תראו את זה

1337hAx0r

New member
תראו את זה

http://rotter.net/daat/tjuva11.html זה מראה כמה שהדוסים גזעניים,זה בדיוק כמו ההשוואות של הנאצים במלחמת העולם השנייה רק במילים יותר יפות.

taro

New member
ולאחר שקראתי את הכל

האם אתה מוכן להראות מה גזעני, שוביניסטי וכו´ בדברים שנכתבו שם?

ד ו ר י ס

New member
ולאחר שאני קראתי הכל

אשמח לקבל ממך הסבר נורמלי לציטוט הלא נורמלי הזה: "הקיפוח של האשה בגירושיה בבית הדין נובע מכך שלבית הדין היום אין במסגרת חוקי המדינות ה"נאורות" הסמכות לכפות לפי גדרי הכפיה ההלכתיים - מלקות. המדינה מגבילה את יכולת בית הדין לפעול בנושא ביעילות. הטענות צריך שתופנינה למשטרים וחוקיהם. " למיטב הבנתי, אם בתי הדין הרבניים יעשו לי בעיות בתהליך הגירושין, אני צריכה להתלונן למשטר במדינת ישראל על כך שהוא אינו מרשה לבעלי להלקות אותי??? אתה באמת חושב שבמדינה מתוקנת היה מותר לרבנות להורות לבעלי להלקות אותי??? תגידו לי, אתם נורמליים???

טל קר

New member
אפשר להוציא לו אישור להתחתן שוב

לאשה שניה. לאשה אין את האופציה הזו.

ד ו ר י ס

New member
מזל שאין לי שום כוונה להתחתן ברבנות

ככה גם כשהדוסים ישתלטו על המדינה אני לא אחטוף מלקות... אין, פשוט אין מצב שביום החתונה (האמור להיות שמח) יהיה טקס בו לא תהיה לי מילה וחצי מילה, ובסופו אדע שאם המדינה הזאת תלך לאן שנראה לי שהיא הולכת כיום - אני אחטוף מלקות!

israelberger

New member
נראה לי שלא הבנת את טארו

טארו כנראה התכוון שכיום בית הדין לא יכול להחטיף מלקות לבעל שלא רוצה לתת גט לאשתו. פעם לא היו סיבוכים של אנשים שלא רצו לתת גט כי אז הם ידעו שירביצו להם אפילו עד שימותו אם הם לא יגידו "רוצה אני". בפועל כמובן אף אחד לא קיבל מלקות, כנראה, בגלל שפשוט אמרו לפני זה שהם מעדיפים לתת גט ישר ולא לקבל מלקות ואת לתת גט.

ד ו ר י ס

New member
יכול להיות שטעיתי

אבל מלקות, לא משנה למי, לא בבית ספרי. בסרבני גט יש מספיק דרכים לטפל, וזכורה לי כתבה שקראתי פעם על אדם מאוד מעניין שעוסק באיתור סרבני גט ומעולם לא "סירבו" לו, ומלקות היא דרך מאוד לא הכרחית. "בפועל כמובן אף אחד לא קיבל מלקות" - אה, באמת? ובן כמה אדוני בדיוק שהוא יודע מה היה "פעם" (=כשמנהגים ברבריים כאלה היו לגיטימיים)? מאיפה בא ה"כמובן" הזה? למה לחילוניים כופרים כמוני דברים הם לא כאלה "כמובניים"? כמה חבל... החיים היו הרבה יותר קלים, לא זה עדיין לא משנה את העובדה שאם אני אפול על הראש ואלך על חתונה רבנית לא תהיה לי מילה אפילו ביום חתונתי, שלא לדבר על הרבנות בגירושין. ואם, חס וחלילה, ימות בעלי לפני שנספיק להשריץ לנו איזה בן בכור יפה, אאלץ לבחור בין להנשא לאחיו הצעיר (החור נחמד, אבל לא לטעמי...), לבין טקס משפיל בו אצטרך לזרוק נעליים ולירוק כאילו חזרנו לאלף שעבר. את הטקס הזה, אגב, נאלצה אשתו של דוד שלי (שנהרג במלחמת יום כיפור) לעבור, ומאז לא נכנס ספר תנ"ך לביתה. אני יכולה להבין אותה. היכולת של הרבנות להקשות את החיים על אישה שאבדה את בעלה במלחמה היא דוחה, אבל לא מפתיעה אותי באופן אישי. ושוב, מה שבטוח - אני לא אחזור על הטעות המצערת שלה - קפריסין, אני באה!!!

אלעדמי

New member
מוסר/הגיון אחר.

דוריס יקרה את צריכה להבין שהרבנות לא שונאת אותך בפרט וגם לא את הנשים בכלל אלא היא יוצאת המוסר של הרבנות יוצא מנקודה אחרת שלפי טענתם (ואני מסכים איתם) הגיון זה הוא של אלוקים שאמר דבר זה בתורה ולכן הם מאמינים בדברים כגון מלקות. נניח לרגע ששנינו מסכים שיש בורא לעולם והוא נתן את התורה ובה כתוב שצריך לתת מלקות... האם נראה לך לרגע אפילו שבורא זה הוא פרמיטיבי או לא מוסרי או גזען?! הרי כשאלוקים נתן את התורה הוא ידע ש´הרבנות´ תרצה לעשות את הדברים ה´פרמיטיביים´ שכתובים בתורה גם בימינו. האם אלוקים טיפש?

alond

New member
אוף!

אלה שהמציאו אותו לא טיפשים. אולי אנושיים. בעוד שאני מאמין שאין אלוהים כל יכולה, יש גרסאות אחרות של אלוהים שאינן דורשות כל יכולות. אפילו אמרו לי שזה לא בכוונה המקורית. אבל לא זה מה שרלבנטי או אפילו מה שהתכוונת לדעתי. הבעיה היא עם האמונה שאלוהים נתן את התורה ועוד כל מיני אמונות נלוות.

אלעדמי

New member
אם יש או אין אלוקים זה כבר דיון אחר

אני מסתובב הרבה באתר חופש וכו´ ועדיין לא הצלחתי להוכיח לעצמי שאין אלוקים. בניגוד לכך אני עצמי הצלחתי להוכיח לעצמי שיש אלוקים ע"י גלישה באתר הידברות www.hidabroot.org/home.htmא אולי מישהו יגלוש שם ויראה לי שהדברים שם לא נכונים ומופרכים ואז אולי אוכל להוכיח לעצמי שמי שמאמין באלוקים בעצם ממציא אותו. אבל אני לא חושב כך מצטער.

alond

New member
תן כתבה ספציפית שמוכיחה את קיומו

ונדבר. אבל אני לא מתכוון לחפש בכל האתר הזה.

אלעדמי

New member
לא הבנתי

אתה מאמין או לא מאמין בה´ או שאתה מאמין שה´ הוא רק גבר. לא הבנתי? בכל מקרה אם אתה מאמין בה´ אבל לא שהוא נתן את התורה העמד עצמך במקום מי שמאמין שה´ נתן את התורה, איך הייתה מוכיח שהתורה אמיתית?

1337hAx0r

New member
פספסתם פה משהו

בטקסט הזה יש טענות למעלה,ולמטה רבנים (לא חכמים במיוחד) מנסים להפריך אותו,אחת הטענות היא "גם לחילונים יש מצפון",תמסקנות מזה תסיקו לבד. והדבר הכי גזעני בטקסט (ממש מזכיר את הנאצים) הוא זה "טענה - היחס לגוי הינו יחס כאל אדם מסוג ב´. תשובה - לא מדוייק. היחס אל גוי אינו כאל אדם סוג ב´, אלא, חמור יותר, כאל אדם ממין אחר " לא משנה מה בא אחר כך ומה ההסבר לזה ,הכוונה ברורה,שום מילים יפות והסברים מטומטמים לא מחפים על המשפט הזה.

אלעדמי

New member
תגובה

אני הולך להגיד דבר חמור אבל אני פשוט אגיד אותו: אני חושב שאדם שמשווה יהודי לנאצי הוא אדם יכול להשוות קודם כל את עצמו לנאצי כי יש לו את אוה רשעות שלנאצי יש. צריך להבין שלא כל הערה שנראית גזענית היא כמו הנאצים ימח שמם!. ההבדל בין ההבדלה במין שהנאצים עשו לבין ההבדלה במין שה´רבנים´ מאמינים בה היא הבדלה עצומה! הנאצים רצו להרוג את כל מי שלא בגזע שלהם לעומת ה´רבנים´ שאוהבים (אהבה אמיתית גם אם היא לא נראית לפעמים) כל מי שנברא ע"י ה´. הרבנים מאמינים שהיהודים הם כמו אח בכור לאבא, יש עוד אחים אבל הם האח הבכור. האם אח בכור שיודע את אחריותו לדאוג לשאר האחים ולחנכם בדרכי אביו וקיומו כאח בכור הוא גזעני? לכן החרדים/דתים/רבנים/יהודים הם לא כמו הנאצים אלא הם בדיוק ההפך! האם אתה מסכים?

1337hAx0r

New member
לא

המילים מדברות בעד עצמם,לא יהודים הם לא אנשים מה לא ברור בזה? זה כתוב שחור על גבי לבן,שום פירוש מטומטם שלך או של רב אחר לא ישנו את זה.

למעלה