תראו לאן הגענו

taro

New member
באותה מידה הוא יכול כבר לגנות

את מעשי התנועה הציונית, את הממשל האמריקאי, את המוסלמים ואת המסיון הנוצרי התמוה שאמור לממן את האתר הזה. רב אחראי רק על קהילתו, לא על מי שמחוצה לה (לא ניסוח מדוייק שכן הוא אחראי על כל ישראל, אולם אין לו סמכות על מי שלא נמצא מחוץ לקהילה שלו ולכן לגינוי שלו אין משמעות).

טארו, אי אפשר ככה

אם לא תעשה משהו עם הבורות הזו אני אהיה חייבת להגיד אותך לרב שלך... איך אתה מעז לדבר על התורה כעל דבר חד משמעי וברור???? פגעת קשות במשה! מוסר "בין אדם לחברו" החילוני ברור הרבה יותר מזה הדתי (ומנומק מעבר ל"זה כלל גדול בתורה"...)...

taro

New member
מה לעשות חביבתי,

שאיסור הרצח הינו דבר ברור ביותר לאורך המסורת היהודית וההרמנויטיקה היהודית? המוסר החילוני לעומת זאת, בכלל לא ברור. אף פילוסוף אתאיסט עדיין לא הצליח למצוא מוסר שכזה. כל הפילוסופים האתאיסטים עד היום, הצליחו רק להוכיח שאין מוסר חילוני מוגדר. את יכולה כמובן לא להתייחס אליהם, אבל אז מעניין אותי איך בחורה שעוד לא סיימה תיכון יכולה להציע אלטרנטיבות למקום בו הוגים גדולים - מניטשה עד קאמי - "נכשלו". את כמובן יכולה להתחיל לקשקש על מוסר אבסולוטי שחורג מהמקום והזמן, שאינו נתפס בחושים, שכל האנושות מחוייבת לעבוד אותו וכו´, אבל כזכור, את לא מאמינה באלוהים, אז זה לא יעזור.

zeevms

New member
קודם כל, הם כל הזמן מגנים חילול

שבת שנעשה. דבר שני, אם אתה חושב שגינוי הוא לשם פוליטיקה אז התפיסה שלך ממש מעוותת. גינוי נועד על מנת להבהיר שהדבר שנעשה לא בסדר ושאסור לחזור עליו. מסתבר שלא ברור לכולם שזה אסור.

taro

New member
הם מגנים חילול שבת באופן כללי

לא באופן פרטני. גינוי פומבי נועד לצרכים פוליטים; כדי להבהיר לצאן מרעתו שהדבר אסור, הרב פשוט שולח אותו לעיין בספר התורה. מן הסתם רב שלא חושב שזה אסור לרצוח מסיונר, לא יגנה את אחד מבני קהילתו שכן עשה זאת, אבל לרבנים שאינםן חלק מהקהילה, אין סיבה לגנות זאת, שכן קהילתם שלהם יודעת שזה אסור.

zeevms

New member
שטות גמורה!

מה זה לעזאזל משנה אם זה פרטני או כללי?!?! אתה אמרת שהם לא מגנים חילול שבת בכלל. אז אני אומר לך שהם מגנים חילול שבת גם באופן כללי וגם באופן פרטני- כמו לאחר פתיחת קניון בשבת. גינוי פומבי, הכוונה שכל רב יגנה את המעשה בקהילתו (לדוגמה בדרשה השבועית) ויבהיר להם שרצח זה דבר אסור, גם אם זה נגד מיסיונרים. אם יש רב שמתיר לרצוח מיסיונרים, תיהיה זו עוד הוכחה לטיפשותם של הרבנים. ואם יש רב כזה, כדאי אולי להזכיר לו שחלק גדול מן הציבור שלו עוסק בפעילות מיסיונרית והוא מתיר את דמם.

taro

New member
לא אמרתי שהם לא מגנים חילול שבת

אמרתי שהם לא מגנים כל חילול שבת שנעשה. ואני עדיין לא שמעתי את הרב עובדיה או את הרב שך ז"ל מגנים פתיחת קניון; את זה עושים העסקנים הפוליטים. קודם כל, עוד לא הגיעה הדרשה השבועוית, ואני אפילו לא יודע אם נתפס הרוצח. והרב מגנה רצח כשהוא מגיע לפרשה שעוסקת בכך ובחינוך שהזרם שלו מחנך אליו. להבדיל מהאדם החילוני, שאין לו חוקי מוסר קבועים והוא מעצב אותם כאוות נפשו, לאדם הדתי יש חוק ברור ביותר ומחייב ביותר.

zeevms

New member
מן הסתם קשה להם לגנות כל חילול

שבת, כי יש די הרבה. לגבי הרצח זהו מקרה יוצא דופן, ולפני שהתופעה תתרחב ויתחילו לרצוח פעילים של "דעת אמת", אני מקווה שבדרשה שתבוא הם יגנו את המעשה.

taro

New member
שוב, הם לא חייבים

גם כשמחוללת השבת אם תשים לב, הם לא מגנים את חילול השבת, אלא מזכירים לציבור הדתי מדוע הציבור החילוני הוא כופר. ואגב, גם רציחות לא חסרות במדינה הזו, למשל הפוגרומים השונים שמבצעים מתנחלים משיחיים בפלשתינים.

zeevms

New member
כלומר, הם מגנים את הציבור החילוני.

ועדיין פוגרומים של מתנחלים בפלשתינים הם נדירים, ואני מקווה שמגנים אותם על כך.

taro

New member
הם לא מגנים את הציבור החילוני

לא שמעת רב אומר: אני מגנה בזאת את הציבור החילוני שמחלל שבת וגו´. חילול השבת הינו דבר בסיסי, כמו רצח, ואינו דורש גינוי. חילול השבת מוזכר אך ורק על מנת להזכיר לציבור הדתי "עם מי יש לו עסק". אני לא חושב שמגנים פוגרומים בפלשתינים, ולא חושב שצריכים. מועצ יש"ע הבהירה פעם אחת שהיא רואה בכך תופעה פסולה, ובזאת מבחינתי נגמר הצורך בכך.

zeevms

New member
אם מועצת יש"ע הבהירה שהיא רואה

בכך תופעה פסולה, זה אומר שהיא גינתה את מי שביצע את המעשים. אז כנראה זה לא היה להם כל כך ברור שאסור לעשות פוגרומים בפלשתינים. אולי אתה לא שמעת, אבל אני שמעתי פעמים רבות רבנים מגנים את הציבור החילוני על חילול השבת, רק שהם לא השתמשו במילים היפות שאתה השתמשת.

taro

New member
מועצת יש"ע היא גוף פוליטי

מן הסתם היא אחראית פוליטית על הציבור שלה. הרבנים לא מגנים את הציבור החילוני על חילול שבת, הם מקללים אותו על זה :)

אבל התורה הקדושה וחז"ל

חושבים אחרת, ולכן על הגוים נאמר "שבו לכם פה עם החמור" עם הדומה לחמור ולכן גזלת הגוי מותרת ולכן מותר לקחת מגוי ריבית ולכן אסור לחלל שבת כדי להציל גוי אלא אם כן זה משתלם בסוםו של דבר ליהודי.....

taro

New member
וכל זה קשור לנושא המדובר כי?

ובל נשכח שמדובר בפרשנויות מאד מסויימות, בד"כ אלו שמצוטטות בספרים כמו חמורו של משיח. נחמד שרכלבסקי ודומיו מנסים להוכיח שיש רבנים גויופובים. חבל שהם שוכחים שיש גם רבנים אחרים. ואולי אתה רוצה דוגמאות חילוניות ליחס הנהדר לאחר?

למעלה