תעזרו לי לפתור ויכוח - חרדים\צבא

yoyo10

New member
זה מה שאני טוענת

אני לא חושבת שמי שעושה שרות לאומי פחות תורם.

מסכים איתך

לדעתי יש לחייב את כולם בשירות צבאי או לאומי, למעט חריגים בודדים. כמו כן יש למנוע את האפלייה בין המשרתים בשני המסלולים. כלומר: אותו משך שירות, אותם קריטריונים במשכורת, וכו'.

tiptip4u

New member
נכון, אבל יש גם מלא חילונים

שמתנדבים במד"א בזק"א במשמר האזרחי ועוד, ואחר כך עושים צבא (או שעשו צבא לפני- תלוי) אם גם הם לא ישרתו בצבא, מי יהיה הצבא שלנו בדיוק?

yoyo10

New member
באותו משקל את יכולה להגיד

שיש בנות שעושות שנת שירות ואחר כך שנתיים צבא ויש להם את אותם זכיות שבת שירות לאומי שעשתה שנה

TJSBZ

New member
יויו אני עונה לך על שתי השאלות

א. לגבי למה שלא יכירו לחרדים בשירות בזק"א או במד"א או במשמר האזרחי כשירות צבאי: משום שלחילונים לא מכירים בכל אלה. למה שלחרדים יכירו בשירות כבקשתך, ואילו חילונים ישרתו שלוש שנים לפחות בצבא, ואחר כך יעשו מילואים כל חייהם? ב. זה באמת לא בסדר ששירות לאומי הוא רק שנה ושירות צבאי הוא לפחות שנתיים. שני הדברים מראים על אפליה לטובת הדתיים והחרדים. הם יכולים לבחור שירות, לבחור את פרק הזמן, ולקבל הכרה בשירותם, שחילוני יכול לקבל רק אם ישרת בצבא ורק פרק זמן של שנתיים לפחות לבת ושלוש שנים לפחות לבן. עצם השאלה "למה לא להכיר להם?" מעידה עד כמה הופנמה המחשבה שלחרדים מגיעה אפליה לטובה, וממילא בצבא הם לא ישרתו, אז נכיר להם במה שהם כן מוכנים לעשות, כדי שלא נרגיש שהם רוכבים על גבנו.

yoyo10

New member
אפשר להגדיר זמן שירות בחוק

וגם בחירה בין השירותים

אני נותנת סיבה שלי

גם בזה שהם יושבים בחדר ומתפללים לקדוש ברוך הוא, זה סוג של גיוס למען עם ישראל, ומה זה משנה יש יותר משתמטים מצהל בקרב הנוער הלא דתי, מאשר החרדים. ויחד אם זאת לציין שאני אישית מכירה בחורים חרדים מחב"ד שבאים מניו יורק ועושים צבא בארץ. אז חברה יום טוב והרבה טוב.

eitangn

New member
תחזרי לשירשור

רצוי להמשיך נושא באותו שירשור ולא לפתוח חדש. "גם בזה שהם יושבים בחדר ומתפללים לקדוש ברוך הוא, זה סוג של גיוס למען עם ישראל," >>> זו אמונתם. בהיבט דמוקרטיה זו הפליה, אלא אם תכירי בכל סוג של אמונה, לאו דווקא דתית. רק לפני ימים בודדים נשפט פציפיסט עקב אמונתו, ולא הוכרה אמונתו כסיבה לאי-גיוס. זאת למרות שבית הדין לא פקפק בכנותו. "יש יותר משתמטים מצהל בקרב הנוער הלא דתי, מאשר החרדים" >>> חוסר הבנה בסיסי. חרדים הם היחידים הפטורים כקבוצה ובתוקף חוק. כל היתר הם מקרים פרטיים, שצה"ל פוטר אותם על בסיס אישי. זו אינה זכות מוקנית להם בחוק. אפשר לטעון רבות על שיקול הדעת בנושא אך אין זו הפליה בחוק. הבעייה בדמוקרטיה אינה ההשתמטות עצמה אלא ההפליה הקבועה בחוק!

tamarhp

New member
מה אומרים?

ד"א, שמתם לב שאני כבר כמעט לא כותבת בדיונים הרציניים? הם פשוט הפכו ליותר מדי ארוכים ומסובכים בשבילי.. אני לא מצליחה לעקוב!!

גל1234

New member
הויכוח שלי היה כזה...

איכשהו הגענו לכאלה שלא מתגייסים וידידה שלי טוענת שפצפיסטים שלא מתגייסים זה בגלל שזה נוגד תאמונה שלהם (לא להילחם) והם לא יכולים להתגייס לשום מקום כי ככך הם תורמים למלחמה ... ואילו החרדים לא מתגייסים כי ככה הם רוצים ועובדה שדתיים שמאמינים בדת בדיוק כמו החרדים כן מתגייסים אני לעומת זאת חשבתי שיש להם איזה סיבה באמונה זה לא נכון? וכמובן שתודה לכולם על התגובות

eitangn

New member
זה לא נכון

"החרדים לא מתגייסים כי ככה הם רוצים ועובדה שדתיים שמאמינים בדת בדיוק כמו החרדים כן מתגייסים אני לעומת זאת חשבתי שיש להם איזה סיבה באמונה זה לא נכון?" >>> נאמר כי למלחמת מיצווה יצא גם חתן מחופתו... בקיצור - יש לא מעט איזכורים בתנ"ך שמחייבים השתתפות במלחמה בעת צורך. למיטב ידיעתי אין ולו איסור אחד. אשמח לשמוע ממלומדים בנושא. הסיבה לאי-רצונם של חרדים לשרת אינה דתית אלא חברתית - התבדלות. אין ברצונם של מנהיגיהם לאפשר חשיפה בכל דרך שהיא לעולם שמחוץ לקהילתם, וזה מתבטא באי שרות צבאי, בניתוק מוחלט מעיתונות חפשית ותלות בפשקווילים דמויי עיתון, באי-יציאה לעבודה ועוד...

לימור י

New member
קיימת מצווה ביהדות שאומרת

"לא תעמוד על דם רעיך", כל אדם דתי\חרדי שלא מתגייס בעצם עובר על מצווה זו.

saar7650

New member
ומה את אומרת על-

הדגלנים, הגננים, הזמרים בלהקות צה"ל והג'ובניקים שביחידות הית"מ (יחידת תפעול ממטרות)?! גם הם עוברים על הפס'- לא תעמוד על דם רעך?! החרדים ממלאים תפקיד כל שהוא אך מחוץ לצבא, תפקיד שלא קשור למערך המלחמתי בדיוק כמו אותם חיילים המשרתים בתפקידים שמניתי לעיל.

הסיבה האמיתית לאי שרות בצבא

הסיבה האמיתית למה הציבור החרדי לא משרת בצבא, הנו על רקע "דתי-תרבותי". להיות חרדי זה לא רק דת, זה עניין תרבותי רחבה, כל חרדי משתייך לקבוצה מסויימת ו/או פלג מסויים, כמו חסידי, ליטאי, וכו' ובכל קבוצה יש תת קבוצה, כל עניין ההשתייכות מהווה עניין תרבותי בנוסף לעניין הדתי. כל אדם רוצה שילדיו ימשיך בדרך ובתרבות שלו. הורה חרדי יודע שאם ישלח את בנו לצבא הסיכויים שהוא ימשיך להשתייך לאותו חצר, פלג נמוך ביותר , יש גם סיכוי שהוא ישתנה מבחינה דתית, וזה הסיבה להתנגדות הגורפת לשלוח את הילדים לצבא. גם חרדים ששירתו בעצמם בצבא (אפילו בהתנגדות הוריהם) לא יסכימו לשלוח את ילדיהם לצבא מהסיבה הנ"ל. תחשוב גם בכיוון ההפוך, אפשר להבין שהורים של חילונים לא ירצו לשלוח את ילדיהם לצבא חרדי.

פלסטיק

New member
היו כאן דיונים מפורטים בעניין

דיון מס' 1 דיון מס' 2 אני חושב שתמצא שם חומר רב שיענה לך על השאלה.

למעלה