תקרית מרתיחה

Weird Eyal 21

New member
אתה קורא לזה שינאה

אני קורא לזה היגיון...זהירות... אני ראיתי מה זה שחרדים משתלטים על שכונה חילונית... אני שמעתי קסטות החזרה בתשובה של אמנון יצחק ושל עוד רבנים.. ואני לא מוכן שאצלי בשכונה (מדבר כמו ראש עיר) יהיה את החרא הזה כשאני שמעתי מוזיקה בשבת בווליום קצת יותר מהנורמה ולא בשעה שאמרוה להפריע וחרדים זרקו לי ביצים על החלון הם הזמינו מלחמה כשניסו בכוח להחזיר אותי בתשובה הם הזמינו מלחמה כהחזירו את אחותי בתשובה והרסו לי את הבית הם הזמינו מלחמה כשדפקו לי בשעה 8 בבוקר בשבת על התריס כי חסר מניין הם הזמינו מלחמה כניסו להחזיר את אמא שלי בתשובה על כל מניי הבטחות כוזבות הם הזמינו מלחמה מה לעשות הם הזמינו את זה בדיוק כמו שמזמינים פיצה ועכשיו הגיע הזמן לשלם על הפיצה הזאת ושוב...אתה קורא לזה שינאה אני קורא לזה היגיון..זהירות...

protest

New member
אין לי פשוט מה לענות לך

אני יושב וחושב איך אני יצליח להבהיר לך שאתה מלא בשנאה,ועצם זה זה הרע, שנאה כוללת כלפי ציבור שאתה אפילו לא מכיר את הקמצוצ שלו אתה מכיר איזה רב שכונתי ואת האיש שכיף לשנוא אמנון יצחק ואתה פשוט מכליל את זה על כל הציבור החרדי. מעניין איפה אתה גר, בחיבה P.

Weird Eyal 21

New member
אני גר בחיפה ואתה מוזמן לבקר אז..

אני ייתן לך גם כתובת מדוייקת... ציבור שאני לא מכיר????......טוב אתה לא אשם שאתה לא יודע אבל אני בגיל 13 חזרתי בתשובה הייתי כמו ההחרדים ממאה שערים רק היה דבר אחד שונה... אני השארתי לעצמי את הפתיחות גם לדברים שונים אני לא הלכתי באש ובמים אחריי הרב ואומנם הייתי דתי קיצוני שביום כיפור ישן על הריצפה כי לפי מה שקראתי אסור לישון במיטה(זה נוחות) ואני סבלתי מזה כי הייתי בבית ספר שהיו בו רק קתולים והרבה אנטישמים ואני לחמתי למען זכויותיי אבל אחריי שנה גיליתי שזה בעצם הכל חרא... שאן אלוהים...שהדתיים זה דבר שאו כופה עליך או מנסה להרוג אותך ולא רק שחזרתי בשאלה אלא איבדתי את האמונה בכלל אני אתאיסט גאה היום ואני מאמין רק בדברים מוחשיים ובאהבה אהבה זה האלוהים שלי וזה הכל פעם הבאה אל תאמר למישהו שאתה לא מכיר מה הוא יודע ומכיר ומה לא אייל

אייל,

ציבור שאתה לא מכיר: אני לא יודעת מי אתה, לא יודעת איך חזרת בתשובה, או לתוך איזו חברה נכנסת. אני לא יודעת מי היה הרב שלך, החברים או המורים שלך. לא יודעת מי אמר לך ללכת באש ובמים ואחרי מי ומה, או לישון על הרצפה ביום כיפור. לא יודעת את מי הכרת ואת מי לא.. אני לא יודעת כלום. אבל זה לא יכול למנוע אותי מלהגיד לך שאתה לא מכיר את הציבור הזה. לפחות לא מספיק כדי להכליל עליו עובדות או דעות כמו שאמרת. לא בבוטות, ולא שומדבר דומה: זו הכללה או תפיסה מוטעית, ולא באשמתך. (אין שום קשר לאשמה מכל סוג שהוא, דברים פשוט התרחשו..). פתאום נפלו עליך מהשמים כל מיני איסורים שלא היה לך מושג מי המציא אותם, מה רוצים ממך ולמה. אולי נכנסת לתוך אורח חיים קיצוני מאוד, יחסית לחיים שהיו עד לחזרה בתשובה, בלי שסיפקו לך הסברים או תשובות.. בכלל לא מחייב שאתה מכיר את כל הציבור. אם כבר מחייב שלא. גם אני לא מכירה את כל הציבור, למרות שחייתי בו (ועדיין) הרבה יותר ממך (כך נראה לי). יש כל כך הרבה אנשים, מהם בעלי אופי שונה, דעות שונות, מזרמים שונים ורבנים שונים. כ"כ שונים לפעמים, שאין לך מושג (או שיש :). נראה שהדעה שלך על הדתיים לקוחה מתוך נסיון החיים הלא מעודד במיוחד שהיה לך במחיצתם, אבל נראה לי שזה נוצר מהמצב בו היית, שהיה ללא ספק קשה ומבלבל. חזרה בתשובה אצל רבים נעשית בצורה קיצונית מאוד בשלב ההתחלתי, עד שמקבלים פרופורציות. אדם לא יכול לקבל על עצמו בין יום 613 מצוות ואלפי מנהגים... זה לא הגיוני. לא הגיוני להתחיל להחמיר מההתחלה בכל מיני החמרות שלוקחים על עצמם כאלה שרוצים להקפיד יותר (לאחר שהם מקיימים כבר את הבסיס). לא כ"כ מהר. לפי מה שניתן להבין, עזבת את הדת כי היה לך רע. נלחמת כי "לקחו על עצמך" צורה קיצונית מאוד של חיים, כמו שאתה מתאר... אז באמת לא פלא. אולי אם התהליך היה איטי יותר, שקול יותר, לא כ"כ בהקצנה, היית חושב אחרת. ולא אמרתי שבהכרח היית היום דתי. קיצוניים יש בכל מקום, ולא ניתן להכליל מהם לגבי הכלל. יש במאה שערים הרבה חרדים, אבל יש גם המון מחוץ, ושונים מהם לגמרי. במאה שערים יש הרבה חרדים טובים, הם פשוט מקפידים מאוד עליהם ועל סביבתם (כי הסביבה משפיעה מאוד, והם רוצים לשמור על עצמם), וזה יכול להתפרש באופן גרוע ע"י מי שנכנס לתוכם כשהוא לא מספיק מוכן לאורח חיים דורש שכזה. זהו. לא התכוונתי לפגוע בשום צורה, ואם טעיתי במשהו, תקן אותי בבקשה. אני רק בנאדם.

taro

New member
אני לא בצעתי הכללות

מעולם לא אמרתי "הנה, הימין הרג ערבים, לכן גם השמאל הורג אותם כי כולם חילונים" (להבדיל ממך, שאומר: הנה, הימין הציוני עשה כך, וודאי מלמדים אותו דבר כי כולם דתיים). גם מעולם לא אמרתי: "נחשפה פרשית שחיתות בציבור החילוני, נכאן כל החילונים מושחתים", להבדיל ממך שמסתמך על מקרה בודד כדי לדעת מה קורה בגנים של ש"ס. אם אתה זורק אבנים, על סמך מה אתה בא בטענות לאחרים שזורקים אבנים?

Weird Eyal 21

New member
אני תמיד תומך בעין תחת עין

ומשום שאני מקבל אבנים אז רני גם זורק אותם בקשר להכללות... אתה תמיד אומר החילונים.. לא משבר על ימין או שמאל עכשיו אבל תנמיד אתה בקטע של..אתם החילונים אז לפחות אל תשקר שאתה לא מכליל כי אתה עושה את זה כמו גדול

taro

New member
"אתם החילונים" זה משהו אחד

כי ב"אתם" אני לא פונה לכל הציבור החילוני, אלא במי שנמצא תחת הקבוצה שאני מדבר עליה. ואגב, אודה לך אם תראה לי היכן הכללתי, ולא תזרוק האשמות. אין זה מכובד.

Weird Eyal 21

New member
taro יקר

הבאתי רק 3 כי ממש אין לי את הכוח או הזמן לחפש... הודעות אלו: "מצויין אז נא להפסיק לנפנף במגילת" "ואפשר להגיד אותו הדבר" "לא אבל כל החילונים ,כאן לפחות" אתה כל הזמן מכליל ואז ישר אומר שאתה מתכוון לחילונים כאן בפורום......

Weird Eyal 21

New member
ואתה רוצה לדעת עוד משהו??

אני רוצה להכליל טוב? כשאני מדבר על דתיים / חרדים אני מתכוון לכל האוכלוסיה הם כולם מבחינתי אותו הדבר בדיוק

taro

New member
אז אתה מכליל, לא אני

כשאני מדבר על הציבור החילוני אני לא מכליל, אני מדבר על מה שמגכדיר אותו כחילוני (כל החילונים דוחים את ביאת המשיח, כמו שכל הדתיים שומרים שבת). כשאני מדבר על הפורום הזה, יש לבאיו מכנה משותף - החופש מכפיה דתית. לחרדי מבני ברק אין דבר משותף עם דתי ציוני ועם נטור קרתא, מעבר לעובדה שהם יהודים אורתודוכסים.

חבל...

כושי התנפל פעם על מישהו שאני מכירה, וכמעט הרג אותו. מאז אני שונאת את כל הכושים. אצלי כל הכושים אותו דבר. פעם אחרונה שהייתי בחיפה, כמה צעירים, סתם באמצע הרחוב, חסמו לי את המעבר, תוך כדי צעקות וקללות. מאז אני שונאת את כל החיפאים. כולם אותו דבר.. וכן הלאה, וכן הלאה.

taro

New member
אין אלו, הכללות, אלא עובדות

"..מגיע לכם חופש מצפון" - לכל מי שמגיע לו חופש מצפון. "...אתם מפריעים להם" - לפי התפיסה הדתית-משיחית, התנהגות חילונית דוחה את בוא המשיח. זה כמו שתאמר "אתם שומרים שבת". וכל החילונים כאן מבקשים חופש מצפון. העובדה שיש פניה ברבים ךא אומרת שהיא הכללה; הכללה היא להגיד שכל חובשי הכיפות הם כמו המתנחלים וכמו החרדים (למרות שיש הבדל תהומי ביניהם); הכללה היא להגיד: הנה, חרדי אחד עשה דבר פסול, לפיכך כל החרדים פסולים. אתה לא רואה אותי עושה דברים כאלו, נכון?

protest

New member
במצבים של יאוש ופחד

יש צורך בלחפש אשמים,חרדי שהתעלל בילדה הופך מגזר שלם לפדופילים,חרדי בודד שגונב ונתפס מפיל אשמה על כל דומיו במגזרו. הבעיה היחידה שאני בכל אופן רואה בהכללות וביחס של אנשים מסוימים בפורום הזה ובציבור בכלל, היא השנאה הלא מוצדקת שמתפתחת כלפי אנשים שהם בכלל לא מכירים, למרות טענותייך אייל שאתה "בא משם" אתה כותב על דברים שנראים לי קצת מפוברקים בהקצנתם. יש נסיונות להחזיר בתשובה, כי הם מאמינים בדרך שלהם,תנסה לתאר לך בעיני אדם חרדי, יום בחייו בעולם החילוני את הפוסטרים שמשדרים סקס בוטה בנסיון למכור משקה עלוב של תפוזים האם זו לא שטיפת מח,האם זה לא מתסכל לראות כאלו דברים בכל פינה בכל רחוב במדינה שלנו. תנסה להיכנס לנעלים של אדם חרדי שצריך לחשוש כי תרבות הפרסומות כאן היא זבל ומשדרת זבל ומחנכת דור שלם לערכים זבל. קודם כל נסתכל על עצמנו החילוניים ונראה מה לא בסדר אצלנו כי אנו הרב,ורק לאחר מכן נתבונן בהם המיעוט. בכבוד רב P

Ergil

New member
זו לא כפיה דתית

זה רק מראה שיש אנשים שאף פעם אין להם מספיק.

artbear

New member
תראי רגע

כל חוק שמגביל את חופש הביטוי בישראל - יהיה קל מאוד. חופש הביטוי הוא ערך עליון. בגלל זה כנסי החזרה בתשובה אינם בלתי-חוקיים. לעומת זאת, הפרעה למנוחת התושבים בשעות 14:00-16:00 היא עבירה לפי התקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר). אם את ממש חרוצה ויסודית, את יכולה לבדוק מתי הם מרעישים, ולהגיש תביעה. המלצה: אל תעשי את זה. הצעה: בפעם הבאה שהם עושים את זה, תגשי אליהם באופן אישי ותגידי להם להתעופף משם לפני שתעוף צלחת לכיוון שלהם. זה אמור לפתור את הבעיה. אם הם ממשיכים לבוא ולהרעיש - את רשאית לזרוק עליהם ביצה או מים. זה עובד.

uuuaaa

New member
הנה משהו שבטוח לא חשבת עליו

ביקשת ממנו יפה שישמור על השקט ?? העיקר את הפרובוקציה שלך פה נגד דתיים כבר עשית.

הנה משהו שלא חשבת עליו

לבוא ולבקש ממנו יפה שישמור על שקט?! תבין לך, שכשאתה רואה חבורת אנשים צועקים באמצע הרחוב וקופצים מחובקים ועושים רעש אתה לא ממש חושב "לגשת יפה יפה ולבקש שקט" כי מדובר פה באנשים להוטים ונלהבים ואולי אפילו היסטריים בנוגע למה שהם עושים. קצת "מפחיד". כזכור זה היה שמחת תורה ואם הייתי ניגשת אליהם, אני, עם המכנסיים והשיער החשוף לבושה כמו חילונית אמיתית, מבקשת מהם להיות בשקט, משמע להוריד את הווליום של השמחה הזאתי, הם היו נענים לבקשתי? הרי זה חג- זה חובה לשמוח! מי הם שלא ישמרו את רוח החג הדתי מאוד הזה? ועוד דבר, הם לא עיוורים- שכנים יצאו החוצה והסתכלו והיו המומים: החרדים לא ראו את השכנים עומדים מהצד? הם לא ראו שמה שהם עושים כאן לא בסדר? מפריע אולי? ואני באה פה עם עובדות, דברים שקרו לי, אתה רואה שאני לא מקללת פה את החרדים ועושה מהם פראי אדם. אל תגזים ותקצין את דבריי.

uuuaaa

New member
טוב נו, מה אני כבר יכול להגיד

ת´אמת את צודקת, זה לא בסדר מבחינתו. אבל הרעש של החזרה בתשובה שהוא עושה, זה כאין וכאפס למול הצעקות של הטלוויזיה, שעושה הרבה יותר רעש - ובכל המדינה. הטלוויזיה פשוט צועקת 24 שעות ביממה : "בואו אנשים תחזרו בשאלה". וכך גם כמעט כל שלט פירסומי. אז עדיין הרעש שהשכן הזה שלך עושה זה כלום. אולי אם היו מביאים גם לדתיים קצת מקום בשידורי הטלוויזיה (ואני מתכוון דברים אמיתיים ולא חצי שעה בשבוע, שגם את זה בודקים בשבעים עיניים), אז אולי החרדי הזה לא היה צריך להסתובב בחוץ ולצעוק. הוגן לא ??

אוי ואבוי

אני שמחה שאתה מסכים איתי בקטע שזה לא בסדר מבחינתו ושאתה לא מתנפל עלי כמו לא מעט אנשים פה. תגיד לי אבל, איך בדיוק שידורי טלויזיה ושלטים מנסים להחזיר בשאלה? מה כבר כתוב שמנסה להחזיר בשאלה- לא הבנתי. אולי הנושאים קשורים במשהו שהדת מחשיבה כחטא, אבל זה לא ניסיון להחזיר בשאלה! אתה לא שומע כמעט על כפייה חילונית, אם בכלל... והנה משהו שאני לא מבינה איך אתה בכלל כותב: אם יתנו לחרדים שעות רבות של טלויזיה, מה הם ינסו לעשות חוץ מלהחזיר את כל עם ישראל בתשובה? אני ואתה יודעים שזו המטרה שלהם, הם מאמינים שאם לא כל עם ישראל דתי, אין לנו מדינה. זה ידוע. ועל כן הם רוצים להחזיר את כולם בתשובה, זו מטרה שהם מאוד דבקים בה.. ועוד משהו, אוקיי, אז אין לדתיים הרבה שעות שידור בטלויזיה- לכן כמו שאתה אומר- בגלל זה הם צריכים לצאת החוצה לצעוק. סליחה, זה מוצדק? בגלל שאי אפשר להחזיר אותנו בתשובה דרך הטלויזיה, עליהם לעשות זאת בחיים האמיתיים בכוח? תקן אותי אם אני טועה, אך זה מה שאתה אומר, במדוייק.

Weird Eyal 21

New member
אתם שוכחים דבר אחד חשוב

לרוב הדתיים ולרוב החרדים (הנה אני לא מכליל) אין בכלל טלוויזיה בבית!!! זה הריי מוקצה,זה מסית,זה משחיט,זה פשוט אסור אז איזה זמן טלוויזיה אתה רוצה אם בכלל אין לרוב אנשיי הדת טלוויזיה????

למעלה