תעתיקים מאיטלקית

דלעת1

New member
תעתיקים מאיטלקית

הערים Legnaro,Trieste והאנשים Emilio Zavatini, Giovanni Cantatore. תודה!

דלעת1

New member
../images/Emo26.gifput the bar

אשמח אם תוכלו להסביר לי את הביטוי בהקשר הבא:
Such considerations put the bar pretty high before one can accept..the results.​
הכוונה היא לשיקולים מסוימים שמערערים תוצאת ניסוי.

hazelnut

New member
בלי כל ההקשר, הייתי אומרת איזה

מונח סטטיסטי כמו אחוז הטעויות או הסטיות המותרות בניסוי... או פשוט - "מקפידי מאד"... אבל לדעתי אין מספיק קשר כדי לתת הצעה חד-משמעית.

דלעת1

New member
לא הבנתי

איך 'מעלים את הרף' קשור למשפט. אני חשבתי (מתוך ההקשר) שאולי הכוונה היא ששיקולים אלה מציבים מכשלה/מגבלה משמעותית. הביטוי 'להעלות רף' מתקשר אצלי לפחות לתנאי קבלה.

Fanja

New member
לא כתבת מה הconsiderations

אבל זה נשמע לי דווקא מתאים. השיקולים, באשר הם ,גורמים לכך שדרוש הרבה יותר (תוצאות הרבה יותר מובהקות,מספר רב יותר של משתתפים בניסוי, הגדרות יותר צרות, למשל) כדי לקבל (Accept) את התוצאות.

נשדידאן

New member
אולי בהקשר הזה "קובעים אמת מידה

מחמירה במיוחד" לקבילותן של התוצאות?

דלעת1

New member
תודה, נשדידאן

כבר שלחתי את התרגום, עם 'מעלים את הרף'. אבל תודה

Eldad S

New member
הנה התעתיקים:

הערים Legnaro,Trieste טרִייֶסטֶה, לֶניָארו והאנשים Emilio Zavatini, Giovanni Cantatore. אמיליו צוואטיני ג'ובאני קנטָטורֶה

Eldad S

New member
לא מכיר שם מקום כזה,

וגם לא שם אדם כזה, אבל לפי האיטלקית שאני מכיר: פֶצֵ'יי, ובאותיות לטיניות, כאילו זה היה כתוב במעין אנגלית: Pechey.

דלעת1

New member
מדובר באדם, לא במקום

ונוסף לצרה, הוא אמריקני. יתכן שבארה"ב יבטאו את שמו פשי, כמו השחקו ג'ו פשי (שאת שמו מאייתים אחרת)?

Eldad S

New member
אופס, אם הוא אמריקני,

נוסף לכל הצרות, אין לי מושג ירוק איך יבטאו את שמו שם...

דלעת1

New member
טוב..

אני אקח סיכון ואתרגם 'פצ'יי' כמו שהצעת (שמו הפרטי רוברטו, כך שיתכן שהוא שומר על הגיה איטלקית של שמו..) ואפנה את תשומת הלב של העורך לזה. תודה רבה!!

דלעת1

New member
../images/Emo26.gifpolice van

איך לתרגם? 'מכוניות משטרה' נשמע לי כללי מדי.

למעלה