תפילת נשים בכותל

דבורי

New member
תפילת נשים בכותל

הכנסת אמורה להצביע ביום ג´ הקרוב על חוק שימנע תפילת נשים בטלית או תפילין ליד הכותל המערבי. החוק הוצע ע"י חברי הכנסת של "יהדות התורה", וקובע מאסר של 7 שנים לנשים העוברות עליו. בקישור המצורף ניתן לקרוא עוד על העניין.

nirdagan

New member
חוק אנטישמי הפוגע בחופש הדת

של היהודים והיהודיות.
ניר

אמיר.

New member
פגיעה בחופש דת ?

מה תאמר על האיסור על יהודים להתפלל על הר הבית ? אבל בהקשר הזה. אם אישה תרצה להכנס לבית הכנסת שלי לעזרת גברים. מותר לי למנוע ממנה ?

דבורי

New member
הכותל אינו "בית הכנסת שלך".

רחבת הכותל הינה מקום ציבורי המקודש ושייך לכלל ישראל. אין סיבה שלקבוצה מסויימת (וקולנית) בדת היהודית תהיה זכות וטו על צורת התפילה שם. למיטב ידיעתי והבנתי, קבוצת הנשים המתפללת בכותל כל ראש חודש (ושבגללה התחיל החוק הזה להתגלגל) אינה עושה זאת לשם פרובוקציה, אלא מפני שכך הנשים האלה מוצאות לנכון לבטא את דתיותן. אני מכירה כמה מן המארגנות של קבוצה זו, ואלו נשים דתיות שהתפילה בכותל היא חלק מזהותן הדתית. אלו מביניהן שמתפללות בכותל בטלית ובתפילין מתפללות כך גם בכל יום אחר.

אמיר.

New member
את מבלבלת בין כמה עובדות ..

1. רחבת הכותל מורכבת משני חלקים: א. החלק הקרוב לקיר הוא בית כנסת כמו כל בית כנסת. רק בלי גג ועם המון בלגן. בחלק זה נערכות תפילות - לא עצרות. אין שום הבדל בין הכותל ובין כל בית כנסת אחר - התפילות מתקבלות בכל מקום. אין שם שום קדושה מיוחדת (מה שאין כן בהר הבית). ב. החלק הרחוק מהקיר, בו נערכים הטקסים והעצרות. 2. נשות הכותל נאבקות על זכותן להתפלל בעזרת נשים על פי הקוד האורתודוכסי. הבעיה שמה שאפשרי בבית כנסת של נשים, לא כל כך מקובל בבית כנסת רגיל. לדעתי זה ישתנה לאט לאט. בעיה נוספת היא התקשורת שנצמדה לנשים אלו ורק הזיקו למאבקן. 3.שאיפה של נשים (לא אורתודוכסיות) לעשות ברחבת הכותל מעשים שידוע שירגיזו. מי שמניחה תפילין לשם קיום המצווה - יכולה לעשות זאת בכל מקום באותו ערך דתי. אז מה המטרה ? ניגוח. הערה - אבל להעניש ?? זה מגוחך.

דבורי

New member
עובדות

1. הגדרתי את רחבת הכותל כ"מקום מקודש" מן הבחינה העממית, לאו דוקא ההלכתית. נדמה לי שלרוב חלקי העם יש קשר למקום זה, ואין לחרדים זכות להשתלט על מקום זה ומנהגיו. 2. גם בין נשות הכותל (וגם מחוץ לקבוצה זו) יש נשים "אורתודוכסיות" המתפללות עם טלית ותפילין, בכל יום, ולא למטרות ניגוח.

אמיר.

New member
הגדרות.

1. הגדרה עממית / הלכתית ? במציאות פועל שם בית כנסת אורתודכסי זמני. 2. לא שמעתי על נשים אורתודוכסיות המניחות טלית ותפילין דבר יום ביומו. אין לי בעיה עם זה. ידוע על נשים שמדי פעם עושות כן בקבוצת תפילה לנשים. לא בכל דבר ראוי לעשות פרסום. החכמה - עיניה בראשה. ובכלל. נכון לעכשיו מאבקים פמינסטיים דתיים שנערכו מחוץ לתקשורת ובלי התערבות של גופים לא-דתים, זכו להצלחה רבה וגורפת (רק תשווי את הטענות הרבניות שעבר חלק (אם גם לאט) מול חברות במועצות דתיות (שאין שום נימוק הלכתי נגד זה) שנתקע בגלל מעורבות ציבורית/פוליטית/משפטית).

nirdagan

New member
אין איסור על תפילת יהודים בהר הבית

בחוקי מדינת ישראל. יש תקנות לשעת חירום שממשלת ישראל מפעילה משיקולים בטחוניים (לעיתים לא מוצדקים). ואכן האיסור מוסר ומוטל מדי פעם לפי המלצות השב"כ\משטרה\מודיעין אחר. ניר

אמיר, האיסור המוצע הוא לאו דווקא...

על כניסה לעזרת הגברים בכותל. אני חושב שכשיש בית כנסת אורתודוקסי שבו יש הפרשה בין גברים לנשים, זה לא יהיה בסדר אם מישהו מהמין האחד ייכנס לעזרת המין השני, כשהדבר לא מוסדר (למרות שאני לא חושב שצריך לקבוע דבר כזה כעבירה פלילית). אבל, אני בטוח שלא נכון לקבוע כעבירה פלילית תפילה בנוסח מסויים או באופן מסויים. כמו שלא יהיה נכון לקבוע שמי שלא קם בזמן אמירת קדיש עובר עבירה פלילית, כך גם לא יהיה נכון לקבוע שמי שמתפללת (בעזרת נשים), עם טלית ותפילין עוברת עבירה פלילית.

אמיר.

New member
אנימסכים שהחוק מיותר..

זה נסיון להכות את היריב בנשקו שלו... היה עדיף להגיע לפתרון בדרכי הדברות. לא לתת לקיצונים משני הצדדים להכתיב את המהלכים. (פתרון אפשרי - פתיחת קטע אחר בכותל המערבי לתפילה בסגנון אחר.. ממילא הכל שם זמני עד שנחזור להר הבית). דרך אגב - גם לנשים אורתודוכסיות יש זכויות - אם לא נח להן להתפלל במחצית פרובוקטוריות.

אמיר.

New member
האיסור הוא גורף.

מאז שוחרר הר הבית לא היתה ולו דקה אחת בה הותר הדבר. הממשלה נכנעה פעם אחר פעם לאלימות הערבית.

nirdagan

New member
איך זה נשמע:..../images/Emo5.gif

"הורשעה על התעטפות בטלית ונידונה לשבע שנות מאסר" אנטישמי אסלי.
ניר

aaa123

Member
7 שנים זה העונש המקסימלי אבל

כפי שלמדתי ממקרה יצחק מרדכי השופטים רשאים גם להסתפק במאסר על תנאי בלבד אפילו שהעונש המקסימלי חמור יותר.

אז אם אני הולכת להתפלל בכותל עם

טלית אני אקבל עונש חמור יותר מהרבה אנסים? אני שמחה לראות שסדר העדיפויות של קברניטי המדינה נמצא במקום הנכון.

shark3

New member
סדר העדיפויות נקבע פעם בארבע

שנים (או מוקדם יותר) ההחלטה האישית הדמוקרטית של כל פרט ברוב הציבור החילוני\ליברלי או גם דתי\ליברלי להפקיד את זכויותיו בידי אנשים שעבורם ההלכה הדתית שמפלה בין גר ליהודי ובין אישה לגבר נימצאית מעל החוק, היא החלטה דימוקרטית. נציגי המפלגות הגבריות\דתיות עושים בדיוק את מה שהציבור שלהם שלח אותם לעשות וזה גם הציבור הנשי-דתי. שלושת ההלכות של שלושת הדתות המרכזיות בארץ מפלות באופן בסיסי בין גבר לאישה. העניין הפלסטיני מנוצל כאן לרעה ע"י אותן מפלגות באופן רצוף ועיקבי - תבואי בטענות אלינו - הציבור החילוני\דתי\ליברלי שמצביע עפ"י סדר העדיפויות וסדר היום הפלסטיני, העניין הפלסטיני שוב בעזרת השמאל הקיצוני מצליח להטות את הכף לעבר סדר היום הפלסטיני כשהשמאל חובר בקואליציה\גועליציה עם אותם מחוקקים דתיים שמעלים חוקים שכאלו. יש דברים שלא תלויים בנו - כמו העמדה של הפלסטינאים כיום, ויש לעומת זאת דברים שכן תלויים בנו - כמו קביעת סדר העדיפויות הישראלי בעזרת הבחירות, וכשהפלסטינאים יהיו בשלים הם ימצאו שוב שיח עם ישראל. אבל בינתיים ישראל צריכה לצעוד קדימה בעינינים החברתיים ובראש סדר היום החברתי - נושא-השוויון-המגדרי.

למעלה