תפקיד ראשון בכלכלה

chen7

New member
שוק ההון הולך לשם? דעה מעניינת

אמיר (אני מניח שזה השם) , הדעה שלך מעניינת אבל אני חושב אחרת ממך .
אסביר :
1. השינויים בשוק הפנסייה הביאו לידי כך שישנו הבדל קטן עד שולי בין קרנות פנסיה לבין ביטוחי מנהלים. ,(לא המקום להרחיב)
2. לזכרוני החל מינואר 2013 הפרשות לפנסיה עולים מ % 12.5 ל 15% , אז למעשהפנסיה חובה =פנסיה מלאה
3. חלק מהגזרות שהוצעו ונבחנות הן ביטול הטבת המס בדמות קרן ההשתלמות (המקום האחרון על פני מדינתנו הקטנה בה ניתן לקבל הכנסה פטורה ממס הונית וזאת ומאחר שכידוע הפנסייה ההונית בוטלה מתישהו ב תחילת שנות האלפיים ע"י שר האוצר ביבי )

לסיכום , השוק הפנסיוני הופך בהדרגה לשוק שמשווק מוצרים זהים וקבועים לכלל החברות ,
כאילו , אפילו אין היום הפרשה לקופה מרכזית אלא לפי סעיף 14 לקרן פיצויים אישית ,
אם אני הייתי צריך להמר , זה תחום שבעתיד יצריך פחות ופחות כלכלנים ויותר פקידים ויועצי מס , שאיני מזלזל בהם כלל.

amirvx

New member
זה רק מחזק את מה שאני אומר

כל החוקים והתקנות שמות את הפנסיה במרכז ולכן דרושים עוד ועוד משאבים ואנשים כדי לתפעל את הסיפור.
מעבר לכך, בתחילת 2013 אמורה לפעול מסלקה חדשה שתביא לאפשרות של ניוד מוחלט בין מוצרי הפנסיה, ללא תלות בחברות ההסדר כמו שקיים היום. זה יוביל לתנופה נוספת בתחום. בנוסף, כל התחום של ביטוחי חיים צובר אף הוא תאוצה בגלל המועדות. בקיצור לדעתי זה הולך ונהיה המרכז.

havasi

New member
יועץ השקעות רק אצל ברוקרים

לא ממליץ לעבוד בבנקים. הבנקים מאוד פרימיטיביים בתחום.
אפילו מערכות מסחר אין להם שזה הזוי.
אתה תלמד המון בעבודה אצל ברוקרים, מגדל, מיטב וכו
בנוגע לשכר דורש בדיקה אבל לעניות דעתי בבתי השקעות השכר מעט גבוה יותר .

amirvx

New member
יש בזה משהו

יותר קל להתפתח בבית השקעות, יותר דינמי לרוב. לדעתי באמת גם יותר מעניין. אם כי בבנק יש את היתרונות שלו...

למעלה