תעודת עניות לדת

תעודת עניות לדת

סליחה על הכותרת החצופה אבל ככה זה! מדוע אנשים מאמינים (במיוחד מהסוג החרדי) אינם מסוגלים להבין מציאות של אדם הכופר באלוהים?! כמו שאדם כופר מסוגל יום אחד לשמוע הרצאה או לקרוא מאמר ולחזור בתשובה , כך אדם מאמין קורה ומשתכנע שלא קיים אלוהים שנתן למשה תורה מסיני וכדו'! ישנם הרבה אנשים חכמים שחושבים כך, אך המאמינים מחלקים אותם לשתי קבוצות: א. תינוקות שנשבו. ב.אכולי תאוות. בתור אחד שמתמודד יום יום עם הגישה הזאת אני שואל; זה לא בושה לדת שאינה מסוגלת להחזיק במאמיניה אם לא תלכלך על הכופרים בה? יהיה הכופר מכבד המאמין באמונתו והמאמין יכבד הכופר באי-אמונתו="איש באמונתו יחיה"! תגובותיכם המלומדות בבקשה.

סטלנודד

New member
אם יבוא אליך ילד קטן וינסה להעמיד

אותך בפני עובדות שאתה יודע ובררת שהם לא נכונות אתה תדחה את הטענות האלו על הסף אותו דבר עם אתאיסטים זה לא שיש לנו משהו נגדם כבני אדם אלא נגד דעותיהם אף אחד לא אומר שהחילונים רעים אבל אני כן אומר שדעותיהם בנושא זה עקומות

למרות מאמר הרמחל

``אנחנו לא נביט אל הטוענים אלא אל הטענות``! (דרך תבונות) ועדיין ישנו הבדל דוקא אצלכם מיהו העומד אחר אותו מאמר, ולאו דוקא ילד בן 6, אלא אותו מאמר שיידחה על הסף אילו נאמר בידי רב פלוני, הרי הוא יישמע בסילודין ובחרדת קדש אילו נמסר בידי פלמוני!

סטלנודד

New member
לא שאני משווה את הכופר לילד קטן

מבחינת רמה אלה מבחינת זה שהוא בירר פחות את הדת מאשר אני כמו שילד קטן יודע פחות על החיים ממבוגר

עיין אי שם ברשי

מדוע ``ודע מה שתשיב`` דוקא באפיקורוס גוי בלבד. משא``כ אפיקורוס ישראל מישום ``דפקר טפי``

קמח טחון:

מבינה שיש אדם שכופר, לא מקבלת שהכפירה אמת. מכבדת אותו כאדם - לא נותנת ערך לדרכו. הדת היהודית אינה מלכלכת על הכופרים בה אלא מסבירה את המניעים הפנימיים של הכופרים. "צדיק באמונתו יחיה"

שומר 23

New member
אני מכיר בזה שיש כופרים.

ואני פשוט מרחם עליהם שהם לא זכו.. למה שאני זכיתי.. להכיר את בוראי מתוך היהדות .. מתוך המליארדים שחיים בעולם.

מיידלע19

New member
מחזקת את דבריך...

אחח חבל שאני לא יכולה לתאר לכופרים האלה כמה טוב לי וכיף לי בדרך הזאת.... הרבה פעמים אני חושבת עם עצמי על בנות שסטו מהדרך שממש בא לי לבוא אליהם לומר להם אני רוצה שיהיה לך כיף... כמו שלי כיף, שתרגישי מה שאני מרגישה... אבל מגיעה מחשבה שהם יסתכלו עליי ולא יבנו מה אני רוצה מהם.. אז זה נשאר רק בגדר מחשבה...

שומר 23

New member
אין עלינו..

תחשבי על זה עוד פעם, נבחרנו להיות יהודים וחרדים מתוך מליארדים של אנשים בעולם..

אשאל אחרת:

מדוע הדת לא יודעת לכבד דעתו של כופר בתור דיעה?! לכבד, אין פרושו לקבל ! ניתן לכבד ולחלוק.

מיידלע19

New member
למה שנכבד את דעתו של הכופר?

אפשר לכבד אותו בתור בנאדם אבל דעתו? אי אפשר לקבל אותה... למה אי אפשר לכבד את עמלק? לא פירושו לקבל אלא לכבד? כי "מחה תמחה..." אז יש כל מיני עמלק... אפילו בדורינו לצערינו...

שוב אותה בדיחה

אפשר לכבד..אי אפשר לקבל.. אתן דוגמא- אדם שמאלני אינו מבין איך אפשר להציק לערבי, אך הוא מכבד את הימני ודעתו משום שהוא קיבל אותה בדיוק כפי שהוא קיבל את דעתו שלו!

אני חושבת

שאנשים משתמשים במושג "לכבד" על ימין ועל שמאל בלי להתייחס למובן האמיתי שלו. שמע נא, השמאלנים יפיי הנפש, ארגון בצלם הנאצל, ועוד כאלו אינם (אין לי כוח להדגיש) אבל פשוט אינם מכבדים את דעת הימני המתנחל, אפילו אם הוא אינו מציק לערבי.

אץ קוצץ

New member
ואדם ימני

בדר"כ לא מכבד את דעת השמאלני..
[לא קשור, סתם קטע שמעצבן אותי תמיד..]

שומר 23

New member
שטויות

השמאלני אינו מכבד את דעתו של הימני .. למרות שהוא אומר שהוא מכבד..

לכבד = לתת ערך

אין ניתן לתת ערך למשהו משולל כל יסוד?? המשפט "ניתן לכבד ולחלוק" נוגע בבין אדם לחברו, שכן אז אתה יכול (וצריך) לכבד את הזולת בתור אדם, בתור צלם אלוקים, ובמקביל לחלוק על דעתו. כאן הכבוד ואי ההסכמה אינם נוגעים באותה נקודה. אמור לי, אם מישהו היה מבזה את אמא שלך, אומר עליה דברים שאין להעלות על הדעת, האם גם אז היית מכבד את דעתו?

אם משהו היה

מגיע למסקנה שאימי מבוזה בעיניו, הייתי מכבד את דעתו ומצד שני הייתי סותם פיו בבוץ (או בבטון). אך למה נראה לך שהכופר מדבר על אמא שלך? הוא בסך הכל טען ש ב ע י נ י ו אין הוא מבין. הוא אינו מבזה את מי שמאמין!

היית נותן ערך ומשמעות לדעה שאמך מבוזה???

המושג בעיניו אומר שהוא רואה שכך היא האמת. האם אתה מוכן לקבל צד כזה של אמת, בהנחה שאמך היא אכן אישה נפלאה, מנשים באוהל תבורך. הכופר מדבר על אבא שלי, על ה', בורא עולם, שמחייה אותי כל רגע, על כל המשתמע מכך. הכופר כופר בטובתו של אבי, דורך על אבא שלי! איך אני יכולה לכבד כזאת גישה????

למעלה