תרבות או הווי

תרבות או הווי

אני מציץ לפורום שלכם מפעם לפעם (כמו שאני עושה גם לפורומים אחרים). יש פתגם בעברית שאומר: מציץ לרגע - רואה כל פגע. אל תיפגעו... אבל אני תוהה מה לחלק מהנושאים שאתם מעלים פה, ולתרבות הונגריה? ההונגרים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה) עשירים בתרבות לשמה (ספרות, ציור, שירה, צילום, מוסיקה וכן גם אומנות הבישול). ההונגרים שאני מכיר הם מאד מתורבתים, מנומסים ואדיבים. ההונגרים (בעיקר חלק מההונגריות) שאני פוגש פה nagy szajuk בלשון המעטה. אולי תסבירו לי מה העיסוק שלכם בחתולים ולתרבות הונגרית? הרי אינכם מנסים להציג את החתולים כאומנות הצילום????? חלק ניכר מההודעות עוסק בברכות לימי הולדת. אני הייתי מקבל זאת כמובן מאליו בפורום שכולם מכירים זה את זה זמן רב - אך מה הקשר לדודה, לסבתא, לנכד, אפילו לילדים שאינם מכירים נפש חיה פה בפורום. מרב הודעות בעיניני סרק התרבות נישכחה. היה ניסיון מפעם לפעם להעלות כאן נושאים בעינייני ספרות ושירה אבל הם גוועו מהר מאד - כי לא מצאתם בזה עיניין. כאשר אתם עוסקים במורשת היהודית/הונגרית יש בזה נגיעה תרבותית (אם כי אצלי סאטמר מתקשר דווקא לרבי מסאטמר - נטורי קרתא) שהרבי שלהם אפילו לא מכיר במדינת ישראל ואנשיו תומכים באש"פ. אבל חס וחלילה אינני מבטל את התרומה הרבה שנתנה דרומית 1 במסע השורשים שלה לסאטמר (סאטו-מרה) שזה למעשה רומניה ולא הונגריה. גם מסע השורשים של עב היה מאלף מאד ומרשים. פעם הזכרתם פה ספריות בהונגרית - האם אף אחד מכם לא קורא בהונגרית? איך זה שאינכם דנים פה בספרים? אתם יודעים שכמעט כל ספר חדש מתורגם מהר מאד להונגרית? אפילו הספר קוד דה-וינצ'י כבר תורגם להונגרית. האם אין כאן חובבי מוסיקה (קלאסית?) אינכם דנים כאן בנושאי מוסיקה בכלל. לכן כפי שלי ניראה - זהו פורום של הווי הונגרי אבל תרבות הונגרית ?? אני יודע בוודאות שאני מעורר פה פולמוס - אבל אולי זו סיבה טובה קצת לעורר את הפורום לנושאים הקשורים לשמו.

agibagi

New member
שלום לך אדוני הנכבד../images/Emo63.gif

טוב לקראו שיש אנשים שרוצים קצת שינוי בפורום תמיד אפשר להעלות נושאים וכל אחד מוזמן לעשות כאן. אני דווקא מברכת את הכותבים כאן למרות שלא כולם נולדו ממש בהונגריה, אלא חלק ברומניה וכו..לכולנו יש זיקה לתרבות, לשפה הונגרית. לא כולם למדו ספרות הונגרית, או עשו בגרויות בשפה הזאת, אבל כל אחד כאן מרגיש כאן שייכות ל"הונגרים", אולי בגלל שמבינים את השפה, אני אף פעם לא אהבתי לתת גינוי שמות, כמו NAGYSZALYUAK" בעיניי להתבתא ככה זה לא תרבותי ! אני גם מתכתבת בפורום אחר, לא תמיד חייבים לדבר על נושאים כמו תרבות הונגריה, אפשר גם על החתולות של אויקה או על השורשים של סטמאר. האמת שפעם מאוד אהבתי לקרוא בהונגרית ספרים , וגם שירים של PETOFI ,ARANY JANOS JOZSEF ATTILLA וכו.. אתה מוזמן להחרחיב את הידע של האנשים כאן, szivelyes udvozletem Agi

B T1

New member
חמודי, והרי תשובתי לך המוסמכת

מי אתה, כי תלין? האם במפלגת העבודה יש מישהו שעובד, עבד או יעבוד?

מפלגת העבודה??????

קראתי את דברי הלוך וחזור, ולא הצלחתי למצוא על סמך מה קישרת אותי למפלגת העבודה - אני רחוק מהם כמו מזרח ממערב.

B T1

New member
איש, חוש הומור זה דבר יקר...

אם אינך יודע את הקשר... אפילו אלוהים כבר לא יכול לעזור לך.

orlu

New member
BT1 חוש הומור זה הווי תרבות הבנה

או חוש הומור?

orlu

New member
BT1 איזה טיימינג מדהים היה לנו

בכל זאת יש מי שמבין אותך.........

טומי*

New member
אני בעד ביקורת, במיוחד אם מדובר....

בביקורת בונה. אולי הבעיה בשם הפורום שתפוז קבעו אותה כ "תרבות הונגריה" למעשה היה צריך להיות פורום של יוצאי מדינות דוברות הונגרית? היו כאן נושאים "כבדים" גם, אבל מה שמעניין את חברות/י הפורום, זה מה שקורה כאן מסביב....יותר מאשר Bartok Bela או Kodaly Zoltan. אולי האדון "אני זה לא ההוא" יכנס לפורום ויעלה נושאים שמענינים אותו, ויקבל גם תגובות לעניין, במקום להעביר ביקורת?

זה בדיוק מה שניסיתי לעשות

ביקורת בונה. ההתייחסות שלך באמת רצינית. בסך הכל ניסיתי להאיר ולהעיר. אגב, חוש הומור שייך גם הוא לעניין תרבותי - ההומריסטים הכי גדולים הם הונגרים כולל קריקטוריסטים. קישון אמר פעם שהומור זה עניין מאד רציני. ו-BT אני חושב שאני לא היחיד שלא מבין את ההומור שלך... בעניין מוסיקה, לא התכוונתי למלחינים הונגריים דווקא, אלא למוסיקה בכלל. אבל אל תדאגו, אינני מתכוון "להתנחל פה" רק ביקרתי והבעתי את דעתי. אולי זה יתרום משהו לכוון הנושאים בפורום.

sabajakov

New member
קיבלנו נזיפה חמורה מאוד!!!

או שנעמוד בפינה ונתבייש או שנבטיח להטיב את דרכנו או שנמשיך כהרגלנו.

תגובתך מתנשאת ומקוממת למדי

לגבי ההערה שנוגעת אלי יש גם בורות בדבריך. לא כל היהודים בסאטמר היו חסידי סאטמר. משפחתו של אבי ז"ל היתה מאד ציונית ולא היתה שייכת מעולם לחסידי סאטמר. אם היית מתעמק בחומר ששלחתי, היית שם לב שסבי שהושמד ע"י הנאצים הוציא לאור עתון ציוני.

ועוד משהו בעניני גיאוגרפיה

טרנסילוניה היתה משויכת גיאוגרפית להונגריה בעבר ועד היום השפה השלטת שם היא הונגרית(שזו שפת האם של משפחת אבי ז"ל).

orlu

New member
אני כל כך אוהבת שמאיימים עלי

זה עושה אותי מאויימת ומושפלת וביטחוני מתפוגג תענוג באמת ההוא זה כן הוא זה הוא מי זה קונילמל??? עשה טובה השאר באמת ניראה לי שאיש תרבותי חכם הומוריסט שלא אוהב לרדת לפרטים הקטנים ממש ממש חסר לנו פה אל תאיים אל תיברח באמתתתתתתתתתתת

גלי®

New member
../images/Emo6.gif מותק, למה לגזול ממנו את ההרגשה

שהוא גדול, חכם ומוצלח? עוד, רחמנא ליצלן, לאיש תגרם אימפוטנציה והוא לא יוכל להשריץ עוד כמה טרולים חכמים ומוצלחים כמוהו... ואז, מה יהיה עלינו? ממי נצחק? :)))))))))))))

זה כניראה גם שאלה של תרבות

אפילו מחמאה שנתתי לך, אינך יודעת להבין. אמרתי שסטאמר מתקשר אצלי, אצלי!! כחסידי סטאמר. ומה לעשות, ליוצאי בודפשט - טרנסילבניה זה א. videk ב. זה רומניה כבר כ-100 שנה למרות השפה ההונגרית. איך מבחינים בין הונגרי לטרנסילבני: ההונגרי אומר bab הטרנסילבני אומר paszuj ההונגרי אומר sutemeny הטרנסילבני אומר teszta בספרות לא תמצאו אף פעם את המילים הנ"ל. ו-ORLU כניראה שדרכתי לך על יבלת רצינית..... ביקורת זה כואב, אבל זה קטליזטור לשיפור.

למעלה