תקשורת בעת מלחמה

תקשורת בעת מלחמה

מילה על התקשורת ובמיוחד שידורי הטלביזיה בתקופה הקשה שאנו עוברים עתה. קל ונוח לבקר את מערכת הבטחון ואת מקבלי ההחלטות בכל הדרגים, כמה שדרנים/עיתונאים הגדילו ואיבדו את הצפון לחלוטין, כך למשל השאלה של אחימאיר לנשיא בביקורו בנהריה בנושא ה"חישקוקים", כך למשל שלמרות הבקשה של צה"ל לא לדווח על מקום הנפילות הם ממשיכים לעשות זאת במחיר התחרות ל"ראשוניות" בדיווח. כך גם למשל התוכנית ברגע זה של עימנואל רוזן (ערוץ 10) שהיא בושה לעיתונות. דיווח עיתונאי מגמתי שמשקף את השקפתו של העיתונאי הוא האויב הגדול ביותר שלנו, לפעמים אני תוהה אם זה אינו גובל בבגידה, ציניות, זילזול בוטה בנושאי תפקידים עושה בדיוק את מה שעושה ראש הנחש בלבנון. סליחה על ההתפרצות אבל אותי זה מעצבן. לילה שקט לכל ישובי העימות.

magy

New member
ומה בקשר לסתם אזרחים

שכותבים שטויות באתרי חדשות? מספרים על נפילות שלא היו ? מכניסים לפניקה.......... בקשר לכתבים ועיתונאים............גדול עלינו....... הם ה"שולטים" בתקשורת....... הם מכתיבי דעת קהל.........וקובעי מדיניות לא פעם........ לילה שקט למדינה.........

גם אזרחים

כולם מפרשנים, כולם חכמים. עכשיו שמעתי את ראש עירית כרמיאל שאומר שנפגעו קווי טלפון ואנשי בזק סרבו לבוא לתקן, כנ"ל בתי דואר סגורים, אבל אנשי חב' חשמל לעומת זאת מגיעים מייד עם דיווח על תקלה ועובדים גם תחת איומי הנפילות וכל הכבוד להם. מישהו יהיה צריך לתת את הדעת על כך כשהכל יגמר.

magy

New member
כל העסק בעמימות מכוונת או לא....

הולכים מחר לעבודה? או לא? מה פועל? מה יפתח? אף אחד לא יודע כלום גם לא מודיעים חד משמעית............ ואני תפסתי אומץ............אחרי התלבטויות וחישובים ורצתי מהר להתקלח................ ומהלילה, נגמר עם כותנות שקופות הבוקר זה תפס אותי על חם והתלבשתי תוך חצי שניה...................חחחח הולכת לשים עליי מכנס קצר וחולצה.........

המדינה גם לא הכריזה

על מצב חירום משיקולים כלכליים כנראה. ענין המקלחת והכותונת ......הזכרת לי את ההתלבטויות והאומץ במלחמת המפרץ.ושלשום...עלתה המחשבה שוב.

הצנזור הצבאי עצר אותם

בקש מפורשות לא להגיד מקומות נפילה שלא לעזור לטווח ומסתבר שהמצלמות של ערץ 10 עוזר להם לראות את המפרץ את הנפילות וזה מוזר שאת התמונות מלבנון הם לא מעבירים כי האיש בקש מהם להתנהג בבגרות אז אותנו משדרים חופשי , וההוא בלבנון מצנזר את הצילומים של הפגיעות

גרוע מכך

ישנו דיווח בזמן אמת עם צילומים של מקום הנפילות בחיפה, צוות של טלביזיה ערבית שעומד על הכרמל ומטווח את החיזבאללה, אהוד יערי צועק על כך בטלביזיה ולאף אחד לא מזיז. טימטום.

Yaara77

New member
אנשי השוליים

בזרם המרכזי של הציבוריות קשה להתבלט, וכתב שזקוק להרבה תשומת לב מתפתה ללכת לשולים. לא לחינם קרא להם דיימון ראניון (מישהו זוכר אותו מספרות ילדותנו) "כתב הסמרטעיתון" מי הם בכלל אותם כתבים ? אני מכירה את אלו שלמדו איתי בשכבה. מוח ליגה ד' מוסר ליגה ז'. יש מעטים שעם השנים השביחו ונעשו טובים במקצועם. ניתן למנותם על יד אחת. האחרים - סוחרי ידיעות קש וגבבה, שבעת מלחמה זוכים להימצא באור הזרקורים. ואז - במקום להבין את גודל האחריות ולכבדנובכתיבה שקולה, בלי התלהמות לאף צד מושכים חזק לשוליים הלוחמניים, או לשוליים הכניעתיים. אבוי לנו. תכופות שואלים אותי עמיתים בחו"ל במי אני תומכת - בשמאל או בימין ואני משיבה: קל לצעוק "לכו ימינה - עד הקצה" ואף "לכו שמאלה - עד הקצה" אבל שביל ההשרדות של מדינת ישראל הוא כמו שביל הנחש העולה למצדה צר יותר ממדרך כף-רגל בקושי אפשר לשמור על שיווי-משקל בין תהום-ימין לתהום-שמאל אז... שיפסיקו בבקשה לצעוק - שימו מוסיקה טובה ומרגיעה. אנשי השוליים מהסמרטעיתון - ראויים לרפד את פח הזבל. מיחזור... יערה

אולי יאמצו להם אותם אנשים

את הסיסמה - "אנשי השוליים אנשי הדממה" (להבדיל מאחת מסיסמאות חיל הים) תענוג לקרוא אותך יקירתי.

Yaara77

New member
לעורכים לא ממש איכפת

אלא מהרייטינג, ההכנסות מהפרסומות, והליקוק לבעלי העיתון / הרשת / האתר כן - הם מנסים להקפיד במיקצת על עברית תיקנית. הם אינם מתערבים בגישתו של הכתב לעניינים שבחדשות בבחינת "חופש העיתונות". לפעמים זה משעשע, לפעמים זה מיטרד, ולפעמים זה חוצה את גבול הטעם הטוב. אבל מי אני שאלין על כתבים כשיש גם מפגינים "נגד הכיבוש" ? בזמנו צפיתי בארה"ב בהפגנה במהלכה פנה שוטר אדיב אל המפגינים בשמם הפרטי וביקש מהם בחביבות לא לחסום את הכביש הראשי בעיר שאלה אותו הכתבת "אתה מכיר אותם" ? והוא ענה "כן, הם כאן כל שבועיים, מפגינים בעד או נגד עניין כלשהו, הם נחמדים בס"ה, אני מכיר אותם ..." זו שיטה מעניינת לאישפוז פתוח.... יש אנשים מוזרים, שעבורם להיות פטריוטי זה לא IN להיות בעד החלטות הממשלה בגדול - זה פאסה לפרגן למי שעושים מלאכה קשה בחירוף נפש זה התייפיפות. להיות נגד הבעד ובעד הנגד - זה ממש משוכלל בעינייהם, מופלץ בעיני (סליחה על המילה הריחנית) חיוכים רגועים (נהרס בית בעירו של אבאשלי ואין הרוגים) יערה

גאיה ק

New member
לא מתווכחת עם קונפורמיזם

והשלכותיו . ואני פטריוטית ברמח ושסה. אין סתירה..

Yaara77

New member
אין סתירה גם על פי מה שכתבתי

רק ציינתי מה טעמי הפרטי אגב גם המפגינים הקיצוניים, משני הצדדים, טוענים שהם פטריוטים אז למען הסר ספק ומכשול: אני בעד דבר אחד, תמיד, ללא סייגים: להפעיל את המוח ולחשוב - יש לי וויכוח עם אלו שעבורם "חשיבה היא אירוע מוחי" גם עם אלו שצודקים ללא שמץ בדל סייג של פקפוק. מותר וטבעי לטעות (יש לי קבלות
) - חשוב רק לטעות מהר וללמוד מהר, כדי לשנות דברים לכיוון הנכון מהר, חזק ואלגנטי. לשמחתי, הרוב במדינתנו - הזרם המרכזי החושב - מגיע עפי"ר למסקנות שמתקבלות על דעתי ונוח לי להסכים איתם. משעממת אני. אין לי קושי עם אנשים חושבים שמסקנותיהם אחרות, לכל כיוון ובכל תדירות שינוי. הם פטריוטים לא פחותים ממני. יש לי קושי עם אלו ששומעים קולות מלמעלה... שאלוהים ציווה אותם לעשות כך וכך (בין אם דיבר בעברית ערבית או יידיש) ויש לי קושי גם עם אלו ש"מורדים בכל מחיר" ולא חשוב כמה תלך המדינה ימינה או שמאלה - הם יקצינו עוד יותר. חששי רב באשר לפתולוגיה הנפשית של אלו וגם של אלו. ומאחר שבהכרויות עסקינן - הרי זו החוליה החלשה שלי - קשה לי עם אלו שאינם אוהבים לחשוב. לשמחתי לא חסרים כאלו שחשיבתם הנאתם (ולא תורתם אומנותם רחמנא ליצלן) - ואני - הריני מבקשת לאהוב רק אחד... חיוכים יערה

גאיה ק

New member
מציעה, שתשובי ל..ארץ

באותה נשימה את מדברת על קו אמצע ועל ה"שוליים" שב"שוליים".תמוה. מכל מקום, בהצלחה עם האחד! אני וכולנו בציפיה שהעיתוניים יחזרו לשיגרה, לא נצטרך לכל זה, ונוכל להעלות כאן נושאים שהם בבחינת היום שאחרי והיום/ימים שלפני האחד/ת. בחיוך רחב,בניצחון מוחלט על אויבינו(וחבל שמדובר גם באזרחי הצד השני) ובהשבת הסדר היומי על כנו. רק טוב!

נו.......הוא מבקש לספור עד עשר ../images/Emo12.gif

להתאפק,להבליג,לדבר [עם מי?]נדמה לי שזה מה שעשו בשנים האחרונות.ומה התוצאה?

Yaara77

New member
הוא מבקש תשומת...

ואת יודעת איך זה כשילד מנדנד ומעצבן בשביל לקבל תשומת... לפעמים מאבדים את הסבלנות כלפיו. יש לא מעט "סמרט-כתב-ותים" שבהופיעם על המרקע - אני מעבירה ערוץ. אני שילמתי - זכותי לא לסבול אותם. אם הם רוצים - שהם ישלמו לי ואז אולי אסכים לצפות ולאמר מה דעתי עליהם...

magy

New member
הכל נכון

אבל נדמה לי שהם לא זקוקים למפות שלנו יש נפילות כרגע בעמק יזרעאל............. עפולה, נצרת.........ועוד

למעלה