תנועה, חוויה, שאלה

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

kagekun

New member
אני לא אמרתי שינוי טכניקות לחימה

אני דיברתי על שינוי השיטה. השיטה כוללת לפחות אצלנו הרבה מעבר לטכניקות. על תמיכה בתרגול אין לי בעיה. כל אחד יכול לתמוך בתרגול בדרך הנראית לו. גם אני עושה את זה (בשיטה המתאימה לי). אבל להכניס את הכל לתוך השיעור... תלוי. מתאים אבל לא לכולם. הייתי נוכח בשיעורים של שיטה מסויימת בה המדריך גם עושה יוגה. הרבה תרגילים מהיוגה הופיעו בחימום או רעיונות מהיוגה. אלי זה לא ממש דיבר למרות שזה היה מעניין.

saya2

New member
אני חושב שמדובר פה על תמונה קטנה הרבה יותר

תוספת שמורה מכניס לשיעורים שלו, מאשר ראשי השיטה שמשנים אותה לכולם.

kagekun

New member
אני יודע

וראיתי דברים מוזרים שקורים בגלל זה. לפעמים מחוסר הבנה של הדרך או של רעיון כזה או אחר. כמובן שזה תלוי בהרבה משתנים ויש כאלה שזה לא ממש משנה להם.

Yin

New member
מכון כושר?

עובד בדרך כלל על קווים מאוד מוגדרים ומקובעים של תנועה, גם במשקולות החופשיות וגם בהרמת משקולות אולימפית.
איכות התנועה אצל רוב המתאמנים נמוכה למדי.
ודבר אחרון - אין יכולת להתקדם במורכבות התנועה מעבר לעוד חזרה או עוד ק"ג.

ועדיין חלק מהאפשרויות שם עדיפות על כלום.

saya2

New member
התכוונתי הבדל בגישה

אדם שמשלב אימוני כושר במכון, בנוסף לאימון בשיטה כלשהי, לדעתי לא עושה משהו שונה מהשילוב עם שיטת התנועה שהצגת, ולמרות זאת אני מכיר אנשים כאלו שלא יוסיפו שיטה כדוגמת שהבאת "כי לא מערבבים"...

ELIELI22

New member
לא אמרתי שאי אפשר להכניס

וחייכן ורציני אין סתירה. (לפחות בעיניי).

לטעמי דברים שמשפיעים לטובה חובה להכניס... אנחנו זוחלים באימון ומתרגלים כל מיני תנועות משונות....
אבל יש לנו גבול ליכולת וזה משהו שצריך להבין.
עידו הצהיר שהוא מתאמן 6 שעות ביום בעצמו (שמעתי אותו מדבר על כך).
אני מתאמן כיום 2-3 שעות ביום לעתים 4 שעות ובעתות מנוחה בכלל לא... (אני מדבר על אימון אישי שלי, לא אם החלטתי לתרגל קצת עם המתאמנים שמגיעים אלי להתאמן).
אז להכניס תרגילים רבים לתכנית אחרת מאדם שמשקיע את כל חייו 6 שעות ביום באימון.. זה קשה. ניתן להכניס קצת.

בהצלחה!!!

רק שלא תטעה

אני מתאמן בשיטה מעל שנתיים.
אני מתרגל באופן יומי.
אימון יומי של כל מה שאני מתעסק בו נע בין שעה לשלוש שעות.
לא צריך יותר בשביל להתקדם.
עידו אמנם מתאמן הרבה יותר, אבל הוא מדבר על שעה עד שעתיים 6 ימים בשבוע בכדי להגיע להישגים משמעותים.

שילוב באימון

אני אוהבת לשלב תרגילי תנועה שונים (שאינם קשורים באייקידו) בחימום ולפעמים בסיום האימון, כדוגמת תרגולי משקל-גוף של ג'ינסטיקה, מתיחות שונות של יוגה, ודברים אחרים שמשפרים גמישות, מרחב תנועה, שרירי ליבה, קואורדינציה וכו'. לפעמים בשיעורי מתקדמים אנו מקדישים את רובו של השיעור אך ורק לתרגילים אלה.

מורי אייקידו שונים, חלקם בכירים מאוד, משלבים תרגולים מאסכולות שונות, לאו דווקא אלה היפניות בודו-סטייל.

איני רואה שום סתירה, אלא להפך - השלמה.

Yin

New member
אני שמח לשמוע

גם אני רואה השלמה ולכן שואל את האנשים שלכאורה חושבים שיש סתירה - למה?

Tonjin

New member
אני חושב שאת זה כדאי לשאול את מי שחושב שיש

סתירה כזו - קראתי את השרשור, אני לא בטוח שיש בין הכותבים מי שחושב כך...

אולי תיצור קשר אם אותם מורים שפגשת ותשאל אותם, אני בטוח שיהיה מעניין לשמוע

Yin

New member
כן, לא ענו כאן כאלו החושבים שיש סתירה

אברר עם המורים מדנמרק וארה"ב.

סיסטמתי

New member
אני אנסה להשיב...

עידו טוען שצריך להוציא מ- Alignment באיטיות כדי להרחיב את טווח התנועה.
בתרגול א"ל יש שתי אסכולות בסיס:
1) המצמצמת - זו שמנסה לזקק את התנועה למרכיבים היעילים ביותר ולמעטפת של מינימום תנועה במינימום מאמץ. במקרה כזה תרגול של יציאה מהמעטפת עשוי להחשב כחריגה מקריטריון הבסיס לתרגול.
2) המרחיבה - זו שיוצאת מתוך הנחה שתהליך עימות הוא כאוטי ולכן רצוי להרחיב את מעטפת התנועה למקסימום (על חשבון התמחות).

ההרחבה והצמצום יכולים לחיות ביחד - כך אגרוף יצמם את מימד ההאבקות אבל יכול להיות שירכיב להתמודדות עם בעיטות, בג'ג' יצמצם סטרייקינג להאבקות אבל יכול להיות שירחיב להתמודדות עם הטלות.

לטעמי צריכה להיות הפרדה בין תרגילים של Well being שזה מה שעידו עושה ובין תרגילים שיש להם מטרה (אפילו רחוקה) לחימתית.

זו בדיוק ההפרדה בין תרגול קונגפו ותרגול צ'יגונג.

Yin

New member
עידו אומר הרבה דברים. המון.

אני חושב שלא צריך להפריד בין גונג פו וצ'י גונג - זה אחד.
גם עבודה אינטנסיבית עם בן זוג, על יישום לחימתי, יכולה להיות גם צ'י גונג וגם לצ'י גונג יכולה להיות כוונה לחימתית.

הכנת המפרקים, תרגילי הגמישות והתנועה ישימים לחלוטין גם ללחימה וגם לבריאות כללית. אגב, מה שישים ללחימה ולא לבריאות - אינו ישים גם ללחימה.

סיסטמתי

New member
אם נתנו בהם שמות שונים משמע הפרידו...

הכל יכול להיות הכל (בהגדרה).
לי לא ברור איך אפשר גם לעשות ישום אינטסיבי לחימתי וגם להתרכז בתחושות שלך במטרה להרחיב את מעטפת הפעילות שלך.
אני לא מסוגל לעשות יותר מדבר אחד רע בו זמנית.

Yin

New member
יכול להיות. אז מה?

אני כן יכול לעשות כמה דברים רעים ביחד ויש עוד כמוני - זה עניין של לימוד ממורים נכונים ותרגולים מתאימים, בעצם כמו כל דבר.

סיסטמתי

New member
איך אתה יודע שאתה יכול?

אולי אתה רק חושב שאתה יכול ובפועל אתה לא עושה את הדברים הרעים טוב כפי שהיית יכול לעשות אם היית מבודד את הרוע שבך?

Yin

New member
לא יודע לתת תשובה על כך

לפחות לא כזו שתספק אותך, ניפגש ואראה לך.

Tonjin

New member
כמו שאמר סיסטמתי, אם טרחו להבדיל בינהם בשם

אז כן, יש הבדל...

(אני מניח שעוד הבדל קטן שמסגיר את הפער הוא שצ'י-קונג אפשר לעשות בעמידה בלי תנועה ובלחימה אפעס, זה לא כזה מקובל...)

מוכן (או יכול) להסביר את הטענה (שמנוסחת כבר כסתירה לוגית, אגב) ש"מה שישים ללחימה ולא לבריאות - אינו ישים גם ללחימה."

Yin

New member
לכאורה

בעיטה יכולה להיות חזקה אך במנח רגל לא נכון שיגרום לקרע במיניסקוס.
הטלה יכולה לעבוד טוב אך לגרום פריצת דיסק, או פריקת כתף.

ישים ללחימה, לא בריא - לא ישים ללחימה.

למעלה