תקרית מרתיחה

תקרית מרתיחה

היי לכולם אני גרה בשכונה שקטה, חדשה, במושבה יוקרתית למדי, כולם חילונים לחלוטין. ובכל המושבה, יותר מ 10,000 נפש- יש אולי דתי וחצי. עבר לכאן לפני חצי שנה, לשכונה שלי, הכי חילונית בעולם, דוס חרדי אמיתי. טוב, מצא לו מקום איכותי, שיגור פה. אבל ככה לעשות לנו?! בשמחת תורה, הוא חברים שלו צעקו פה בין הבתים וקפצו ב-א-מ-צ-ע הכביש וצעקו כמובן מרוב "שמחה", אבל צעקו בקולי קולות בכוח! ממש בכוונה! עד - חצות. ומה קרה פה שלשום- משהו שהייתי על הסף לצאת החוצה מהבית ולהתחיל לצעוק: עבר פה אוטו והשמיע מוזיקה חרדית פול ווליום (אבל חזק) ודיבר ברמקול, לא מובן, אבל כמובן זה היה ניסיון להחזיר את הסובבים בתשובה. הוא נסע על 2 קמ"ש פה בין הרחובות עם המוזיקה והדיבורים האלה שלו. אולי היה לו משהו לתת שם, ספרי תנ"ך או השד יודע מה. לא שמתי לב. מתלוננים במשטרה על כזה דבר, לא ?! אין גבול לחוצפה! אם כזה דבר קורה שנית, אני באופן מוחלט ארשה לעצמי לקחת את האוטו בערב שישי, לחנות ליד הבית שלו ולשים מוזיקה חזק. כמו שהם עושים. לא מכעיס?

אנדרי ז

New member
טארו, הנה לך תשובה

עכשיו אתה רואה למה אנחנו לא רוצים אותם כשכנים? דרך אגב, שמתם לב שדתיים אומרים לא מעט פעמים שהם רוצים שנשמור להם על השקט בשבת, אבל שצעקות מבחינתם הן לא חילול שבת? אז הנה מצאנו תירוץ חדש שלהם: השקט. ששש...

taro

New member
מי זה "אותם"?

יש חרדים ויש חרדים. מה זו ההכללה הזו?

איילת1974

New member
ואתה לא מכליל?

אתה כל הזמן בוכה שמכלילים את החרדים והדתים אבל לא אחת שמתי לב שאתה מכליל בעצמך במילים כמו אתם, או החילוניים וכד´. תזכור- נאה דורש, נאה מקיים!

taro

New member
אתם = מי שאני מדבר אליו

ודברי רלבנטים לגביו. מן הסתם אם אני אומר "אתם רוצים לגייס את כולם", מי שלא רוצה לגייס את כולם, לא נכלל במילה "אתם". חילונים - אני לא מכליל, אני מדבר על הרעיון החילוני; זה כמו שתגידי שאני מכליל דתיים, אם אגיד שכל הדתיים מאמינים באלוהים. זו לא ההכללה, זה מה שמגדיר אותם כדתיים. אותו הדבר - כשאני אומר "החילונים" אני מדבר על התפיסה החילונית. מעולם לא אמרתי "כל החילונים עושים כך וכך" וכו´.

taro

New member
מי זה "אותם"?

הרי לא כל החרדים נוהגים כך. ובכל מקרה, הסיפור הזה אולי מעצבן, אבל אני לא רואה איך זה מעצבן יותר משכן ששומע מוסיקה רועשת.

אנדרי ז

New member
אין לי בעיה עם משפחה בודדה שעוברת

אבל כשקהילה שלמה מתחילה להגיע וגם להקים כל מיני מוסדות, אנחנו כבר יודעים למה לצפות מהם. ובעניין השכן, תלוי אם גם הוא מרעיש עד חצות הלילה, ואם הוא עושה את זה בכוונה כדי לעצבן את שכניו.

taro

New member
אז מה הנקודה?

לאפשר רק לאיקס משפחות חרידות לעבור לכל עיר חילונית? אתה רוצה לכלוא אותם ב"תחום מושב"? אתה יודע איך זה נשמע? חוץ מזה, אולי תאסור גם על חזרה בתשובה? או שתגרש חוזרים בתשובה מהעיר?

אנדרי ז

New member
אפשר לעשות את זה יותר פשוט

להכריח אותם באותה דרך לקבל משפחות ומוסדות חילוניים באמצע שכונות חרדיות, תוך מתן אפשרות לפעילות בלתי מוגבלת גם בשבתות ובחגים. אם הם יסכימו לזה, שיבואו לשכונות החילוניות. אבל לפי המכות שאנשי דעת אמת נוהגים לחטוף במקומות האלה, משום מה זה לא כל כך נראה לי...

ינקל

New member
למה שמשפחה בודדת תעבור? זו רק התחלה

איזה סיבה בעולם יש למשפחת חרדים בודדת לעבור לאזור חילוני? רק כדי אח"כ להמשיך ב"מצוה".

איילת1974

New member
ואצלם אומרים...

המתחיל במצווה אומרים לו גמור וכמו שהם רוצים להרבות זרעם בארץ, כך ירצו להרבות עצמם בשכונות חילוניות כדי להפכם לחרדיות השחכתם כי אזור כביש בר-אילן המפורסם היה אזור חילוני לחוטין???

איילת1974

New member
ועוד סיפור אחד על משפחה אחת חרדית

בלב שכונה חילונית בגבעתיים. כולכם בוודאי יודעים כי גבעתיים איננה בדיוק מעוז הדתיים. בכל אפן מכרה לשי גרה בדירה שכורה בלב גבעתיים, ובבניינה גרה משפחה חרדית אחת. בתקופת הבחירות הם כל יום היו מביאים אנשים רבים לביתם ומשמיעים את הג´ינגל של ש"ס (שבבחירות הבאות יהיה- זינזאנננננה) בקולי קולות עד השעות הקטנות של הלילה. אם אני אשכור דירה בלב בני ברק וישים ג´ינגל של מרץ, למחרת יופיע שמי בעיתון באותיות שחורות בתוך ריבוע שחור. החרדים מביאים עצמם שיסלדו מהם ולא ירצו בקרבתם ולמען הסדר הטוב עם טארו אומר שמרבית החרדים... עכשיו לפחות הוא לא יוכל לטעון שאני מכלילה.

אנדרי ז

New member
צר לי לאכזב אותך

כלל לא בטוח ששמך יופיע בעיתון. הם עוד עלולים לשלוח את משמרות הצניעות אל מערכת העיתון כדי למנוע גם את זה...

ואם זה מוסיף

אותו דוס שעבר לגור בשכונה, הקים במרכז המושבה גן ילדים חרדי. מה תאמרו על זה? במושבה הכי חילונית.

Ergil

New member
ו...?

מה הבעיה בזה? מי בכלל ילך לגן הזה אם הוא החרדי היחיד?

עידו10

New member
אם זה גן של ש"ס...

התשלום החודשי (או השנתי, לא בטוח) יהיה 80 שקל במקום 800 שקל. ככה שזה יוצא יותר זול, הרבה הרבה הרבה יותר זול, והורים רבים (דוגמת בת ים) שולחים את ילדיהם לגנים כאלה, משום שחופש המחשבה של ילדיהם לא שווה את הכסף שהולך לגן.

Ergil

New member
אני כבר יכול לשמוע את טארו

מדבר על "שטיפת המוח הציונית". בכל מקרה, פה מדובר במקום "יוקרתי למדי" ככה שאולי ההורים יעריכו את חופש המחשבה יותר מ720 ש"ח.

למעלה