תפקיד ראשון בכלכלה

catalan6

New member
תפקיד ראשון בכלכלה

סיימתי לא מזמן את התואר שלי בכלכלה וניהול,לאחר בדיקה הבנתי שהמשכורות בתחום מאוד נמוכות.השאלה היא באילו תפקידים השכר הראשוני או לפחות לאחר כשנה של ניסיון הוא הסביר ביותר (יעוץ פנסיוני,כלכלן,יועץ השקעות,אנליסט)

amirvx

New member
לא זה ולא זה

אם יש לך רשיון פנסיוני אז יש לך סיכוי להתחיל כמשווק. אם לא, כנראה שלא תהיה לך ברירה אלא להתחיל מתפקידי שירות ומכירה. כמובן שיש חריגים ועם מעט מזל תוכל למצוא משרה למתחילים שמחפשת ללא נסיון

catalan6

New member
יעוץ השקעות

אני מבין שהסיכוי להתקבל לסטאג' ביעוץ השקעות למי שלא עבד כסטודנט בבנק/בית השקעות הוא די אפסי

amirvx

New member
ובהקשר זה- יש תעודה, אין עבודה

כלכליסט מפרסם את מה שכולנו כבר יודעים: הרבה יותר בוגרים, הרבה פחות היצע עבודה. אולי פשוט לסגור חלק מהפקולוטות או לחייב אותן להעלות דרישות בצורה דרסטית?

amirvx

New member
אולי לסגור או לצמצם חוגים באונ'?

עכשיו תגידו שבאונ' יש מחקר...איך המחקר בכלכלה תרם למשהו בשנים האחרונות? שוק העבודה מלא בחבר'ה מהמכללה אז אולי המכללה כן עושה את הדברים בצורה פרקטית ונכונה..

בלי קשר אני חושב שצריך לשנות את כל שיטת הלימוד

אל תבלבל לי את המוח

השנה התחלנו 400 סטודנטים בעברית (שכולם כמובן עם נתוני פתיחה גבוהים של פסיכומטרי ובגרויות) ואני חושב וזה בלי לראות את התוצאות של מועד ב' במאקרו (שהיה קשה מאוד) אני חושב ששנה הבאה נשאר בסביבות קצת פחות מ-200. זה מתבטא גם במעבר לאולמות קטנים יותר בהרבה בשנה ב'. תראה לי מכללה אחת עם סינון כזה. המכללות הזבל'ה האלה עם רמה ששווה לכלום בכל קורס בתואר בכלכלה , חדו"א, סטטיסטיקה וקורסי הליבה הכלכליים (ואני מחכה שתביא לפה מבחנים בכלכלה של השנים האחרונות של המכללה למנהל) מציפות כל שנה עשרות אלפי בוגרי כלכלה\מנהל עסקים שלא נדרשים בכלל במשק כמויות מסחריות כאלה. תראה מה המכללות עשו לשוק החשבונאות , פעם להיות רו"ח היה מקצוע יוקרתי, היום רו"ח מקבל שכר רעב אחרי 5 שנים של השקעה ו-25% לא מוצאים התמחות, מי גרם לכל זה?

שוק העבודה מלא בחבר'ה ממכללות כי התואר בכלכלה לא מקנה שום כלים ולכן המעסיק (ואני לא מדבר על מעסיקים כמו בנק ישראל ובודדים שמונעים מבוגרי מכללות כניסה לשורותיהם) יכול לנצל את היצע העובדים הגדול ולתת לכל מאן דבעי עבודה בשכר רעב ואם לבוגר האוניברסיטה זה לא נראה, שיקפוץ לו. כנראה ששלוש שנים בכלכלה לא למדו אותך יותר מדי אם אתה אומר שטויות כאלה, להזכיר בדיון אחד "כלכלה" "פרקטית" ו-"מכללה" גורם לי צמרמורת. בשום מקום תואר בכלכלה לא היה ולא יהיה פרקטי! מתי תבין את זה? אלא מה, פעם הוא היה יוקרתי ואיתו אפשר היה להתברג למשרות טובות כי מעסיקים ראו בתואר הזה תעודה ליכולת של המועמד, עכשיו התעודה הזאת הפכה להיות נייר ששווה פחות מהנייר שאתה מנגב איתו את הצואה ובזכות מי?! בזכות אלו שגרמו לכך שתהיה כמות של תעודות כאלה בסדר גודל של כמות שמיוצרת במפעל לנייר לבית שימוש... והמכללה למנהל בראש ולאחריה אני משער אונו והבין טחונים וכל אלו שגורפות 90,000 ש"ח מכל סטודנט בהבטחות שווא ומסלולי שקר "כלכלה במסלול שיווק ופרסום" (פחח..) ופרסומות בלי סוף ברדיו... מעניין למה לעברית אין פרסומת ברדיו...

catalan6

New member
אתה נשמע ממורמר...

יכול להיות שזה מגלל שבוגרי מכללות "זבלה" כמו שאתה טוען מועדפים על פני בוגרי אוני' כמוך?! בסופו של דבר המעסיקים מחפשים בוגרים שהייתה להם נגיעה לפרקטיקה (כמו במכללה למנהל למשל שחלק גדול מהמרצים שם הם בעלי תפקידי ניהול במשק).ולא כאלה שירקו דם במהלך התואר.
בכל מקרה כולנו באותה סירה אז על תיקח ללב

המרצים בעברית

אף אחד לא מועדף על פני פשוט משום שטרם ניגשתי לחפש משרה וכרגע, אני יותר חותר לעיסוק של סטטיסטיקה וחקר ביצועים ולא לכלכלה. שום בוגר מכללה לא "מועדף" על בוגר אוניברסיטה, אין פה בכלל העדפה, כפי שכבר הסברתי, היצע גדול למשרות שהידע הנדרש עבורם בכלל לא מצריך תואר בכלכלה ומשום כך מעסיקים מנצלים זאת כדי להעסיק עובדים בשכר נמוך. מקווה שהתיאוריה המורכבת הזאת ברורה לך. לגבי "בעל תפקידי ניהול במשק"? אתה צוחק? הנה רשימה של הסחורה בעברית : ד"ר אבי שמחון, היועץ לשר האוצר, קודמו בתפקיד - פרופסור עומר מואב הממלא תפקיד כלכלי בכיר גם במרכז שלם; פרופסור אבי בן בסט, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר; פרופסור יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה ורבים נוספים, אז הנה עוד טענה בוטלה.

אני רוצה לראות משרה אחת, משרה אחת שכתוב בה "יתרון לבוגרי המכללה למנהל" או כל מכללה אחרת. לעומת זאת, אני יכול להראות לך כמה משרות יש שבמפורש כתוב "מאוניברסיטה" ו-"מאוניברסיטה מוכרת אפילו" , כנראה שנשארו מעסיקים שיודעים שבכלכלה בכל מקרה אף אחד לא מקבל כלים פרקטיים (בניגוד למה שאתם טוענים שזה חרטוט שלם שכנראה שטפו לכם יפה את המוח במכללה) אז עדיף לקחת את ההוא שכן התאמץ בתיכון וכן התאמץ בפסיכומטרי וכן ירק דם במהלך התאר כדי לשרוד לימודים בפקולטות מסננות כמו בעברית או בתל אביב או בבר אילן או בן גוריון, כל אלו מובילים למסקנה שגם בעבודה הוא יהיה רציני, ישקיע ולא יתפשר או יחפף בעבודתו. כמובן, אין אלו מוכרחים שיתקיימו אך אלו קריטריונים לקבל מועמד לעבודה.

הבעיה שמעטים המעסיקים האלה, רוב המעסיקים אכן לא עושים העדפה (ובטח לא העדפה הפוכה! מגוחך לטעון זאת) וזה משום שהם טוענים טענה אחרת, בכל מקרה כל המועמדים לא קיבלו כלים בלימודי התואר בכלכלה, אז ניקח את מי שמוכן לעבוד בשכר הזה ובסוג העבודה הזאת. הרי 90% מהחבר'ה שלך במכללה למנהל היו הולכים לאוניברסיטה אילו הייתה להם אפשרות ואיך אני יודע? כי המכללה למנהל בעצמה נותנת מלגה מלאה לכל מי שיש לו פסיכומטרי מעל 700 ובגרות 10 , נתונים שיכניסו אותך גם לתל אביב או לעברית, אילו היו יותר כאלה במכללה למנהל שבחרו באופציה בגלל "הפרקטיקה" המכללה למנהל הייתה כבר פושטת רגל מזמן...

לגבי "כולנו באותה סירה"

למה זה דומה? נמחיש על ידי משל.

היו עשרה אנשים ששטו באוניה לא גדולה, לאחר שהגיעה לנמל חיכו עשרה אנשים שרצו להצטרף, טענו כלפיהם העשרה הראשונים "אין מספיק מקום באוניה להכיל את כולנו" אך אלו התעקשו, "מדוע שאתם יכולים לשוט באוניה ואנחנו לא?" , השיבו להם "זה לא כך, אנחנו נבחרנו בקפידה על ידי מיונים ומבחנים רבים", הטוענים להצטרף לאוניה השיבו: "אתם טוענים שאתם יותר טובים מאיתנו? " , "לא, עברנו מיונים, המיונים פתוחים לכולם, אם תעברו אותם, תנתן לכם הרשות לעלות לאוניה במשלחת הבאה", "מתנשאים ושחצנים! בואו חבר'ה, בואו נעלה", אם כן, אלו בכח לאוניה והעשרה ההנוספים גרמו להצטופפות רבה באוניה, עשרת הראשונים : "צפוף לכולנו וכמעט אי אפשר לזוז פה" (כלומר,אי אפשר להתקיים משכר כזה) "תראו מה עשיתם, אתם עוד תגרמו לכך שכולנו נטבע". לאט לאט המשקל הרב של ציבור הנוסעים החל לתת אותותיו ונוצר חור קטן בתחתית האוניה והאוניה החלה לטבוע. עשרת אנשים הראשונים שהיו באוניה טענו כלפי העשרה המצטרפים "תראו מה עשיתם! אמרנו לכם שאי אפשר להכיל אתכם כאן" והם טענו "מה אתם דואגים, הרי כולנו באותה אוניה, אל תקחו ללב".

amirvx

New member
לא קראתי עד הסוף אפילו....

400 סטודנטים - 400 שחיים בסרט שמישהו שם על זה שהם לומדים בעברית..

עמית22

New member
כמו דו שיח בין שני חירשים

אחד קיצוני במחשבה שאין כמו מכללה
והשני בתפיסה שהכל חוץ ממכללה

אני מקווה ששניכם מספיק חכמים להבין שהאמת (כרגיל) נמצאת איפושהו באמצע

הסיבה שתארים ביששראל (לא רק בכלכלה) לא שווים את הנייר שהם כתובים עליהם, היא אינפלציית ההשכלה שקיימת במחוזותינו.
רק שהדרך לתקן את המצב היא לא לסגור מוסדות לימוד (שהשוק החופשי דוחף וימשיך לדחוף להשוואת הרמה האקדמית בהם), אלא פשוט ע"י עידוד אנשים למדוד במכללות המקצועיות (רצית פרקטיקה אמיר?) - דבר שבאמת חסר בישראל

NirRyde

New member
אני איתך מהמר

מסתבר שאני גם לומד איתך.....
בכל מקרה, לגבי הפרטיקה של התואר, אני לא חושב שיש צורך שהתואר יהפוך להיות "פרקטי". צריך לחשוב מה זה בכלל ה-"פרקטי" הזה שאנחנו מדברים עליו. אני לא מכיר שום תואר שבאמת מלמד משהו "פרקטי" (לא הנדסה וגם לא יחב"ל או ספרות קובנית). אני חושב שהמטרה של התואר היא לא לתת כלים "פרקטים" אלא לפתח לך מחשבה כלכלית, בדיוק כמו שבהנדסה לומדים לפתח חשיבה של הנדסית. את הפרקטיקה אפשר להשאיר לעולם המקצועי, שם מקומו.
מעניין מה יקרה כאשר המכללות יתחילו להציף את מקצועות ההנדסה...

miss peach

New member
דעתי,

אני מחזיקה בדעה של מהמר עם תעודות.

כלכלה לא שונה ממשפטים ושאר המקצועות. המכללות גרמו לזילות המקצוע בכל המקצועות ולהצפה בשוק.

אם לדוג' ניקח את מקצוע המשפטים, כשיש את בחינות הלשכה מתפרסמים אחוזי המעבר, תמיד האוניברסיטאות מקום ראשון, תמיד.
ואני בטוחה שאם בכלכלה היו מבחנים חיצוניים של לשכה, המצב היה זהה.

ככה זה, החינוך פה נהיה הפקרות ויש היום כל כך הרבה מכללות שמקבלות פשוט כל אחד בלי סינון או עם פסיכומטרי 500.
וכן, ואני רואה כאן את התגובות הממורמרות, אבל אין מה לעשות האוניברסיטה העברית היא האוניברסיטה הכי טובה בארץ והיא גם בעלת שם עולמי.
מי שחי בסרט הוא בוגר מכללה.
ויש להדגיש, שתמיד יש יוצאים מן הכלל, זה לא גורף. תמיד אפשר למצוא בוגר מכללה שהוא תותח בתחומו, אבל זה טיפה בים.

chenr7

New member
תלוי במספר דברים

שלום ,
אני עוסק בתחום של בקרה תקציבית (תקציב ותמחיר)
אני יכול להגיד לך שעם 3 שנות נסיון השכר הוא 10+
ייתכן שמרכז מרוויחים יותר.

באופן כללי, השאלה למה אתה מתחבר ?
ייעוץ פנסיוני הוא תחום נישתי מאוד , ודי משעמם .
יועץ השקעות זה במרבית המקרים איש מכירות במסווה,
אנליסטים על מגוון עיסוקיהם זה תחום מעניין ומתגמל ביותר, מצריך "חוש למספרים" קצת יותר מאשר יש לכלכלן הממוצע ,

ההמלצה שלי אליך היא להתברג בחברה גדולה בכל תפקיד שייתנו לך שהוא בתחום הכלכלי
תראה את המשרה הראשונה שלך כהזדמנות ללמידה ומדרגה לשלב הבא בקריירה ,
תזכור, זוהי לא המשרה בה תבלה את כל חייך

amirvx

New member
יעוץ פנסיוני לא חייב להיות משעמם

זה תלוי בבנאדם. מה גם שמהדרך לרשיון יעוץ פנסיוני את יכולה להתפתח בתוך העולם הזה, כלומר ניהול השקעות של מוצרי פנסיה (ועדות השקעה וכו') לדעתי מאוד מעניין. אבל כן, זו נישה, אך נישה שלשם שוק ההון הולך.

למעלה