תפילה זו טעות !!!

ההבדל ביני לבינך הוא:

בס"ד שאתה חושב שיש סתירה בין הדברים, או לסמוך על הקב"ה או להיות מעשי ולסמוך על עצמך האידיאל שלי הוא: לסמוך על הקב"ה שיעזור ויכוון את הדברים למקום הטוב ביותר אבל גם במקביל לעשות ואז ביחד יעלו שני הדברים. ומכאן אני בא ואומר לך שאני לא סותר את עצמי אלא זוהי האמונה שלי והדת שלי ולכן אני חושב שמאוד יש היגיון בתפילה ובדת ומכאן אני בא ואומר זוהי המחלוקת שלנו ידידי ומכאן לא נזוז לשום מקום אתה תשאר באמונתך שתפילה ודת הן לשווא אך אני אומר שזהו מרכיב חשוב באמונה להאמין בקב"ה שיעזור ולהתפלל אליו שיעזור ועם זאת לבצע בפועל דברים כדי להוציא דברים אל הפועל, אנחנו לא עובדים רק בהנהגה ניסית שהכל ייעשה מלמעלה ללא התערבות האדם (כדוגמת נס המן שקיבלו בני ישראל או עמוד הענן שהוביל אותם לארץ ישראל), את זה גמרנו כשבני ישראל נכנסו לארץ, מכאן עוברים למעשה תוך תפילה ובקשה שקב"ה מלמעלה יוביל את הדברים שלנו למקום הטוב ביותר. יש מבין חבר?

מבין .

מסכים איתך שלא נגיע להסכמה בשלב זה. כמו שציינתי אתה פה בעולם הזה לבד כדי להבין את האבולוציה בעצמך ואלה התיקונים שעלינו לעשות פה ובעצמנו . נחמד להתכתב איתך באופן ענייני ולא אמוציונאלי. גם היום אנשים עושים כביכול "ניסים" אבל בעצמם זו אשליה ולא מציאות תמיד אפשר להכניס לתודעתם של אנשים תסריט ולהוליך אותם שולל . כתבתי מאמר שיכול לעניין אותך, האם לשלוח לך ? תודה יוסי קרמר

.........

בס"ד קודם כל אנחנו בטוח לא נגיע להסכמה לא עכשיו ולא אף פעם אלא אם תשנה את עמדותיך... דבר שני אתה מוזמן לשרשר לכאן את המאמר...

יווובי

New member
תן לי כתובת

ואשלח לך בשמחה את הספר "תפילת ישרים" של הרב אלי אדלר מיתד (עצמונה לשעבר). יש לך עוד הרבה מה ללמוד, על אף שאתה בן 45. לפני שתחלוק על אלפי שנים של גיבוש מסורת מסוימת, כדאי מאוד שתעיין בו... אשמח אם תשלח את הכתובת במסר ואני אשלח לך אותו

רוני13

New member
אוי עצוב לראות-מי עשה לך שטיפת מוח?

במקום לבוא ולנסות לתקן אנשים-תנסה לתקן את עצמך. אם אתה מבין שאלוקים באמת קיים למה אתה דואג כל כך למנוע מאנשים לדבר אליו? אתה אומר שאנחנו במסע בעולם הזה-איזה מסע אם לא לעבוד את ה' כמה שיותר? אתה כל כך עמוק בתוך שיכנוע עצמי שאתה פשוט מתעלם מעובדות ומסתירות של עצמך על עצמך.

רוני13

New member
הסבר לשאלה השנייה...

הרי אם אתה מאמין בקיומו של אלוקים אז אתה אמור להבין שאנחנו בעולם הזה רק בזכותו בשביל מטרה מסוימת-אנחנו מאמינים שהמטרה היא לעבוד את ה' כמה שיותר. מהי המטרה שאתה מאמין בה? אין אפשרות אחרת...ה' לא היה מביא אותנו סתם כדי שנחיה חיי מותרות ו"כיף"(כי זה לא כיף באמת-זאת ריקנות!)-יש משמעות לחיים שלנו פה וגילוי עצמי זאת לא מטרה זאת דרך חיים ואין בה שום ערך אחרי העולם הזה.

לא מסכים.

ראשית, למדתי את מה שכתבתי מתוך ניסיון חיים, כך שאני לא מושפע מאף אחד. יכול להיות שלא הבנתה אותי, כל אחד מתקן את עצמו מתוך הבנה ורצון לשינוי הרגלים שגויים. אני לא מונע מאף אחד שום דבר, אבל חשוב שתבין מה אתה עושה. אתה פה בעולם הזה כדי לתקן את עצמך ולא לעבוד את אלוהים, אלא להבין מי אתה ולהתחבר אל עצמך. תודה, יוסי קרמר.

רוני13

New member
חבר...

אני ואתה לא מדברים על אותו אלוהים! האלוהים שלנו שאני מדבר עליו ציווה אותנו לעבוד אותו...אתה מדבר על משהו קוסמי שאולי הבודהיסטים מאמינים בו! אני לא צריך "להבין" כל דבר כדי לעשות אותו-אמונה היא לא רק בראש,היא חלק מזה,אבל יש דברים עמוקים יותר אם הרצון שלי היה להבין כל דבר אז סביר להניח שהייתי עכשיו עסוק בניסיון להבין מהי נשמה ומאיפה היא באה. תוך כדי עבודת ה' אני גם מתקן את עצמי כי בתוך עבודת ה' יש גם תיקון עצמי והרגלים רעים. איזה "ניסיון חיים"(לא שאני ח"ו מזלזל אבל בכל זאת) עברת שהגעת למסקנה הזאת?

הבהרה.

כשכתבתי לך על אלוהים, כנשמה, נאנרגיה ושאלוהים מודע לעצם קיומו ושברא שייצר את כל התהליך האבולוציוני כדי שאנחנו כבני אנוש נתקן את עצמנו ונגיע לאלוהות, כי זה מהות הבריאה, כנשמה, התכוונתי לנושא מבחינה רוחנית. לכן, האלוהים שאני מתכוון אליו הוא לא משהו קוסמי, הוא משהוא שמעבר לאבולוציה, לקוסמי, לחלל,,, לפי דעתי ופה אנחנו חלוקים בנושא, המסע שלך בחיים זה לתקן את עצמך, להבין את עצמך במכלול הנושאים החשובים לעצם מהות קיומך וההבנה מי אתה? הבנתה שיש אלוהים, מבחינה רוחנית, זו תובנה חשובה מאד שבמובן מסוים מביאה אותך לרוגע עצמי, אבל מרגע זה עליך להתחבר לעצמך, כלומר לתקן את עצמך. כול אחד שואף להבין מה שהוא רוצה, על זה אני מסכים איתך. מבחינתי זה בסדר שבשלב זה אתה רוצה לעבוד את השם ולחשוב שאלוהים ציווה עליך לעבוד אותו, גם אני {מבלי להתנשא} הייתי בשלב הזה, אבל, כמו שאתה מבין יש שלבים נוספים שיש לעבור כדי לתקן את עצמנו. קשה לי לכתוב לך את כל התהליך האישי שעברתי, אבל בקיצור למדתי בעצמי מכלול שלם של נושאים שהביאו אותי לעבור תיקונים אישים שאיפשרו לי להבין את עצמי ואת מכלול הנושאים שהאנושות מנסה להבין אותם. תודה על התיחסות עינינית. יוסי קרמר.

רוני13

New member
לי זה נראה כאילו...

קיבלת מכה ממש חזקה בראש-ולא באופן מטאפורי! אני לא חושב אני יודע שזה מה שהוא ציווה...ואני עדיין חושב שאנחנו לא מדברים על אותו אלוהים-אם אלוהים היה רוצה שנעבור שלב כזה בחיים הוא בטוח היה מזכיר את זה איפשהו בתורה,אבל הוא לא.

תבדוק.

אם שגית או אני נתקן. אני בדקתי עם עצמי וזו המסקנה שלי. הבנתי גם שאני צריך להבין דברים גם אם זה לא כתוב בתורה. תודה, יוסי קרמר.

רוני13

New member
תקשיב...

אתה כבר הפכת לסוג אחר של תנועה משהו בין אתאיסט למשהו לא מוכר ובגלל זה אין בינינו וגם לא תהיה שום הסכמה!

רוני13

New member
בוא נתקדם צעד קדימה...

הבנתי מי אני והתחברתי אל עצמי טוב מאוד...מה אז? אין שום משמעות לחיים-ריקנות.

שאלה ששאלתי את עצמי גם.

מבחינה אבולוציונית: השאלה נובעת, כיוון שכיום לפי הבנתי מהשאלה, אתה מחפש את הריגושים בחיים. עליך להפעיל את עצמך מתוך הבנה והגיון ולא על ידי הרגשות שבך ואחד התיקונים החשובים לפי הבנתי זה הניתוק מהרגשות מתוך הבנה עצמית ולא מתוך הדחקה, כי הרגשות שבנו הם המקור לכל המחלות שלנו כבני אנוש. רגש הריקנות, נובע בנו כתוצאה מהפחד שבנו. לכן כשאין רגשות אין ריקנות, אתה לא מחפש את פולחן הריגוש הטוב כדי להשתחרר מהרגש שגורם לך להרגיש רע, הפחד שבנו. המשמעות בחיים זה להבין איך לחיות באורח חיים בריא וזה מכלול שלם של נושאים. כדי להיות בריאים, למצוא בן או בת זוג לזוגיות שהמטרה היחידה של הזוגיות זה להקים משפחה בריאה עם ילדים ושושלת שכולם יהיו בריאים ויאריכו חיים. לפי דעתי בתהליך האבולוציוני שאנחנו בני האנוש עוברים, נגיע לשלב שבו אורח החיים שלנו יהיה בריא, נאריך חיים ואף נגיע לשלב שבו נלמד לחיות, כך שלא נחלה ולא נמות, נלמד לחדש את עצמנו כל הזמן - חיי נצח. כך שלחיים שלך יש משמעות עבורך, עבור המשפחה והשושלת שאתה כנראה מעוניין להקים. כך שהריקנות בחיים זה שלב שצריך לעבור, כי אין לזה כול קשר ל"אני" והמציאות האמיתית. תודה, יוסי קרמר.

רוני13

New member
אין לי שום רצון...

בחיי נצח-זה לא עושה לי את זה. נגיד שהבנתי מה אמרת חחח

למעלה