהמקרה מהארץ?
כי להבנתי, ברוב ארה"ב למשל, יש מה שנקרא employment at will שאומר שהמעסיק יכול לפטר עובד בכל רגע נתון ללא שום צורך בשום שימוע, שזו די המצאה ישראלית.
ועדיין, רוב האנשים שם חיים עם זה בסבבה, חוץ מכמובן כמה snoflakes שראינו זועקים ברשתות חברתיות אחרי שמאסק עשה ניקיון בטוויטר.

האמת: כשהוא רכש את החברה אפילו אני חשבתי שהוא יהרוס אותה די מהר, כי סה"כ הבן אדם הוא חתיכת נוכל עם רקורד נוכלות מוכח כאורך הגלות, אבל אנחנו 3 שנים אחרי ועדיין מדובר באחת מ-3 הרשתות החברתיות החזקות בעולם!

אולי באמת לא כל העובדים שפוטרו משם היו נחוצים להפעלת המערכת...
וטוויטר (או יותר נכון בשמה הנוכחי ״אקס״, כי ככה מאסק אוהב לקרוא לכל המוצרים שלו) נחשבת לאחת מהרשתות החברתיות הרעילות ביותר שיש, בין השאר כי יש פחות פיקוח על התכנים. הרבה אנשים פרשו מכתיבה שם (למרות שהם ממשיכים לפרסם תכנים ברשתות האחרות) בדיוק בגלל ה.

מעבר לזה, אחרי הקיצוצים היו באתר לא מעט נפילות, ושקט בשק גויסו חזרה חלק מסוים מהעובדים שהתבגרר שהם נחוצים ליציבות של המערכת.

BravoMan

Active member
אם עבד על המוצר הזה מישהו מבריק, כנראה שיימצא לו יחסית בקלות פרוייקט אחר לעבוד עליו. אבל אם מדובר על עובד שהוא רק ״בסדר״, ואין לו ידע רלוונטי לפרוייקטים אחרים, ובמקרה בדיוק בתקופה הזו של לפני שהפרוייקט נסגר יש קיצוצים - אז הוא יכול בקלות להיות מועמד לפיטורים. בחברות שדואגות לפטר עובדים לא יעילים בצורה מסודרת, כנראה שלא יהיו עובדים גרועים שיצדיקו פיטורים מסיבות מקצועיות כשיש קיצוצים רוחביים כאלו.

תראי, אפשר לתפור מקרי קצה לכל מצב. זה בדיוק מה שאני מדבר עליו:
יש קיצוצים רוחביים + הם באים בהפתעה + הפרויקט עובר לתחזוקה + העובד חלש + הוא בדיוק יושב באמצע יום עבודה עם אתר בנק פתוח ושוקל האם ללחוץ על כפתור "קח משכנתא".

נו, באמת! אולי גם חתול שחור חצה לו את הרחוב בבוקר בדרך לעבודה ועכשיו הוא פוחד שיקרו לו דברים רעים?
יש גבול לכל תעלול, אנחנו אנשים בוגרים וצריכים לדעת להתמודד עם מצבי חיים רגילים.

וטוויטר (או יותר נכון בשמה הנוכחי ״אקס״, כי ככה מאסק אוהב לקרוא לכל המוצרים שלו) נחשבת לאחת מהרשתות החברתיות הרעילות ביותר שיש, בין השאר כי יש פחות פיקוח על התכנים. הרבה אנשים פרשו מכתיבה שם (למרות שהם ממשיכים לפרסם תכנים ברשתות האחרות) בדיוק בגלל ה.

מעבר לזה, אחרי הקיצוצים היו באתר לא מעט נפילות, ושקט בשק גויסו חזרה חלק מסוים מהעובדים שהתבגרר שהם נחוצים ליציבות של המערכת.
איכס (ולא, אין ומעולם לא היה לי חשבון שם) היית רעילה באותה מידה תחת הבעלים הקודמים.
הדבר היחיד שהשתנה מבחינת תכנים עם רכישה של מאסק, זה לאיזה צד נוטה הצנזורה הפוליטית, ואלו קולות מושתקים ואלו מוגברים ע"י האלגוריתם.

היו כמה קטעים במעבר הראשוני, אבל לא - לא גויסו חזרה רוב אלה שפוטרו.
ומי שעזב, זה מסוג האנשים שפחד מקריסת אקו צ'יימבר מאוד ספציפי.

שזה בסדר, גם ככה התקשורת באינטרנט ריכוזית מידי.

vinney

Well-known member
הדבר היחיד שהשתנה מבחינת תכנים עם רכישה של מאסק, זה לאיזה צד נוטה הצנזורה הפוליטית, ואלו קולות מושתקים ואלו מוגברים ע"י האלגוריתם.
אז אתה אומר שצנזורה פוליטית זה בסדר?

אני מאוד נהנה להשתיק את הרפובליקנים ותמוכיהם כשהם מביאים את הטיעון הזה. זה ממש כיף. אתה יודע איך אני אשתיק אותך? אני אבקש ממך להביא דוגמא לעובד ממשל דמוקרטי שבאופן אישי צינזר אנשים בטוויטר, בתור דוגמא נגדית לצנזורה שמאסק (עובד ממשל רפובליקני, להזכירך) הנהיג בטוויטר רק השנה.

אני די בטוח שלא רק שלא תהיה מסוגל להראות שום דוגמא כזאת, אתה אפילו לא תנסה, ותחפש טיעון כלשהו נגדי על עצם השאלה.

שזה בסדר, גם ככה התקשורת באינטרנט ריכוזית מידי.

לפני שניה ירדת על אתר שפירט עשרות רשתות חברתיות שמעולם לא שמעת עליהן, וגם וטענת שיש גם כמה ששמעת עליהן והאתר לא פירט. אתה בטוח שזה התקשורת שריכוזית מדי? או שזה רק מה שאתה בוחר לקרוא שהוא כזה מרוכז?

BravoMan

Active member
אז אתה אומר שצנזורה פוליטית זה בסדר?

אני מאוד נהנה להשתיק את הרפובליקנים ותמוכיהם כשהם מביאים את הטיעון הזה. זה ממש כיף. אתה יודע איך אני אשתיק אותך? אני אבקש ממך להביא דוגמא לעובד ממשל דמוקרטי שבאופן אישי צינזר אנשים בטוויטר, בתור דוגמא נגדית לצנזורה שמאסק (עובד ממשל רפובליקני, להזכירך) הנהיג בטוויטר רק השנה.

אני די בטוח שלא רק שלא תהיה מסוגל להראות שום דוגמא כזאת, אתה אפילו לא תנסה, ותחפש טיעון כלשהו נגדי על עצם השאלה.
לא. אני אומר ששני הצדדים משתמשים בה, ורוב האנשים מתלוננים עליה רק כשהיא מופנית כלפי הצד הנגדי של המפה הפוליטית, מזה שהם משתייכים אליו.

קריא - השמאלנים בוכים רק כשמצנזרים את השמאל, ותומכים בצנזורה של הימין, והימנים בוכים כשמצנזרים אותם ושמחים כשמשתיקים את השמאל.

ואחלה ניסיון השתקה יש לך. אענה עליו ב-3 מילים בלבד:
Hunter Biden Laptop

לפני שניה ירדת על אתר שפירט עשרות רשתות חברתיות שמעולם לא שמעת עליהן, וגם וטענת שיש גם כמה ששמעת עליהן והאתר לא פירט. אתה בטוח שזה התקשורת שריכוזית מדי? או שזה רק מה שאתה בוחר לקרוא שהוא כזה מרוכז?
אני חושב שאתה מערבב בין התשובה שלי, לתגובה של "מחפשת עבודה" לבין הדמיון האישי שלך.

1. לא ירדתי על האתר, ציינתי עובדה טכנית. ניסיתי לפתוח מספר פעמים, כולל במצב incognito ורק עם פרוקסי עבד לי.
2. תהיתי לגבי מקור הנתונים של האתר ואמינותם. לא מכיר שרשתות סיניות כמו QQ מפרסמות בפומבי את כמות המשתמשים ביומיים הפעילים אצלם.
3. האתר מציין את אינסטגרם, ווטסאפ, ופייסבוק כרשתות נפרדות, כאשר בפועל הן שייכות לאותה חברה שגם מזמן איחדה את חשבונות המשתמשים.

וזו רק דוגמה אחת.

אתה זוכר לפני כמה שנים שהיית ל-Meta תקלה ב-DNS הפנימי או משהו כזה?
זוכר שהיו אנשים שלא יכלו בכלל להיכנס לחדרי ישיבות, כי היו שם מנעולים שאיכשהו השתמשו בשירות Meta לאימות?

אתה ברצינות רוצה לפתוח דיון על ריכוזיות האינטרנט איתי?

vinney

Well-known member
לא. אני אומר ששני הצדדים משתמשים בה, ורוב האנשים מתלוננים עליה רק כשהיא מופנית כלפי הצד הנגדי של המפה הפוליטית, מזה שהם משתייכים אליו.
אז איפה התלונות שלך נגד מאסק?
קריא - השמאלנים בוכים רק כשמצנזרים את השמאל, ותומכים בצנזורה של הימין, והימנים בוכים כשמצנזרים אותם ושמחים כשמשתיקים את השמאל.
אתה ראית אותי תומך בצנזורה של הימין אי פעם? איפה הצדקתי את זה?

ואחלה ניסיון השתקה יש לך. אענה עליו ב-3 מילים בלבד: "Hunter Biden Laptop"
זה כנראה רצף מילים בעל משמעות בשבילך, אבל לא בשבילי. תצטרך לפרט יותר למה זאת דוגמא לממשל דמוקרטי שמצנזר דעה פוליטית ימנית. כל מה שהמילים האלה אומרות לי זה "גניבה, עלילה, שקר". מישהו גנב לפטופ, פרסום תמונות מביכות ממנו, וטען שלא פירסם דברים אחרים שמסתבר שמעולם לא היו.

אני חושב שאתה מערבב בין התשובה שלי, לתגובה של "מחפשת עבודה" לבין הדמיון האישי שלך.
לא, אני לא מבלבל.
1. לא ירדתי על האתר, ציינתי עובדה טכנית. ניסיתי לפתוח מספר פעמים, כולל במצב incognito ורק עם פרוקסי עבד לי.
לא רלוונטית, הסיבה היחידה שציינת את זה זה בתור נסיון להראות איזו כוונת זדון. בהודעה אחרת טענת שזה כי אתה מישראל ולכן שונאים אותך שם.
2. תהיתי לגבי מקור הנתונים של האתר ואמינותם. לא מכיר שרשתות סיניות כמו QQ מפרסמות בפומבי את כמות המשתמשים ביומיים הפעילים אצלם
ומה עשית לגבי התהייה הזאת?
3. האתר מציין את אינסטגרם, ווטסאפ, ופייסבוק כרשתות נפרדות, כאשר בפועל הן שייכות לאותה חברה שגם מזמן איחדה את חשבונות המשתמשים.
הן שייכות לאותה חברה אבל ממש לא מאחדות משתמשים. אני משתמש בווטסאפ, אבל לא באינסטגרם או פייסבוק.
וזו רק דוגמה אחת.
דוגמא לא טובה, מסתבר.
אתה זוכר לפני כמה שנים שהיית ל-Meta תקלה ב-DNS הפנימי או משהו כזה?
זוכר שהיו אנשים שלא יכלו בכלל להיכנס לחדרי ישיבות, כי היו שם מנעולים שאיכשהו השתמשו בשירות Meta לאימות?

אתה ברצינות רוצה לפתוח דיון על ריכוזיות האינטרנט איתי?
כן, אבל מה זה קשור לדוגמא של DNS שנפל? לפני שבועיים נפל DNS של אמאזון והפיל חצי מהאינטרנט. אתה יודע איך אני קינפגתי את המחשב האישי שלי? יש לי שתי כתובות DNS מקונפגות, אחת של הספק, והשניה של גוגל. עכשיו שאלה: מי מנהל את הIT בחברות שהDNS היחיד שהם משתמשים בו יכול ליפול?

המציאות היא כנראה טיפה יותר מורכבת, והריכוזיות שאתה מצביע עליה פה היא לא של ספקי מידע, אלא של ספקי שירותי ענן. יש שלושה-ארבעה ספקים גדולים שמכסים כמעט את כל האינטרנט (האמריקאי), ותקלה בכל אחד מהם גורמת לנפילה משמעותית. אמזון? בבקשה. גוגל? גם קרה. מייקרוסופט? לא חסינים.

אבל הטענה שלך הייתה על התקשורת, לא קישוריות.

BravoMan

Active member
אז איפה התלונות שלך נגד מאסק?
מה? תלונה על מה?
כאילו, אתה מצפה שאני אגיד עליו משהו רע בשביל להראות אובייקטיבי? סבבה, תסתכל כמה הודעות אחורה מה כתבתי עליו בפעם הראשונה שהגבתי בנושא.

אתה ראית אותי תומך בצנזורה של הימין אי פעם? איפה הצדקתי את זה?
אותך ספציפית, לא זוכר אם ראיתי, אבל אם תשים לב, כתבתי "שמאלנים" ולא "רק vinney".
לצערנו, אתה לא השמאלן היחיד בעולם, אפילו לא היחיד בפורום הזה...

זה כנראה רצף מילים בעל משמעות בשבילך, אבל לא בשבילי. תצטרך לפרט יותר למה זאת דוגמא לממשל דמוקרטי שמצנזר דעה פוליטית ימנית. כל מה שהמילים האלה אומרות לי זה "גניבה, עלילה, שקר". מישהו גנב לפטופ, פרסום תמונות מביכות ממנו, וטען שלא פירסם דברים אחרים שמסתבר שמעולם לא היו.
זו דרכך להוכיח את הסעיף הקודם?
כאילו אתה באמת מעמיד פנים שאין לך מושג שכל מילה בנושא צונזרה הן בפייסבוק והן בטוויטר בהוראת הממשל, כולל דברים שהעליון אצלכם קבע שהם אמת?

לא רלוונטית, הסיבה היחידה שציינת את זה זה בתור נסיון להראות איזו כוונת זדון. בהודעה אחרת טענת שזה כי אתה מישראל ולכן שונאים אותך שם.
תהיתי לגבי סיבות, כי הודעת השגיאה לא מפרטת אותן.

ומה עשית לגבי התהייה הזאת?
שאלתי אותך. אם הבאת את האתר בתור תימוכין לטענה שלך, אתה וודאי יודע אם הוא אמין או לא?
או שסתם זרקת קישור?

הן שייכות לאותה חברה אבל ממש לא מאחדות משתמשים. אני משתמש בווטסאפ, אבל לא באינסטגרם או פייסבוק.
כיצד מה אתה משתמש בו קשור לשאלה האם הנתונים שלך היו מאוחדים בשלושת הרשתות לו אכן השתמשת בכולן?

כן, אבל מה זה קשור לדוגמא של DNS שנפל? לפני שבועיים נפל DNS של אמאזון והפיל חצי מהאינטרנט. אתה יודע איך אני קינפגתי את המחשב האישי שלי? יש לי שתי כתובות DNS מקונפגות, אחת של הספק, והשניה של גוגל. עכשיו שאלה: מי מנהל את הIT בחברות שהDNS היחיד שהם משתמשים בו יכול ליפול?
התקלה היית ב-DNS הפנימי, בפועל זה הפיל את כל שירותי Meta וזה מה שיצר את ההשלכות רחבות ההיקף.
לא רק שלא היה לאנשים פייסבוק, עוד הרבה דברים לא עבדו.

Meta היא מזמן באותה קטגוריה כמו אמאזון, ואפילו יותר מזה, שכן היא מספקת לא רק ענן, אלא גם חדשות ותקשורת בין אישית.
לאמאזון אין עדיין מקבילה לווטסאפ, או ל-FB.

אתה מראה לי שיש בערך 5 חברות שחולשות על האינטרנט העולמי כדי לסתור את הטענה שלי שיש ריכוזיות מוגזמת באינטרנט?

vinney

Well-known member
מה? תלונה על מה?
כאילו, אתה מצפה שאני אגיד עליו משהו רע בשביל להראות אובייקטיבי? סבבה, תסתכל כמה הודעות אחורה מה כתבתי עליו בפעם הראשונה שהגבתי בנושא.
כתבת, ואני אצטט: " ועדיין, רוב האנשים שם חיים עם זה בסבבה, חוץ מכמובן כמה snoflakes שראינו זועקים ברשתות חברתיות אחרי שמאסק עשה ניקיון בטוויטר.".

לא נשמע ביקורתי במיוחד, זה יותר נשמע שאתה דווקא שמח על הצנזורה שהוא הנהיג.

אותך ספציפית, לא זוכר אם ראיתי, אבל אם תשים לב, כתבתי "שמאלנים" ולא "רק vinney".
לצערנו, אתה לא השמאלן היחיד בעולם, אפילו לא היחיד בפורום הזה...
לשמחתנו, רצית להגיד. אחרי הכל, מישהו צריך לשלם מסים. וכן, אני יודע שתגיד לי מיד שגם אתה, בתור תומך ימין מצוי, גם משלם מסים. אבל אתה לא תומך ימין מצוי. המפה הפוליטית בארץ מוטה מאוד בכלל הסכסוך הישראלי-פלשטיני, והשמרנות הבטחונית מתלבשת על השמרנות החברתית. אבל אפילו בארץ, שלא לדבר על ארה"ב, הימין לא היה מגיע ולא היה נשאר בשלטון עלמלא הבורים, הלא משכלים, האנשים שלא מסוגלים לחשוב בצורה אנליטית רציונלית. לא בהכרח כי הם מטומטמים, אלא כי הם חיים בבועה של עוני, דת, ו/או שבט.

כמו שהחרדים מחזיקים את הימין בארץ, כך גם האוונגליסטים והמורמונים בארה"ב. כמו שמתנחלים מקצינים את הימין בארץ, כך גם הMAGAים בארה"ב. כמו שמרכז הליכוד קובע את הרשימות, כך גם הפריימריז הסגורים בארה"ב (שלרוב הם הרפובליקים, אצל הדמוקרטים לרוב הפריימריז פתוחים).

ומי משלם את החשבון? מעמד הביניים, האנשים העובדים, המילואימניקים. ותזכיר לי, כמה מהם רוצים את ביבי כרגע? לא שמעתי את הסקרים האחרונים, אבל לפני חודש-חודשיים - הוא לא היה רה"מ הכי אהוד במדינה. אני טועה?

זו דרכך להוכיח את הסעיף הקודם?
כאילו אתה באמת מעמיד פנים שאין לך מושג שכל מילה בנושא צונזרה הן בפייסבוק והן בטוויטר בהוראת הממשל, כולל דברים שהעליון אצלכם קבע שהם אמת?
תביא לי הוכחות, לא דעות. הא, ואם התכוונת לפסיקת בית המשפט שהוזכרה בכתבה על צוקרברג.... אני חושב שהבנת אותה בדיוק הפוך.

שאלתי אותך. אם הבאת את האתר בתור תימוכין לטענה שלך, אתה וודאי יודע אם הוא אמין או לא?
או שסתם זרקת קישור?
וודאי שסתם זרקתי קישור. אתה חושב שעד כדי כך חשוב לי להוכיח לך שאתה טועה כדי שאעשה מחקר? לא, זרקתי את הקישור הראשון שעלה בגוגל.

עכשיו תסביר לי למה אני לא צריך להאמין לקישור הזה. יש לך קישור לאתר שאומר דברים אחרים? תראה לי, אפשר לדון על ההבדלים. בינתיים לא טרחת להציג שום עמדה נגדית, אפילו לא טרחת להציג שום עמדה נגד המתודולוגיה של האתר הזה.

כיצד מה אתה משתמש בו קשור לשאלה האם הנתונים שלך היו מאוחדים בשלושת הרשתות לו אכן השתמשת בכולן?
נתחיל מזה שהם לא מאוחדים. כי ניסיתי עכשיו להכנס לפייסבוק והוא רוצה אימייל וסיסמא, לא משהו שאי פעם נדרשתי לו בוואטסאפ. אבל יותר מזה, גם אם האתרים הם בבעלות אחת - אלה עדיין מוצרים שונים, עם קהל משתמשים שונה, ולא ברור לי למה זה כל כך קשה לך להתמודד עם העובדה הזאת. תחשוב על זה ככה: האם כל מטוס של בואינג זה 747? לא. האם כל טייס שיכול להטיס את ה737 יכול גם להטיס את ה747? לא. האם כל שדה שיכול לקלוט את ה737 יכול גם לקלוט את ה747? לא. אבל גם זה וגם זה בואינג. יש חברות עם יותר ממוצר אחד וזה לא אומר שכל המוצרים זה מוצר אחד.
התקלה היית ב-DNS הפנימי, בפועל זה הפיל את כל שירותי Meta וזה מה שיצר את ההשלכות רחבות ההיקף.
לא רק שלא היה לאנשים פייסבוק, עוד הרבה דברים לא עבדו.
אוקי. מאמין לך, לא כזה חשוב לי.
Meta היא מזמן באותה קטגוריה כמו אמאזון, ואפילו יותר מזה, שכן היא מספקת לא רק ענן, אלא גם חדשות ותקשורת בין אישית.
לאמאזון אין עדיין מקבילה לווטסאפ, או ל-FB.
לאמזון יש חברת חדשות משלה, קוראים לה wall street journal. טוב, לא לאמאזון, לבזוס, אבל אותו בעלים - אותו מוצר, לדברייך? לאמאזון יש גם שירותי סטרימינג (שלפייסבוק אין), כולל שירות שנקרא Twitch, שבהחלט נכנס לקטגוריה של רשתות חברתיות. כך שאתה לא הכי מעודכן. אולי כי אתה צורך חדשות מפייסבוק? ממליץ לך לפחות לגוון מקורות.

אתה מראה לי שיש בערך 5 חברות שחולשות על האינטרנט העולמי כדי לסתור את הטענה שלי שיש ריכוזיות מוגזמת באינטרנט?
טענת שיש ריכוזיות בתקשורת באינטרנט.

מבחינת מגוון מקורות מידע - לא, אין ריכוזיות. מבחינת תשתיות - כן, המצב מתחיל להיות דומה לכל תשתית אחרת, הן מתרכזות לקבוצה מאוד קטנה. כמה אופציות יש לך לתשתית חשמל בבית? מים? גם אינטרנט זה עסק יקר.

נערך לאחרונה ב:

vinney

Well-known member

מה פתאום? המושג employment at will נועד לשדר "הזכויות של העובד שייכות לעובד ולא לוועד", המושג הזה בא מתוך מלחמה נגד וועדי עובדים וחוזים קבוצתיים. יען כי "זכות העובד לנהל משא ומתן על התנאים שלו בלי שהוועד יגביל אותו". אל תתרגם את זה מילולית, בפוליטיקה האמריקאית קיים מושג של "dog whistle", דהיינו משהו שנשמע כמו איזה מושג גנרי או "טוב", אבל בפועל מי ש"מבין" מבין בדיוק את המשמעות. זה אחד מהמושגים האלה, יחד עם "state rights" או "pro-life", וכד'.

בפועל זה ממש לא קל לפטר מישהו בארה"ב, וצריך הרבה התעסקות כדי להראות שהפיטורין הם for cause (דהיינו פיטורין שלא בגלל קיצוצים או אפליה). זה משמעותי, כי אם הפיטורים הם לא for cause, אז יש לעובד עילה לתבוע את המעסיק על אפליה לא חוקית, וגם יש לעובד עילה לתבוע את המדינה לדמי אבטלה (שהמדינה תתבע מהמעסיק).

שימוע לפני פיטורים זאת לא המצאה ישראלית, זה משהו שקיים בחוקי העבודה האירופיים והועתק משם.

אז זהו שלא.

ולגבי "נקיון בטוויטר", לא נופלת להם כל המערכת כל שבועיים שם מאז שהוא פיטר את כל צוותי הSRE?

זה לא נכון. אפילו לא בעשירייה הראשונה.

למעלה