תראו מה נעשה שם..

אורניהו

New member
תראו מה נעשה שם..

http://images.maariv.co.il/cache/ART299845.html

נורא ואיום -

אין לי שום נגיעה לעולם החרדי ואני מקווה - בשביל כל בנות ישראל החיות במסגרת החרדית - שהדברים שנכתבו מוגזמים, כי אם זה נכון - רחמנות! לחיות כך בעולם חשוך ונבער דומה שהחיים עצרו מלכת בחשכת ימי הביניים.

ראינו, רואים ועוד נראה

שלום לכולם כמי ששייך לעולם הזה, לעולם החרדי, בחרתי להביא את תגובתי לחלק מהנושא שבו עוסקת הכתבה המציצנית, המאוד לא אובייקטיבית, הזו. בתגובתי לא אעסוק ב´סיפורים´ שאין לי מידע מאומת אודותם, אלא רק בפן אחד מהכתבה - הצגת "מעמד האישה ביהדות" באור מאוד שליל ולא אמיתי. אין בתגובתי רצון להתפלמסות בנושא מעבר לתגובתי המתחייבת כאיש יהודי. לא זה הזמן, לא זו הבמה. בעשרות השנים האחרונות אנו עדים להתפתחותן של תנועות לשיפור מעמדן של הנשים ולמתן שוויון-זכויות לאישה. תנועות אלה התפתחו בעיקר בחו"ל, שם הייתה זו בבחינת תגובת-נגד להפליה שהייתה קיימת ביחס לציבור הנשים. בעולם הרחב, ובמידה מסויימת גם בארץ, עוברות התנועות הפמיניסטיות תמורות משמעותיות. פתאום התברר להן, שהמהפכה הצליחה יותר מדי ושהתינוק נשפך יחד עם המים. חוזרים לדבר על כך שהאישה המודרנית נשחקת, כורעת תחת העומס, מאבדת את השלווה הפנימית. פתאום גילו דווקא התנועות הפמיניסטיות שהאישה מוצגת בפרסומות בצורה פוגעת ומשפילה, והן החלו לתבוע לחדול מפרסומים כאלה. לאמיתתם של דברים, ביהדות מעולם לא הייתה האישה נחותה, ועל כן אין שום צורך ´לשחרר´ אותה ולהעניק לה שוויון-זכויות כלשהו. דמותה של האישה ביהדות מעוררת כבוד והערכה, ובאמת צריך להחזיר לנשים את כבודן האמיתי - הכבוד של האישה היהודייה. אדרבה, מבחינות רבות מחשיבה היהדות את האישה הרבה יותר מהגבר! אחת הסיבות לכך שהתורה פטרה את האישה ממצוות רבות שהגבר חייב בהן, היא משום שהאישה, מעצם טבעה, עדינה ורוחנית יותר ואין היא זקוקה למצוות רבות כמו הגבר על-מנת לשמור על מעמדה הרוחני הגבוה. הגבר, לעומתה, עלול יותר להתפתות ליצריו ולהידרדר ועל כן הוא נזקק להשפעה המרסנת והמעדנת של המצוות. אבל הבעיה העיקרית בנושא זה טמונה בהנחות-היסוד הבסיסיות ביותר. מישהו החליט על מודל-התנהגות מסוים שהוא המודל האידיאלי שאליו יש לשאוף, ומאז כל מודל-התנהגות אחר נחשב נחות ופחות חשוב. הכוונה היא, כמובן, למודל הגברי. מיהו זה שקבע ששיא השלימות זה דווקא לפתח קריירה מחוץ לבית, ולא, למשל, לגדל ולחנך ילדים? האם בגלל שגברים רבים עושים זאת, לכן צריכות גם הנשים לנהוג כך? אין דבר משפיל יותר מאשר לצוות על אדם לחקות את זולתו. במקום לאפשר לו למצות את עצמו, את אישיותו וכישוריו - מורים לו לחקות מישהו אחר. והרי זה מה שעשו התנועות הפמיניסטיות: הן העמידו את המודל הגברי כמודל אידיאלי, שאותו יש לחקות. הן אמרו לאישה - אם את רוצה להיות שווה משהו, עלייך לעשות מה שגברים עושים. התנועות הללו השפילו וביזו את התפקיד הטבעי של האישה, ושלחו אותה לזירה הגברית, מתוך מגמה שכל הנשים יעשו מה שגברים עושים. את תפקידה הטבעי של האישה הציגו כ´מטבח´, כעיסוק ב´סירים´ ו´מחבתות´. האידיאל נהיה - קריירה, כסף, פרסום. ברור שתעמולה אגרסיבית ומעוותת כזאת עשתה את שלה. אפשר היה באותה מידה - אם אנו עוברים לרגע למערכת אחרת - להחליט, שהתפקיד החשוב ביותר בצבא זה להיות שריונר. אפשר היה לטפח לחיל-השריון הילה חסרת כל פרופורציה, ואז באופן טבעי היו כל החיילות האחרים חשים עצמם נחותים ומופלים לרעה. וזאת בשעה שכל החיילות חשובים ונחוצים לצורכי-הביטחון באותה מידה. תארו לעצמכם איך הצבא היה נראה, אילו מישהו היה הופך את אחד החילות למודל אידיאלי ומציג בעמדה נחותה את שאר החילות. אין ספק שהללו היו מרגישים מתוסכלים ונחותים, וכל המבנה הבריא של הצבא היה נשבר. דוברי התנועות ´לשחרור האישה´ אינם חשים כלל, כי כאשר הם שואפים להעביר את האישה אל הזירה של הגבר, הם עצמם גורמים לאישה להרגיש עצמה נחותה. וכי מה יכול להיות משפיל יותר ממצב שבו אומרים לאדם לבל יהיה מה שהוא-עצמו, אלא שיחקה מישהו אחר? במקום להעלות ולרומם את תפקידיה של האישה ולשאוף לכך שתגיע למיצוי מירבי של היותה אישה, אומרים לה שעליה להידמות לגבר, לאורחותיו ולמעשיו! היהדות אינה רואה את האישה כחיקוי של גבר. היא רואה בכל אחד מהם ´חצי´, שיוצרים ביחד שלמות. כך נאמר בתורה: "זכר ונקבה בראם... ויקרא שמם אדם" - ביחד הם אדם שלם. היהדות סבורה בפירוש, שאין שוויון בין הגבר לאישה. כשם שאין ביניהם שוויון בתכונות הגופניות, כך בנויות נפשותיהם באורח שונה. התכונות של הגבר שונות מתכונותיה של האישה, הואיל וגם התפקידים המוטלים על הגבר שונים מהתפקידים המוטלים על האישה. הגבר נברא כשהוא מתאים יותר לתפקידים חיצוניים, ואילו האישה נבראה עם כישורים מיוחדים לענייני פנים. תפקידה של האישה חשוב, מבחינה מסויימת, לאין-ערוך מזה של הגבר - היא מעצבת את דמותו של דור; היא בונה את הרקמה הפנימית של החברה; היא קובעת את אופיו של התא המשפחתי. אלה הם החיים עצמם, ועל כך מופקדת האישה. לצורך זה ניתנו לה כישורים מיוחדים והיא ניחנה ברגישויות מיוחדות, כדי שתוכל למלא תפקיד זה בשלמות. גבר אינו יכול לעשות זאת, משום שהקב"ה הועיד לו תפקיד אחר (מובן שיש יוצאים מן הכלל). האם זהו תפקיד פחות חשוב מלעבוד ולהביא פרנסה?! המבנה הנכון הוא - שהגבר ימצה את עצמו כגבר והאישה - כאישה. אין פירוש הדבר שאישה אינה יכולה ואינה צריכה לפעול גם בחוץ, כשם שאין כוונה לומר שגבר אינו צריך לעזור בבית. השאלה היא, מהו התפקיד המרכזי. עובדה שנשים דתיות וחרדיות לומדות, עובדות ועוסקות בפעילות ציבורית. מדובר כאן בשימת הדגש: האישה, גם אם היא עובדת מחוץ לבית, צריכה לדעת, שתפקידה העיקרי הוא לבנות בית יהודי אמיתי; בעוד שתפקידו העיקרי של הגבר הוא בעיקר מחוץ לבית. שליחותה המרכזית של האישה היא לבנות משפחה בריאה, חממה לגידול הדור הבא של העם היהודי. נשים רבות גילו את האושר האמיתי רק כשהגיעו אל גישתה המיוחדת של היהדות לנושא. בעוד שבעבר חשו לא אחת רגשות תסכול וחוסר-סיפוק, הרי כאשר הקימו בית ומשפחה והתמסרו לתפקידן העיקרי, חשו שהן מאושרות וממצות את עצמן, לאין- ערוך מבעבר. הן פשוט הגיעו אל עצמן ועצמיותן.

שילה1

New member
סליחה חרדי......

לצערי כי רב,אין גישתך הנ"ל מתיישבת עם דרכיה של הרבנות.... ובנוסף..לא מקובלת עלי קביעתך בנושא "חלוקת תפקידים".."ותפקידן העיקרי"... שלא לדבר על הטפותיך הסמויות לחזרה לגישת המקורות... להזכירך..בפורום נוסטלגיה עסקינן..ולא ב"חוזרים בשאלה" או "חוזרים בתשובה". ולסיום?כן ,כך ,אולי בערך,ואולי גרוע יותר..מצב האישה בעולמכם!והאמן לי ..מדברת אני מידע אישי,ומפן אחר,שלצערי אינכם מכירים בו...

שילה1

New member
ואגב..מחשב זו לא "טרייפה"?../images/Emo9.gif

הרב מרשה? התורה גם? וכל הנכתב כאן "כשר למהדרין"? ובנימה אישית מעט..בשעה זו שאתה כאן..מה עושה אשתך?.... והאם היא יודעת?

לפני שהולכים פה מכות אני רוצה לספר

לכם משהו לפני כמה זמן באחת ההרצאות שלי בנושא סטריאוטיפים רשמתי על הלוח כמה מילים וביקשתי אסוציאציות ראשוניות שעולות לראש: חרדי בלונדינית אנגלוסקסי קיבלתי את התשובות הצפויות והרגילות שנשמעות בדרך כלל מפי חילונים או דתיים. לא הופתעתי במאומה אחר כך עשיתי שינוי קטן לכל כותרת. הוספתי מילה וביקשתי שוב אסוציאציות ראשוניות ליד החרדי כתבתי פרופ´ לפיסיקה גרעינית שם נעצרו כל האנשים ונשמעו לחישות בקהל ואחר כך המילה "טוב, במקרה הזה" וכו´ ואז קיבלתי יופי של תשובות למה אני אומרת? עלה כאן נושא טעון ועלתה כאן תשובה שעוסקת בפן אחד בלבד אבל נדמה לי שהתשובות עונות "לחרדי וטוב לו" ולא לתוכן הדברים אנחנו לא בהכרח נסכים עם אנשים ששונים מאיתנו בדרך חייהם והם לא בהכרח יסכימו איתנו מצד שני אנו לא יודעים מי מבין הקוראים אותנו או כותבים איתנו הוא איש דתי או איש עם ידע עמוק בתחום הדת. ולכן, חושבת שבואו ונעלה דיון ולא כעסים. אין איש אחד מייצג את כל הפלג החרדי ואין איש דומה למישנהו אז דווקא מעניין לשמוע את כולנו. ישנה תאוריה בחשיבה יצירתית שמדברת על חשיבה ממודרת "ששת הכובעים" של חוקר בשם דה-בונו מחלקת את החשיבה: לעובדות, רגשות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית, חשיבה יוצרת וחשיבה שמסדרת את כל המחשבות ביחד, מארגנת אותן. דווקא היה מעניין לי דיון מסוג כזה. רציני, ללא התייחסות לניק הכותב

ולגופו של עניין

אולי קצת נוסטלגיה ולא על מקומה של האשה ביהדות כשהייתי ילדה מאד קטנה הייתי מאד חולה ואושפזתי בבית חולים איתי בחדר שכב ילד חרדי בן גילי (היינו בני 3 או 4) שנקרא נוח אבא שלו היה יושב לידו בלילות לא זוכרת מי ישב לידי לילה אחד התעוררתי וגיליתי לחרדתי חיה מפחידה ליד המיטה שלי צעקתי בבהלה והאחות הגיעה בריצה לראות מה קרה לי הצבעתי בפניקה על הרצפה והיא הרגיעה אותי והראתה לי שזה בעצם הכזא ועליו השטריימיל והקפוטה של אבא של נוח הטראומה שלי היתה כל כך גדולה. אין לי זכרונות משנים מאוחרות יותר אבל עד היום נושאת את הזכרון ההוא מה שכמובן מאד השפיע על גישתי לאנשים חרדים וגם ללבוש שלהם מאז עברתי למקום מגורי העכשיוי פגשתי אנשים מדהימים עבדתי עם כמה אנשים חרדים וגם עם נשים חרדיות הופתעתי לטובה, אבל ה-ו-פ-ת-ע-ת-י מרמת הידע, המוטיבציה, היכולות, האסרטיביות של הנשים אז יש גם כאלה וגם כאלה

פנטזיה יקירתי ../images/Emo23.gif

גם אני כתבתי לפני כמה ימים באותו הנושא בדיוק. אהבתי את מה שכתבת. הנסחף

נסחפוש, בצער רב

על הסניליות שלי צריכה להטריח אותך מעט. האם תסכים להביא את הלינק? לא יודעת על מה אתה מדבר אבל אשמח לדעת

אני בור ועם הארץ !!!!!

אין לי שמץ של מושג איך עושים לינקים. חשפת אותי בחולשותי לעיני כל. תמצית ההודעה עסקה בבחורה חרדית תושבת בני ברק חרדיה כשרה למהדרין שהצביעה לאגודת ישראל שומרת על כל חוקי הדת בקפידה ובזכותה גיליתי שהסטיגמות הנפוצות אצלנו החילונים על החרדים רחוקות פעמים רבות מהמציאות. למרות היותה חרדית היא מותק אמיתית ואני שמח שאני יכול להגדיר את עצמי כחבר שלה. הנסחף (שדוגל בסבלנות ובסובלנות )

זה מה יש

New member
אמרתי לך כבר....

שאתה "אחלה גבר"?! לא? באמת שלא? אז הנה כאן ועכשיו לפני כולם: "אתה אחלה גבר!" "זהוש"

זוכרת ונדמה לי

שאמרתי שם שאני מזדהה עם כל מילה
אכן יש גם חרדים מדהימים לי בכלל יש משפחה מאד דתית עם אלה שיש לי קשר אני אוהבת ומעריכה ומקבלת אותם באהבה וללא סייג וזה הדדי והם חכמים ופתוחים ונשותיהן עובדות ולומדות ומגדלות משפחה לתפארת למרות שיש שם גם כאלה שאין לי שמץ של קשר איתם

נסחפוש- גמני מכירה את היפה מבני-ברק

מה ששכחת לציין - שהיא עדיין לא נשואה.... וגם לא ממהרת להינשא (למרות שבעולם החרדי היא על גבול "בלולה זקנה") וזאת בין השאר מהחשש ומהידע של מה מחכה לה לאחר שתינשא... היא בחורה יפה, אינטליגנטית ופיקחית - ולא ממהרת להכנס לבית האסורים!

ושאלתי אותה רק אתמול !!!!!

מה יקרה אחרי שתבוא בברית הנישואים ?? האם ייגזר עלינו לנתק את הקשר ביננו ?? איך יגיב בעלה על מין קשר שכזה עם גבר חילוני למהדרין ונשוי. אני והיא מקווים שזה לא ישתנה !!! יש בה פתיחות וסובלנות ואני מאמין שתדע לבחור לעצמה בן זוג לחיים שיתאים לאישיות המיוחדת שהיא. אני מאמין שיש בי כמיהה לזוגיות מוצלחת ומאחל לה שתזכה לכך מגיע לה. שבת שלום הנסחף

אני גם מאמין מכל ה ../images/Emo23.gif

שביום שהיא תנשא בעלה יהיה בר מזל אמיתי. השיחה שהייתה לנו היא התייחסה לכך שאהיה נוכח בחתונתה כדבר מובן מאליו למרות שהופתעתי מכך בכל אופן מדובר בחתונה חרדית עם הפרדה בין גברים ונשים ושהעברתי לה את תחושת הפליאה הזו ענתה לי שברור לה מאליו שהיא רוצה שאהיה נוכח ביום שמחתה. לא ברור לי איך אשתלב שם איך הסביבה תתייחס אלי ואם באמת אהיה נוכח באירוע הזה ואיך ארגיש שם. הנסחף

למעלה