תפילת חנה..חובה ללמד?

ולי נחוץ אימות של הדובר מפיו

אם נצטווה לעלות אל הר העברים, ובמקום זה הוא פותח בנאום ממושך, אז אני מבין מדוע לדעת חז"ל "משה לא היה יודע מי מדבר עמו ובלעם היה יודע מי מדבר עמו שנא' נאם שומע אמרי אל ויודע דעת עליון משה לא היה יודע מי מדבר עמו עד שנדבר עמו ובלעם היה יודע אימתי היה מדבר" (ספרי פרשת ברכה פיסקא טז) וייתכן שכמה אלוהות דברו מתוך גרונו. ומצידי יהא זה מטטרון שפקד עליו בעבר "עלה אל יהוה - זהו מטטרון ששמו כשם רבו דכתיב כי שמי בקרבו" (סנהדרין לח) המכונה אף הוא כשם רבו בשם יהוה.כך ייתכן שבעוד אלהים א' פודק עליו לעלות ההרה, דווקא אז מוצא לנכון אלהים ב' למסור לו תורה ומצוות. ואל לשכוח שמשה עצמו אינו יודע מי הוא זה הנדבר עימו !

יוסי ר1

Active member
לא הכרתי את המדרש הזה.

על כל פנים הוא תואם את שאמרו חז"ל שבלעם היה ב ל' שערי טומאה, ואילו משה ב מ'ט שערי טהרה, קרי בלעם בדרגה אחת מעל משה. אבל האם נראה לך שכוונת המדרש שמשה דיבר בשם אלוהויות שונות? לא אתה ולא אני חושבים שזו כוונת המדרש. משה בקש לדעת את מהות הא-ל, באמרו "הראיני נא את כבודך", אבל ודאי שדבר בשם הא-ל האחד. גם לפני שהכיר את מהותו.

כמדומני שמדרש הלכה -הספרי

נמצא ברשת@ ולא יקשה בעיניך לעלעל לסוף פרשת וזאת הברכה. ודברי הספרי ברור מללו, ומי יודע אם לא לאגדות כגון אלו טען הראבד שמשבשות את השכל

מנה לא ליחששה ולא מילמלה היא רקדה

רקדה והיתנועעה כמו הכנענים והעמונים והמואבים כל העליה לרגל שנהג אלקנה באותו מועד מיוחד שבו נשים פוריות פונקו לעומת נשים עקרות אותו מועד שנשים היו צובאות פתח האוהל לבקש זרע אנשים דומה מאוד לןמנהגי הפולחן הכנענים אפילו שמו של המקדש צ ב א ו ת מעיד על משמעותו כמקדש פוריות

סוריאל

New member
תגיד, לב

תוכל להעלות לכאן את הסרט שצילמת בביקורך במשכן שילה? או לפחות את הקטעים הרלוונטיים, עם הריקוד האקסטטי וכו'? באותה הזדמנות, נסה להסביר לנו, בעלי התפיסה האנושית המוגבלת, מה הקשר בין צבא השמים לפוריות.

אין לי את הסרט אבל להלן התסריט

חנה אישה שניה עקרה הזוכה כל שנה לקיטונות של לעג על עקרותה בעיקר באותו מועד שבו עולים למקדש שבו מפנקים את האישה הפוריה ולועגים לעקרה חנה העקרה משתתפת כל שנה באותו מועד מיוחד חנה אישה מרת נפש וקשת רוח מקינאה בצרתה הפוריה הולכת למקדש. מסיבה אחת, לבקש זרע אנשים פיריון היא אינה מבקשת זרע אנשים בדרך המקובלת אלה בדרך מיוחדת במינה תפילה שכל מי שמסתכל עליה על המתפללת שאינה מוציאה הגה (בניגוד לשיכורים) בטוח שהאישה שיכורה או בתבליעל אם תנסה לחכות את תפילתה של חנה תגיע למסקנה הפשוטה שהאישה התפתלה והתנועעה ובמשך זמן ארוך עד כדי כך שהכהן הזקן ביקש לגרשה מהמקדש כשיכורה צבאות בעברית זו מילה נרדפת להמון ,כמות עצומה כחול על שפת הים או ככבי השמים הברכה שהאבות מקבלים א להרבות את זרעם כצבאות השמיים היא ברכת הפוריות האולטימטיוית לכן המקדש המשמש לבקש זרע אנשים יכונה בשם ההתמחות שלו כמקדש הפוריות או הפריון צ ב א ו ת

פלגיה

New member
"כל מי שהסתכל עליה"

מאיפה זה הגיע? עלי חשב שהיא שיכורה. כל השאר זה פירוט פרוע שלך. וצבאות - אולי זאת דווקא ברכה של הגנה וביטחון?

נסי לשחזר את בקשת תפילת חנה לזרע אנשים

ותדאגי שיהיה גם צופה מהצד שיהיה בטוח שאת בת בליעל או סתם שיכורה ואז תוכלי להבין מאיפה זה הגיע לפי פרושך גם נשים צובאות פתח האהל זה מהצורך להגנה וביטחון כמה קל ונוח לחיות כמו בת יענה

פלגיה

New member
המשפט האחרון שלך

הוא בדיוק תגובה שאינה לגופו של עניין ואינה ראויה לפורום.

ציפיות גבוהות

ציפיתי ממנהל או מנהלת אתר חשוב כל כך להיות קצת יותר פתוחה לחידושים לדעות שונות .ציפיתי להתיחסות יותר אוביקטיווית מהממוצע של בוגר ישיבה מצוי לדעת להבדיל ולהפריד בין אמונתך ודעתך האישית הברורה כל כך לבין דברים הנכתבים באתר להסתכל בצורה יותר אוביקטיווית על הנאמר ולא להיתקע בימי חז"ל ולקדש רק פרשנות מסורתית מקובלת ולהוקיע בברור או ברמז כל מי שאינו בכיוון המסורתי שלך אני מזמין אותך או כל מי שירצה להיתעמת עם התאוריה שלי בצורה מכובדת וראויה

פלגיה

New member
לדבר

על "טמינת הראש בחול" זאת לא התעמתות בצורה מכובדת וראויה.

יוסי ר1

Active member
הטעות שלך היא בהבנת משמעות "זרע אנשים"

אתה סבור שחנה בקשה שאנשים שונים יתנו לה זרע, קרי ישכבו איתה. ומכאן הסקת שרקדה איזשהו ריקוד אירוטי. אבל הכתוב מדגיש שהתפללה. כלומר מדובר על דיבור ולא ריקוד. כמו כן, משתי סיבות הפירוש שלך מוטעה: ראשית, היה לה בעל שממנו יכולה היתה לקבל זרע. בימי קדם עקרות נתפסה כפגם של האשה ולא של הגבר - ראה כל סיפורי העקרות למן שרי ,רחל וכו'. שנית, אלקנה הוכיח את יכולתו להוליד מפנינה אשתו, שהכתוב מעיד עליה כי היו לה ילדים, וחנה מכנה אותה "רבת בנים". כלומר תפילתה היא שהיא עצמה תהרה, ולא שגברים יתנו לה זרע. ואת זה עשתה בדיבור, תפילת לחש.

טעות לעולם חוזרת

אתה סבור שאני לא מבין נכון את משמעות הביטוי "זרע אנשים " ומכאן הגעתי למסקנה שחנה רקדה במקדש שילה היות ולך ברור מהוא זרע אנשים נסה להסביר לי מה עושה חנה וכיצד ביקשה זרע אנשים שכל הצופה בתפילתה בטוח שלפניו שיכורה או בת בלייעל מה לדעתך עשתה חנה וכיצד התפללה לזרע אנשים בכדי שכך תחשב למופקרת או שיכורה אם כדבריך חנה התפללה בדיבור או בתפילת לחש הרי איש לא היה מגרש אותה מהמקדש כשיכורה או בת בליעל אשמח לשמוע את התיקון שלך לטעות שלי כי עד כה אין בדבריך מאומה

יוסי ר1

Active member
אכן, טעות לעולם חוזר (ולא חוזרת!)

אם כך מקור הטעות שלך אחר. בת בליעל זה ביטוי שחנה משתמשת בו בהצתדקותה, לא דברי עלי. מה בעצם הכתוב מגלה לנו על מה שקרה? עלי - רואה אותה מתפללת אחרי אכול ושתה, (היה לו יסוד להניח שהשתכרה כי שתתה). והכתוב טורח לפרט את אופן התפילה - "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע". על התאור הזה בלבד עלי חושב אותה לשיכורה. את הסיפור עם זרע אנשים הוא בכלל לא שמע, כי קולה לא ישמע. תוסיף לזה את כל תיאורי התפילה שאתה מכיר מהתנך, ויזעקו אל ד' , אתה מקבל התנהגות חריגה בכך שהתפילה היתה בלחש. כל הכתוב סובב סביב תפילה ודיבור ומילים - אין שום קצה של רמז למשהו אחר - ריקוד וכדומה.

הרבה יותר מרמז

עלי יושב במשכן ורואה את חנה מתפתלת אתה הקורא יודע שהיא הלכה למקדש אחרי שאכלה ושתתה וההנחה האישית שלך יוסי ר1 שלעלי היה יסוד להניח שחנה הישתכרה זו הנחה שגויה על הנחה דמיונית לחלוטין יותר מאווי לב שלך מאשר הבנה גרידא אכן הכתוב טורח לפרט את אופן תפילתה ולא בכדי אם לא הוציאה הגה אבל הניעה את שפתיה אם אנו יודעים שתפילתה היתה להשגת מטרה אחת זרע אנשים אם אנו יודעים שתפילתה נראתה כהתנהגות שיכורים או בנות בלי יעל מה עשתה חנה בתפילתה לדעתך וכמה רמזים אתה צריך בכדי להבין

יוסי ר1

Active member
אם טוב לך להאמין שהיא רקדה והתפתלה,

שיבושם לך. חנה אכלה ושתתה בשילה, כך כתוב ומודגש שהם עשו זאת במסגרת עלייה לךזבוח ולהשתחוות. אם עלי שומר את פיה , אין סיבה שלא ראה שאכלה ושתת, ולכן יכול להניח שהשתכרה, ועל כן מעיר לה על חריגותה. אין כאן שום מאויי לב שלי, ויותר מכן, אין לי שום תיאוריה שאני מתאמץ להוכיח. כל מה שאני מנסה לעשות הוא להבין ולקבל את הכתוב. את המילים זרע אנשים אני לא יכול לקבל כפשוטן (זרע של הרבה אנשים) כפי שלא אקבל כפשוטו את הביטוי "ופניה לא היו לה עוד". איך תפרש אותו אתה, שטישטשו את פניה בצילום, כמו שמראים את א' בטלוויזיה?

סוריאל

New member
לא

צבאות אינו מציין ריבוי. בחון נא את ברכת הזרע לאבות וחפש שם את המילה הזו, ולא תמצאנה. 'צבא' הוא קבוצת אנשים שהוטלה עליהם מלאכה מסוימת, או גם אותה מלאכה. הרבה קבוצות כאלה הן צבאות. וכיון שכוכבי השמים אינם אלא עושי רצונו של האל, הם צבאותיו. וזה הכל.

יוסי ר1

Active member
רקדה? התנועעה?

"ותתפלל על ד' ובכה תבכה" וכן "היא מדברת על ילבה, רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע". כך לפחות כתוב בתנ"ך שלי.

ודאי שתפילת לחש - נענית !

שהלוא אמר רבי אבא בריה דרבי פפי רבי יהושע דסיכנין בשם רבי לוי: 'בכל עצב יהיה מותר ודבר שפתים אך למחסור' חנה על ידי שריבת בתפילה ==>>>קצרה בימיו של שמואל. שאמרה *וישב שם עד עולם* והלא אין עולמו של לוי אלא ==>>חמשים שנה דכתיב ומבן חמשים שנה ישוב מצבא העבודה. והויין ליה חמשין ותרתין אמר רבי יוסי בירבי בון שתים שגמלתו" (ירושלמי ברכות פ"ד ה"א) ולא לחינם אמרו "מת בחמשים שנה - זו היא מיתת כרת, ששים - זו היא מיתה בידי שמים" ואף כי אמר רבא "מחמשים ועד ששים שנה - זו היא מיתת כרת" עכ"ז לדבריהם "חמשים ושתים שנה - זו היא מיתתו של שמואל הרמתי" ורק "משום כבודו של שמואל הרמתי" ע"כ לא החשיבו את מיתתו של שמואל הרמתי שמת בהכרת ! ובתכליס, שמואל הרמתי מת בכרת פשוטו כמשמעו בזכות תפילתה של חנה. (מו"ק דף כח) "אמר רב עוקבא בליל תשעה באב נכנס אברהם אבינו לבית קדשי הקדשים אחזו הקב"ה בידו, והוה מטייל בו ארוכות וקצרות, אמר לו הקב"ה (ירמיה י"א) מה לידידי בביתי? אמר לו רבוני! בני היכן הם? אמר לו חטאו והגליתים לבין האומות, אמר לו לא היו בהן צדיקים? אמר לו עשותה המזמתה, אמר לו היה לך להסתכל בטובים שבהם! אמר לו... ולא עוד אלא שהיו שמחין במפלתם אלו על אלו דכתיב (שם /ירמיהו י"א/) כי רעתכי אז תעלוזי, וכתיב (משלי י"ז) שמח לאיד לא ינקה" (איכ"ר א) שבעבור שמחת ביתר במפלת ירושלים, נחרבה. אף כי בצדק היה להם לעשוקים לשמוח על מפלתה. "רָחַב פִּי עַל אוֹיְבַי כִּי שָׂמַחְתִּי בִּישׁוּעָתֶךָ: קֶשֶׁת גִּבֹּרִים חַתִּים וְנִכְשָׁלִים אָזְרוּ חָיִל: שְׂבֵעִים בַּלֶּחֶם נִשְׂכָּרוּ וּרְעֵבִים חָדֵלּוּ עַד עֲקָרָה יָלְדָה שִׁבְעָה וְרַבַּת בָּנִים אֻמְלָלָה:" (שמו"א ב) תפילה שכל כולה וידוא הריגה של בני פנינה. "שבעים בלחם נשכרו זו פנינה שהיתה שבעה בבנים נשתכרה. ורעבים חדלו, חנה שהיתה רעבה מבנים חדלה. עד עקרה ילדה שבעה ורבת בנים אומללה. ולא מצינו אלא חמשה. שנאמר, (שמואל א ב, כא) כי פקד ה' את חנה ותהר ותלד שלשה בנים ושתי בנות. הא כיצד. ר' נחמיה אומר, היו לפנינה עשרה בנים. והיתה חנה יולדת אחד ופנינה קוברת שנים. חנה יולדת שנים ופנינה קוברת ארבעה. שלשה והיא קוברת ששה. ארבעה והיא קוברת שמונה. כיון שעיברה חמישי, באתה פנינה ונשתטחה על רגליה. אמרה לה, בבקשה ממך, התפלל על שנים ויחיו. התפללה עליהן, והיו נקראין על שמה" (מדרש שמואל ה) ישנם אנשים המדירים את רגליהם מהכותל ובפרט בחגים ומה גם בתשעה באב מחשש התערובות. ואין מה לדבר על כלל ישראל הכשרים שהדירו את רגליהם ממקום הטינופת "כִּי לְכוּ נָא אֶל מְקוֹמִי אֲשֶׁר בְּשִׁילוֹ אֲשֶׁר שִׁכַּנְתִּי שְׁמִי שָׁם בָּרִאשׁוֹנָה וּרְאוּ אֵת אֲשֶׁר עָשִׂיתִי לוֹ מִפְּנֵי רָעַת עַמִּי יִשְׂרָאֵל:" (ירמיה ז) ואל לנו לשכוח שמדובר באותו דור אשר חרף את נפשם למות במלחמת פילגש בגבעה. שאף כי נלאה במלחמת אחים, עכ"ז הדיר את רגליו ממקום הטינופת. "עלה אלקנה ואשתו ובניו ובני ביתו ואחיו ואחיותיו וכל קרוביו היו עולין עמו ואמר להם למדו דרך עבודה מן הכנענים ומן העכו"ם שעשו דרך עבודה לע"ז שלהם אע"פ שהם הבל וריק... אמר להם שיעלו כולם עמו וכשעולים עמו בדרך היו לנין ברחובה של עיר והיו מתקבצין האנשים לבד והנשים לבד שכן האיש היה מדבר עם האיש והאשה עם האשה וגדול עם הקטן והיתה המדינה מרגשת והיו שואלים להן להיכן תלכו ואומרים להם לבית האלהים שבשילה שמשם תצא תורה ומעשים טובים ואתם למה לא תבואו עמנו ונלך ביחד, מיד עיניהם משגרות דמעות ואומרים להם נעלה עמכם וכן אמר להם עוד הפעם עד שעלו עמו לשנה הבאה חמשה בתים ולשנה האחרת עלו עמו עשרה ...עד שהיו כל ישראל עולין והיה אלקנה מכריע את כל ישראל לכף זכות וחינך אותם במצות וזכו רבים על ידו" (תדא"ר ח) וזאת למרות כל המעשים המחפירים שנעשו בחסות בני עלי. ואם אלקנה לא חש להפקרות נשותיו, ובפרט להפקרותה של חנה שבאה להתפלל ברוב חוצפתה ממש בפתחו של ההיכל, בסמוך לארבע אמותיו של עלי הכהן, ורומזת לו שעליו לפנות את מקומו בפני המפלל, אי לזאת זכה אלקנה לקבור ולשכל 8 מבניו שלדברי הכל אינם בגדר ייסורין של אהבה אלא ייסורין של פורענות. ואל לשכוח שגם תפילת עלי התקבלה. א"ר אבהו: קללת חכם אפילו על תנאי היא באה. מנלן? מעלי, דקאמר ליה [עלי] לשמואל: (שמואל א ג) כה יעשה לך אלהים וכה יוסיף אם תכחד ממני דבר, ואף על גב דכתיב: ויגד לו שמואל את כל הדברים ולא כחד ממנו, [ואפ"ה] כתיב: ולא הלכו בניו בדרכיו וגו'. (מכות דף יא) ורק שלא תאמר לי שהשמחה לאידם של אלקנה ופנינה נאמרה בקול דממה דקה.

למעלה