תסריט שמאלני

למה שיחות טאבה התפוצצו?

יוזמת ז'נבה מעולם לא הוצגה כתכנית של אירופה. היא הייתה יוזמה של בודדים שמייצגים רק את עצמם (כמו אוסלו בהתחלה). חלק ממדינות אירופה אולי טפסו עליה טרמפ, כפי שתפסו טרמפ על מפת הדרכים ועל ההתנתקות. מפת הדרכים? ההתנתקות אינה סותרת אותה ובאה בגלל שמפת הדרכים נתקעה. הפלסטינים קיבלו את מפת הדרכים? האם הם פעלו על פיה? והתכנית של איילון נוסייבה היא שוב יוזמה של יחידים. למעט מפת הדרכים ותכנית ההתנתקות, אילו תכניות רשמיות הוצגו על ידי ממשלו, מנהיגים או הרשות הפלסטינית? ערפאת לא קיבל את הצעות ברק וקלינטון בקמפ דיוויד - הייתה לו איזו הצעה חילופית? האם מישהו יכול לומר למה הוא בדיוק התנגד ומה הפריע לו? האם ערפאת מסוגל לקבל איזושהי תכנית, שמשמעותה תהיה הסוף לחלום פלסטין הגדולה מהירדן ועד הים? האם ערפאת מסוגל להסכים לאי-שיבה לתחומי מדינת ישראל? שרון, לעומת זאת, הציע תכנית, שמשמעותה ויתורו על חלום ארץ ישראל השלמה. אז אפשר להתנגד לתכניות שרון, אבל עדיין ערפאת רחוק רחוק מאוד ממנו. גם אם ערפאת לא הסתפק בכברת הדרך שברק הלך לקראתו, האם הוא עשה איזשהו צעד קדימה? (מובארק יכול לספר על "הסכמות" ערפאת. ראינו הדגמה לכך בקהיר בשנת 1994) אם ההנהגה הפלסטינית (אינני יודע למי אתה בדיוק מתכוון, האם לאבו עלא, שגדודי אל-אקצא דורשים מערפאת לפטרו?) מעוניינת בהמשך המו"מ על בסיס טאבה, היא צריכה להקיא מתוכה את ערפאת. טאבה וקמפ-דיוויד הם הם ההוכחות (וגם פלסטינאים טוענים זאת) שאם ערפאת אין טעם בשום מו"מ (בעצם גם ההודעה שלך עצמה מראה כמה אפשר לסמוך על "תמיכות" ערפאת). ראינו כיצד הנהגה שלא מתיישרת עם ערפאת (אבו מאזן - דחלאן) יכולה לפעול. אין לה סמכות אפילו לזוז מ"מ קדימה. אז כל מציעי התכניות, המשא-ומתנים, ההידברות והתיאומים, צריכים קודם להציע תכנית - כיצד לנטרל את ערפאת. האמריקאים מבינים זאת, האירופאים מבינים זאת, מנהיגי יחד והשמאל הישראלי (למעט אורי אבנרי ואולי קצת יוסי ביילין) מבינים זאת, הירדנים והמצרים מבינים זאת וגם רבים מהפלסטינאים מבינים זאת. אבל לא עושים דבר - למעט המצרים ומוחמד דחלאן שיאמר לזכותם כי הם מנסים. אם הם יצליחו - יהיה אפשר לחזור למו"מ רציני. בינתיים צריך דרכים אחרות - וההתנתקות היא דרך כזו. לכן האמריקאים אימצו א ההתנתקות, האירופאים למעשה אימצו ולא מתנגדים לה, המצרים והירדנים לא מתנגדים לה והפלסטינאים עצמם מחכים לה ומתכוננים לה. ההתנתקות בכל מקרה לא סוגרת את הדלת בפני כל מו"מ בעתיד, כשהתנאים יאפשרו (כלומר: כשערפאת לא ישחק תפקיד). נניח שאנו רוצים היום לתאם את ההתנתקות עם הפלסטינאים, האם אתה יודע לומר עם מי מהם צריך לעשות זאת? (לי נראה שהכתובת הכי אפקטיבית היא גדודי עז א-דין אל קסאם - הם השולטים, הם הקובעים מה קורה בשטח, הם אמינים ועליהם אפשר לסמוך. האם הם מוכנים לדבר איתנו???)

yoramgat

New member
שיחות טאבה התפוצצו? ספר לבן עמי!

הוא היה שם ולא שמע על זה. הוא ואבו עלא קראו ביום האחרון של השיחות (ינואר 28 2001) הודעה משותפת: The Taba discussions are without precedent in the positive atmosphere in which they have proceeded and the mutual willingness to meet the fundamental national and security needs of each party. Because of circumstances and time constraints, is has proved impossible to come to an understanding on all the issues, dispite substantial progress on each of the questions that were discussed. The parties declare that they have never been so close to an accord. they believe that the remaining differeneces can be overcome when the negotiations resume after the elections in Israel.... The political calendar has prevented the conclusion of an accord on all the problems.... We are leaving Taba ... aware of having set down the basis [of an accord] by establishing a climate of mutual trust, and of having made substantial progress on all the essential questions. Source: Enderlin / Shattered Dreams

ומה יצא מזה? היה המשך?

התפוצצו, נתקעו, הופסקו. ייתכן ואני טועה, אני לא זוכר בדיוק. עובדה - המשך לא היה.

yoramgat

New member
ההמשך: אריק שרון והצריבה התודעתית

(שם טוב ללהקת רוק.)

the man is back

New member
הצהרות לחוד ועובדות לחוד.

הפלסטינים משכו ומשכו זמן במשך ועידת טאבה למרות שהם ידעו שהבחירות קרבות וברק יפסיד בודאות בלי ההסכם.

yeshgvul

New member
../images/Emo140.gifאז אתה מתנגד להתנתקות. הבנתי

כי אני לא רואה התנתקות בלי תאום עם הפלסטינים (כאן אני משאיר לך מרווח לצרוח "אבל אין עם מי לדבר, גם לא על פינוי" :) ... בלי תאום אני רואה את מה שיש עכשיו, קסאמים ופלישות ברוטליות, וגוש קטיף לא יפונה

מסלינה

New member
אני תומכת בהתנתקות

התנתקות אמיתית, ז"א שום קשר ביננו לבינם. תוכניתו של שרון איננה התנתקות אמיתית כי לישראל יש מעורבות בנעשה בצד השני (מים, חשמל וכ'). בכל זאת אני תומכת בה כי לדעתי היא מובילה למצב הרצוי שאולי לא ניתן להגיע אליו בבת אחת. איני מוצאת שום צורך לתאם את הנסיגה עם הפלשטינים. על מה בדיוק צריך לנהל מו"מ? על עומק הנסיגה של ישראל? למה לישראל לוותר או לסגת מעמדותיה בנושא זה, הרי לפלשטינים אין מה לתת בתמורה?

yeshgvul

New member
יש קסאמים בתמורה

למשל בתמורה לכך שעזה נשארת מכלאה אחת גדולה תחת שליטתנו... כדאי להידבר

Dan Chazan

New member
המטרה של כולם חייבת להיות שלום אמת

מהוא שלום אמת? כאשר יש ממשל מתפקד בצד הפלשתיני שמקבל הסכם שלום ושמסוגל לאכוף סדר על המדינה הפלשתינית. כל עוד זה לא קורה אין כל טעם בשלום ויש להניח שהטילים והמתאבדים לא יעלמו. כאשר יש שלום כזה מאזן אימה יכול ליצב אותו לשנים רבות. כל עוד אין ממשל מתפקד אצל הפלשתינים אין משמעות למאזן אימה. מה לא נדרש משלום אמת? שהפלשתינים יאמינו באמת ובתמים בציונות וצדקת הרעיון הציוני. שכל הכעס הפלשתיני על עצם קיומה של ישראל יעלם. מה כן נדרש משלום אמת? הבנה משני הצדדים שזה טוב לשני הצדדים. שלישראל אין כל צורך בהתנחלויות לצורך קיומה ושלפלשתינים אין הכרך לחזור ליפו ולאשקלון לצורך קיומם. שלאף אחד אין DNA טבוע באדמה כל שהיא. שהפלשתינים יפוצו על אדמתם שאבדה לעולם ועד ושימצא פתרון לשקם את הפליטים באשר הם. אלה דעותי הפרטיות שלי. בהודעה הבאה אציע מסלול המסוגל להגיע למצב שתארתי למעלה.

למעלה