מעט ארוך
אני עונה לא. אני רוחשת כבוד לכל אדם, לא רק לחכמים,מוכשרים, חסדנים או אוהבי הבריות, אלא לכל אדם שיש בו צלם אלוקים, ובכלל זה חולי נפש, אוטיסטים, ואפילו פושעים מועדים. הכבוד הוא לא לפונקציות אנושיות שניתנו לו אלא, כמו שכתבתי, לעצם הנשמה שבו. אינני מכבדת (= נותנת ערך) דעה משוללת יסוד, כמו שכתבתי כפי הנראה לי, וזה גם העיקר, שכן איך אפשר לתת ערך לדעה כזו? מה גם שהיא מבזה את הקדוש והיקר. לי. ובכן, מה שאתה כותב כעת שונה ממה שכתבת בהודעה בה ניסית להסביר את עצמך שוב. אתה כתבת: "מדוע הדת לא יודעת לכבד דעתו של כופר בתור דיעה?!", ועכשיו אתה טוען שעלינו: "להבין שאני (להוציא מקרים מיוחדים) הגעתי לדעתי זאת בדיוק באותו אופן שהוא הגיע לדעתו!". ובכן, אני מאמינה שהשתמשת בכלים שכליים. אך כיוון שברור לי שהתוצאה הסופית לא נכונה אז: א. אני חושבת שנתונים חיצוניים עיוותו את כלי השכל (נניח, אתאיסט למען התאוות) ב. אני חושבת שלא השתמשת בכלים השכליים בצורה מושלמת או טובה (תינוק שנשבה). דומה הדבר לאדם שהכניס למחשבון שאלה חשבונית וקיבל תשובה מוטעית. קודם כל ברור שהוא השתמש במחשבון, וחוצמזה - ברור שהתשובה מוטעית. אשר על כן בודקים מהי הסיבה לטעות. טעויות אפשריות: א. גורמים חיצוניים שיבשו את פעולת המחשבון, ב. המשתמש במחשבון לא עשה זאת בצורה נכונה. אגב, דווקא ניסיתי להריח אבל מה, המסך חף מריחות כלשהם. שבוע מצויין