תקרית מרתיחה

Ergil

New member
הקשר, הקשר

בעיקר קשורים לכאן הגטקס, אבל גם פונטיוס פילטוס. על משקל משפט זה, בעיקר קשורה לכאן שטיפת המוח, אבל גם ציונות.

Ergil

New member
אח, הבושה הבושה!

בעיקר פונטיוס פילטוס, אבל גם הגטקס. כמובן.

Ergil

New member
המממממממ

אולי ציטוט מספר פופולארי יותר בפעם הבאה. בכל מקרה, עזוב, אני לוקח את דברי בחזרה.

taro

New member
עדיף כך

זה רק מוכיח את העובדה שטיעונים אין לכם, אבל לפחות בהתנהגות ילדותית יש לכם ציון גבוה.

Ergil

New member
טיעונים? על משהו שאני העלתי?

מלמדים התנהגות ילדותית גם בישיבות? לא היה לי מושג.

taro

New member
אם היה לך משהו להגיד, כל ההערה

על הציונות הייתה מיותרת. אבל כנראה שהמילים "ביסוס", "חיזוקים", "מקורות" ו"עובדות" הן מילים גסות כאן. באשר לילדותית - בוגר מאד. אני לא רואה דבר ילדותי בלאמר למישהו שעושה "נה נה נה נה" ילדותי. לעומת זאת, "הכל חוזר אליך" היא התנהגות ילדותית במובהק.

taro

New member
ואם הכוונה הייתה צינית -

אזי אני יודע שלאתר חופש ביסוס היא מילה זרה; אני יודע שאתר חופש נוהג ללהג בלי להתחשב במקורות היסטורים, בפילוסופיה, בתיאולוגיה, תוך כדי זלזול באומנות, בלי ממש לקרוא טקסטים בצורה בה קוראים אותה המאמינים בהם, ובלי לטרוח לבדוק את התקציב לבוריו, אלא להתפס לדברי פובליציסטים כמו טומי לפיד. אני יודע שעובדות היסטוריות הן דבר גס פה בפורום, אני יודע שתמיכה אינטלקטואלית נעדרת מנוף הפורום, אני שם לב שלהוציא הדוקטור גרנות (וגם הוא לאחרונה נעדר מהנוף, ואני גם לא בטוח באיזה תחום יש לו דוקטור), אין לאתר חופש איזושהי תמיכה אקדמאית כלשהי. אני יודע שלאתר חופש המציאות היא מילה צורמת, ושהוא חי בסטריאוטיפים שמבוססים על דעות של ילדים שרבים מהם אפילו לא סיימו בית ספר חילוני תיכון, ושהוא מבסס את כל החופש והשוויון שהוא רוצה בהם, על החופש והשוויון הפרטי שלו, ולא של אחרים. אני גם יודע שרוב כותבי האתר חושבים שאם מישהו אומר "ציונות" הוא בהכרח מחבל, כיוון שהם כ"כ בטוחים שהציונים היא הנורמאלי וכל מי שחורג ממנה הוא משוגע; אני גם יודע שמרוב שהפורום הזה בטוח במוסריות שלו, הוא לא יכול לבסס אותה לא על הלוגיקה ולא על ספרי ההוגים הרבים שהוא מתפאר בו. אני יודע, ואני מצטער, אבל יש אנשים שאוהבים לבסס את הטיעונים שלהם, ולא רק לצרוח "חופש!".

חרדים משכונות וערים אחרות

שיגיעו לשם כל בוקר בהסעות. ואל תגיד שזה לא יקרה - זה כבר קורה בלא מעט מקומות בארץ.

Dorfl

New member
ברישיון?

כי אם לא את יכולה לדווח עליו למשטרה.

Dorfl

New member
השיבו מלחמה

התגייסו כנגדו והפכו את חייו לגיהנום. ועוד - סטיקרים של חופש על כל הבניין (הם ישלחו לך בחינם ואם לא אז אני - הם שלחו לי יותר ממה שאני צריך). הוא לא נשמע לחוק כך שאת צריכה לדווח עליו, ואם זה לא יעזור - עשי את בדיוק את אותו הדבר. במידה והבעיה מחריפה - ארגני הפגנה. אני אבוא! (בתנאי שזה בגוש דן, עדיין לא קיבלתי רישיון).

taro

New member
מלחמה... הכל חייב להיות אלים פה? :)

מדובר באדם בודד, שאינני רואה מה הנזק שהוא גורם. עובר על החוק? יש משטרה. סתם לא נעים לראות אותו? אם אתם רוצים להיות ילדים קטנים, קחו את החמולה וסעו להפגין לו מול הבית. ואני לתומי חשבתי שמדינה הזו קורים דברים קצת יותר חשובים חוץ מאיזה ברסלב-מוביל (או איזה אוטו שזה לא יהיה) שמטייל לו בשכונה.

אני מניחה שיש רשיון

אחרת לא היו נותנים לו ככה לפתוח גן ילדים במרכז המושבה, ועם ראש מועצה כמו שלנו, אף אחד לא מתחמק מלשלם כסף, זה בטוח. ואני לא מתכוונת למרר ולהפוך את החיים של א-ף אחד לגיהנום- כי זו הבעיה בעצם שאני מתלוננת עליה, "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך"... לא? כמובן ששום דבר שמפריע את השלווה שבאזור לא יעבור בשתיקה, בייחוד אם משהו חריג, ואם המעשה שהוא עשה חוזר על עצמו כמובן שאני אחזיר לו באותה מידה, לא יותר אבל. לפי מה שאני רואה- לגן הילדים אכן מגיעים ילדים. לא שכסף זו הבעיה של האנשים באזור פה, אבל כנראה הם מקמצים בעניין הזה. ואולי כל ערב הם חוזרים ואומרים לילדים "לא להקשיב לגננת" או לא יודעת מה. אבל זו באמת חוצפה להקים גן חרדי ביישוב חילוני. זו כפייה דתית "סמוייה" ואני מתעבת את זה.

ינקל

New member
"דעת אמת" בבני ברק זה פלורליזם

אבל מי שחילק אותם שם חטף מכות רצח מכנופיות חרדים מאורגנים ומוסתים. חילוניים לא מכים חרדים המחלקים חומר תועבה של החזרה בתשובה בשכונה חילונית או ליד בתי ספר. פלורליזם תרבותי זה רק מכוון אחד?

taro

New member
אתה יודע שאני נגד אלימות

אני לא מבין לשם מה אתה מביא לי את הסיפורים האלו. כדי להגיד שיש חרדים שבעיני הם חוטאים? יש, זה לא חדש. לא אמרתי שהם צדיקים.

Weird Eyal 21

New member
taro

אנשים כאן צודקים במליון אחוזים אתה כל הזמן מכליל אבל כשמכלילים על דתיים/חרדים אתה משתולל האחד הזה שעבר לשם כבר הספיק לפתוח גן ילדים שבו ילמדו את הילדים שרבין ז"ל היה רוצח וצורר ילמדו אותם שמרצ זה קללה ילמדו אותם שמפלגת שינוי זה השטן כבר חשפו בחדשות מה מלמדים בגנים/בתי ספר דתיים פתאום יבואו הילדים להורים שלהם ויכריחו אותם לחזור בתשובה..... חוץ מזה שהוא רק אחד אבל הוא סולל את הדרך לאחרים הוא "גשש" הוא בודק את השטח...הוא מסמן טריטוריות....ואז כשאף אחד לא יהיה מוכן פתאום יהיו במושבה יותר פינגווינים מאשר בקוטב כשאצלי בשכונה (שכונה מעורבת) עובר אוט של ש"ס או חב"ד או כל מחזיר בתשובה/מפלגה דתית אני ישר תופס מה שבא לי ליד (בד"כ אבן) וזורק עלייהם הם כבר יודעים ברחוב שלי לא לעבור אני לא יסכים שהילדים בשכונה ישמעו את הזבל הדתי האנטי ציוני....מספיק כשאני הייתי קטן היה מגיע דוס שעושה לנו משחקיי חברה ביום שישי וכפרס היינו מקבלים איזה ספר תורה או שהוא היה קורא לנו פסוקים (כאילו שלא ידענו לקרוא) היה משכנע אותנו לבוא לבניי עקיבא וכל הבולשיט הזה עד שיום אחד הוא גם תקף מינית את אחד הילדים ומאז לא ראינו אותו (מקווה שנרקב בכלא) ואת שגרה במושבה מצטער שאני לא זוכר את שמך אבל כמה שאני נגד אלימות כאן זאת מילחמה ואם לא תילחמו בקרוב אז תפסידו בטוח כי הם יבואו לכם כשלא תיהיו מוכנים... והמזל שהיה לנו במלחמת יום כיפור לא יחזור על עצמו.... אני מציע הפגנות,הסברים להורים שיוציעו את הילדים שלהם מהגן הזה,מדבקות של חופש,וגם פול ווליום מוזיקה ביום שישי (מותר להרעיש עד 23:00 או 24:00) תעשו הכל כדיי לנקות את המושבה מהנגע.... כי אם לא אז אתם אבודים אייל...הלוחם למען החופש

protest

New member
שנאה שנאה שנאה

ישבתי וקראתי את הודעותיכם,אם אתם צודקים או לא אני לא יודע קטונתי,אבל דבר אחד אני יודע אתם פשוט מלאי שנאת סתם,זה נוראי, איך שאתם כותבים איך שאתם מבטאים משפטים אם המילה "חרדי""דוס""בא לשכונתנו""תצילו את המושבה מפני הנגע". ולחשוב שיום יבוא ויהיו לכם ילדים ואתם תחנכו אותם,תחנכו אותם על שנאה טהורה, על שנאה, בגלל הבגד, בגלל האמונה, ובעצם על שנאה שבאה מפחד,וזה לא משנה מה יש מתחת למעיל השחור,המעיל עושה את האדם בעיניכם.תסתכלו לעצמכם פנימה ותבינו שהשנאה תוביל לחורבן ולא לחופש. בכבוד רב P

למעלה