המרצים בעברית
אף אחד לא מועדף על פני פשוט משום שטרם ניגשתי לחפש משרה וכרגע, אני יותר חותר לעיסוק של סטטיסטיקה וחקר ביצועים ולא לכלכלה. שום בוגר מכללה לא "מועדף" על בוגר אוניברסיטה, אין פה בכלל העדפה, כפי שכבר הסברתי, היצע גדול למשרות שהידע הנדרש עבורם בכלל לא מצריך תואר בכלכלה ומשום כך מעסיקים מנצלים זאת כדי להעסיק עובדים בשכר נמוך. מקווה שהתיאוריה המורכבת הזאת ברורה לך. לגבי "בעל תפקידי ניהול במשק"? אתה צוחק? הנה רשימה של הסחורה בעברית : ד"ר אבי שמחון, היועץ לשר האוצר, קודמו בתפקיד - פרופסור עומר מואב הממלא תפקיד כלכלי בכיר גם במרכז שלם; פרופסור אבי בן בסט, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר; פרופסור יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה ורבים נוספים, אז הנה עוד טענה בוטלה.
אני רוצה לראות משרה אחת, משרה אחת שכתוב בה "יתרון לבוגרי המכללה למנהל" או כל מכללה אחרת. לעומת זאת, אני יכול להראות לך כמה משרות יש שבמפורש כתוב "מאוניברסיטה" ו-"מאוניברסיטה מוכרת אפילו" , כנראה שנשארו מעסיקים שיודעים שבכלכלה בכל מקרה אף אחד לא מקבל כלים פרקטיים (בניגוד למה שאתם טוענים שזה חרטוט שלם שכנראה שטפו לכם יפה את המוח במכללה) אז עדיף לקחת את ההוא שכן התאמץ בתיכון וכן התאמץ בפסיכומטרי וכן ירק דם במהלך התאר כדי לשרוד לימודים בפקולטות מסננות כמו בעברית או בתל אביב או בבר אילן או בן גוריון, כל אלו מובילים למסקנה שגם בעבודה הוא יהיה רציני, ישקיע ולא יתפשר או יחפף בעבודתו. כמובן, אין אלו מוכרחים שיתקיימו אך אלו קריטריונים לקבל מועמד לעבודה.
הבעיה שמעטים המעסיקים האלה, רוב המעסיקים אכן לא עושים העדפה (ובטח לא העדפה הפוכה! מגוחך לטעון זאת) וזה משום שהם טוענים טענה אחרת, בכל מקרה כל המועמדים לא קיבלו כלים בלימודי התואר בכלכלה, אז ניקח את מי שמוכן לעבוד בשכר הזה ובסוג העבודה הזאת. הרי 90% מהחבר'ה שלך במכללה למנהל היו הולכים לאוניברסיטה אילו הייתה להם אפשרות ואיך אני יודע? כי המכללה למנהל בעצמה נותנת מלגה מלאה לכל מי שיש לו פסיכומטרי מעל 700 ובגרות 10 , נתונים שיכניסו אותך גם לתל אביב או לעברית, אילו היו יותר כאלה במכללה למנהל שבחרו באופציה בגלל "הפרקטיקה" המכללה למנהל הייתה כבר פושטת רגל מזמן...