תקופת הכשרה

tc2000

New member
תקופת הכשרה

יש מקומות שבהם נאמר לי שאם אני מקבל את המשרה, תהיה תקופת הכשרה של כך וכך חודשים ובמהלכם נהוג לקבל משכורת נמוכה ממה שהוסכם. האם זה נכון ומקובל בדר"כ? ואם כן - בכמה המשכורת בתקופת ההכשרה צריכה להיות נמוכה מהמשכורת עליה הוחלט?

tapuztal

New member
שיקפצו לך

לא, זה לא מקובל. מקובל שתקופת ההכשרה היא שם קוד לקריעת תחת שבה תצטרך להוכיח שאתה מסוגל ללמוד לבד ללא הכשרה. מי שנוהג לשלם פחות על זה הוא נוכל שמנסה לצמצם נזקים במקרה שלא תצליח בתקופת הנסיון. בכל מקרה הכשרה היא לא צ'ופר או בונוס, אלא חובתו של המעביד כלפי העובד וכלפי עצמו.

galh

New member
זה מאוד מקובל.

בדרך כלל מגדירים תקופת נסיון של 3 חודשים שבה המשכורת יותר נמוכה.

tapuztal

New member
מקובל רק על מי ששווה מעט

מי ששווה את המשכורת שסיכם עליה, לא יסכים לקבל פחות, וגם מבין שזה משקף למעביד את חוסר הביטחון שלו. מי שלא שווה את המשכורת, כנראה שישאר מובטל מקצועי בפורום.

TheReverend

New member
קישקוש ../images/Emo4.gif

בשוק של היום, מי שעושה שרירים נשאר מובטל. נכון אני לא מסכים שמקובל שמי ש"שווה" משכורת של 20K מקבל 10K בתק' הנסיון אבל אם במקום 15 נותנים 13 בתק' של נסיון זה סביר ומקובל. כנ"ל לגבי התנאים (רכב לאחר תק' נסיון וכו')

KajaGugu

New member
אני לא חושב שזה "לעשות שרירים"

מי שרק יצא מהלימודים אולי זה ישמע לו הגיוני. קשה לי להבין איך בנאדם שנימצא בשוק העבודה צריך להסכים לדבר כזה. אם בנאדם הוא מתכנת או איש שיווק עם ניסיון של שנה ומעלה אז אין שום היגיון בתשלום מופחת כזה.

KajaGugu

New member
לא שמעתי על דבר כזה בחיים

אכן כשרק גמרתי את הלימודים אמרו לי פעם: המשכורת היא X במהלך שלושת החודשים הראשונים ואם תמשיך נדבר עליה שוב. אבל מי שכבר סגרת איתו על שכר ופיתאום הוא אומר "רגע, יש תקופת הכשרה" הוא נוכל.

TheReverend

New member
זה לא מה שהוא כתב

הוא לא אמר שקודם סגרו איתו ואז הודיעו לו על תק' הכשרה. זה חלק מהעיסקה מראש וככזאת זה כבר שיקול שלו אם להסכים או לא.

KajaGugu

New member
לפי מה שהבנתי..

מצטער, קיבלתי את הרושם שזה בדיוק מה שקרה: "תהיה תקופת הכשרה של כך וכך חודשים ובמהלכם נהוג לקבל משכורת נמוכה **ממה שהוסכם**" כלומר, הם הסכימו כבר על משכורת אבל אז המעסיק החליט לדחוף לו את "האלמנט".

pixiER

New member
לא../images/Emo70.gif

אף פעם לא שמעתי על דבר כזה! אל תסכים בשום אופן! גם תקופת הכשרה היא בתשלום מלא!

TheReverend

New member
כן../images/Emo70.gif ../images/Emo3.gif

מצטער שאני חולק עלייך יקירתי
אבל, בגבולות הטעם הטוב, יש מקום, ומקובל שבתק' נסיון יש שכר נמוך יותר או תנאים מופחתים(בלי רכב למשל). כמובן שאני לא מדבר על ירידה של 50% במשכורת או תק' נסיון של חצי שנה אבל כמו שכתבתי למעלה, במסגרת הטעם הטוב, לדעתי, יש מקום לכך. תחשבו על זה בהגיון, רכב למשל, צריך להזמין מחברת ליסינג? ומה אם העובד עוזב אותך בתק' הנסיון(להזכירכם, תק' נסיון היא לשני הצדדים)? אז המעביד "נתקע" עם כרב חדש ששילם עליו וחתם עליו לשלוש שנים
גם המעבידים צריכים להגן על עצמם וזה לגיטימי לחלוטין.

tapuztal

New member
אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר

מה זה "מקובל" ? אתה עדיין לא הבנת שחוזה אישי משמעותו מו"מ אישי ושונה לכל אחד. שוב, אתה כנראה מובטל מקצועי כי אתה לא יודע לעמוד על שלך מול המעביד - זה מתחיל בלתת למעביד לנצל אותך ומהר מאד נגמר בקיטורים על זה שלא מקדמים אותך וכו'. תלמד להגיד שאתה שווה בלי המרכאות. לגבי ההגיון שלך - כנראה שמעולם לא הציעו לך רכב. למעביד יש מנגנונים בחוזה שמגינים עליו ממצבים כאלה. את הקנס על החזרת רכב מליסינג לפני סיום תקופת הליסינג משלם העובד, ולא המעביד. לגבי פגיעה בתנאים - הדבר היחיד הוא שדוחים את התשלומים לביטוח מנהלים בכמה חודשים, ואז משלמים את הכל רטרואקטיבית. עוד הגיון מעוות הוא הסימטריה כביכול בין הצדדים. האם בתקופת הנסיון העובד הולך הביתה מוקדם, ב 3 ? כי זאת המשמעות של שכר נמוך יותר. הסימטריה כבר קיימת בלי התנאים הפחותים, פשוט מעצם העובדה שאתה לוקח סיכון בבחירת המעביד הזה ולא אחר. מה שצריך להגיד למעביד כזה הוא כך: בתקופה הקרובה אני הולך לעבוד קשה יותר מכל אחד אחר כאן. אני אהיה בלחץ עצום להוכיח את עצמי, ללמוד את הסביבה שלכם, להשתלב בצוות, ולתת תפוקה. בנוסף, יתכן ובסופו של דבר נחליט שזה לא מתאים, ואז אשאר ללא עבודה. לכן, אני לא מאמין שאני צריך גם לספוג פגיעה בשכר. התשובה שלך מראה על עמדת נחיתות שלא מתאימה לתפקיד שלך כאן. בקצב הזה העבודה היחידה שתשיג היא אדמיניסטרציה של פורום, בהתנדבות כמובן.

panda321

New member
האם אנו חיים באותו עולם?

התפטרתי כבר פעמיים ממקום עבודה בו היה לי רכב חברה, באמצע תקופת הליסינג, ומעולם לא נדרשתי לשלם קנס על כך. גם בחברה הנוכחית בה אני אני עובדת אף אחד לא נדרש קנס על ביטול חוזה הליסינג כאשר הוא עוזב. אני יודעת שיש חברות בהן זה קיים אבל זה בהחלט לא דבר שקיים ברוב החברות, ובוודאי שלא בכולן. לגבי תקופת הכשרה - גם כאן אני לא מסכימה איתך. בחברה הקודמת שבה עבדתי ביקשתי לעבוד בתחום שלא היה לי נסיון בו. על מנת לשפר את סיכוי הקבלה שלי הצעתי למנכ"ל שבשלושת החודשים הראשונים אקבל משכורת נמוכה יותר - והוא הסכים לקבל אותי. אני יכולה להדיג ששנינו הרווחנו מכך - אני עברתי לתחום שרציתי לעבוד בו, והוא הקטין את הסיכון שלו בהעסקת עובד ללא נסיון. ובניגוד להצהרתך זה ממש לא הפך אותי להיות מובטלת - להיפך, זה חיזק את מצבי בשוק העבודה.

tapuztal

New member
את חיה בעולם ה-3: לא מקצועי אבל זול

מה שעשית זה לתפוס מקום של מישהו אחר, יותר מנוסה ומקצועי ממך, שהיה דורש את השכר שמגיע לו. את שברת את השוק ותפסת את המשרה. מה את מתגאה בזה כל כך, זה הטריק הכי ישן בספר. את וההודים, כל הכבוד. לגבי האוטו, תבחיני קודם כל בין רכב חברה ובין רכב מליסינג, זה הבדל של אלפי שקלים בנטו. גם אם היה לך הסכם ליסינג (למרות שלא נראה לי שאת יודעת מה זה), ברור שאחרי שנתיים בתפקיד המעביד יעדיף לספוג את העלות מאשר להסתכסך איתך. בכל מקרה, הנקודה היתה שאין סימטריה בין העובד למעביד מבחינת הסיכון בתקופת הנסיון. בקיצור, אולי את והמנכל שלך הרווחתם, אבל העובדים המנוסים, שתפסת את מקומם בצורה לא הוגנת, הפסידו.

panda321

New member
תודה שהצחקת אותי

לא תיארתי לעצמי ש 3 החודשים שקיבלתי משכורת נמוכה הם שגרמו למשבר בהייטק (שהגיע שנה אחר כך), אבל כל יום לומדים משהו חדש. לפחות תוכל לשמוח בשמחת העובדים בתחום שעזבתי: לפי אותו הגיון הם מקבלים היום משכורות עתק, לא? וסתם לידע כללי - כל רכבי החברה שהיו לי עד היום היו רכבי ליסינג. המושג רכב חברה אומר שהרכב ניתן לעובד ע"י החברה, להבדיל מרכב שאתה הבעלים שלו.

אתה נכנס לירידות אישיות כי

אין לך טיעונים רציניים? מעולם לא נאלצתי לשלם למעביד קנס בגלל שהליסינג נגמר לפני הזמן. מעולם לא שמעתי על מישהו שנאלץ לשלם קנס כזה. הפעם הראשונה ששמעתי על זה, היתה כאשר קראתי את המסר שלך. אישית מעולם לא הייתי חותם על הסכם כזה. לפני מספר ימים חזרתי מכנס מקצועי בארה"ב. בכנס היו המון הודים. הם היו מאד מקצועיים, ואני יכול רק לקוות, שאני אגיע למקצועיות שלהם בעתיד, כך שההערה הגזענית שלך לגבי ההודים ממש לא מובנת לי. אני אישית עובד בתור DBA. אני נחשב לDBA מאד מקצועי. לפעמים אני חושב לחזור קצת לתכנות. ברור לי, שכתוכניתן אני אאלץ להתפשר על משכורת יותר נמוכה מהמשכורת הנוכחית שלי. אין מה לעשות הנסיון והידע המקצועים שלי כDBA שווים הרבה יותר מהנסיון והידע כתוכניתן. במידה ואני אגיע להחלטה, לחזור קצת לתכנות, בהחלט יכול להיות, שאני אסכם עם המעביד על משכורת התחלתית נמוכה יותר ושלבים, שבהם המשכורת תעלה. אני לא רואה בזה חוסר מקצועיות. אני לא רואה בזה דבר רע, ואני ממש לא חושב, שאני תופס מקום של עובד אחר שלא בצדק. מאחר ובמסרים הקודמים שלך ירדת לפסים אישיים במקום לכתוב נימוקים רלוונטים, אני מניח, שאני אקבל מסר, שמסביר את דעתך האישית עלי. כניראה שגם זה חלק מהענין של לכתוב מסר בדיון ציבורי, אבל אני מקווה שתצליח לענות לענין ללא דעות על אישיותי/חוכמתי/יושרי וכד'.

KajaGugu

New member
אתה לא צריך להתפשר...

אם אתה כבר נימצא בתוך השוק (עובד ומרוויח טוב) אין שום סיבה שמעסיק ישלם לך פחות כסף בשלושת החודשים הראשונים של העבודה. אני עבדתי במספר עבודות בארץ ובחו"ל ופרט לתקופה בה סיימתי את הלימודים לא שמעתי בחיים ממעסיק על הרעיון של תקופת הכשרה. אם היום מישהו יגיד לי את זה בראיון אני אצחק לו בפנים ואעזוב את המשרד שלו. אני מסכים איתך ב 100% בקשר לירידות האישיות ו/או גיזעניות זה מיותר וילדותי ואני נוהג להתעלם מהן.

TheReverend

New member
חבל

סתם בשביל הרקורד, מובטל אני לא. אפילו עובד היי-טק ותתפלא, אפילו עם רכב חברה. מעולם, אבל מעולם, לא שמעתי על עובד שהיה צריך לשלם קנס לחברת הליסינג על כך שעזב את החברה לפני מועד ה3 שנים, אולי ככה זה איפה שאתה עובד, ואתה אומר שאני בעמדה נחותה
עזוב. אמרת את שלך, אני אמרתי את שלי, כל אחד זכאי לדעה ומי שהתחיל את השרשור קיבל שתי דעות, שיקולו איזו מהן לקחת.

ajl

New member
אז הנה, אני השני שאומר...

אצלנו בחברה משלמים קנס על עזיבת הליסינג לפני מועד ה3 שנים, ובגלל זה אני לא הייתי מוכן לקחת רכב.

JohnDoe5

New member
אני לא יודע אם אתה מתכוון למה

שדיברנו עליו פעם, אבל דעתי בנושא היא: 1. אם עמדת בדרישות שהגדירו לתפקיד (מבחינת נסיון, הכשרות קודמות וכדומה), אני לא רואה סיבה להתפשר על משכורת נמוכה. הרי את הנסיון יש לך, ההכשרה מסתכמת בלמידת נהלי הארגון ושיטות העבודה שלו והכרת הפרויקט בו אתה משתלב. נכון, בתחילה יכול להיות שעקומת הלמידה שלך תהיה יותר גבוהה (או נמוכה, תלוי איך מסתכלים על זה), אבל מצד שני זה אומר שאתה כנראה תשקיע יותר זמן בללמוד הכל ותשקיע יותר שעות במטרה להראות שאתה עומד בדרישות בגלל קיבלת את העבוד, מה שדי מעמיד את נושא המשכורת הנמוכה בעין שלילית (משכורת נמוכה עבור יותר השקעה). 2. במקרה הנ"ל אני יכול להבין חברה אשר תרצה להעסיק אותך לתקופת נסיון בשביל לראות אם אתה מצליח להשתלב, אבל דבר כזה אין טעם לכתוב בחוזה, כי החברה בין כה יכולה לפטר אותך בכל רגע שהיא רוצה, ואם היא מפטרת אותך אחרי כמה חודשים (נניח בשל אי התאמה) אז היא גם לא צריכה לשלם לך פיצויים (למעט משכורת של חודש אחרון אולי). 3. מצד שני, אם נניח והמצב הוא שאתה התקבלת לעבודה למרות שאין לך את הנסיון הנדרש לתפקיד, וקיבלו אותך לעבודה בגלל שאתה אדם נחמד ו/או בעל פוטנציאל ו/או כריזמטי ו/או חבר של הבת של המנכ"ל, אני יכול להבין את הצורך של החברה בלהכשיר אותך בשביל להביא אותך לרמה של אדם אחר שהיא היתה מוכנה לקחת (שכן עונה על הדרישות). במצב כזה, אם נניח צריך לשלוח אותך לקורסים שלא ביצעת (שהיו דרישות לעבודה) ו/או להעלות את רמת הידע שלך בסביבת העבודה (שהיתה נמוכה מהנדרש), ובמיוחד אם אתה הגעת למצב הזה מאחר והנסיון של היה קצר והיה קשה לך למצוא עבודה בתחום, אפשר להבין מצב בו חברה מציעה שב-X חודשים הראשונים המשכורת שלך תהיה ככה וככה כסף, ולאחר ה-X חודשים המשכורת תועלה לככה וככה כסף (מוסדר בחוזה כמובן). בסופו של דבר, אם אחרי X חודשים החברה לא תהיה מרוצה, היא תוכל לפטר אותך (בדיוק כמו באפשרות הקודמת). 4. אני מבין את ההתנגדות של אנשים ל"תקופת ההכשרה", מאחר וזה כנראה נובע מהקונוטציות לטריק של מעסיקים של ילדים בתקופת החופש שמנסים לגזול מהם חלק מהמשכורת בטענה של "תקופת הכשרה", אבל כאשר מדובר באנשים בוגרים, זה הסכם בין המעסיק לעובד ואם אין לעובד בעיה אם זה, אז אני לא רואה סיבה לתרעומת. 5. לגבי לכמה להסכים - זה תלוי כמובן בך ובמשכורת שאתה מעוניין בה. תעשה את החישוב של כמה חודשים אתה אמור לקבל משכורת שכזו, כמה כסף "תפסיד" אם תסכים למשכורת נמוכה ואת הסיכוי שתצליח למצוא משרה אחרת במשכורת "רגילה" בזמן הקרוב ותשקלל עם זה את הדמי אבטלה שאתה מקבל כרגע. אני משער שאם מדובר על תקופה של 3-4 חודשים אז יותר מ-10-20 אחוז הורדה זה "שחיטה" (או במילים אחרות - קמצנות) 6. כל מה שרשמתי היתה דעתי האישית. אין לי בעיה שאנשים לא יסכימו איתי, אבל אם אתם לא מסכימים, תנסו לתת את דעתכם האישית במקום רק לרדת על הדעה שלי. תודה !

למעלה