תעודת עניות לדת

תודה רבה לכל המגיבים

ממה שקראתי (השתדלתי לעבור על הכל) הבחנתי בכמה שיטות מרכזיות: א."לכבד את האדם לא את הדעה" שזה אומר שאני רוחש כבוד לאדם שלעיתים הוא חכם ומוכשר ואף חסדן ואוהב הבריות אך דעתו אינה ראויה לכבוד כלל; הן משום שהיא מבזה את הקדוש והיקר לי (פרפר) , הן משום שהיא משוללת כל הגיון ואי אפשר בכלל לתפוס היאך אדם מן השורה חושב אותה כהגיונית (אץ ועוד רבים) , והן משום שכביכול אני נותן לגיטימציה לדעה שהיא נוגדת את אמונתי-ואף אם אין בזה עבירה-סרך עבירה יש כאן. ב."לרחם-כן, לכבד-חס וחלילה" , 'כמו שתאמר לי לכבד קוף' 'הרי הוא כסיל שאינו מקדיש שניה לעולם' ועוד היד נטויה. אך מצד שני אנו צריכים לרחם ולהתפלל עליו שה' יפקח עיניו וכו וכו. בקיצור לא שיך-גם אם נרצה-לכבד כזה אדם. ג."כבוד? מאן דכר שמיה?! עגבניות וביצים על ראש הסורר" השם ירחם. מי שמעז לקרוא לעצמו כופר מזמין לעצמו כל בזיונות שבעולם,לפחות מצד המאמינים הזועמים, ככה זה. (אני מתנצל אם שכחתי מישהו, או שהצגתי קצת אחרת..) כשאני, בתור כופר, או בתור אחד שמזדהה אם תפיסת העולם הזו, תובע מעמיתי כבוד הדדי , איני מתכווין שח"ו הוא יסכים אם דעתי, אפילו איני תובע שיסכים אם ההגיון שבה, אני סך הכל טוען שעליו, בתור אדם אינטלקטואל, להבין שאני (להוציא מקרים מיוחדים) הגעתי לדעתי זאת בדיוק באותו אופן שהוא הגיע לדעתו! תבחינו אחי, שכפי ששוקלים אלפי אנשים את השקפת עולמם הכפרנית ומאמצים לעצמם את האמונה כמו כן שקלו הכופרים (או לפחות רובם, כפי המאמינים) את השקפתם והחליטו להשאר/להיות כופרים! ולכן- אם אני טיפש ושקרן אז אני כזה גם אם אני מאמין. ואם אני חכם וישר- אני כזה גם אם אני כופר. ולא שאם כפרתי מוכרח שזה למען העריות... ואי"ז פלורליזם הדוגל באמת שבכולם כי אין אמת, זה סך הכל אנושיות רגילה המבוססת על הגיון חף מדעות קדומות. ריח רקוב של שטיפת-מוח זולה נודף מכאן... יום נעים ושבוע טוב לכולכם!

מעט ארוך

אני עונה לא. אני רוחשת כבוד לכל אדם, לא רק לחכמים,מוכשרים, חסדנים או אוהבי הבריות, אלא לכל אדם שיש בו צלם אלוקים, ובכלל זה חולי נפש, אוטיסטים, ואפילו פושעים מועדים. הכבוד הוא לא לפונקציות אנושיות שניתנו לו אלא, כמו שכתבתי, לעצם הנשמה שבו. אינני מכבדת (= נותנת ערך) דעה משוללת יסוד, כמו שכתבתי כפי הנראה לי, וזה גם העיקר, שכן איך אפשר לתת ערך לדעה כזו? מה גם שהיא מבזה את הקדוש והיקר. לי. ובכן, מה שאתה כותב כעת שונה ממה שכתבת בהודעה בה ניסית להסביר את עצמך שוב. אתה כתבת: "מדוע הדת לא יודעת לכבד דעתו של כופר בתור דיעה?!", ועכשיו אתה טוען שעלינו: "להבין שאני (להוציא מקרים מיוחדים) הגעתי לדעתי זאת בדיוק באותו אופן שהוא הגיע לדעתו!". ובכן, אני מאמינה שהשתמשת בכלים שכליים. אך כיוון שברור לי שהתוצאה הסופית לא נכונה אז: א. אני חושבת שנתונים חיצוניים עיוותו את כלי השכל (נניח, אתאיסט למען התאוות) ב. אני חושבת שלא השתמשת בכלים השכליים בצורה מושלמת או טובה (תינוק שנשבה). דומה הדבר לאדם שהכניס למחשבון שאלה חשבונית וקיבל תשובה מוטעית. קודם כל ברור שהוא השתמש במחשבון, וחוצמזה - ברור שהתשובה מוטעית. אשר על כן בודקים מהי הסיבה לטעות. טעויות אפשריות: א. גורמים חיצוניים שיבשו את פעולת המחשבון, ב. המשתמש במחשבון לא עשה זאת בצורה נכונה. אגב, דווקא ניסיתי להריח אבל מה, המסך חף מריחות כלשהם. שבוע מצויין

מה, חשבת שאם תכתוב

"תעודת עניות לדת" אז כולנו נקפוץ ונאמר: אוי, זה באמת לא נראה יפה. הבה נשתנה? ובכלל, לא נתת סיבות לפיהן יש לנהוג כפי שנראה לך נכון. רק שאלת למה אנחנו מתנהגים כך וכך - אז הסברנו יפה. לא? בכבוד רב, פרפר צבעוני ותוסס

חשבתי שתחשבו בכיוון בריא

ולא בכיוון מעוות וחולני. ממש כך. בכבוד רב (למי?) . אוטוטו. (תעשי טובה אל תגיבי לטרול של רבמיכליוד'ע)

שומר 23

New member
לא התכוונת באמת..

שהוא יסביר מה חולני.. הוא כבר החליט שכל מה שנאמר הוא שטיפת מוח ולא הגיון בריא אז חבל על הזמן מותר להתייאש באיזה שהוא שלב במקרה הספציפי הזה..

מסכים איתך.

אתה יודע לכתוב.. יש לך את זה.. ואם כבר אז יש פה לא מעט כישרונות כתיבה, חלקם, או בכל אופן חלק ממי שאני מכיר קיבלו את זה בזכות הרשת. ממתי בחור ישיבה יודע לכתוב ככה?.... אלא, הוא כתב פה פעם, ועוד פעם, לאט לאט השתפשף, עד שהיום הוא יכול כמעט להיות עיתונאי ראשי....

למעלה