תרגול בזיהוי פישינג - בעזרת מיילים שמודיעים על זימון לשימוע

שימוע לפני פיטורים זאת לא המצאה ישראלית, זה משהו שקיים בחוקי העבודה האירופיים והועתק משם.
ובתכלס בהייטק לפחות המושג רוקן מכל תוכן. הפעמים היחידות שבהן אני יודעת שפיטורים בוטלו בגלל נושאים שעלו בשימוע היו נשים שהיו בשלבים מאוד מוקדמים של הריון ועדיין לא הודיעו על כך למעסיק - והמעסיק לא רצה לפטר אותן בהריון, כנראה בגלל שילוב שזו התעסקות (דורש פניה למשרד העבודה כדי לקבל אישור שהפיטורים חוקיים), ושיש פה סיכון ליחסי ציבור גרועים.

ומניסיון אישי (לא אספר איפה) - חברות שרוצות לעקוף אזת זה יכולות, למשל למשל לשכנע את העובד לעזוב בהסכם עזיבה הדדי בכך שנותנים לו צ׳ופר כזה או אחר (תקופת הודעה קודמת ארוכה יותר, פיצויים גדולים יותר), ולא פעם גם לטעון שזה לטובתו בכך שהוא יכול להציג את הפיטורים כהתפטרות.

ולגבי "נקיון בטוויטר", לא נופלת להם כל המערכת כל שבועיים שם מאז שהוא פיטר את כל צוותי הSRE?
חשבתי שהוא כבר החזיר לפחות את חלקם לעבודה?
זה לא נכון. אפילו לא בעשירייה הראשונה.
לא ידעתי שיש כל כך הרבה רשתות חברתיות.

מצד שני, אני לא מחשיבה את ווטסאפ בתור רשת חברתית, וגם לא את מסנג׳ר.

vinney

Well-known member
ובתכלס בהייטק לפחות המושג רוקן מכל תוכן. הפעמים היחידות שבהן אני יודעת שפיטורים בוטלו בגלל נושאים שעלו בשימוע היו נשים שהיו בשלבים מאוד מוקדמים של הריון ועדיין לא הודיעו על כך למעסיק - והמעסיק לא רצה לפטר אותן בהריון, כנראה בגלל שילוב שזו התעסקות (דורש פניה למשרד העבודה כדי לקבל אישור שהפיטורים חוקיים), ושיש פה סיכון ליחסי ציבור גרועים.

ומניסיון אישי (לא אספר איפה) - חברות שרוצות לעקוף אזת זה יכולות, למשל למשל לשכנע את העובד לעזוב בהסכם עזיבה הדדי בכך שנותנים לו צ׳ופר כזה או אחר (תקופת הודעה קודמת ארוכה יותר, פיצויים גדולים יותר), ולא פעם גם לטעון שזה לטובתו בכך שהוא יכול להציג את הפיטורים כהתפטרות.
זה עניין אחר, כמובן כשיש חוק יש גם נסיונות לעקוף את החוק.

לגבי לשכנע להתפטר: זאת גם הדרך המקובלת בארה"ב. כולל הצעות פיצויים, ביטוחים, וכד'. לא תמיד זה עובד, וכשזה לא - התהליך אשכרה לפטר מישהו נורא מעיק.

חשבתי שהוא כבר החזיר לפחות את חלקם לעבודה?
לא יודע, לא הכי עוקב, רק זוכר שהיה להם משהו רק השבוע.
לא ידעתי שיש כל כך הרבה רשתות חברתיות.

מצד שני, אני לא מחשיבה את ווטסאפ בתור רשת חברתית, וגם לא את מסנג׳ר.
מחשיבה או לא... כמובן שבין כל הטוויטרים בעולם הטוויטר הוא הכי טוויטר.

BravoMan

Active member
מה פתאום? המושג employment at will נועד לשדר "הזכויות של העובד שייכות לעובד ולא לוועד", המושג הזה בא מתוך מלחמה נגד וועדי עובדים וחוזים קבוצתיים.
למרות שאני יודע שאתה גר שם שנים רבות, תסלח לי אם אתעדף מידע שקיבלתי מאיזה עו"ד אמריקני ב-youtube ומקרי פיטורים שהוא סקר, מאשר של משתמש אלמוני בפורום, גם אם כזה שאני "מכיר" זמן רב.

ולגבי "נקיון בטוויטר", לא נופלת להם כל המערכת כל שבועיים שם מאז שהוא פיטר את כל צוותי הSRE?
לא שידוע לי, אבל אני מודה שאני לא שם.
הנה, CloudeFlare לא פיתרו אף אחד, ועדיין כבר פעם שניה תוך פחות משנה הם מפילים את רוב האינטרנט.

פעם מישהו העלה RegEx גרוע, הפעם זה קוד Rust שנבהל מקובץ הגדרות גדול מידי.

לפחות אלה סיפורים רשמיים. אם הייתי בקטע של קונספירציות הייתי מאשים את ה-DEI או את האיראנים.

זה לא נכון. אפילו לא בעשירייה הראשונה.
מעניין שמערכת ההגנה שהאתר הזה רכש החליטה שהיא לא אוהבת אותי וחסמה את הפניות, עד שלקחתי פרוקסי שקר כלשהו שהיה הראשון ברשימת החיפוש של Google.
אני תוהה מה מקור הנתונים שלהם, ואפה ההסבר לכל הכוכביות שמופיעות ליד חלק מהשמות, כולל X...

אבל גם אם נניח שנתוני המשתמשים נכונים, ומעניין ש-BlueSky שכל ה-"רגישים" ברחו אליה כשמאסק רכש את טוויטר היא לא שם.
מעניין גם לראות טבלה כזו לפי אזכורים של הרשת ופופולריות של ה-influencers שמשתמשים בכל אחת.

אבל אתה יודע מה? נניח שטעיתי. נניח שהיא יחסית קטנה. אז מאפה כל הרעש ברכישת מאסק, וכמה משתמשים היא באמת איבדה מאז הרכישה ועד היום?
מול כמה כאלה שהתחילו להשתמש או חזרו מבאן...?

vinney

Well-known member
למרות שאני יודע שאתה גר שם שנים רבות, תסלח לי אם אתעדף מידע שקיבלתי מאיזה עו"ד אמריקני ב-youtube ומקרי פיטורים שהוא סקר, מאשר של משתמש אלמוני בפורום, גם אם כזה שאני "מכיר" זמן רב.
כן, כי המידע ביוטיוב ידוע באמינותו ודיוקו הרבה :) לפחות תשים קישור שאדע על מה אתה מדבר. כי הרי מה אני יודע, בסך הכל מנהל אנשים בארה"ב שצריך לדעת מה החוקים אומרים בנושא כדי להתנהל נכון.

לא שידוע לי, אבל אני מודה שאני לא שם
הנה, CloudeFlare לא פיתרו אף אחד, ועדיין כבר פעם שניה תוך פחות משנה הם מפילים את רוב האינטרנט.
אתה כזה בטוח שלא פיטרו אף אחד? אולי היו צריכים.

לגבי טוויטר - היא הפכה להיות לקלון של 4chan - רשת חברתית של ילדים ומבוגרים שמעולם לא התבגרו, שכל מה שמעניין אותם זה להראות אחד לשני כמה הם "גברים".

לפחות אלה סיפורים רשמיים. אם הייתי בקטע של קונספירציות הייתי מאשים את ה-DEI או את האיראנים.
כן, ההומואים רוצים להרוג את כולם.

מעניין שמערכת ההגנה שהאתר הזה רכש החליטה שהיא לא אוהבת אותי וחסמה את הפניות, עד שלקחתי פרוקסי שקר כלשהו שהיה הראשון ברשימת החיפוש של Google.
אני תוהה מה מקור הנתונים שלהם, ואפה ההסבר לכל הכוכביות שמופיעות ליד חלק מהשמות, כולל X...

אבל גם אם נניח שנתוני המשתמשים נכונים, ומעניין ש-BlueSky שכל ה-"רגישים" ברחו אליה כשמאסק רכש את טוויטר היא לא שם.
מעניין גם לראות טבלה כזו לפי אזכורים של הרשת ופופולריות של ה-influencers שמשתמשים בכל אחת.
מעניין אותך? אז תחקור. תבדוק. תקרא את המתודולוגיות. תביא טיעונים שהם מעבר לציטוטים של טאקר קארסון.

אבל זה לא באמת מעניין אותך.
אבל אתה יודע מה? נניח שטעיתי. נניח שהיא יחסית קטנה. אז מאפה כל הרעש ברכישת מאסק, וכמה משתמשים היא באמת איבדה מאז הרכישה ועד היום?
מול כמה כאלה שהתחילו להשתמש או חזרו מבאן...?
לא נניח, טעית. אבל בטח תמצא דרך להאשים אותי גם בזה, אצל אנשים כמוך תמיד היהודים אשמים בהכל.

הא, סליחה, אתה יהודי, אז אצלך זה תמיד ההומואים אשמים בהכל. ואיראנים. הכי טוב הומואים איראנים, נכון?

BravoMan

Active member
אתה כזה בטוח שלא פיטרו אף אחד? אולי היו צריכים.
התכוונתי שלא היה גל פיטורים מסיבי לפני התקלה, כך שאי אפשר להאשים את התקלה בכך שמישהו העיף שם עובדים חיוניים.

האם מישהו יפוטר בעקבות התקלה? לא יודע, אולי באמת צריך...

לגבי טוויטר - היא הפכה להיות לקלון של 4chan - רשת חברתית של ילדים ומבוגרים שמעולם לא התבגרו, שכל מה שמעניין אותם זה להראות אחד לשני כמה הם "גברים".
ומה היא היית לפני? רחבת מפגש לכל מי שצועק "נאצי" על מי שלא מצביע שמאל?

זה לא שהם רוצים להרוג את כולם, אבל כנראה כשלא נותנים לך לחמם לחמנייה במיקרו בימים מסוימים בשנה, זה פוגע בכושר התכנות שלהם :-P:

מעניין אותך? אז תחקור. תבדוק. תקרא את המתודולוגיות. תביא טיעונים שהם מעבר לציטוטים של טאקר קארסון.
מה? מה טאקר קארלסון קשור לפאקינג CloudFront ושיש להם בעיה עם גולשים מישראל או מי שמשתמש ב-Firefox על Ubuntu???
הכל בסדר אצלך?

הא, סליחה, אתה יהודי, אז אצלך זה תמיד ההומואים אשמים בהכל. ואיראנים. הכי טוב הומואים איראנים, נכון?
הכי טוב זה השילוב של השניים. הלכת להפגנות של Queers for Palestine?

וברצינות - שקלת במקום לדחוף את הזהות שלך לדיון ולקוות שתקבל נקודות זכות על השתייכות למיעוט, להתרכז בעובדות?

vinney

Well-known member
התכוונתי שלא היה גל פיטורים מסיבי לפני התקלה, כך שאי אפשר להאשים את התקלה בכך שמישהו העיף שם עובדים חיוניים.
אפשר גם אפשר. התקלה לפני שבוע לא הייתה בטוויטר, היא הייתה אצל cloudfare והשתיקה לא רק את טוויטר אלא גם חלקים באתרים אחרים. אבל ההטרלה שלי לא באה משום מקום.
ומה היא היית לפני? רחבת מפגש לכל מי שצועק "נאצי" על מי שלא מצביע שמאל?
הנה, בדיוק הנקודה שלי. דרשתי שתוכיח את הטענה שלך ובמקום זה אתה מוציא את התסכולים שלך.

אין שום בעיה בלצעוק "נאצי" על נאצים. הבעיה מתחילה כשגורמי ממשל כופים צנזורה. גורמי ממשל כמו אלון מאסק.

זה לא שהם רוצים להרוג את כולם, אבל כנראה כשלא נותנים לך לחמם לחמנייה במיקרו בימים מסוימים בשנה, זה פוגע בכושר התכנות שלהם :-P:
חשבתי שלהתלונן על הדוסים זה השתיק שלי?
מה? מה טאקר קארלסון קשור לפאקינג CloudFront ושיש להם בעיה עם גולשים מישראל או מי שמשתמש ב-Firefox על Ubuntu???
הכל בסדר אצלך?
לא קשור כמו שCloudFront לא קשור לדרישות אבטחה של אתרים. אתה יודע כמה אתרים ישראלים חוסמים אותי כי אני בא מIP מחוץ לארץ? ניסיתי פעם לשלם חשבון בעירייה בשביל ההורים שלי - אין, אי אפשר. למה? כי הם שונאים אמריקאים? לא, יש סיבה, ואני מבין את הסיבה, ואתה כנראה לא מסוגל.
הכי טוב זה השילוב של השניים. הלכת להפגנות של Queers for Palestine?
לא, למה שאלך? האם אתה מנסה להגיד שאם אני הומו אז אני בהכרח חייב להסכים עם כל הומו אחר?
וברצינות - שקלת במקום לדחוף את הזהות שלך לדיון ולקוות שתקבל נקודות זכות על השתייכות למיעוט, להתרכז בעובדות?
אני לא זה שדחפתי את הזהות שלי לדיון, אתה דחפת. זוכר שטענת שהתקלה בטח הייתה כי הם העסיקו הומואים? זה אתה אמרת, לא אני.

BravoMan

Active member
אפשר גם אפשר. התקלה לפני שבוע לא הייתה בטוויטר, היא הייתה אצל cloudfare והשתיקה לא רק את טוויטר אלא גם חלקים באתרים אחרים. אבל ההטרלה שלי לא באה משום מקום.
מה הנקודה שאתה מנסה להעביר פה? היו או לא היו פיתורים ב-CloudFlare לפני התקלה?

אין שום בעיה בלצעוק "נאצי" על נאצים. הבעיה מתחילה כשגורמי ממשל כופים צנזורה. גורמי ממשל כמו אלון מאסק.
זה הדבר היחיד שיש לצד שלך להדביק למאסק? נפנוף יד מסכן?
מזכיר לך שהנשיא שוודאי הצבעת לו, לא רצה לארח את ביבי עוד לפני המלחמה, בעוד שמאסק אשכרה בא לכאן וסייר בעוטף אחרי הטווח!
אולי ג'סטה ריקה, אבל בהחלט לא משהו שנאצי היה עושה!

ובאשר להוכחות:

לא קשור כמו שCloudFront לא קשור לדרישות אבטחה של אתרים. אתה יודע כמה אתרים ישראלים חוסמים אותי כי אני בא מIP מחוץ לארץ? ניסיתי פעם לשלם חשבון בעירייה בשביל ההורים שלי - אין, אי אפשר. למה? כי הם שונאים אמריקאים? לא, יש סיבה, ואני מבין את הסיבה, ואתה כנראה לא מסוגל.
הם משלמים לך עמלה או משהו? מאפה כל התירוצים האלה?
כתבת שטות, לא הבנת והגבת לא לעניין? תתקדם, חבל על הזמן של שנינו...

אני די בטוח שאתה מבין שהמקרה שלפנינו לא קשור לדוגמה שלך עם העירייה, בטח שבטח אם קרתה אחרי ה-7/10.

לא, למה שאלך? האם אתה מנסה להגיד שאם אני הומו אז אני בהכרח חייב להסכים עם כל הומו אחר?
לא, אבל אתה שמאלני מאוד קיצוני, שדיבר רבות בפורום הזה נגד ישראל ובעד ה-"פלסטינים" אז לא הייתי מופתע אם היית מתחבר ספציפית לקבוצה הזו...

אני לא זה שדחפתי את הזהות שלי לדיון, אתה דחפת. זוכר שטענת שהתקלה בטח הייתה כי הם העסיקו הומואים? זה אתה אמרת, לא אני.
פרשנות כזו יצירתית לא ראיתי מאז שנתקלתי בכמה דתיים בפורום אתאיזם שניסו לשכנע אנשים שגילויים מדעיים מודרניים מאשרים את הסיפורים בתורה.

אפה לכל הרוחות ראית אותי כותב שהתקלה ב-CloudFlare נגרמה בגלל שהעסיקו הומואים???

vinney

Well-known member
מה הנקודה שאתה מנסה להעביר פה? היו או לא היו פיתורים ב-CloudFlare לפני התקלה?
הנקודה שלי הייתה שאיכות השירות של טוויטר לא השתפרה מאז השתלטות מאסק, ואם כבר - ירדה משמעותית. בין אם זה בגלל תקלות בטוויטר עצמה, ובין אם זה כי הם לא בוחרים ספקים שיעמדו ברמות השירות הנדרשות. הטענה שלך הייתה שלמרות הקיצוצים טוויטר עדיין מתפקדת כפי שתפקדה, וזה לא נכון.

זה הדבר היחיד שיש לצד שלך להדביק למאסק? נפנוף יד מסכן?
מה זה "צד שלי"? אין לי צד, אני זה אני, עצמי, ואנוכי, ואף לא אחד אחר.

אבל הנקודה שלי היא לא מועל היד הנאצי (או, כפי שקראת לו, "נפנוף יד מסכן") של מאסק, הנקודה שלי היא שאתה מצדיק אותו. בזמן שאתה מתרעם על "לפטופ של מר פלוני אלמוני", אתה מתעלם לחלוטין מהתנהגות מסוכנת של גורם שלטוני בכיר בארה"ב. זאת הנקודה שלי.

מזכיר לך שהנשיא שוודאי הצבעת לו, לא רצה לארח את ביבי עוד לפני המלחמה, בעוד שמאסק אשכרה בא לכאן וסייר בעוטף אחרי הטווח!
אולי ג'סטה ריקה, אבל בהחלט לא משהו שנאצי היה עושה!
למה שיארח את ביבי לפני המלחמה? למה מה הוא חייב לביבי? והג'סטה של מאסק אכן הייתה די ריקה, הג'סטה של ביידן לעומתו, שבא לישראל שבועיים אחרי תחילת המלחמה בתור נשיא ושם את כל עוצמת ארה"ב מאחורייך, לא הייתה ריקה כלל וכלל ומשום מה בחרת שלא להזכיר את זה. מה ביידן קיבל בתמורה מישראלים? שיח של ביב. אז מה בדיוק ניסית להגיד? ויותר חשוב - איך זה רלוונטי לזה שביקשתי שתראה לי את הוידאו של העורך דין שאמר לך, לדברייך, שאפשר לפטר אנשים בארה"ב בצורה שרירותית ואימפולסיבית?

איך זה קשור ללפטופ של ביידן? מארק צוקרברג אומר הרבה דברים, אבל אתה יכול להראות לי איזשהו רגולטור עם השפעה אמיתית על מטה שמסר אולטימטום "או ש..." כדי שיורידו תכנים שביידן לא אהב? כי זה מה שטראמפ עשה, להזכירך. אז לא, מארק צוקרברג מספר סיפורי מעשיות זאת לא הוכחה לכלום.

הם משלמים לך עמלה או משהו? מאפה כל התירוצים האלה?
כתבת שטות, לא הבנת והגבת לא לעניין? תתקדם, חבל על הזמן של שנינו...
טוב, כי איבדתי אותך כבר מזמן ואין לי מושג למה זה אפילו קשור. מתקדמים.
אני די בטוח שאתה מבין שהמקרה שלפנינו לא קשור לדוגמה שלך עם העירייה, בטח שבטח אם קרתה אחרי ה-7/10.
לא, לא מבין. איזה מקרה ולמה הוא קשור בעינייך?
לא, אבל אתה שמאלני מאוד קיצוני, שדיבר רבות בפורום הזה נגד ישראל ובעד ה-"פלסטינים" אז לא הייתי מופתע אם היית מתחבר ספציפית לקבוצה הזו...
זוכר שאמרתי שתנסה לתקוף אותי באופן אישי במקום לענות על הטענות שלי? כרגיל, לא טעיתי. אתה תומך ימין, ותומכי ימין הם אנשים די צפויים. אין להם הרבה טיעונים עובדתיים, הם יורדים לפסים אישיים די מהר כי במקום להתמודד עם המציאות הם מעדיפים להתמודד עם מי שמציג להם אותה.

פרשנות כזו יצירתית לא ראיתי מאז שנתקלתי בכמה דתיים בפורום אתאיזם שניסו לשכנע אנשים שגילויים מדעיים מודרניים מאשרים את הסיפורים בתורה.

אפה לכל הרוחות ראית אותי כותב שהתקלה ב-CloudFlare נגרמה בגלל שהעסיקו הומואים???
אני אצטט: "אם הייתי בקטע של קונספירציות הייתי מאשים את ה-DEI או את האיראנים"

עכשיו תרגיל למתחילים: איך בראבו יסביר את עצמו בלי לגלות בורות מוחלטת ואפס הבנה בסיסית של המושגים שהוא שמע בווידאוים של ימין ניאו-נאצי אמריקאי ביוטיוב שהוא כל כך אוהב?

הפרבולה1

Well-known member
למה שיארח את ביבי לפני המלחמה? למה מה הוא חייב לביבי? והג'סטה של מאסק אכן הייתה די ריקה, הג'סטה של ביידן לעומתו, שבא לישראל שבועיים אחרי תחילת המלחמה בתור נשיא ושם את כל עוצמת ארה"ב מאחורייך, לא הייתה ריקה כלל וכלל ומשום מה בחרת שלא להזכיר את זה. מה ביידן קיבל בתמורה מישראלים? שיח של ביב.

ביידן ימ"ש אשם ישירות במות חיילי צה"ל בגלל שסירב לספק לצה"ל דחפורים שהיו אמורים להכנס למבנים נטושים וממולכדים בעזה וחיילי צה"ל נאלצו לעשות זאת בגופם ובכלים ישנים .
ביידן כנראה גם אשם בהרג "בלתי מעורבים" בעזה בגלל שסירב לספק לישראל חימוש מדויק וצה"ל נאלץ להשתמש בחימוש פחות מדויק . מזל שביבי ציפצף על האידיוט הזה, הורה לכבוש את רפיח טרינספר את ערביי צפון עזה , חיסל את נאסארללה .... למרות התנגדות ממשל ביידן.

vinney

Well-known member
ביידן ימ"ש אשם ישירות במות חיילי צה"ל בגלל שסירב לספק לצה"ל דחפורים שהיו אמורים להכנס למבנים נטושים וממולכדים בעזה וחיילי צה"ל נאלצו לעשות זאת בגופם ובכלים ישנים .
ביידן כנראה גם אשם בהרג "בלתי מעורבים" בעזה בגלל שסירב לספק לישראל חימוש מדויק וצה"ל נאלץ להשתמש בחימוש פחות מדויק . מזל שביבי ציפצף על האידיוט הזה, הורה לכבוש את רפיח טרינספר את ערביי צפון עזה , חיסל את נאסארללה .... למרות התנגדות ממשל ביידן.

פעם הבאה תתכונן יותר טוב. אל תאשים את ביידן בכשלונות שלך, ביידן לא חייב לך כלום. תגיד תודה שבכלל נתן לך משהו. מי אתה בכלל שתדבר?

הפרבולה1

Well-known member
פעם הבאה תתכונן יותר טוב. אל תאשים את ביידן בכשלונות שלך, ביידן לא חייב לך כלום. תגיד תודה שבכלל נתן לך משהו. מי אתה בכלל שתדבר?

ביידן אכן לא חייב לנו כלום ואכן לא ספרנו אותו ואת העצות המטומטמות שלו , ועשינו מה שבאמת צריך ( חיסול נאסארללה , כיבוש רפיח, סילוק הערבים מצפון רצועת עזה , כיבוש פסגת החרמון, שיטוח 70% מעזה והיד עוד נטויה) ולא רק שלא היו כישלונות אלה היו הצלחות כבירות.

עכשיו אנחנו מתכוננים טוב יותר , עוד בעידן ביידן הוחלט לתגבר את הייצור העצמי של אמצעי לחימה כולל פצצות כבדות שהאידיוט הזה מנע מאיתנו. וזרקנו לזבל את הנוסחה המטופשת של "שטחים תמורת" ( ונקווה שלא נחזור לזה ).

vinney

Well-known member
תענוג צרוף לקרוא את ההודעות שלך, הקנאה כל כך אוכלת אותך.

הפרבולה1

Well-known member
תענוג צרוף לקרוא את ההודעות שלך, הקנאה כל כך אוכלת אותך.

אם לא שמתה לב ביידן \קמילה כבר לא בבית הלבן לשימחתינו. מסתבר שרוב הציבור האמריקאי הבין את הסכנה של שלטון המפלגה הדמוקרטית הפרוגרסיבית שמדיניותם עלולה להפוך את ארה"ב לעוד מדינה מוסלמית קנאית פנאטית ( מה שכבר מתרחש בצרפת ובאנגליה )

vinney

Well-known member
אם לא שמתה לב ביידן \קמילה כבר לא בבית הלבן לשימחתינו. מסתבר שרוב הציבור האמריקאי הבין את הסכנה של שלטון המפלגה הדמוקרטית הפרוגרסיבית שמדיניותם עלולה להפוך את ארה"ב לעוד מדינה מוסלמית קנאית פנאטית ( מה שכבר מתרחש בצרפת ובאנגליה )
לא קראת חדשות בשבועיים האחרונים, נכון? הרפובליקנים הולכים לעוף על טיל. אתה חושב שלאמריקאים איכפת ממך ודעותייך? לא, ממש לא.

BravoMan

Active member
לא קראת חדשות בשבועיים האחרונים, נכון? הרפובליקנים הולכים לעוף על טיל. אתה חושב שלאמריקאים איכפת ממך ודעותייך? לא, ממש לא.
ברור לעוף על טיל!
החדשות האלה שקראת - זה מאותם גופי תקשורת שחזו אצלכם ניצחון סוחף לקאמלה, נכון?

vinney

Well-known member
ברור לעוף על טיל!
החדשות האלה שקראת - זה מאותם גופי תקשורת שחזו אצלכם ניצחון סוחף לקאמלה, נכון?
לא, זה מאותם גופי תקשורת שדיווחו על הצבעות לדמוקרטים בכל מערכות הבחירות שרצו השנה (לא היו הרבה, זאת לא שנת בחירות בעקרון).

הרבה מעל ומעבר ליתרון של אופוזיציה שיש בדרך כלל בבחירות אמצע.

הא, ותיכף נגלה שתחמוני מפות שטראמפ ניסה לעשות בטקסס יכשלו לו, בזמן שבקליפורניה דוהרים קדימה עם מחיקת כמה אזורים רפובליקנים. יופי של FAFO.

BravoMan

Active member
לא הבנתי - רכשנו כדין ציוד מחברה אמריקאית, וביידן לא חייב לאשר את אספקתו ויכול פשוט לגנוב את הכסף?
לוגיקה מעניינת יש לשמאלנים...

vinney

Well-known member
לא הבנתי - רכשנו כדין ציוד מחברה אמריקאית, וביידן לא חייב לאשר את אספקתו ויכול פשוט לגנוב את הכסף?
לוגיקה מעניינת יש לשמאלנים...
זה לא עניין של לוגיקה, זה עניין של חוק. וזה לא שגנבו לך את הכסף, אם הרכישה לא מאושרת - לא משלמים. אבל כן, גם בארץ יש חוק כזה: מוצרים שמשמשים לצרכי מלחמה צריכים לקבל אישור מדיני לפני שאפשר לייצא אותם. בארץ זה דורש את אישור הממשלה (בדרך כלל דרך אישור ביורוקרטי של משרד הבטחון, אבל לפעמים גם גורמים פוליטיים מתערבים), וכך גם בארה"ב - בדרך כלל אישור של הפנטגון, אבל אם צריך אז של הנשיא.

אבל לא מפתיע אותי ששלטון החוק זה לא בדיוק נר לרגלייך...

הפרבולה1

Well-known member
זה לא עניין של לוגיקה, זה עניין של חוק. וזה לא שגנבו לך את הכסף, אם הרכישה לא מאושרת - לא משלמים. אבל כן, גם בארץ יש חוק כזה: מוצרים שמשמשים לצרכי מלחמה צריכים לקבל אישור מדיני לפני שאפשר לייצא אותם. בארץ זה דורש את אישור הממשלה (בדרך כלל דרך אישור ביורוקרטי של משרד הבטחון, אבל לפעמים גם גורמים פוליטיים מתערבים), וכך גם בארה"ב - בדרך כלל אישור של הפנטגון, אבל אם צריך אז של הנשיא.

אבל לא מפתיע אותי ששלטון החוק זה לא בדיוק נר לרגלייך...

הבעיה היא לא בלגטימיות של עצירת אספקת נשק לישראל , אלה בניבזות וברישעות למנוע מישראל נשק חיוני בזמן שהיא נלחמת על קיומה . אז אוקי טעינו וחשבנו שהחמאס פניו לשלום ( כלומר ל"הסדרה" שזה בעצם מילה נרדפת לשלום אבל לא אומרים שלום כי זה הפך למילת גנאי מאז תהליך אוסלו האומלל אז משתמשים במכבסת מילים "הסדרה" במקום להגיד "שלום" ) וחטפנו את הטבח של ה 7 באוקטובר .
קורה טועים טעינו טעות, אז האמריקאים עוד צריכים להעניש אותנו ולמנוע מאיתנו נשק חיוני בזמן מילחמה קיומית רק כי אנחנו כבר לא מוכנים להתנהל לפי נוסחה המטופשת של השמאל הישראלי - "שטחים תמורת" שהביאה רק לעוד שפיכות דמים .

יש הרגשה שהאמריקאים ( וגם אתה ) רצו שנפסיד במילחמה , שאולי לא נוכחד לגמרי ( כי בכל זאת סיפקו לנו קצת נשק בהתחלה ) , אבל שלא תהיה הכרעה ושהאויב ישרוד עם רוב כוחו כדי שיוכלו לכפות עלינו את הנוסחה המטופשת של "שטחים תמורת" ואיזה אבו מאזן יבוא לשמור עלינו.

vinney

Well-known member
הבעיה היא לא בלגטימיות של עצירת אספקת נשק לישראל , אלה בניבזות וברישעות למנוע מישראל נשק חיוני בזמן שהיא נלחמת על קיומה . אז אוקי טעינו וחשבנו שהחמאס פניו לשלום ( כלומר ל"הסדרה" שזה בעצם מילה נרדפת לשלום אבל לא אומרים שלום כי זה הפך למילת גנאי מאז תהליך אוסלו האומלל אז משתמשים במכבסת מילים "הסדרה" במקום להגיד "שלום" ) וחטפנו את הטבח של ה 7 באוקטובר .
קורה טועים טעינו טעות, אז האמריקאים עוד צריכים להעניש אותנו ולמנוע מאיתנו נשק חיוני בזמן מילחמה קיומית רק כי אנחנו כבר לא מוכנים להתנהל לפי נוסחה המטופשת של השמאל הישראלי - "שטחים תמורת" שהביאה רק לעוד שפיכות דמים .
האומנם חיוני? הסתדרו איכשהו, לא?

לא כל מה שאתה רוצה זה בהכרח מה שאתה צריך, וחוסר יכולת להבדיל בין השניים זה ההבדל בין ילד לבן אדם בוגר.
יש הרגשה שהאמריקאים ( וגם אתה ) רצו שנפסיד במילחמה , שאולי לא נוכחד לגמרי ( כי בכל זאת סיפקו לנו קצת נשק בהתחלה ) , אבל שלא תהיה הכרעה ושהאויב ישרוד עם רוב כוחו כדי שיוכלו לכפות עלינו את הנוסחה המטופשת של "שטחים תמורת" ואיזה אבו מאזן יבוא לשמור עלינו.
זה לא האמריקאים, זה ביבי. שלא תהיה הכרעה, שלא יהיה פתרון, שתמיד יהיה איזה אויב להלחם בו, זה לא האמריקאים אשמים. גם לא השמאל.

למעלה