אני לא יודע אם אתה מתכוון למה
שדיברנו עליו פעם, אבל דעתי בנושא היא: 1. אם עמדת בדרישות שהגדירו לתפקיד (מבחינת נסיון, הכשרות קודמות וכדומה), אני לא רואה סיבה להתפשר על משכורת נמוכה. הרי את הנסיון יש לך, ההכשרה מסתכמת בלמידת נהלי הארגון ושיטות העבודה שלו והכרת הפרויקט בו אתה משתלב. נכון, בתחילה יכול להיות שעקומת הלמידה שלך תהיה יותר גבוהה (או נמוכה, תלוי איך מסתכלים על זה), אבל מצד שני זה אומר שאתה כנראה תשקיע יותר זמן בללמוד הכל ותשקיע יותר שעות במטרה להראות שאתה עומד בדרישות בגלל קיבלת את העבוד, מה שדי מעמיד את נושא המשכורת הנמוכה בעין שלילית (משכורת נמוכה עבור יותר השקעה). 2. במקרה הנ"ל אני יכול להבין חברה אשר תרצה להעסיק אותך לתקופת נסיון בשביל לראות אם אתה מצליח להשתלב, אבל דבר כזה אין טעם לכתוב בחוזה, כי החברה בין כה יכולה לפטר אותך בכל רגע שהיא רוצה, ואם היא מפטרת אותך אחרי כמה חודשים (נניח בשל אי התאמה) אז היא גם לא צריכה לשלם לך פיצויים (למעט משכורת של חודש אחרון אולי). 3. מצד שני, אם נניח והמצב הוא שאתה התקבלת לעבודה למרות שאין לך את הנסיון הנדרש לתפקיד, וקיבלו אותך לעבודה בגלל שאתה אדם נחמד ו/או בעל פוטנציאל ו/או כריזמטי ו/או חבר של הבת של המנכ"ל, אני יכול להבין את הצורך של החברה בלהכשיר אותך בשביל להביא אותך לרמה של אדם אחר שהיא היתה מוכנה לקחת (שכן עונה על הדרישות). במצב כזה, אם נניח צריך לשלוח אותך לקורסים שלא ביצעת (שהיו דרישות לעבודה) ו/או להעלות את רמת הידע שלך בסביבת העבודה (שהיתה נמוכה מהנדרש), ובמיוחד אם אתה הגעת למצב הזה מאחר והנסיון של היה קצר והיה קשה לך למצוא עבודה בתחום, אפשר להבין מצב בו חברה מציעה שב-X חודשים הראשונים המשכורת שלך תהיה ככה וככה כסף, ולאחר ה-X חודשים המשכורת תועלה לככה וככה כסף (מוסדר בחוזה כמובן). בסופו של דבר, אם אחרי X חודשים החברה לא תהיה מרוצה, היא תוכל לפטר אותך (בדיוק כמו באפשרות הקודמת). 4. אני מבין את ההתנגדות של אנשים ל"תקופת ההכשרה", מאחר וזה כנראה נובע מהקונוטציות לטריק של מעסיקים של ילדים בתקופת החופש שמנסים לגזול מהם חלק מהמשכורת בטענה של "תקופת הכשרה", אבל כאשר מדובר באנשים בוגרים, זה הסכם בין המעסיק לעובד ואם אין לעובד בעיה אם זה, אז אני לא רואה סיבה לתרעומת. 5. לגבי לכמה להסכים - זה תלוי כמובן בך ובמשכורת שאתה מעוניין בה. תעשה את החישוב של כמה חודשים אתה אמור לקבל משכורת שכזו, כמה כסף "תפסיד" אם תסכים למשכורת נמוכה ואת הסיכוי שתצליח למצוא משרה אחרת במשכורת "רגילה" בזמן הקרוב ותשקלל עם זה את הדמי אבטלה שאתה מקבל כרגע. אני משער שאם מדובר על תקופה של 3-4 חודשים אז יותר מ-10-20 אחוז הורדה זה "שחיטה" (או במילים אחרות - קמצנות) 6. כל מה שרשמתי היתה דעתי האישית. אין לי בעיה שאנשים לא יסכימו איתי, אבל אם אתם לא מסכימים, תנסו לתת את דעתכם האישית במקום רק לרדת על הדעה שלי. תודה !