תראו מה נעשה שם..

שילה1

New member
אכן פנטוש..חידדת...../images/Emo141.gif

כדרכך..ותודה לך. התשובה היתה מיועדת לחרדי הזה בלבד..ולדעותיו המלומדות...

שילונת, דווקא קראתי אותו

בעיון ודווקא אהבתי את מה שכתב לא אומרת שיכולה לומר הרבה בעניין כי לא מכירה עד כדי כך את התפיסה היהודית אבל יכולה לומר לך ששמעתי את זה כבר מנשים חרדיות אלו שספרתי עליהן שהציגו בדרך דומה את התפיסה היהודית ותזכרי שהוא אמר שהוא מדבר רק על פן אחד, תפיסת מעמד האשה ביהדות וראי מה כתבתי כאן באחת ההודעות בנות משפחתי הדתיות מאד (לא חרדיות, אבל אני לא יודעת איך ההגדרה בדיוק) עושות הכל ויותר טוב מהרבה אנשים שאני מכירה גם עובדות גם לומדות למודים גבוהים גם מגדלות 8 ילדים גם נראות מצויין גם מצחיקות ושנונות וגם יש להם שבת שלמה לנוח מעמל השבוע
הן נראות לי מאושרות להפליא למרות שאם תגידי לי לא לנסוע בשבת או לא להדליק אור אני אשתגע

שילה1

New member
כן פנטוש..אבל...

ההגדרות של האיש ל היו לרוחי. ומיותר לציין את הגישה הלא חביבה ברבנות..ורק מי שעברה זאת תבין!! ובכל כלל.תיד,יש יוצאות מן הכלל.אשריך שהתברכת בכאלה!!

שילה

לא יכולה להביע דעה על החוויות שלך מצטערת שהיה לך לא קל מקווה שתהיינה לך רק חוויות טובות יותר

טרה10

New member
מהמאמינות שאני מכיר..הן גם מתנשאות

כאילו הן חוות איזה חוויה שמיימית שאנחנו החילונים איננו מכירים, או בלשון הימים האלה כאילו עצרו איזה פנדל. ואולי הזהו של אלהים תפוס אצלן בתוך הקוקו קוקו ילדים.! כך הן מאמינות.ראו את יפה דרעי..איך היא מתנהגת מול המצלמה..והוא זכאי..אגב מתחיל באותה אות.! ולמגי בוקר טוב..

אני לא חושבת שזה תלוי אם מאמינים

או לא אני חושבת שזה תלוי באדם עצמו אין חילוניות שחושבות שהכל מגיע להן? אז לא הייתי עושה הכללות כאלו יש מספיק חילוניות שיש לי מה לומר עליהן אבל החלטתי לא לשפוט מה שלא טוב לי אני לא שם הכי פשוט

טרה10

New member
רגע מה הבעל לא תמיד אשם.? זה חידוש

גדול בתורה..! הרי כל הגברים אשמים ולו רק בשל שהם מחפשים..את האשה השניה.[לפי א.ב.יהושע. ראו ב´מסע אל שנות האלף´] וכיון ש´כולם גם ´חבר בוגדים ומנאפים´...לפי א.ב. ירמיהו או ישעיהו מה שלא כל כך משנה..בעצם.! ובקשר ליפנים שכולם... וכו´ כרגע כשראיתי את השם ´טושיבה´...עלתה במוחי המונדיאלי, שאלה רציונלית, שאולי הפלשתינאים יסתפקו בטו--שיבה במקום ב---שיבה שלהם לארצנו..שאותה כידוע כבשו בשנת 634..!! [ומכיון שהכיבוש משחית לפי ע.ע.הנ"ל גורשו..מארצנו..!]

טרה10

New member
ובקשר למונדיאל..תפס אותו, כופף אותו

הפיל אותו, דרך עליו..ומשרוקיתו של השופט שותקת.! אבל אתה לא שתקת..אתה התחלת לקרוא:"השופט בן זונה.." לא ככה עונה לו הנאשם:"בקצב, השופט בן זונה" ואתך[אמר המאשים] כל הטריבונה..באמא שלי מה היא עשתה לך..!--- היה זה קטע נוסטלגי ממערכון של הגששים שהוצג עוד קודם ב´להקת הנח"ל..משל אפרים קישון..ועם השחקן האגדי של בית"ר...שמעון צ´רנוחה..!

תורתנו הקדושה.

לא עולה בדעתי, להתווכח עם אדם חרדי, על השקפת עולמו. יש לי רק, טענה אחת. יקבלו את, דברי מייסד הציונות. ב.ז.הרצל. " רבנים בבתי המדרש. ושרי צבא, בקסרקטינים. " יפרידו את הדת מהמדינה. איש באמונתו יחיה. אין אח ורע בעולם, לתופעה, של מפלגות דתיות. ועשייה פוליטית בשם הדת. מאה שנה, לאחר, שמשוררנו הלאומי, כינה את הממסד הרבני. " ראינו אתכם בקוצר ידכם. וכאשר שנוררתם תשנוררו." חזרה הדת, להנהיג את העם בציון. על כך אני מלין. תורת ישראל שייכת לכל העם היהודי. אסור, שתהיה מצע מפלגתי.

טרה10

New member
בעת מלחמת העולם הראשונה- קבל

פרופ´ יוסף קלוזנר-קרוב משפחתי שהקומוניסטים שהפכו את רוסיה על פיה..מחסלים את ´עולם הישיבות המפואר´..!

אורניהו

New member
אני פה גם מתקופתו של האלומיניום הזה

וזה מזכיר לי סיפור מההיסטוריה,,, פעם בשכונה שבה גרתי,היתה מסיבה ליום שנה למפעל ההתעמלות ´מארט´[ככה קראו לזה,מפעל מארט,מישהו זוכר?]הקיצור,מסיבה בקנטינת הפועלים של המפעל.הכל היה חגיגי שם,כיבוד קל כמו פעם,וכל שכונת העובדים הקטנטנה היתה בתוך האולם הקטן הזה.לקראת סוף הופעות ההתעמלות שם,התארגנה הקבוצה של הבוגרים לעשות פירמידה,כמה עשרות ילדים התחילו לעלות אחד על השני,כשאוטוטו הילד הקטן שלמעלה מטפס...נשמע מלמטה נוד אדיר!!!כולם התחילו לצחוק,מה זה לצחוק,להתפוצץ מצחוק.והכל התפרק..שנים רבות ואולי עד היום זוכרים אנשי וילדי השכונה את הנוד הזה[זה היה פיילר אחד מיגור כיום]וכל השנים ההן ,כשרצו להזכר במשהו,תמיד נתנו מין ציון דרך כזה,,זה היה אחרי הנוד של פיילר,או לפני הנוד של פיילר.

אורניהו

New member
וכמו התקופות הפרה היסטוריות,הברונזה

התיכונה,תקופת הברזל,הנחושת,האלומי...

חרדי נכבד, ראשית שמחה שטוב לך...

קראתי בעיון את תגובתך ולדעתי תגובתך מסיטה את הדיון מנושא הכתבה. הכתבה לא דנה ביחסה הבסיסי של היהדות לאשה, אלא דנה בכל הגינונים והמינהגים שהם חלק מסדר יומה של האשה החרדית! אולי תענה לי למה בשנת 2002 כאשר בכל בית יש אמבטיה ומקלחת ראויה לשמה אשה חרדית מצווה ללכת למקווה? למה עליה לגלח את ראשה? למה ביום קיץ לוהט היא צריכה לגרוב גרביים עבים וללבוש חולצות ארוכות שרוולים? למה לאשה חרדית אסור לנהוג? למה קול באשה ערווה? בלמ´ים האלה עסקה בכתבה ולא במעמדה של האשה בתנ"ך. לאשה בתנ"ך מעמד ראוי- אך במהלך השנים הטילו עליה גזרות ואיסורים כאורך הגלות. חייבת לציין שלא רק הדת היהודית הטילה על האשה גזרות, גם האיסלם והנצרות, אך בעוד הנצרות יצאה מחשכת ימי הביניים, הרי שהאיסלם והדת היהודית נשארו תקועים עמוק עמוק במחשכים! "התפילה ברוך שלא עשני אשה" מכעיסה אותי יותר מכל - אבל התפילה הומצאה ע"י גברים - שכל רצונם היה לדכא את האשה. יש לי עוד הרבה מה לומר - אבל שבת בפתח ... חייבת לרוץ. שבת של שלום לכם יהודים טובים!

magy

New member
אין לי כח לכתוב הרצאה....בנושא

שאני מתעניינת בו שנים רבות. ועדיין לא מבינה אותו........ אביא רק מספר שאלות מהותיות........ גילוח הראש - למה...........למה..........למה. זו צניעות? מקווה - יש אמבטיה ברוך השם.......והמון חומרי ניקוי ..... שידוך - למה לא לבד? מחכים שאלוהים יחפש????? הוא שדכן גרוע מאד ההפתעה - אין הכרות, ישר לחופה.........וטראח למיטה תופעות כחולות אצל גברים - טלויזיה, וידאו, מחשב.........לגברים מותר הכל? איסורים והחמרות - ביצה שלא נולדה בשבת......אלוהים מבין למה כל האיסורים וההקפדות.......אולי עדיף סתם להיות בן אדם הומני? אידיש - לא להשתמש בעברית כי היא שפת קודש????. איזה קודש? שפה......שפה שנולדה בארמית, בבלית, אשורית, אמוווווווווווווווווו שפה.......... חוסר השכלה בסיסית - רק לימודי תורה.........יש עוד דברים בחיים שכדאי ללמוד כדי להסתדר , לא רק תורה........ טיש ופרורי אוכל - מה הפולחן הזה עם הטיש? והפרורים?????? מי קדוש? מה קדוש? ממלא מקום של אלוהים עלי אדמות???? משמרות הצניעות - בריונים מגדודי בודיוני......... היריון , ילדים, וחוזר חלילה - הן תמיד בהיריון, אסור להזדווג סתם ככה בספונטניות, רק שבועיים אחרי הביוץ......נו......בדיוק כשנכנסים להיריון בתקופת הפריון קול באישה ערווה - ינעללללללללל אמו.........איזה ערווה.....? קול.....קול.........גם מברשת בפרסומת אסורה אצל הדוסים...... כי זה מזכיר את המשולש הקדוש......משולש ברמודה...... ילבש שחורים ויילך לעיר זרה - גם היא יכולה ללבוש לבנים וללכת לעיר זרה?????????????? ואם לא כל האיסורים האלה......והריטואלים......... איך אמר מתי כספי.......בשירו? אם היתה לי תשובה....... אז הייתי חוזרת.......... אבל הדת הזו שלכם.........לא רק לא מחזירה אליה..... אלא מחזירה לאחור.......לימי המדבר......... ואנחנו נורא רוצים ללכת קדימה..........נו.....מה לעשות? הקידמה מושכת . הדת כובלת........שלשלאות על הידיים ונפש...... למה מי מת??????????

magy

New member
בעצם, חסר המשפט שאותו רציתי

להגיד...... נתת הרצאה מלומדה בנושא דת. נשים וכו´ אבל התעלמת לחלוטין מהכתבה ושאלות האנשים פה. לא חידשת לנו מאומה בנושא. הבעיה היא שהכל תיאורתי בלבד. אין יישום בשטח של כל מה שכתבת...... משפטים בעלמא.... ורק המקרים הפרטיים מעידים על מה שהולך מאחורי הקלעים ....... בשקט בשקט...........כמו אצל שלמה ארצי..........

טרה10

New member
החזרה....לאן..?

חזרה לכוססססססס אמממווווו...ז"א ל- KOOL שבערווה..! הערה: מתוך דברים שנאמרו,ביום עיון שהוקדש לאישה החרדית..לנוכח משפטו של אריה..! אגב הד"ר ענת היפה והחכמה..אמרה שציפי ישי לנוכח הצלחתה של הגברת יפה דרעי.. גם פתחה במסע יחצ"נות..לקראת הבחירות הבאות.!

למעלה