תקרית מרתיחה

לא שוכחים דבר אחר:

להרבה דתיים יש טלוויזיה בבית. (אצל חרדים הרבה פחות. למעשה, כמעט ולא) ואתה אולי שוכח שפעם הרבה דתיים וחרדים (חלקם עד היום) היו גם נגד רדיו, אבל היום יש מספיק תחנות, שמספקות תכנים דתיים,- שיש לדתיים אפשרות להקשיב להם בלי לשמוע דברים לא רצויים,- מה שגרם לרוב הגדול להסיר את התנגדותו למכשיר. כנ"ל לגבי טלוויזיה, לדעתי. לא אומרת אם זה טוב או לא, אלא סתם עובדות בשטח.

uuuaaa

New member
מה הבעיה ??

אין להם טלוויזיה לא בגלל שזה מוקצה ומשחית - אלא בגלל שמה שמשדרים בזה משחית ומגעיל. רק פורנו ושטויות. (אמנם יש קצת דברים עם תועלת, אבל ממש מעט). לכן, אם היו משדרים בזה שיעורי תורה והרצאות וסרטים על יופי הבריאה (צנועים כמובן), וכו´ וכו´ אז אני חושב שאנשים דתיים וחרדים כן היו קונים. זה כמו שתגיד שאסור להם להשתמש בכסף, כי בכסף אפשר לראות סרטי תועבה, ולקנות סמים, וללכת למכוני ליווי. זה לא סיבה לאסור כסף. כי בכסף אפשר גם לעשות דברים טובים, כמו לתת צדקה, לקנות ספרי קודש וכו´ וכו´ לכן, מי שמשמתמש בטלוויזיה בצורה טמאה זה האדם ולא המכשיר עצמו. כי לאדם יש בחירה מה לראות ומה לא.

תגידי,

"הם מאמינים שאם לא כל עם ישראל דתי, אין לנו מדינה"? פעם ראשונה שאני שומעת את זה .. אולי שמעת את זה בראיונות או סתם בתוכניות טלויזיה?
צר לי, אבל זה לא נכון. החרדים/דתיים מאמינים שאם לא כל עם ישראל דתי, אז זה חבל מאוד- בשביל כל אחד ואחד, ובשביל כולם יחד (כל ישראל ערבים זה לזה). ושכמה שיותר יהודים ישמרו מצוות, יהיו יותר זכויות לעמ"י, והגאולה תגיע מהר יותר. ושכל יהודי שמקיים מצוות, בונה לעצמו עולם הבא, וכו´. המדינה לא קשורה בכלל. הדבר אולי נכון לגבי קבוצה/ות קטנה/ות מאוד ביהדות. אולי.

uuuaaa

New member
הזכרת לי עוד עניין

התחנות החרדיות !!!!!!! מה ??? כולם חייבים לשמוע, גלי צה"ל, קול ישמעאל, 88, גלגלצ ???? כולם ??? למה כל פעם שמנסים להסדיר רדיו דתי - אתם החילונים מייד קופצים ומתנגדים ???????????????? ולמה המשטרה כבר שנים מנסה להחרים ציוד של תחנות חרדיות ??? אתם פשוט מכריחים אנשים לשמוע דברים שהם לא רוצים. ומדובר על אנשים שהם להם טלוויזיה, ולכן הרדיו זה אחד מאמצעי התקשורת היחידים שלהם. זה לא כפיה ???????????? ומה עם חופש הדיבור ???????????????? והשמיעה ???? כל פעם, אבל פשוט כל פעם, שמנסים להסדיר רדיו דתי - החילונים חייבים להחליט לדתיים מה הם ישמעו ומתי, והם מחייבים שישימו שם את החדשות של קול ישמעאל. - לא חוצפה ???????? לכן, למה את מצפה ??????????????? לא נותנים להם שום אמצעי תקשורת, למרות שהם מסוגלים לממן את זה מכספם ומתרומות !!! אז ברור שכאשר חוסמים פיות, אז אנשים יוצאים החוצה וצועקים. ובקשר לשאלה ששאלת. הדתיים מאמינים שיש משמעות לחיים חוץ מהנאות ובילויים, לכן הגיוני שהם ינסו להחזיר את האחים שלהם בתשובה, כדי שגם להם יהיה טוב. החילוניים מאמינים שאין משמעות לחיים חוץ מהנאות ובילויים, לכן זה המסר שהם משדרים בכל מקום. והדרך למשוך אנשים, זה פרסומות פורנוגרפיות, ומסרים מפתים, ורק הנאות והנאות כל היום.

אתה דוגמא קלאסית לכפייה דתית

"לא נותנים להם שום אמצעי תקשורת, למרות שהם מסוגלים לממן את זה מכספם ומתרומות "- הייתי אומרת מהכסף שלי ושל המדינה! זה דבר ראשון. דבר שני, יש לחרדים תחנות רדיו ואף תחנות פיראטיות וסליחה, מזה ההכללות האלה, "החילונים מאמינים שאין משמעות לחיים חוץ מהנאות ובילויים" ?? מי אתה שתגיד לי מה אני מאמינה ומה לא? ועוד משהו שכתבת: "לכן הגיוני שהדתיים ינסו להחזיר את האחים שלהם בתשובה"??? מה הגיוני בזה בדיוק? שכל אחד יחיה את החיים שלו בשקט ולא ינסה לחדור לנשמה של אחרים! אתה, אתה ואתה בלבד דוגמא קלאסית לכפייה דתית.

Weird Eyal 21

New member
הרדיו שלכם

רק רדיו פירטי!!! וכחולת עינים צודקת ב100% אתם מממנים רדיו ותוכניות טלוויזיה רק מהכסף שי ושל האחרים שמשלמים מס הכנסה תפנו לכבלים או ללווין ותבקשו לפתוח ערוץ דתי חרדי אתה תאמר לנו במה אנחנו מאמינים?????. לנו אין משמעות בחיים?????... בוא אני ישאל אותך.מה המשמעות שלך בחיים??????. ואגב כשיבוא עוד דוס וינסה להחזיר אותי בשתובה אני יחזיר אותו באוטו של חברה קדישה תראו מה הטימטום שלכם עושה לי אני בכלל נגד אלימות ורק כשא6ני מדבר עם דתיים / חרדים כל הזעם שלי פורץ אתם פשוט מומחים בזה ואני רוצה שתענה לי על זה מה המשמעות שלך לחיים??

uuuaaa

New member
אווו זה עניין עמוק

אבל בקיצור המשמעות שלי זה להשתדל להיות בנאדם טוב. טוב כלפי מי שברא אותי, וטוב כלפי כל בני האדם. הזעם שלך רק מגלה את השנאה. אבל אני עדיין אוהב אותך. כי אתה אח שלי.

uuuaaa

New member
אני המאושר ??? במה זכיתי <?

הזהרתי אותך שלא להכניס את העניין הכספי. אבל אין לי כוח להתווכח על זה. אין לי מה להתווכח עם מישהי שלא אכפת לה על 16 מילארד שקל שמקבלים קיבוצים, וכן אכפת לה על 3 מילארד של חרדים שבקושי יש להם מה לאכול. "יש לחרדים תחנות רדיו ואף תחנות פיראטיות" ווווואוו יש להם תחנות פירטיות, אתם החילונים כאלה נדיבים !!!! ממש תודה. לכזאת נדיבות לא חלמנו בחיים !!!!!! האם את יודעת מה זה לשדר כל פעם מדירה אחרת, כי המשטרה רודפת אחריך כל הזמן ???? כי כל הזמן מחרימים לך ציוד ואת צריכה שוב לחפש תורמים כדי לקנות ציוד חדש ?????????? הנדיבות ממש נשפכת ממך. את בטח נותנת לכל החתולים ברחוב לאכול כל יום. איך בדיוק אפשר ככה לשדר ????? ובכלל לא ענית לי על השאלה - למה לציבור הדתי במדינה לא מגיע רדיו שהם יקבעו בדיוק מה משדרים בו ????? זה לא שאלה מסובכת !!!! תעני ונגמור עניין. אני לא אומר לך במה את מאמינה. אני אומר לך במה אני מאמין שאת מאמינה. יש הבדל. כמו שאת מאמינה שאני מאמין בשטויות, זכותי גם. האם גם כדי להאמין צריך ממכם רשיון ?? אני לא רואה את ההחזרה בתשובה כנסיון להפריע. אני רואה את זה כניסיון נואש להציל את האחים שלי, לפני שהם כבר לא יוכלו יותר להינצל. זה כמו שמישהו טובע בנהר. אז מה, תגידי - מה אתה נכנס לו לחיים ??? אני רוצה לנסות להציל אותו. זכותי.

Weird Eyal 21

New member
עכשיו תקשיב לי ותקשיב לי טוב!!!!

אתה לא אח שלי!!! לא נפשית ולא דתית ולא מוסרית!!! הקיבוצים גם תורמים למדינה מה שהחרדים לא עושים יש לכם רק רדיו פירטי כי אתם לא מספיק הגונים לעשות את זה בדרך חוקית כל רדיו אזורי היה פעם פירטי ואז הוציאו רישיונות ועשו את זה חוקי אני מאוד שמח כל פעם שהמשטרה מחרימה לכם ציוד אתה יודע שהשידורים שלכם פוגעים בשידוריי המטוסים בשדה התעופה????.. אתה יודע שיכולים להתרסק ככה מטוסים????? אבל מה אכפת לך??.הריי הם חילונים משומדים לא? ואגב מה רע להאכיל חתולים ברחוב כל יום?????. אני עושה את זה..מה זה רע?? ניסיון נואש להציל את האחים שלך?????תנסה להציל את עצמך ואל תחזיר אנשים בתשובה כי אחד מהם יכול להיות אני וכבר כתבתי לך מה אני יעשה לכאלה אתה חייב להבין משהו!!!! זה שאתם מנסים להחזיר אותנו בתשובה זה לא נקרא להציל אותנו זה נקרא לכפות עליינו את הדיעות שלכם!!! ויש הבדל גדול כי כשמישהו צועק הצילו(אם טובע בנהר) אז הוא רוצה עזרה אני לא מבקש מאף אחד ש"יציל" אותי טוב לי אייך שאני!! והשנאה??? בגלל אנשים כמוך אני שונא חרדים!!!

uuuaaa

New member
אח שלי, אני מאוהב בך !! באמת.

מכל הלב. ולא כדי להחזיר אותך בתשובה. לא בגלל זה. אלא בגלל שאתה אח שלי. אני מעדיף לקבל ממך מכות ולא שאיזה נאצי יחייך אלי ברחוב. החרדים תורמים בלימוד תורה. כל אחד תורם בדרך שלו. לא מספיק הגונים ???????????????? ניסית בכלל שאתה מדבר ???? אנשי ערוץ 7 לא משרתים בצבא ומשלמים מיסים ?????? וגם להם סתמתם את הפה. אז למה שלא תעשו אותו הדבר לחרדים ?? מטוסים ?? נופלים ?? נו באמת. אתה מאמין לכל שטות שכתובה בעיתון. דווקא אני עכשיו לומד אלקטרוניקה ועל ותדרים. ואפילו אני יכול להסביר לך שזה פילצוץ.וכבר מומחים הוכיחו שזה שטויות והסתה אנטי דתית. וגם אם "נגיד" שזה נכון אז השאלה עליך הרבה יותר חזקה - למה שלא תתנו לנו רדיו דתי ואז נשדר בצורה נורמלית ולא נפיל עליך מטוסים ?????? טוב מאוד להאכיל חתולים. אפילו שאתה לא דתי, אתה מלא מצוות כרימון. הדוגמא עם האיש שטובע לא היתה מדויקת. כי הוא יודע שהוא טובע. אתה אפילו את זה לא יודע. תיקח דוגמא אחרת. עיוור שמתקרב לבור ושומע מוזיקה. והוא לא אוהב שמפריעים לו לשמוע את המוסיקה שהוא אוהב. אני ???? אבל אני אח שלך. אני אוהב אותך אהבה גמורה.

תקרא את זה בבקשה.

להגיד "אתה טובע אבל אתה לא יודע את זה"- חביבי אתה ירדת מהפסים. היחידי שטובע זה אתה, ואתה יודע במה? באמונה שלך באלוהים. תרשה לי לספר לך משהו. איש (דתי) יושב בדירתו בבניין גבוה כשלפתע פורצת שריפה בדירה. הדלתות נעולות, חלונות סגורים, הוא לא מנסה לברוח. למה? "זה הגורל שאלוהים קבע לי, ואני מקבל אותו". אנשים צועקים לו, מבחוץ מכבאי אש צורחים לו "רד בסולם למטה אתה תהרג"!! אבל לא. האיש באמונה, אלוהים קובע לו את החיים. הדירה עולה באש, הדתי נהרג. עולה לשמיים, פוגש את אלוהים. הוא שואל אותו: "תגיד ה´, אני כל החיים הייתי איש מאמין, שמרתי על המצוות והאמנתי בך במלוא הכנות, מדוע עשית לי כזה דבר? מדוע גורלי למות כה מוקדם, מדוע גרמת לשריפה לפרוץ בביתי"? עונה לו אלוהים, "מה אתה רוצה?! אני שלחתי לך אנשים, מכבאי אש, הכל- אתה לא התייחסת"! זהו הבהרתי את הנקודה שלי אני מקווה. אתה תמשיך באמונה שלך. ואני בשלי. ודי.

uuuaaa

New member
אני מכיר את הסיפור הזה

ובכלל, מה רצית ללמד אותי ממנו ?? הסיפור ממש נכון. אבל לא כמו שאת חושבת. אסור לבנאדם לסמוך על זה שיעשו לו נס. כשה´ עושה נס הוא לא עושה את זה בדברים על טבעיים, אלא בדברים טבעיים. כשהוא רוצה שבנאדם יהיה עשיר הוא לא ישלח לו מלאך מהשמיים עם ארגז מלא כסף, אלא כאשר הוא ימלא לוטו הוא יזכה. אסור לנו לסמוך על נס. זה פשוט איסור. חוץ מזה, כמעט כל האנשים בעולם לא מגיע להם שיעשו להם ניסים, כי הם עושים חטאים, אז אולי לא יעשו לי נס ?? אני ירדתי מפסים ?? ואת שמאמינה שמנקודה בגודל של אטום יצאו אינסוף וכוכבים וגלאקסיות ושמשות שבוערות כבר מילארדי שנים - זה לא לרדת מהפסים ?? ולהאמין שמילארדי אטומים מחוברים במקרה ומרכיבים את האדם - זה כן להישאר על הפסים ??? ההסתברות לזכות בלוטו שבוע אחרי שבוע, במשך 10 שנים - יותר גדולה. אז אני לא על הפסים ????

תגובה

יקירי, אתה מאמין במשהו על טבעי שלא קיים, אין לך הוכחות לייצור שנקרא אלוהים. בספר התנ"ך כתובים אולי דברים נכונים, וגם הרבה הרבה שטויות. מצידי תאמין גם לשטויות האלה. העלת פה את נושא המדע, שהוא מוכח מאוד, תסלח לי. אם תלך לפורום פילוסיפיה אם אינני טועה, תלמד משהו קצת. אני חושבת שאתה צר אופקים בנושא. אין כזה דבר שמישהו (אלוהים בשבילך) עושה הוקוס פוקוס ונוצר עולם, זה הטבע, ואתה כנראה לא מאמין בזה, כי אתה אטום על אמונה בה´. זו אמונה מאוד צרת אופקים לדעתי. תקרא קצת מדע ותתעדכן. אנחנו חיים בעולם מודרני, ברוכה הבאה. אומרים משהו מאוד נכון, שלכל אחד יש את האלוהים שלו. אתה מושפע, לך עם העדר ותאמין באלוהים הגדול של כולם . אני למשל האלוהים של עצמי. אני קובעת ואני חייה באושר ככה. אתה משלה את עצמך שאתה "מודרך ע"י כוח עליון", אבל זה הכל בראש שלך. ותרשה לי לחזור על המילה "לדעתי". הכל פה הוא דעתי. ונמאס לי להביע אותה כי אתה לא מבין אותה ואתה תמיד תבוא עם ניגוד. לכן אני חוזרת שלא תהיה הסכמה. וסיים את הנושא , אני אתן לך את הכבוד להגיד את המילה האחרונה. וזהו.

uuuaaa

New member
צרות אופקים זה עניין יחסי

אני ממש לא אוהב להשוויץ. אבל את גוררת אותי. אני סטודנט, וכבר עשיתי לפחות 5 קורסים בפיסיקה. מכניקה. גלים, וחשמל. שדות אלקטרומגנטיים. גלי רדיו, אנטנות. קווי תמסורת. גלים אלקטרומגנטים. פיסיקה קלאסית. פיסיקה מודרנית. פיסיקה קוונטית וססטיסטית. אמנם לא הכל הבנתי, אבל הרבה דברים כן. האמונה שלי היא לא אמונה עיוורת. ה´ התגלה לכ-3 מליון אנשים ונתן להם תורה, והם העבירו את זה מדור לדור. אני מאמין לאבא שלי שמאמין לאבא שלו וכן הלאה, עד לסבא של סבא שלי שראה את ה´ נותן תורה לעם ישראל. אני נוטה להאמין לעדות הזאת, כי אני לא מאמין שאבא שלי ישקר לי. במיוחד לא אחרי שהוא מגדל אותי ומשקיע בי כל-כך הרבה כסף ובגדים ואוכל והכל. אני לא סתם יצאתי החוצה ומצאתי ספר והחלטתי לקיים מה שכתוב בו. אפילו הנוצרים הבינו שהם לא יכולים להמציא כזה סיפור על התגלות לעם שלם, כי מתישהו השקר יתגלה. לכם הם החליטו לבסס את אמונתם על התגלות לאיש בודד. ובכלל, אם אני בא לשפת הים ורואה שם ארמון של חול, משהו מדהים ביופיו, בגובה 5 מטר. אז את צריכה להוכיח לי שהוא נוצר במקרה מהרוח. ולא אני צריך להוכיח לך שמישהו בנה אותו, למרות שהוא כבר לא ליד הארמון. כך גם על העולם. את צריכה להוכיח לי שהעולם המדהים, שעוד לא גמרו לחקור אותו - הוא נוצר במקרה, וכן גוף האדם שהוא בכלל מכונה מדהימה. לכן, האמונה שלך לא מוכחת.

גוססי

New member
ואו, אתה ממש משכיל

האם לא יתכן שאחד מאבותיך, לפני כך וכך אלפי שנים, סיפר לבנו סיפור נחמד כי ידע שהוא יענש אם יספר משהו אחר?

uuuaaa

New member
מה ?? ממי הוא פחד ?

אתה טוען שעשו התארגנות גדולה של אנשים והם הכריחו אנשים אחרים לספר לילדים שלהם דברים שלא קרו ?? למה שזה יצליח ? האם היוונים והרומאים כן הצליחו לעשות משהו עם הכפייה שלהם ? והנאצים ?? זה בדיוק ההיפך. ככל שכופים אותך, כך גדל הסיכוי שקבוצה גדולה יותר של אנשים תעשה דווקא ההיפך.

גוססי

New member
בערך

זו הדרך בה הקיסר קונסטנטין הראשון הפך את הנצרות לדת הרשמית של הקיסרות הרומית. אין שום סיבה להניח שהיהדות הקדומה לא נקטה באותה שיטה.

preacher

New member
שום מזימה מכוונת

פשוט הגזמה הדרגתית של ארועים אמיתיים בבסיסם, לאורך מאות שנים. או סתם אגדות שהפכו עם הזמן לאמת. גם היוונים והרומאים האמינו בכל ליבם בארועים היסטוריים כמו בניית העיר רומא ע"י רומוס ורומולוס שהונקו ע"י זאבה, בניית ספרטה ע"י אנשים שנוצרו משני דרקון, יסוד אתונה ע"י אתנה, המצאת האש ע"י פרומתאוס. אותו טיעון אמור לגרום לך להאמין באלים היווניים?

גוססי

New member
למה לא מזימה מכוונת?

זה בהחלט אפשרי. אולי המונח "מזימה" לא מתאים, שכן יתכן והכוונה היתה טובה (יצירת קודקס חוקתי לעם מתגבש), אבל יש מקום להניח שהדת החדשה הופצה בצורה מאורגנת תוך התבססות על אגדות עם ופולקלור שחלקים גדולים ממנו (כגון סיפור המבול) נלקחו "בהשאלה" משאר עמי האיזור.

uuuaaa

New member
ממש פשוט אה ?

אתם שוכחים את ההבדלים בין הנצרות והיהדות. וגם בין הפולקלורים השונים. הנצרות כמעט ולא מחייבת מאמץ. להיפך, היא מבטיחה לך חיי גן-עדן. אתה יכול לשדוד, לאנוס, לרצוח, לגנוב, רק העיקר שתתודה אח"כ. אה, כן שכחתי, גם ללכת לכנסיה ולשיר שם, ולקבל מתנות בחג המולד. מה אכפת לנוצרי להאמין באיזה סיפור מגניב על כמה זאבים ?? להיפך, זה מראה על מקוריות ובסיס מגניב לדת שלהם. העיקר שזה לא מחייב אותו כלום. האם אפשר בכלל להשוות את זה ליהדות ? לתרי"ג המצוות ?? להפסיק לעבוד בשבת - כלומר לא להרוויח כסף, לא להוציא כלום מהבית בשבת, לתת מהכסף שלך לעניים, כהנים ולויים, לתת מהשדה שלך לאחרים, לחתוך לבן שלך את המילה, להתפלל כל יום 3 פעמים, להניח תפילין, לשמור בין בשר לחלב, לאכול כשר, ללמוד תורה כל הזמן, לא לדבר דברים רעים על אחרים, לקנות קורבן אחרי כל חטא שלך, וכמובן, יחסים של בינו לבינה - רק אחרי החתונה, ורק עם אשה אחת - למה בדיוק נראה לך שבנאדם סתם ככה באמצע החיים, או אפילו קבוצה גדולה, התחילו לשמור על כל הדברים האלה ??? הם הרי ראו שאבותיהם לא עשו את זה ?? סתם ככה להתחיל לשמור על כל מיני חוקים מוזרים ?? מה יוצא להם מזה ??

למעלה