תנועה, חוויה, שאלה

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
תנועה, חוויה, שאלה

חזרתי אתמול מסדנה עם עידו פורטל, לא נדון על העובדה שישראלי צריך לטוס לקופנהגן בשביל לפגוש ישראלי אחר שגר בברלין.

הייתה סדנה שאין מספיק סופרלטיבים לתאר אותה.
עידו, אני יודע שיש כמה אנשים בפורום שפגשו אותו, הוא דמות יוצאת דופן ביכולות שלו - פיזיוֹת, שיכליוֹת, יכולת הוראה ואדם שחי ב 100% את מה שהוא מלמד.
עסקנו במיומנויות הבסיס של תנועה - על הרצפה עם שתיים או ארבע גפיים, תליות שונות, כוח, מפרקים, עמידות ידיים, זרימה.

בסדנה פגשתי כמה חבר'ה נחמדים המלמדים בודו טאי ג'יסטו, התאמנו ביחד, אכלנו ביחד וגם דיברנו. הגיע אפילו אמריקאי שמלמד ביפן.
שאלתי אותם איך הם מתכוונים להמשיך להתאמן בחומר של עידו.
אני מתאמן, ותודה לרובי שהפנה אותי, בקבוצה בתל אביב ויש לי עם מי להמשיך להתאמן. להם אין.

אחרי שקיבלתי תשובות כאלו ואחרות. שאלתי לגבי הכנסת החומר לשעורים שלהם, מתוך הנחה שהחומר הזה תורם רבות ליכולות פיזיות ומנטליות של לוחמים ואמני לחימה.
להפתעתי קיבלתי מהם תשובה שלילית - לא מערבבים בודו עם החומר הזה.

מעניין אותי לשאול את העוסקים בבודו, כאן בקהילה שלנו ומעבר לאקב"ן, על הנושא.
איך אפשר לשלב אימוני תנועה כללים - כמו הקישור הזה למשל , בשעורי הקרטה, נינג'טסו, ג'ו- ג'וטסו יפני.

ואם לא - איפה כאן הסתירה?

טוב זה יצריך לפחות שעתיים

בינתיים עד שנפגש:
1.בהכנה של המפרקים
2. בפיתוח כוח וכוח מתפרץ
יש עוד כמבן

Yin

New member
אתה מכניס את הדברים האלו לאימוני הקרטה

שאתה מעביר?

שעתיים לא יספיקו.

בהחלט צודק

בכל אימון יש חלק של מיומנות ספציפית לקראטה
ויש חלק שהוא הכנה: חימום; כוח; גמישות; תנועתיות.
עם הזמן אני מוצא שחלק זה מושפע יותר ויותר על ידי ה Ido Portal Method.

Yin

New member
ומעניין אותי לשמוע עוד מורים

במיוחד לשיטות עתיקות יותר.

המורה האמריקאי שמלמד ביפן - עושה BJJ בשביל הכושר. אין מספיק כושר בבודו טאי ג'יטסו שהוא עושה, כך הוא טוען.

ומה זה כושר

אנשים מהישוב מייחסים לזה אספקט צר בלבד של סיבולת לב כלי דם.
אנשים שמתעסקים בתחום מסויים ייחסו לזה את היכולת הגופנית לבצע באופן מיטבי את תחום עיסוקם.
כושר גופני מורכב מכמה תתי תחומים כשהתמהיל ביניהם משתנה לפי העיסוק התנועתי.
אני, בהיותי כמובן מושפע גם מעידו , רוצה בנוסף ליכולות גופניות גבוהות יותר בתחום עיסוקי גם:
1. מניעת פציעות שנובעות מגיל, שימוש יתר- חזרות מרובות על תבניות תנועתיות מצומצמות, מצמצום תבניות תנועה בכלל.
2. אני רוצה/מנסה להיות -Jack of all trades; master of one. בתחום התנועה.
נכון לנקודת זמן זו במסעי למימוש כל זה אני מוצא שהשיטה של עידו מקדמת אותי באופן מיטבי לכיוון זה.

kagekun

New member
למה אנשים צריכים תמיד

להכניס הכל מהכל באימונים? אני אומר את זה דוקא מהכיוון של שיטות עתיקות. אם ניקח שיטה כמו יגיו שינקגה ריו בה מתאמנים רק על קנג'וטסו במשך עשרות שנים ועדיין, תמיד יש איפה לשפר להשתפר ואולי גם לשמר. בניגוד לסמוראים שזה היה כל עולמם, היום לאנשים יש עיסוקים נוספים כמו למשל לכתוב בפורומים. תמיד היה לאנשים (מסויימים) צורך להכניס לתוך השיטה שלהם המון תכנים ממקורות שונים. אולי כי בשיטה שלהם הם לא מוצאים מה שהם מחפשים ואולי הם לא יודעים מה הם בעצם מחפשים.

חוץ מזה נחמד, אני זוכר שכבר ראיתי את הסרטון הזה. זה לא דומה קצת לפרימל מוב?

לא צריך

הכל תלוי מטרות ואמצעים.
אם לדוגמה, יש לך מגבלה בחגורת הכתפיים(לא פתולוגיה) לא משנה כמה תתאמן בסובורי, עדיין לא תממש את היכולת שלך, ומאידך הסיכון לפציעה משימוש יתר רק יעלה.
עבודה בתיקון המגבלה על ידי השיטה תגרום לקפיצה ביכולות שלך.

סמוראים התאמנו במגוון דברים ודרכים בכדי לשפר את יכולותיהן, כמו כן הם נדרשו לעסוק גם בכתיבה(לא בהכרח בפורום, אבל בכל זאת..).

נראה לי שאתה מפספס את הנקודה כאן.
וכן זה דומה לפריימל מוב למי שלא מכיר את שניהם אלא מסרטונים.

kagekun

New member
אני יודע שהם התאמנו בעוד דברים

למרות שהם היו לפחות לפני תקופת השלום, לוחמים מקצועיים. כלומר הלחימה הייתה המקצוע העיקרי שלהם. לא בטוח אגב שכולם היו כאלה חכמים/משכילים. אני מניח שמי יותר ומי פחות כמו גם כישורי הלחימה.

אני זוכר שבזמנו הייתי בקבוצה שחצי מהאימון היה מיועד לכושר גופני. כושר גופני הייתי עושה במכון הכושר והיה לי מוזר שבמקום להתאמן על טכניקה אני צריך לעשות שוב כושר.

יש גם פעמים שמרוב שמכניסים תכנים לתוכנית הלימודים קשה באמת להיות ממש טוב בדבר מסוים. את זה אני אומר גם תוך כדי ביקורת על השיטה שבה אני מתעסק. לפחות אני חושב שיש מקום להתמקד בקיהון.

אני גם הייתי מחובבי הפלדנקרייז (ויש במשפחתי אפילו בכירים בשיטה) כשיטת התנועה המלווה את אמנות הלחימה. אני חושב שכנראה זה חסר לאנשים.

ונראה לי שעדיין

אתה עסוק מדי בהשקפתך ומפספס את העניין פה.
כאן לא מדובר על משהו נפרד אלא סינרגיה.
וכן, לא כל אחד יודע כיצד לעשות זאת.
נסה לקרוא שוב את שכתבתי מנקודת השקפה קצת פחות קשיחה.
אשמח להמשיך ולכתוב.

kagekun

New member
בסופו של יום

איך שלא תקרא לזה, סינרגיה, משהו נפרד, אתה בכל זאת מוסיף. או כמו שאתה אומר, משנה, אולי כי משהו חסר. כשמשנים ומוסיפים משתנים גם דברים אחרים.

Yin

New member
אני לא שואל על הכל מהכל

רק על יכולות תנועה כלליות - חיזוק שרירים, גידים, מפרקים, תנועתיות.

אני לא מכיר את הפרימל מוב.

ELIELI22

New member
שלום שמחתי לשמוע שעשית כזה מסע בכדי להתאמן אצ

שלום שמחתי לשמוע שעשית כזה מסע בכדי להתאמן אצל מישהו, זה מראה על רצינות.

אני חושב שתמיד אפשר לשלב דברים וללמד תוספות נוספות בכדי לשפר את יכולת התנועה.
בעקרון התנועות הבסיסיות שמלמדים בקראטה למתחילים אינן כוללות שימוש בכל כך הרבה תנועה חופשית ויחסית מקובעים... אבל ככל שהרמה עולה ישנה דרישה לשפר ולהשתמש בחלקים רבים יותר של הגוף וזה כולל גמישות ויכולת תנועה טובה יותר של כל פרק בגוף.
ניתן לראות שהבחור עידו ניחן ביכולת מרשימה לנוע במרחב! תנועה שיכולה בודאי לשפר ולהעצים את התנועה של המתאמנים...

מצד שני יש את המקצוענים ויש את החובבים... רוב המועדונים של אומנויות לחימה, הם מועדוני חובבים וקשה מאד להעמיס אינסוף תרגילים על אימון אחד (זה גם לא נכון) לכן הרבה פעמים האימונים מצומצמים למה שאפשר ולא למה שהיינו רוצים. (התחמקות מתפסת מרובה לא תפסת).

ראיתי כבר סרטונים של הבחור, יש לו תשוקה לתנועה והוא מצליח במה שהוא עושה כל הכבוד לו.

בהצלחה!

Yin

New member
אני רציני? דווקא חייכן בדרך כלל

למה אי אפשר להכניס דברים?
לאן ממהרים?

אם יש חומר שיכול לשפר, לא חשוב אם זה של עידו או של אחרים, את הקרטה צריכה להיות סיבה טובה ולא רק לומר "זה לא בודו".
מעניין אותי אם יש סיבה שכזו?

saya2

New member
לדעתי אין, אבל עם סייגים

תרגילי תנועה וחיזוק כדוגמת אלו שבסגנון אני מאוד בעד, ולמען האמת אצור איתך קשר בעתיד הקרוב לגביהם כי הם מעניינים מאוד (מה ההבדל ביניהם למי שמשלב מכון כושר לדוגמה כדי לחזק את הגוף, אני לא מבין).
אמנויות לחימה לא נועדו לקפוא במקום, ולמרות שלא הייתי רוצה לשנות טכניקות לחימה יותר מדי, תרגילים לחיזוק המצב הכללי של הגוף בהחלט פתוחים לדיון.

זה המהות

חוסר הבנה בתחום הכושר הגופני וכיצד לתמוך בעזרתו בפעילות העיקרית.
מה יקדם; מה לא ישנה; ומה יפריע, יעכב, או אף יפצע.
לצערי, אין הרבה שמקדישים לשאלות אלה מחשבה.
עוד פחות שחוקרים את זה על עצמם.
ידע כיצד ליישם זה בהחלט נדיר.

saya2

New member
לשמחתי, יש והיו לי מורים טובים שעודדו לחקור

אם אנשים לא היו חוקרים ומנסים להבין, לא היו לנו בכלל שיטות להתווכח האם מותר לשנות בהן משהו.

כן אני בטוח, אבל

כמו קאגהקון לפניך,
לא מדובר על שינוי טכניקות לחימה.
מדובר על תמיכה בתרגול אמנות הלחימה.
שאלתך מה ההבדל בין זה לבין חדר כושר בהחלט במקום ומהווה נקודת מוצא. לחזור כל הזמן לטכניקות לחימה מקודשות זה מפספס את העניין.

למעלה