תפילה זו טעות !!!

שלום...

ראשית, תודה לך על הדאגה, עד שאתה מטריח עצמך לכתוב אצלנו בפורום. אני מאמין שגם לילדיך אתה דואג במסירות. אמרת שאתה מאמין באלוקים, לא כתבת - כביכול - איזה אלוקים, מיהו אותו אלוקים. ושמא אני יכול לכנותו אלוהים, כיוון שהוא אלוהי חול. האלוקים שאנו מדברים עליו, ואולי כמעט אפשר לומר- מדברים אליו, הוא אלוקים שהוציאנו ממצריים, נתן לנו את התורה, הכניסנו לארץ, וכו'. דברים אלה אין להכחישם, משום שהם נודעו לעיני אנשים רבים והועברו במסורת מאב לבן. כעת, אני מאמין שלא באת לדון על נק' זו, והיא ראויה לדיון בפנ"ע, אך אם הנך חולק על עובדה זו- כאן נפלגות דרכנו. אנחנו לא מדמיינים לעצמנו דמיונות בראש- לא את עצמנו ולא את אלוקינו חלילה. אנו מתפללים מתוך כך שהקב"ה ציווה אותנו בפירוש, בין בעבודת הקורבנות ובין בתורה שבע"פ. ממילא- אם הקב"ה ציווה אותנו, הוא שנתן לנו את התורה והוציאנו ממצריים, אנו לא מתפללים לעצמנו- אלא למי שהתברר לנו בחוש כי אנו קשורים אליו, וע"י כך התברר והתאמת אצלנו כי הוא שברא את העולם והוא המקיים אותנו. האלוהים שאתה מדבר עליו הוא אותה ישות קוסמית, שאם תשאל אותי- גם אני לא הייתי מתפלל אליו, כיוון שכמו שאמרת- הוא מפרי דמיוני, אני מכריח את עצמי להכיר בנוכחותו- מתוך השפלות והחיסרון שלי- האדם- להיתלות במשהו גדול ממני. אתה צודק שע"י התפילה אנו גם הרבה יותר מודעים לעצמנו, יש לנו את האפשרות לעשות חשבון נפש וכו', אך זה נלווה ונספח, וזהו דבר שראוי לעשותו גם ללא קשר לתפילות, בתור עבודת המידות. לגבי הדיון שלך עם ליאור- על ההשתדלות שהאדם צריך לעשות בעולם הזה, איני רואה קשר מובהק לענייננו וגם הוא נושא בפני עצמו. רק רציתי להעיר שאיני תופס סתירה בין השתדלות של האדם לבין בקשה מה'. כל טוב, ובברכת "ה' נחני בצדקך למען שוררי, הישר לפני דרכך". ניר.

שלום ניר.

מבחינה רוחנית, אלוהים הוא אנרגיה שמודע לעצם קיומו והוא ברא את התהליך האבולוציוני, כדי שאנחנו נעבור באבולוציה את התיקונים, כדי שניהיה בסוף כל הגלגולים מתוקנים, עד כאן אנחנו מסכימים? בתהליך האבולוציוני לנו כבני אנוש יש יכולות שעד היום מתקשים לתת להם הסבר, כאשר נבין ולי יש את התאוריה שלי, כאשר נבין את היכולות שלנו, שלך כבן אנוש, אנרגיה שיכולה להשפיע על אנרגיות אחרות, נבין שכל הניסים והנפלאות לא קשורים לאלוהים בתהליך האבולוציוני, אלא קשורים ליכולות שלנו בני האנוש וגם שלך, אבל עוד לא הגענו לתובנות האלו. לפי דעתי, היכולת של בן האנוש היא בכך שתודעתית, יש אפשרות להכניס אנשים למצב של חלימה, הזיה גם בזמן ערות, כמו חלימה בזמן השינה, כך שאתה חושב שאתה נמצא במציאות מסוימת, מה שלא נכון וזה נחשב לנס ויש גם היום אנשים שעושים את זה וזה נחשב אצלהם לאומנות החושים. לסיכום לפי דעתי צריך לעשות סדר בדברים. נגעת בנוסעים רבים ומעניינים שקשה לי להתייחס לכולם עלפי הבנתי. תודה, יוסי קרמר.

ברשותך,

אני אמנע מלהגדיר את אלוקים. לא בתור אנרגיה כזו או אחרת ולא בשום מושג אחר, וזאת כיוון שאני מוגבל למושגים של זמן, מימד, וכו' (לכן אני מבין מדוע נוחה לך ההגדרה שלך- אך אני לא מתכוון להגדיר את האלוקים). בכל זאת- לא ענית לי אם אנו מדברים על אותו אלוקים. בחלק ממשפטך הראשון, במידה והבנתי את כוונתך ושאנו מדברים על אותו תהליך אבולוציוני- לא חידשת דבר. חז"ל כבר אמרו כי העולם מתקדם לגאולה, ובמילים אחרות זה עומר שהעולם מתקדם ומשתפר- עד שיגיע בעז"ה לתכלית השלמה. ובנוגע לניסים שאני מעצם טבעי יכול לחולל- לא ממש הבתי את טענתך, ואם הבנתי אז הייתי חושש לנימה מסויימת של אי שפיות. העמד אותי על טעותי בבקשה. ואם תוכל להביא ראיות לטענותיך- אשמח. בברכה.

שלום.

אני מחיפה. אני יועץ לבריאות ורוחניות ופועל לשינוי חברתי. את השרות אני נותן ללא מטרת רווח, אלא מתוך אידיאולוגיה. יש לי אתר, אתה מעוניין להכנס אליו? מה שמך? למה אתה לא כותב את שמך?

אהלן אהלן

אני בת, דבר ראשון. קוראים לי תמר. למה אנלא כותבת ת'שם? וואלה לא חשבתי על זה... שאלתי במה עוסק, התכוונתי ממה אתה חי... בטח לא מלכתוב מאמרים בתפוז...

שלום תמר.

סליחה על הטעות בזיהוי. הייתי עצמאי כ-13 שנה והיום אני סחיר במשרד עו"ד. כל התובנות שלי הם מפורסמים בחינם ללא תשלום מתוך אידיאולוגיה. תודה, יוסי קרמר.

באמת שאני לא מבין! יאללה!!!

אני לא מבין למה באת לפורום בני עקיבא ורשמת את זה? אתה באמת חושב שמה שתרשום כאן יזיז לנו? אם אתה ברת להיות חילוני זאת כבר בחירה (שגויה) שלך, אבל אל תנסה לשגע לנו את הסכל! בן אדם לא מתפלל בגלל שהוא לא מבין מה הולך איתו אז מתוך בלבול הוא מתפלל!!! אתה צודק, אנחנו לא יודעים אם יש אלוקים או אין. אבל אנחנו מאמינים. אז אולי אנחנו תמימים, ואתה נאור. טוב לנו את מה שאנחנו, אנחנו אוהבים לראות רק את מה שבא לנו לראות. העיקר, שאתה תהיה מרוצה מהבחירה החכמה שלך שבחרת להיות חילוני. ראית את העולם שלנו, אמרת "לא מתאים לי" והפכת להיות חילוני. אף אחד לא מנסה להוכיח את אלוקים. גם אי אפשר. אבל בוא נלך בגישה שלך. של ההוכחה. אם עוד 50 שנה נגיד המדע יצליח למצוא הוכחה לכך שיש אלוקים, מה אתה תגיד? אין לי מושג איפה תקבור את עצמך? אתה כבר תהיה בן 95 ולא תוכל לשנות כלום בחיים שלך. אז עכשיו יש לך הזדמנות לצאת מהשקרים שלך ולהפסיק לפרסם מאמרי שטות וכזב. ואם אתה ממש רוצה לפרסם את המאמרים האלה לך לפורום 'נצרות משיחית' אחלה חבר'ה, מסיונרים, בדיוק כמוך!!!

חברים...

אני לא מבין מדוע מתנפלים עליו. אמנם כואב לנו שאומרים דברים כגון אלה, זה מכאיב כי אנו מאמינים שתפילה לרבש"ע היא אחת מעמודי התווך שלנו, חלף הקרבנות, תיקנת האבות וכו'... אך לטעון שלא יאמר כך בפורום? אני חושב שלכאו' לכך נועד הפורום, כדי שנדע שיש צורך גדול ללמוד ולברר.

שלום אלנתן.

אז, מה אתה מציע ?לנתק את ההתכתבות שלי עם מי שמעוניין ולצאת? בגלל שאתה לא מעוניין להתכתב איתי? תודה, יוסי קרמר.

תשובה...

א. לא היית צריך לפרסם את המאמר מלכתחילה, כאן זה לא במה לאפיקורסים. ב. אני לא חושב שמישהו כאן יפסיק להתפלל בגלל המאמר שלך.

שלום אלנתן.

א. למה לא הרבה, התכתבתי עם הרבה חברה באופן עיניני, מתוך רצון שלהם ושלי ולי זה היה מעניין מאד. ב. אין לי כול כוונה לשכנע אנשים להפסיק להתפלל, אלא להסביר את דעתי, כול אחד עושה את מה שהוא מבין. ג. זכותך להביע את דעתך וזה בסדר, אבל האם אתה מיצג את כולם? תודה, יוסי קרמר.

חחח...

א' וְב'. הכותרת מאוד מסבירה את דעתך! "תפילה זו טעות!!!", כאילו אתה הבאת עובדה וזהו. אתה לא מוכן לשמוע יותר... ואתה מציג אותנו כחולי נפש? "האם תפילה זו מחלת נפש" אז עם כל הכבוד אדוני היקר... את חולה הנפש היחיד פה שבחרת לא להנות מזיו שכינתו של הקב"ה בעולם הבא. כי היה לך את כל המכשירים להנות ממנה. היית דתי ובחרת לא להיות ולא משנה מאיזו סיבה... אז אם אתה רוצה להיות חילוני תהיה חילוני, לא מפריע לי, אבל אל תקרא לנו חולי נפש! תמר - תודה על הבק-אפ...

tamarhp

New member
מזכיר לי את הבדיחה

למה כשבנאדם מדבר לעצמו אומרים שהוא סכיזופרן, אבל בביה"כ אומרים שהוא מתפלל? יאללה, עזבו אתכם.. טרול מסכן.. אין מה לשכנע אותו כי הוא לא רוצה לשמוע, אין מה להתרגש כי אנחנו יודעים שזה שטויות.. אפילו לא שווה לטרוח למחוק את ההודעה, זה משעשע!

למעלה