תרבות או הווי

יוליקה

Member
מנהל
ואוו, מה שפיספסתי כי לא הייתי פה

את כל הג'וסי שיכול להיות בפורום. אבל בדבר אחד לפחות הוא צדק: "אני יודע בוודאות שאני מעורר פה פולמוס - אבל אולי זו סיבה טובה קצת לעורר את הפורום לנושאים הקשורים לשמו". אכן דבריו גרמו לפולמוס מארץ הפולמוסים. תראו, תרבות זה דבר מאד יחסי: אני ובעלי באים משני קטבים של התרבות היהודית הונגרית. לפי התרשמותי רב משתתפי הפורום פה הם דווקא מהאסכולה של משפחתו של בעלי כלומר באים מבתים שומרי מסורת. אני בכוונה לא אומרת דתיים כי רובנו בגילאים של 50 - + ויש צעירים יותר, לכן זה אומר שאנחנו דור שני לעלייה מהונגריה - או טרנסילבניה. כלומר חלקנו שמרו את המסורת שהיתה נהוגה בבית ההורים וחלקנו עזבנו והפכנו לחילוניים. אני באה מאסכולה שונה. הורי והורי הורי היו חילוניים לגמרי. הם אף פעם לא ביקרו בבית הכנסת. לאמא שלי יש ספר לימוד - סידור מבית הספר שלה ששם היא כתבה בהונגרית את מה שהמורה אמר. כי זיקה יהודית ואפילו מאד ציונית היתה בבית שלהם. כשאבי הכיר את אמי הוא הדביק אותם בציונות הוא היה ממנהיגי בית"ר בבודפשט אבל גם הוא וגם הוריו (אביו ואמו היו סופרים) לא היו מבאי בית הכנסת. על בתי הכנסת בבודפשט למדתי מבעלי (קזינצי ורומבך). משפחתו היתה מאד מעורה בחיי הקהילה האורטודקסית. כאמור אנחנו דור שני. בילדותי אני זוכרת שהורי הלכו למסיבות, רקדו ושתו, בשבתות הלכנו לבריכת השחיה של מלון אכדיה בהרצליה. חבריהם של הורי היו גם הם חילונים לחלוטין למרות שבין באי ביתנו היו גם הונגרים אורטודכסים כמו נפתלי קראוס עיתונאי ממעריב ומשפ' פליישמן מבני ברק שאבי היה עמם בברגן בלזן. (אביבה פליישמן היתה אחת מהעדות במשפט אייכמן). בבית תמיד התנגנה מוסיקה פופולרית ברדיו אך לאמי וסבתי היה מנוי לתזמורת הפילהרמונית וכך התוודאתי גם למוסיקה קלאסית. אבל גם אני הייתי בליינית. כשהכרתי את בעלי הוא כבר "חזר בשאלה" אך משפחתו נישארה דתיה. וכך למעשה התוודאתי ליוצאי הונגריה בעלי אסכולה שונה משלנו. אני מקווה שהצלחתי להדגיש שתרבות זה דבר יחסי - וכל אחד נושא עמו מטען תרבותי שונה. אז יש מי שקורא יותר ויש מי שקורא פחות (האם בכלל יש מישהו ביננו שקורא הונגרית??) אבי היה סופר אבל אינני יודעת לקרוא הונגרית באופן שוטף עד כדי קריאת ספר. עליתי ארצה בגיל שנתיים וחצי, מאיפה שאדע לקרוא הונגרית? אבל נכון, אני אוהבת מוסיקה קלאסית (למרות שהייתי בנעורי מלכת הטוויסט....). טוב, אז בואו נתייחס ל"מבקר שלנו" כעובר אורח... וזהו. דווקא התגובה של סבא יעקב מצאה חן בעיני... נעמוד בפינה!חחחחח

kropacsek

New member
פתגם סיני "עתיק" אומר:

פתגם סיני אומר "כשאתה מפנה אצבע מאשימה כלפי האחר, אתה מכוון שלוש אצבעות כלפי עצמך". מה קרה? צרה עיניך בנו "אני זה לא הוא" יקר/ה? בפורום סיינפלד (למשל), אין למשתתפים חיים חוץ מהסדרה? העיקר הבריאות חבר'ה.

kropacsek

New member
paszuj זה לא בהכרח ביטוי טרנסילבני

בוא נגיד את האמת, paszuj זה ביטוי של ה" פאראסטוקראציה" (paraszt(, יעני עלק-אליטה של הפלאחים... ובקשר ל-100 שנים של טרנסילבניה בשלטון רומני, הייתי מציע לך לבדוק שוב את ספרי ההיסטוריה שלך.

דרדרית

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gifאיך החמצתי שרשור שכזה../images/Emo7.gif

אין לי מה להוסיף מלבד- כל הכבוד לכם
שכתבתם בצורה כל כך מעניינת. עומדת (יושבת במקרה...) מאחורי כל מילה שנכתבה כאן. היי- BT- המשך עם ההומור המקסים שלך והברכות ליומולדת- מכניסות רוח אנושית כל כך. אפילו את החתולים - אוהבת כל פעם יותר... ובכלל- פורום נעים שיש בו הכל מכל וכל
ולאורח שרואה כל "פגע"- אולי כבר לא תקרא את הודעתי כי באת לזרוע מהומה והרס והצלחת לגרום ל"גאוות יחידה" לפורום מקסים זה. ומצטרפת בברכת דרך צלחה וטיסה מהירה לפורום אחר.....
חגית

ולסיכום

ראשית אני שמח שהצלחתי לעורר אתכם, עובדה כמעט כל משתתפי הפורום הגיבו. והרי הערותי לדברי המשתתפים המכובדים: טומי – אתה ראוי להערכה על הסבלנות והסובלנות שאתה מפגין. אין ספק שאתה מנהל את הפורום היטב. אגיבאגי – את ליידי אמיתית!! BT – כבר עניתי לך, ואגב בדיחה שצריך להסביר איננה בדיחה – קפיש??? VERA2 – טלי קורה מבין עינייך – בעניין ההתנשאות! 1001 JUD אני מירושלים, קשה לי להגיע לגליל אבל את מתאימה כניראה לשם זה דומה לנוף ממנו הגעת מהכפר לא?? גלי (עם או בלי טרייד מרק) – את כניראה ה"פרחה" של הפורום ואת אפילו לא מנסה להסתיר זאת. עב – קשה לי להבין מה אישה משכילה כמוך מחפשת בפורום עם רמה בינונית שכזו. Solyom – זה MISKOLC ולא MUSKOLC – טעות דפוס?? זה לא משנה את העובדה Eger, Miskolc, Debrecen, Bekescsaba, וכד' זה לא בודפשט וזה ישאר VIDEK כלומר כפריים על כל המשתמע מכך. ליוליקה – עוד לא התייאשת מהפורום??אני במקומך כבר מזמן הייתי נוטש. את לא רואה שיש הבדל בין הרובע ה-6-7 בבודפשט לאלה שהגיעו מה-VIDEK שזה רוב הפורום?? הם בכלל לא מבינים על מה את מדברת, לכן הם גם כמעט ולא מתייחסים לדברייך כי את משאירה אותם פעורי פה. ORLU – למה את תמיד ניטפלת ליוליקה? מה קרה את מקנאה במורשת שלה? יש לך על מה!! Kropacsek – סוף סוף מישהו אמר את הביטוי שמתאים ביותר לחלק מהמשתתפים פה PARASZT!! אליעזר בלאו – מפאת "והדרת פני זקן": יוליקה לא העירה לך על גילך רק על מינך...קרא שוב את דבריך. ולכל אלה שהעירו לי שאני מסתתר מאחורי כינוי – תבדקו שוב את הכרטיס האישי שלכם, אני חושב שהגיע הזמן לעדכן אותו. היו ברוכים.

גלי®

New member
פחחחחח... ../images/Emo73.gif סע חביבי, המפתחות

בפנים... גם ככה כיבדת אותנו ב"נוכחותך" הבקורתית והמתנשאת יממה אחת יותר ממה שעצבי ה"פרחה" שלי יכולים לשאת...:))) אגב: בתור הפרחה הגאה והלא מסתירה זאת של הפורום, אבקש ממך לסגור את הדלת כשאתה יוצא, מאחר ואולי השאר (יושבי הרובע ה-6-7 בבודפשט)אולי יהיו מנומסים מכדי לומר זאת... :)))))) שיהיו לך שבוע טוב, חודש קל, שנה משעשעת, עשור מדהים ומילניום מעניין בכל מקום אחר בו תבחר להעביר את בקורתך ה"בונה"...

B T1

New member
לאחר שגמרת לקטול חלק מבאי....

הפורום (ולחלק האחר ללקק) ברצוני לעמיד דברים על דיוקם. אני נולדתי וגדלתי בבודפשט רובע ה-VI . וביחס אלי אתה paraszt לפי הגדרתך. שמעת פעם על Jokai Mor הסופר. אז, על שמו יש גם רחוב וכיכר. (בסוף עוד תספוג תרבות בפורום חסר תרבות זה) אגב- גלי, היא אישה משכילה המנהלת מספר פורומים בתפוז. (רואה- לאן בורותך מגיעה) למעשה, לשאלתי עדיין לא ענית- קפיש? סיכום יהיה, מתי שתשיב לנו ובנימוס הראוי למשתתפים, ולו כאשר תחליט לברוח, כי אינך עונה לעניין, אלא משמיץ ומלקק.

דרדרית

New member
היי לך "פרחה" יקירתי וBT המקסים וכ

וכל שאר חברי הפורום. שמחה להיות בחברתכם. ואגב- למה לא הושמצתי??? זה לא פייר... שוב "דופקים ת'שחורים" אני מוחה!!!!!! הוא התעלם ממני לחלוטין

גלי®

New member
הוא יודע שעם מורות לא מתעסקים,

יש לכן מנגנון תשובה מיידית בילט-אין... :))))

גלי®

New member
אל תדאג, יש סיכוי טוב, שאם ימשיכו

לפרסם הודעות מהפורום בעמוד הראשי של תפוז, יהיו מספיק "קרציות" לכולנו... :)))

evike

Well-known member
מנהל
גם דמעותי זולגות יחד עם כל השקופים

לזה ההוא

... אני לצערי לא הבנתי מהערתך רק מילה אחת מין ועל זה זאת הערתי "או יוליה הלואי הייתי רומאו"

B T1

New member
kropacsek-אם האיש לא מבין אותך,

בעיניו אתה לא קיים. (ראה תקדים בתשובתו)

תודה לכם על כל מה שאתם

על זה שיכולה להגיע לכאן מפעם לפעם, ללמוד עוד משהו על קורות אבותי, על מקום הולדת אימי. אני שמחה להגיע לכאן לפורום הזה , להנות מכל הדברים שנכתבים , על התמונות היפות שמביאים לכאן, על המתכונים שיכולה להכין.

למעלה