תעודת עניות לדת

כי למרות שאין הוכחה שהם קיימים

יתכן שהם קיימים, ובכל אופן, גם אם אינם קיימים - הרי שגם אי - קיומם בווארציה הזאת - נחמד לי, אפילו שאין הוכחה לקיומי.

שומר 23

New member
אני מכבד

מחמת שהוא נכלל ב ``חביב אדם שנברא בצלם`` והאמת גם בגלל שכל אחד כזה אלוקים השאיר אותו ונתן לו עוד צ`אנס אני גם נותן הרבה צ`אנסים..

דוקא הצדיקים הם המקבלים צאנס

כאשר נותרים בחיים! שלמרות שאין הרעה באה אלא בגלל הרשעים, עכ``ז אינה מתחלת אלא בצדיקים ``תצא אש ומצאה קוצים ונאכל גדיש`` ונאכל קוצים לא נאמר. אלא ``ונאכל גדיש``! ומה עם הרשעים? על אף היות הסנה אוכל באש עכ``ז והסנה איננו אוכל כי אפילות הנה פלאי פלאות נעשו בהן

שומר 23

New member
אפשר לענות במקומך.

אני צופה את תגובתך כדלהלן: רק שכנעתם אותי בכל טענותיכם שאתם לא רק שלא מסוגלים לכבד אלא גם לא מבינים כמה שאתם לא מכבדים.. השם ישמור אתכם..

אנסה לענות;

אין שום אפשרות להוכיח לוגית שאין אלוקים, יש אפשרות להתווכח עם ההוכחות שיש אלוקים! להוכיח לוגית שיש אלוקים אפשר! כשבא אדם ואומר `אני `יודע` שאין אלוקים`` אין שום הגיון שלא אזלזל בו! אבל אני מנסה להבין אותו ולכן אני אומר ש.. א. הוא לא חשב מעולם `תינוק שנשבה` ב. יש לו ניסיונות שקשה לו לעמוד בהם ולכן מעדיף לכפור!

סטלנודד

New member
כמובן שלא לזלזל בו אלא בדעתו

כמו שאתה לא מצפה שאתיחס ברצינות לדעה שיש לילד גן להגיד בנושא כלשהו כיון שברור לי שיש אלוקים והוא זה שנתן את התורה

ויש אפשרות שלישית

של אדם שבחן את דעתם של הכופרים, ונתקל בתילי תילים של סברות בנויות באופן לוגי- ולא הצליח להתמודד איתם אם מצד קוצר שכלו אם מצד דלות כליו.

מWIי

New member
במילא יוצא שאתה גם מזלזל בו..

כמו תגיד לך דבר אחר מופרך.. (שהשמש זורחת בלילה. תסתכל עליו כמסכן [אץ])

סטלנודד

New member
לא כיון שבשאר הדברים הוא בדיוק

כמוני וכמוך מכונית עם פנצ`ר היא לא הרוסה רק בגלגל יש בעיה אך זה לא אומר כלום על המכונית

מWIי

New member
זה אתה יכול לומר על מכונית..

אבל אם לבן אדם בריא ושלם רק משהו פיצפון במוח שלו השתבש... תגיד שהוא משוגע! למה? הרי הוא שלם למה כל כולו הופך למשוגע...

גם את המשוגע צריך לכבד

כיוון שיש בו צלם אלוקים. בעניין הכופר מבדילים בין עצמותו כאדם, דהיינו היותו נשמה חצובה מתחת לכסא הכבוד, לבין הבחירה שלו לגבי השקפת עולמו, דהיינו הכפירה. הכבוד שדובר עליו הוא על עצמותו כאדם, ואי - הכבוד שדובר הוא על ההשקפה, שכפי שהוסבר אין מקום לכבד אותה.

חיים 1990

New member
אתה גם מזלזל באדם שאומר:

"אני יודע שלא היה את הסיפור על "זהבה ושלושת הדובים""?

סטלנודד

New member
פעם עשירית

לא באדם בדעה שאם מישהו יבוא וינסה להגיד שזהבה והדובים זה סיפור אמתי אזלזל בדעה זו

חבר`ה חייבים לעצור אותו...

הוא או טו טו נהיה אתאיסט וזה לא טוב אבל רק בדרכי נועם,בכל אופן אנסה לתת תשובה: לאדם שלמד את הנושא לעומק והגיע למסכנה שיש אלוקים (מה הם המסקנות,זה כבר שאלה אחרת) בכל אופן אדם כזה ודאי שהוא יסתכל על כופר כעל משוגע,כמו שתגיד לאדם נורמאלי לכבד קוף או משוגע(סליחה על הדוגמאות) ודאי שזה לא אפשרי,אם לאותו כופר יש הוכחות שיבוא להתווכח אחרי שהוא יוכיח,אני לא רק מכבד אותו אלא מוריד את הכיפה לוקח תנ``ך ולפי הסדר כל מה שכתוב שם אני עושה הפוך...

למעלה