תעזרו לי לפתור ויכוח - חרדים\צבא

גל1234

New member
תעזרו לי לפתור ויכוח - חרדים\צבא

אוקיי יש לי שאלה ואני ממש מבקש לא להיכנס לויכוח אם זה צודק לא צודק למה החרדים לי מתגייסים לצבא? כאילו מה הנימוק בזה? הפצפיסטים לא מתגייסם כי הם טוענים שזה נוגד תאמונה שלהם - הם לא יכולים לתרום ללחימה מה הנימוק של החרדים?

rafi4733

New member
הנימוק הפשוט הוא

שברגע שאתה מקיים את מצוות הבורא ולומד תורה אז אלוקים שומר עליך, עכשיו לגבי היום הצבא גם לא מתאים את עצמו לציבור החרדי(חילולי שבת,קללות, בחורות,כשרות לא מהדרין,בתי כנסת וספרי תורה לתפילות,)

lala897

New member
לא מדויק-

גם אם אתה שומר מצוות אתה חייב להגן על עצמך. אלא- שערך לימוד התורה מגן עלינו כמו לחימה בחזית. צריך גם שילחמו וגם שילמדו תורה.

הנהנה

New member
את התשובה תוכל לקרוא באתר

הזה http://www.geocities.com/tzava/ ששמו הוא "בין צבא לישיבה" ואם יש לך עוד שאלות בנושא החרדים והמדינה תוכל לקרוא כאן: http://planet.nana.co.il/pash8/#aredim ואם תרצה לדעת עד כמה "להאמין" לתקשורת בדיווחיה בנושאים הקשורים לדת ולחרדים תוכל לקרוא האתר "שקרי התקשורת והחרדים http://planet.nana.co.il/tkshoret/default.htm מסרתי לך מפתח חשוב להבנת ציבור אחר ושונה על מנת להרבות אהבה ואחווה ביננו ככל שנידע אחד על השני נוכל להבין אחד את השני, ונוכל יותר לאחד קרעים ולחבר בין חלקי העם. כל טוב

eitangn

New member
קרדום לחפור בו

"שערך לימוד התורה מגן עלינו כמו לחימה בחזית" >>> זו אמירתם של החרדים. זה נוגד כללי דמוקרטיה. ומדוע כתבתי "אמירתם" ולא "אמונתם"? הנושא הפך לקרדום לחפור בו. אם זכות זו הייתה נשמרת לקבוצה של "עילויים", תלמידי חכמים, היה טיעון זה מתקבל. בן גוריון פטר בזמנו 400. כיום זה עשרות אלפים. נושא השרות הפך פשוט לכלי שנועד "לכלוא" אדם צעיר מלצאת מה"כלא" שבנו לו פוליטיקאים חרדים. שלא יחשף כלל לעולם מחוץ למסגרת שבנו לו. שלא יחשוב. "חרדים" זה לא מושג דתי. זה מושג חברתי של קהילה מתבדלת שנוקטת באורחות חיים שישמרו את התבדלותה (שפה, לבוש, עיתונות פנימית וכו'...).

lala897

New member
אתה טועה.

דת זה לא דמוקרטיה. כך שלא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בזה. הנושא לא הפך להיות קרדום בו- לא צריך להיות "עילויים" כדי שהתורה תציל כל דף גמרא מציל ומשפיע בעולם המון המון המון המון. כמה שיותר לומדים תורה כך יותר פועלים למען הגנת עמ"י וא"י. אבל בגלל חובת ההשתדלות שלנו אנחנו חייבים גם להילחם פיזית. האידיאל הוא כמו שעשה דויד המלך - חילק את העם לשלושה חלקים- שליש לומד תורה, שליש בעורף ושליש בחזית. בחורי הישיבות שיושבים ולומדים הם פחות משליש מעהם כולו. אני חושבת שברגע שבחור מחליט שהוא לא יכול לשבת וללמוד הוא חייב להתגייס. במסגרת "הסדר". אגב, אני מדברת בשפה אחרת מהשפה שבה אתה מדבר? אני לא באה להתווכח איתך אלא להראות לך את צורת החשיבה של אדם דתי שמבחינתו הדת היא הדרך שבה העולם מתנהל.

ללה, האם תוכלי להפנות אותי למקור

שממנו את לומדת ש"דויד המלך - חילק את העם לשלושה חלקים- שליש לומד תורה, שליש בעורף ושליש בחזית"? (אני מקווה שזה יהיה בתנ"ך עצמו ולא בפירושי חז"ל...)

lala897

New member
המקור הוא בגמרא- מסכת פסחים אולי?

בנביא רק כתוב שהוא לקח חלק מהעם להילחם, או למשל שלושים אלף (נקוב מספר מסוים) סורי מישמיש.

TJSBZ

New member
OK ללה, אז אם בן זוגי

ילמד עשרה דפי גמרא ביום, הוא יכול להפסיק לעשות מילואים בשמירה על ההתנחלויות?

lala897

New member
עשרה דפי גמרא ביום??????

הצחקת אותי. את יודעת כמה זמן לוקח ללמוד דף אחד?? לא. את לא יודעת.

TJSBZ

New member
התחמקות נאה, ללה

ואזם הוא לומד דף ביום, שורה ביום, פסקה ביום, כמה שתרצי, מותר לו לא ללכת למילואים? אני יכולה ללכת לאחיו הקטן ולהגיד לו שממחר הוא משוחרר משירות החובה שלו (כן, לחלק מאיתנו זו עדיין חובה), בתנאי שילמד דף גמרא? יש לי רעיון: בואו נפרק את צה"ל כולו, כולם ילמדו גמרא במקום, ונראה אם זה יעבוד!

lala897

New member
לא התכוונתי לענות לך על השאלה

כי גם על השאלה הזאת את יכולה לקרוא שוב את התשובה הקודמת שלי ולענות לעצמך על ה"שאלה" שלך.

eitangn

New member
טועה?

"דת זה לא דמוקרטיה. כך שלא הבנתי מה אתה רוצה להגיד בזה." >>> לא אמרתי את זה... "הנושא לא הפך להיות קרדום בו- לא צריך להיות "עילויים" כדי שהתורה תציל כל דף גמרא מציל ומשפיע בעולם המון המון המון המון. כמה שיותר לומדים תורה כך יותר פועלים למען הגנת עמ"י וא"י. אבל בגלל חובת ההשתדלות שלנו אנחנו חייבים גם להילחם פיזית." >>> זו אמונתך. יש לזכור כי החרדים הגורסים שלימוד תורה הוא במקום שרות מהוים כמה? 6-7% מהעם... "האידיאל הוא כמו שעשה דויד המלך - חילק את העם לשלושה חלקים- שליש לומד תורה, שליש בעורף ושליש בחזית. בחורי הישיבות שיושבים ולומדים הם פחות משליש מעהם כולו." >>> הבנתי מאחרים כי זו לא עובדה, אלה פרשנות. מעבר לכך מה זה אומר? שאם חשבו כך לפני אלפי שנים אז יש לחשוב כך גם כיום? "אני חושבת שברגע שבחור מחליט שהוא לא יכול לשבת וללמוד הוא חייב להתגייס. במסגרת "הסדר"." >>> כל המערכת הפוליטית החרדית בנוייה למנוע זאת, אם ע"י חינוך הפוסל זאת מכל וכל, ואם ע"י שהחינוך החרדי מונע יכולת כלכלית של התנתקות מצינור הכסף הפוליטי. "אגב, אני מדברת בשפה אחרת מהשפה שבה אתה מדבר? אני לא באה להתווכח איתך אלא להראות לך את צורת החשיבה של אדם דתי שמבחינתו הדת היא הדרך שבה העולם מתנהל." >>> למה לא התייחסת לקטע האחרון בדברי, לגבי זה שחרדיות היא צורת חיים ולא אמונה דתית? לא ניתן להתייחס ל-"צורת החשיבה של אדם דתי" כאל מיקשה אחת. יש הפרדה ברורה בין חרדים לבין דתיים-ציוניים שאתם איו לי כלל וויכוח בנושאים שדנו בהם.

lala897

New member
--

זו אמונתי. נכון. ולכן הדגשתי בוף שאני מראה לך את צורת החשיבה שמגיעה בגלל אמונתי ולא באה להתווכח איתך. לא התכוונתי לאמר שבגלל שדויד המלך עשה את זה לפני אלפי שנים אנחנו צריכים לעשות את זה. אלא רציתי להגיד שזו הדרך האידיאלית עפ"י תורה. צודק בקשר למערכת החרדית שמוקיעה בצורה מסוימת בחורים שלא יכולים לשבת וללמוד והולכים לצבא- זה מאד לא בסדר. חרדיות היא צורת השקפה מסוימת, נכון. השקפה דתית. אוקיי- אני מנסה להראות לך את צורת החשיבה של אדם חרדי, ואגב, דיברתי עם כמה וכמה דתיים לאומים שהסכימו איתי שבחורים שיושבים ולומדים שלא יתגייסו. ויש גם ישיבות כאלה מזרחיסטיות כמו ישיבת הכותל למשל.

מה הקשר ל"קרדום לחפור בו"?

החרדים חושבים שלימוד תורה שווה בערכו לשירות צבאי מכיוון שגם זה שירות שמשרת את המדינה. איפה אתה רואה קרדום ואיפה לעזאזל הם צריכים לחפור?

jessy19

New member
../images/Emo45.gif שאלה טובה...

חשוב לציין, שאומנם לפי הדת אין לחלל את קודש השבת, אך בעת מצב בו יש סכנה לחיים חובה על האדם הדתי שיכול לעזור ולתמוך, לעשות זאת.

yoyo10

New member
אני חושבת שהבעיה היא אחרת

יש הרבה חרדים שמתנדבים במדא בזקא במשמר האזרחי למה לא מכירים בזה כמו שרות צבאי?

המסגרות האילו הן מסגרות אזרחיות.

לא צבאיות. אני מניח שצה"ל לא מתלהב להרחיב את עצמו לתחומים שלא שייכים אליו בזמן שהתקציבים שלו מקוצצים משנה לשנה. אבל אולי אפשר להכיר בחלק מהמסגרות האילו כשירות לאומי.

yoyo10

New member
מה עדיף שלא תהיה מוטיבציה

להתנדב בכלל זה דווקא חוסך לצבא עם אין לו תקציבים (עוד חיילם=עוד תקציב) ובשרותים האלה זקוקים בדחיפות למתנדבים.

למעלה