פליפרית, הורסלאבר,האני,מנהלות, כולם
ולמעשה את מעלה כאן ומסכימות איתך גם הורס לאבר והאני משהו שחשבתי עליו המון זמן - הורסמן עושה את החיים קשים אבל הוא מעניין, מצד אחד הוא פוגע ומעצבן אבל הפתרון לזה הוא לדעתך ולדעת אחרות התעלמות. אני מנסה להסתכל על מה שכתבת ועל מה שניסיתי לעשות תקופה מסוימת - הוא מעצבן/פוגע/עושה את החיים קשים. בתגובה עלי להתעלם אך הורסמן ממשיך לעצבן ולפגוע, אני אמשיך להתעלם, הורסמן ממשיך לעצבן ולפגוע, ואילו עלי להגיב לכך בהתעלמות. בואי נראה, הורסמן גם מעניין, ז"א שיש כנראה משהו במה שהוא אומר, הורסמן טוען לרוב כי הוא אינו מתווכח במה שאינו מבין, לעומת זאת במשך שנה הורסמן התווכח על זויות טילוף אך אינו מכיר את צורת עצם הפרסה, ואף אינו יודע מהו הקוריום. ז"א, הורסמן לא מודע לכך שגבול הידע שלו הופך את הדיון לווכחנות פוגעת ומעצבנת כי הדרך היחידה המוצעת להתמודד מולו היא להתעלם. דעתו של הורסמן חשובה מאחר והיא מייצגת נסיון ותפישת עולם מסוימת בתחום הסוסים, אך היא לא הדרך היחידה ולא נועדה להציג בבוז שום תפישה אחרת. לכן, איני חושבת שראוי למחוק הודעות, או למחוק משתמשים על דעותיהם אבל גם לא מסכימה להעמיד את עניין הקוראים או את ענייני שלי מול פגיעה חוזרת ובוז לתפישת עולמי ולהשגיי ולהתעלם מכך. ועוד דבר - הורסמן מציג לא פעם הערות נוקבות באופן שמשאיר את המתדיין איתו הלום. דוגמא לכך מהדיון עם אורי פלג שגרמה לחסימה של הורסמן היא תמונת הדורבן שנלקחה מהסרט. אני לא סבורה שהסוס מצולק, שפשוף על אזור הכתמים אינו צלקת ואני לא בטוחה שאפשר מהסרטון לבדוק את התמונה. אך הרושם שהמילה צלקת השאירה, השימוש המכוער בסרטון או בתמונה הוא לדעתי לא כדין והדרך בה הנושא הוטח בפני אורי בדיון הזה לא ראויה להתעלמות. יותר מזה, אישית אני מתעבת דורבנות. הייתי שמחה לו אורי לקח לתשומת ליבו. אך זו התממות לפחות מצד הורסמן ושאר המשתתפים אם לא צביעות מוחלטת, כאשר רוב הספורט על סוסים נעשה עם דורבנות. ונכון, יש לדורבן תפקיד ושימוש, כל אחד לפי ראות עיניו משתמש בו לאחר שהרגל מתיצבת ורמת האימון עולה והוא יכול לשמש כסמן תקשורתי, מדויק יותר וכו'. הייתי שמחה לו אורי ואחרים לא היו משתמשים בדורבן מאחר ואני יודעת שאפשר לעשות בלעדיו, ובלי עזרים אחרים שעלולים בסוס את אותה העבודה בדיוק ויותר טוב עם השקעה של מעט יותר זמן. שימי לב - יצאתי פה מהנושא של "הדיון על ההתעלמות מהורסמן", כדי לנקות את שמו של אורי בעניין הדורבן, כדוגמא לזה שאי אפשר להתעלם מהערות כמו " הותרת צלקת, שסעת את העקבים וכדומה." את חושבת שאפשר להתעלם מכך? את התעלמת מכך? ואם אני אכתוב עליך שאת מדריכה גרועה שפוגעת בבטיחות התלמידים ומסכנת אותם גם תתעלמי מזה? או שאת רוכבת באלימות ועושה נזק לסוס שאת רוכבת עליו? וכל זה על סמך קריאה של הודעה אחת שכתבת על ההדרכה שלך או תמונה שמצאתי מלפני שנה שבה את נתפשת מושכת לסוס בפה? לא נעים נכון? מעניין? אולי. יש לי הסמכא ואת הנסיון לעמוד מאחוריו ובמקרה שלי לעומת הורסמן גם קצת יותר שקיפות לסמכא הזו. ובכל זאת, אני הייתי לוקחת את ההנחה שאני לא מכירה אותך, לא מעוניינת להלבין את פניך ובכלל לא בטוח שזה נכון. אבל לו דברים כאלו נכתבו הם מותירים משקע בך, ובקוראים אחרים בפורום, ואני לא בטוחה שאם זה היה קורה במשך יותר משנה היית מוכנה עדיין להתעלם או שהיית פשוט יוצאת לעשות מה שאת יודעת לעשות הכי טוב - להדריך ולרכב רחוק מאד מרחבי הפורום שמאפשר רדיפה פוגעת כזו לאורך זמן ומצפה ממך עדיין להתעלם כמו איזה כבשה בשטח.