תענו רק בכן או לא.

nettus

New member
קרה לי דבר כזה בכיתה

ישבתי בכיתה ולידי ישב מישהו ואני אז הייתי בת 14 בערך הכי תמימה שבעולם, ופיתאום אני נשענת אחרונה וקלטתי שהוא עשה ביד, זה היה הכי מגעיל בעולם, אחרי זה הדחקתי את זה ושכחתי מזה לגמרי עד שחברה שלי סיפרה לי שקרה לה אותו דבר עם אותו בן אדם, איכס איזה מגעיל זה.

coolit

New member
איכס איזה אנשים מגעילים יש בעולם חח!

פעם הייתי בים עם חברות וגם מישהו פשוט ישב שני מטר מאיתנו מתחת לסככה עם הרגליים פתוחות והיד בתוך המכנסיים [דרך השרוול של המכנס חחח..] [עוד סיבה טובה ללכת לחוף נפרד...
] ומישהו שהוא שכן של הביצפר שלי עומד כל היום ומאונן ליד הגדר... חחח.. כולם ראו אותו חוץ ממני, עדיין לא זכיתי...
וגם אממ פעם הלכנו בלילה ברחוב וכאילו לא יודעת אם אתן מכירות את זה שאינסטינקטיבית כשרואים מישהו אז מחפשים איפה נגמרים לו המכנסיים! כאילו והיה איש על ספסל וככל שהתקרבנו יותר ויותר לא הבנו איך זה הגיוני כי כאילו לא ראינו את הסוף של המכנסיים שלו לא למטה ולא בברכיים ולא כלום.. עד שעברנו לידו והבנו שפשוט -אין- לו מכנסיים או תחתונים.. פשוט ישב ברחוב ו... יאק!!! חחח

בדיוק אותו הדבר קרה לי.

איזה 4 זקנות ישבו בקדמה של האוטובוס, אני וחברה שלי לקראת הסוף ספסל מאחורינו האיש המדובר. בסופו של דבר פשוט עברנו קדימה.. (וכשהוא ירד הוא הלך מהאחורה ממש של האוטובוס עד לקדימה, דפק בנו מבט עצבני, וירד.)

Shusho

New member
כן

כמה פעמים, הפעם הכי נוראית מבחינתי היתה נהג מונית שנעל אותי באוטו ולא נתן לי לצאת עד שאתן לו נשיקה. יש לציין שחמש דקות אח"כ סיפרתי את זה למי שנסעתי לפגוש אותה (איזה ערב של באפי) והיא צחקה עלי בפרצוף :)

אמ... כן.

נדמה לי לפחות. (אני לא יודעת אם להגדיר את זה ככה) ולא משנה. לא רוצה לפרט.

MC SammY

New member
מה שמעניין אותי האמת

זו ההגדרה של כל אחת שענתה "כן" להטרדה מינית.

DIE kvar

New member
הטרדה זה לא משהו שאפשר להגדיר

משהו שמטריד אותך יכול לא להטריד אחרות, ולהיפך. הטרדה זה כאשר לך באופן ספציפי נוצרת הרגשה לא נוחה ולא נעימה. הפרשנות שלך למעשה כלשהו היא אינדיבידואלית, ולכן מה שאחת מגדירה כהטרדה, ובצדק, לא יתפרש כהטרדה בעיניי מישהי אחרת. ולדוגמא - אם אדם מבוגר ילך ברחוב, יראה מישהי בגילו, ויגיד לה שהיא כוסית, היא אולי תפרש את זה כמחמאה. לעומת זאת אם אותו אדם ילך ברחוב ויגיד לילדה בת 12 שהיא כוסית, זה ייחשב בעינייה כדוחה ומטריד. הדוגמא כאן היא מאוד מאוד עדינה, אבל כמובן שישנם משפטים ומעשים הרבה יותר חמורים מכך שיכולים להתפרש בדרכים שונות לחלוטין על ידי בחורות שונות. הנקודה שלי היא שכל אחת שענתה 'כן' פירשה מעשה כלשהו או משפט כלשהו כהטרדה מינית, זה גרם לה להרגיש לא בנוח, היא חשה מוטרדת. לכן כל אחת שענתה כן בוודאות הוטרדה מינית, גם אם חומרת המעשים שהן הגדירו כהטרדה לא זהה. גם אם בעינייך כשמישהו סתם זורק לך משפט זו לא הטרדה, כל עוד הן חשו מוטרדות - זו הטרדה. לגבי כל אלו שכתבו "הטרדה מינית פיזית" - כלומר: תקיפה מינית. ויש הבדל גדול מאוד.

MC SammY

New member
בגלל זה רציתי לדעת

מה ההגדרה של כל אחת מהן להטרדה מינית.

EROTOMANIA

New member
אני חושבת ש

אם המעשה יכול להוביל את הבחור לבית משפט או לכלא אפילו, אז זה הטרדה מינית. היה איזה בחור אחד בעבודה שלי שכל הזמן התחיל איתי, וביקשתי ממנו להפסיק, מכאן והלאה זה היה הטרדה כי זה לא היה בהסכמה שלי וזה גרם לי להרגיש נורא לא בנוח. סיפרתי לבוס והוא פיטר אותו. אנשים שזורקים לי הערות, אפילו מיניות [כגון "הייתי עושה אותה"], אני לא מחשיבה כמטרידים. אם הם מציקים אחרי שביקשתי להפסיק זה כבר נחשב הטרדה מילולית, בעיניי. לא יודעת מה קורה עם החוק אצלכם. בנוגע למקרה שלי, זה היה מאד רציני וגבל באונס.

Tin Doll

New member
ובכל זאת

יש להבדיל בין הטרדה מינית להתעללות מינית גם בשבילי משפטים שזורקים לי כמו "איזו פצצה, איזה גוף, הייתי עושה אותך" לא נחשבים בעיניי להטרדה, זה נראה לי קצת מוגזם כי .. מה הטרדה מינית בזה? זה לא עשה לי שום דבר, מתעלמים וממשיכים ללכת. גם הסוטה ההוא שהתקשר אליי ושאל אותי שאלות על איפה אני מאוננת ואיך והביא ביד תוך כדי ואני מתערבת שהוא גם גמר, לא כל כך נחשב בעיניי הטרדה מינית, אולי כן, אבל אני בטוחה שיש דברים גרועים מזה ואני מסתכלת על הכלל. (ואל תשאלו למה לא טרקתי עליו את הטלפון, הייתי בת 13 והוא עבד עליי שהוא מאיזה סקר או משהו ופשוט לא הייתי מסוגלת לנתק) זה קצת קצת מציק לי, שבנות חושבות שהטרדה זה שמישהו שנראה קצת מפחיד מסתכל עליהן וזורק איזו מילה, כי יש דברים הרבה הרבה יותר גרועים מזה, כאלו שמשאירים צלקות לכל החיים. אבל שוב, צריך להבדיל בין הטרדה להתעללות כי הטרדה יכולה להיות כל דבר בגלל זה אין לי זכות להכליל, גם כי כל אחת מרגישה אחרת, אבל באיזשהו אופן זה קצת הרגיז אותי. זו דעתי.

RainbowL

New member
לא משהו שהיית צריכה להגיד.

אני באופן אישי עברתי יותר מ'איזה כוסית', והיו גם כאלה. אבל זה גם מטריד, ויש בנות שה'איזה כוסית' הזה, שאת מחשיבה כדבר פעוט, עשה להן המון. זה בסה"כ תלוי מאיזה נקודת תצפית את מסתכלת, וגם מההכי גרוע יש יותר גרוע.

Tin Doll

New member
ידעתי שתגובות כאלה יגיעו

אני אחזור על זה. אני לא מכלילה את כולן ואין לי זכות לשפוט וזכות להגיד מתי זו הטרדה ומתי זו לא, כי כל אחת לוקחת כל דבר אחרת. ואני יודעת שיש דברים פשוטים שכן משפיעים על בנות מסויימות ועל אחרות לא. אבל.. צריך לקחת הכל בפרופורציה.

EROTOMANIA

New member
אה טוב נו, חשבתי שהתקיפה\התעללות

שאני עברתי גם נחשבת כהטרדה לא? חוצמזה אני מבינה על מה את מדברת אבל אין לי זכות להגיד "אויש נו תתעלמו ותמשיכו הלאה" כי יש בנות שזה באמת עושה להן המון. כאילו בעולם שבו אונס קורה כל דקה בערך [לפחות זה ככה בארה"ב] איך אפשר שלא להרגיש לחץ כשמישהו מעיר לך ככה? אלוהים יודע לאן זה יכול להוביל יש בניזונות בעולם הזה. לא מאשימה אף אחת על איך שהיא מרגישה בנושא :\

למעלה