תפילה זו טעות !!!

שבוע טוב...

שלום תמר, מה שלומך? זמן רב לא דיברנו. לא הבנתי את מה שכתבת בסיפא: "יאללה, עזבו אתכם.. טרול מסכן.. אין מה לשכנע אותו כי הוא לא רוצה לשמוע, אין מה להתרגש כי אנחנו יודעים שזה שטויות.. אפילו לא שווה לטרוח למחוק את ההודעה" בין אם זה נכון ובין אם לא- אין לי היכרות אישית איתו בכדי לדעת זאת... אנחנו כותבים דברים רק כדי לשכנע? קוראים דברים רק כדי לזלזל, כדי להודיע שאין מה להתרגש? אמנם לא משצאתי משהו שאני ממש מסכים איתו מתוך דבריו, אך מה יגרום לי לדבר על דבריו בזלזול? גישה כזו נובעת לרוב מתוך- שתי סיבות: גאוה או פחד. ואני לא חודש אתכם חלילה באף אחת מהן. בהזדמנות חגיגית זו אפרד לשלום... אני נוסע כעת לישיבה. שיהיה שבוע טוב, חודש אדר שמח ופורים שמחים. שנזכה בעז"ה לשמוח, יחד עם טוב לבב- שמחה אמיתית תוך הכרת העצמי הפנימי. שבוע טוב.

tamarhp

New member
כאשר אדם נכנס

לפורום דתי, ללא ניסיון להבין אותנו אלא לבוא ולצעוק עלינו שיש לנו בעיה נפשית - מעבר לכך שזה משעשע - זו התנהגות טרוליות. מה זה טרול? אדם שנכנס לפורום וכותב הודעות מרגיזות בשביל להרגיז. אין אפשרות להתווכח איתו או לשכנע אותו אלא להפך - ככל שתמשיך להתווכח הוא רק יהנה יותר לראות כמה פרובוקציה ההודעה שלו גורמת. חז"ל הדריכו אותנו - "הוכח תוכיח את עמיתך", לומר רק תוכחה שנשמעת, אבל לא לומר תוכחה שאינה נשמעת. כאשר אדם מגיע ואתה רואה שאין עם מי לדבר, והוא חושב שהתפילה היא בעיה נפשית (וגם יוצא אם כך מתוך נקודת הנחה שאין אלו-ה כך שנקודת המוצא שלנו שונה לחלוטין), והוא בא כדי לשכנע אותנו ללא ניסיון ורצון לשמוע - מבחינתי זה טרול ולא יותר.

shronet

New member
למה את אומרת שאין עם מי לדבר?

אני חושבת שהתפתחו כאן דווקא דיונים יפים מאוד. את לא יכולה להגיד שהוא לא מקשיב, כי אחרת הוא לא היה עונה על כל השאלות שנשאלו כאן. יש לו השקפה שונה משלנו, קורה. אני לא חושבת שהוא כתב את זה בפורום רק בשביל להרגיז, הוא כתב בשביל לפרוש לפנינו את השקפת העולם שלו. אולי הוא חשב שהוא יוכל להשפיע בכך על מישהו מאיתנו. זכותו לבוא לכתוב את דעתו, והוא כתב אותה בצורה מאוד מתורבתת, אז למה להגיב בכזו צורה? אנשים שחוזרים בשאלה הרבה פעמים אין להם סימפטיה רבה כלפי הדתיים, ותגובות כמו שלך סביר להניח שרק מחזקות את ההרגשה הזאת. לעומת זאת תגובות כמו של ליאור ו- "שדה חרוש" מראות לאדם שיש לו עם מי לדבר, ואולי גם מוכיחות לו שאנחנו לא "חולי נפש" כפי שהוא חושב.

tamarhp

New member
אדם שקורא לי חולת נפש

לא נראה לי שירצה להקשיב לי. אני הרי חולת נפש, לא?

למעלה