תרבות הדיון

תםטםOHIO

New member
ואם כבר טרחת וקראת,

שתי הודעת מתחת כתבתי הנ"ל כשליונס קוין שאלה אותי על מחיר ! אני רוכבת דרסאג' וקפיצות והוצאתי תעודת מדריכה באנגליה לפני שנים אבל התעניינתי גם בווסטרן תקופה מסוימת ולימדתי גם את זה. התחלתי לכתוב בפורום לא בשביל לפרסם את החווה שלי ככה שאם את מעוניינת בפרטים לגבי שיעורים תשלחי לי מסר ואני אמסור לך פרטים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=382&msgid=35382991

jgut

New member
../images/Emo18.gif אני מבקשת לעצור

את הנושא כאן.הבהרתם את עמדתכם והדיון מיצה את עצמו. כל דבר מעבר הוא התבחבשות ווכחנות נטו. הדברים מתחילים לחזור על עצמם.

תםטםOHIO

New member
נעצר.

תודה. אודה לך אם תשלחי אליי את ההודעות שלי שהסבירו על קנה הנשימה ונמחקו. לא ברור לי מדוע נמחקו ואני רוצה לעבור עליהן. היה פה יום מעניין בפורום, תודה לכל המשתתפים, ותהנו ברכיבה

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif ליאת

הורסמן מעצבן גם אותי לפעמים בגלל ההתבטאות שלו וחוסר הנכונות שלו ללמוד כיצד להשיג את מטרתו בצורה נכונה. כי כרגע הוא לא משיג כלום. מצד שני הוא מעלה שאלות וזה דבר מאוד חשוב כי לא כל דבר שמישהו כותב באינטרנט הוא נכון. אני גם חולקת על כל נזקי המתג שאת טוענת להם, אבל אין לי את הזמן והסובלנות לנהל דיון מעמיק בנושא. בדיון עם אורי פלג, אף תשובה של אורי (לעניות לדעתי) לא הייתה מספקת. אז השאלות המשיכו להישאל. וטוב שכך. מסכימה שאחרי זמן מה צריך לסכם את העניינים ולסגור את הבסטה ובאמת יש תגובות אישיות ולא לעניין. צר לי שהוא נחסם ומאוד מקווה (גם לטובת הכלל שמושפע ממה שנכתב ועוד עלול לחשוב שהמתג יגרום לשבר בלסת) שהורסמן יחזור עם תובנות חדשות

תםטםOHIO

New member
שאלות

זה מצוין לחלק מהשאלות שיש תשובה אוכל לענות, למה שלא, לא. אני מסכימה ושמחה בעיקר על שאלות שגורמות לי לתהות או לבדוק. אבל, דרך השאלה ומטרתה חשובות כאין ערוך. הורסמן נוטה ליפול במקומות האלו ולכן להבסוף נחסם, זה פספוס, אבל בעיני לא בכל מחיר. אני מאד מקווה שהורסמן יוכל להיות בגרסא עניינית של שאלה ולא השפלה.

תםטםOHIO

New member
האני,

כתבת - "ומאוד מקווה (גם לטובת הכלל שמושפע ממה שנכתב ועוד עלול לחשוב שהמתג יגרום לשבר בלסת)" אני רוצה מאד להבהיר - הממצאים של סדקים בלסת ונזק בפה כתוצאה מרקמות שנפגעות מלחץ למשך זמן, הם ממצאי מחקר, אלו אינן טענות שקמתי והגיתי יום אחר, וראוי לדון בהן ולא להתעלם מהן, בין אם זה הורסמן או כל אחת אחרת (על צורת הצגת הדיון לכאן או לכאן הסכמנו אני חושבת) שמעוניינת להשתתף בדיון. אני לא משפיעה על אף אחד או אחת, אני מציגה את המידע באופן הכי מוצלח שאני יכולה לטובת המשתתפים. שלא כמו שנטען פה, אין לי אינטרס, איני מוכרת ראשיות, אין לי רווח מהקוראים בפורום שמן הסתם רוכבים בחווה אחרת ומעולם לא "גנבתי" תלמידים גם כשתלמידים מחווה שעזבתי פנו אליי כדי לרכב אצלי, בהן צדקי, אין לי אינטרס רווחי ואיני סוחרת במידע כדי להפיק ממנו משהו חומרי. זה אולי יכול להיות רווחי אבל כרגע אני מסתפקת בעיסוקים שלי שממלאים את כל זמני. אני אהנה לדון לשאול ולהשאל עם כל מי שיתנהג פייר.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif בקשר למחקרים...

כאשת אקדמיה שאולצה בעל כורחה ללמוד יותר מידי שיטות סטטיסטיות ומחקרים אני יודעת שמחקר וממצאים מחקריים ניתן להציג בכל מיני דרכים ומחקר תמיד נתון להפרחה. ונתקלתי כבר בכמה מחקרים שוטרינרים הסתמכו עליהם במשך כמה שנים, בנוגע להשפעות חיוביות של ויטמינים על סוסים, ולפני חודשיים יצא מחקר שהפריח את הטענה והראה כי אין השפעה כלל. הלכתי ובדקתי את עצמי בשטח. אני כבר 15 שנים עם סוסים ומעולם לא נתקלתי בסוס עם שבר או סדק בלסת שאלתי מספר וטרינרים, גם הם לא נתקלו במקרה (לא מדברת על סוסים שעברו התעללות והוחרמו) מודה שטרם פניתי לבית החולים הוטרינרי לשאול אם הובאו לשם מקרים של שבר או סדק בלסת ואני אשמח אם ד"ר אמיר שטיינמן יאיר את עיניי.

תםטםOHIO

New member
בשטח שראית

אני מניחה שלרוב הרוכבים אין ידיים שקטות. גם אם ונניח והמתג בפני עצמו לא מהווה הפרעה לסוס (ואני לא חושבת כך אך לצורך הדיון) רוב הרוכבים עם מתג אינם יציבים מספיק בשביל למנוע הפרעה כזו.

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif אדרבה

אז תגידי שאת בוחרת ללמד רוכבים ירוקים/מתחילים עם האקמור או ביטלס בגלל שהידיים עדיין לא יציבות והרוכב טרם פיתח תחושה למגע עם הפה. תרחיקי לכת ותגידי כי את מעדיפה שרוכבים (גם אם מנוסים) שיש להם יד כבדה ירכבו ביטלס. מכאן מעד להגיד שלמתג יש השפעות הרסניות זה מרחק מאוד גדול. ואם בביקורת בונה עסקינן, את יכולה לתמוך ולהסביר מדוע את מעודדת ובוחרת לרכב ללא מתג מתוך הנקודות החיוביות של השיטה, כפי שאת רואה אותן. אני מבטיחה לך שלו היית עושה זאת היית סופגת הרבה פחות השמצות וירידות אישיות ההצקה שסבלת ממנה בזמנו נבעה מהעובדה שטענת שהמתג ושילדת האוכף ועוד הרסניים. הצדקת את השיטה בה בחרת דרך שלילה והשמצה של האופציה השנייה. זה בעיני פסול וטוב שהיה כאן את הורסמאן כדי להראות זאת.

תםטםOHIO

New member
הדוגמא שנתתי

היתה למען הדיון בהקשר של רוב הרוכבים ותנוחת הידיים שלהם. ידוע לי כי המתג מפריע ומזיק לסוס והסברתי כיצד. זו אינה השמצה. השמצות וירידות אישיות שהופנו מולי הן דרך שלילית לחלוטין להתעמת מול דיעה שמסבירה לך מדוע מה שאת סבורה שאת עושה, או מה שנהוג לעשות, למעשה בפועל לא נח לסוס בכל מיני אופנים וכל מיני צורות שכתבתי עליהן כאן בפורום, לדעתי. את לא חייבת להסכים. את לא חייבת לשנות את מה שאת עושה, את יכולה לדון איתי על כך, ואת לא חייבת לשנות את דעתי, ועדיין ישרור ביננו שלום.

jgut

New member
אחרי מחשבה ודיון בנושא

החלטנו שמה שהולך פה אינו לעניין בכלל. דברים כמו שקרו בדיון עם אורי פלג ונוספים אינם ראויים לפורום. לא נסכים לקבל חוסר כבוד כלפי אחרים בפורום. לשאול שאלות זה דבר מבורך אך חובה לשמור על תרבות דיון, להימנע מהצקות ומשפטי שדה. זה מופנה בעקר אליך אבל נכון לכולם. הודעות חסרות כבוד ימחקו מעתה והלאה

מוצאת לנכון לשתף בעמדתי

כמנהלת בדימוס. נוכחות של אנשים בעלי ידע רחב ועניין מקצועי בפורום היא הכרחית להצדקת קיומו כבמה רצינית לדיונים בענייני סוסים. משכך - אנשים כמו אורי, ליאת וגם הורסמאן חשובים ותורמים. עבור כל גולש צריך לבחון את התרומה לעומת הנזק. במקרה של הורסמאן, ועל אף שקולו חשוב בפורום - יידוע לי באופן אישי שאופן התנהלותו מבריח גולשים. ניסיתי לא אחת להעביר את עמדתי שחשוב לא רק מה אומרים אלא גם איך אומרים את זה. לפעמים, גם צריך לדעת באיזו עטיפה לארוז את הדברים
מצד אחד, כל אדם שמציג את עצמו כאיש מקצוע או כנציג של דיסציפלינה חייב להבין שככזה הוא חשוף לביקורת, וגם אם לא נעימה. מצד שני, כשדיון הופך לוכחנות לשמה, כשהוא פוגעני, כשהוא דוחק את הגולש המתדיין לפינות ומעמיד אותו לחקירה צולבת, כשהוא יורד לגופו של גולש במקום לגופו של עניין - זה מוגזם. הגבולות עשויים להיות אפורים ושיקול הדעת הבלעדי הוא בידי המנהלות. אין על זה ערעור ואין על זה ויכוח ומי שלא מתאים לו יואיל למצוא את עצמו במקום אחר. מקווה שהגבולות יהיו ברורים, ויאפשרו לכל אחד שמקבל את הכללים הללו - להשתתף ולהפרות.

jgut

New member
מסכימה עם כל מילה

זה מייצג גם את עמדתי. ומבחינתי זה נכון כלפי כל אחד ולא כלפי מישהו ספציפי

למעלה