תנאי רווחה בהייטק

user32

Well-known member
מנהל
שמעת נכון פחות או יותר

מה שאני מניח שהתכוונו זה שרוב הוצאות המטבחון לא מוכרות למס. זה אומר שאם החברה ממלאת את המקרר בכל טוב אז מישהו צריך לשלם את המס על זה. כיוון שכמעט בלתי אפשרי למסות את העובדים כפי שויני ציין, אז המעסיק משלם את המס מכיסו. יש איזה תקציב "כיבוד" שכן מוכר אבל לדעתי לא מכסה שבריר ממה שיש במטבחון הי-טק ממוצע.

salachshabati

New member
להלן קובץ תקנות מס הכנסה והציטוט הרלוונטי לנ"ל

https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/255_001.htm
&nbsp
(11) הוצאות למתן טובת הנאה שנתן מעביד לעובדיו ואשר לא ניתן לייחסה לעובד פלוני, למעט הוצאות שהוכח כי לפי טיבן אינן מיועדות להעניק טובת הנאה אישית לעובד; הוצאות, בגבולות סכומים שנקבעו בתקנות על פי סעיף 31, להחזקת רכב שבהחזקתו של מעביד והמשמש את עובדיו, ולא ניתן לייחס את טובת ההנאה מהשימוש בו לעובד פלוני; הוצאות שאינן ניתנות לניכוי כאמור לא ייראו כהכנסת עבודה בידי העובדים;

vinney

Well-known member
המם...

בכל מקום בו עבדתי (בארץ...) ספרו. הייתי צריך להעביר כרטיס בחדר אוכל - בשלוש חברות שונות ולא קשורות. אז נכון שלא סופרים כמה פחמימות אכלת וכמה כוסות מיץ שתית, אבל קיבלת "מנה ממוצעת", ועל זה כן אפשר לחייב.
&nbsp
בסופו של דבר יש איזה איזון בין עלות לתועלת. הוצאות מטבחון הן הוצאות די קטנות, להערכתי, יחסית לשאר העלויות של המעסיק. להכריח מעסיקים לספור כמה בדיוק כוסות קפה מי לקח יעלה להם יותר מהקפה עצמו, וזה רק יפגע בעובדים - ופועל יוצא במעסיקים. לכן אין ממש סיבה להתעסק בזוטות שכאלה. ארוחות זה קנה מידה פי כמה יותר גדול (נניח עברנו מחצי שקל פר עובד ליום ל10 שקלים פר עובד ליום), ולכן זה כבר הופך להיות לעסק יותר רציני מבחינת גם התעסקות המעסיקים וגם הכנסות ממסים.
&nbsp
טכנית, על עת שלקחת מהארון של המזכירה אמורים לחייב אותך מס כי קיבלת הטבה של מעסיק. בפועל - אלה פירורים שלא שווה להתעסק בהם לרשויות המס.

user32

Well-known member
מנהל
זה לא עובד בדיוק ככה

עט שלקחת מהמזכירה היא הוצאה מוכרת כיוון שהיא משמשת ליצירת ההכנסה. לכן החברה לא משלמת על זה מס וגם העובד מקבל אותו בחינם כי זה במסגרת העבודה שלו.
תאורטית אם לקחת עט בשביל הילד שלך אז כביכול גנבת ממקום העבודה ובנוסף העלמת מס אבל מן הסתם אף אחד לא יטרח להתייחס לזה. אבל עט בשימוש משרדי הוא הוצאה עסקית לכל דבר כמו הלפטופ ושאר הדברים.

הבעיה עם ההוצאות שנחשבות כהטבות ולא כאמצעי ליצירת רווח. ברוב המקרים נקבעו תקנות: שימוש ברכב, סלולרי, אש"ל בחו"ל, וארוחות (לא מוכרות כלל). במקרים הללו לפי התקנות מה שצריך מופיע בתלוש שכר, מה שמוכר למס מוכר ומה שלא לא.
באוכל במטבחון יש בעיה כי באמת אי אפשר לחייב את העובד במס אבל מצד שני מזון לעובדים לא נחשב להוצאה עסקית אלא להטבה. אני לא בטוח מה בדיוק עושים עם זה אבל כן בטוח שזה לא נעלם וזאת כיוון שכל שורת הוצאה בחברה בע"מ מסווגת ומופיעה בספרים תחת הקטגוריה המתאימה ועם המיסוי הנכון. הוצאות מטבח במשרד גדול מגיע בקלות למאות אלפי שקלים בשנה ותהיה בטוח שזה לא נעלם איפשהו בספרים.

הפתרונות הם בדרך כלל שהחברה מגלמת את המס באופן כזה או אחר ומבלי שזה יופיע בתלוש של העובדים. לא בטוח בדיוק איך זה נעשה חשבונאית אבל ב100% בטוח שהחברה משלמת על זה מס חברות ומע"מ לכל הפחות.

לגבי חניונים: היה דיון גדול אני זוכר לפני כמה שנים וגם נסיון חקיקה ואכן רצו למסות את זה. לא יודע מה נסגר בסוף. אני אישית נתתי חניות לעובדים והצהרתי (באמצעות הרו"ח) על החניות כהוצאה מוכרת אבל רק בדיון ביקורת אוכל לדעת בוודאות איך יתייחסו לזה ברשויות המס.

vinney

Well-known member
גם עט שלקחת הבייתה?

זה שהדפסת משהו בעבודה? שלחת פקס?

בארה"ב יש לזה שם - de minimis fringe benefits. הטבות שוליות שלא שוות התעסקות. אני די בטוח שרשות המסים הישראלית עובדת תחת אותו העקרון של התעלמות מדברים שוליים.

https://www.baylor.edu/financial_services/tax/index.php?id=37800

user32

Well-known member
מנהל
לא מבין איפה הבעיה?

הדפסת משהו? מי קנה את הדפים? החברה. מי הזמין טכנאי מדפסות? החברה. החברה קיבלה חשבונית על ההוצאות? כן. החשבונית מוכרת, נרשמת ומדווחת. הדפסות הכוללות: רכישת מדפסות, שירות ודפים יכולים להגיע למאות אלפים בשנה.

שלחת פקס? יש קו לחברה? יש חשבונית מבזק? יופי, זה נרשם בספרים.

הדברים האלה לא מתאיידים. אלה לא הטבות, אלה הוצאות משרד ומיועדות ליצירת הכנסה ולכן מוכרות למס והעובד לא צריך לשלם עליהן. אם העובד השתמש בציוד החברה לשימושיו האישיים זה רשמית הטבה אבל אף אחד לא יטרח לחפש את זה אז זה סוג של העלמה שכולם חיים איתה בשלום אבל אין הבדל בין זה לבין מנכ"ל שמדווח על חופשה בחו"ל כהוצאה עסקית שנבלעת בשאר הטיסות העסקיות שלו.

הוצאות מטבחון לא נעלמות ואי אפשר להחביא אותם בסעיף אחר. בסטארטאפ הנוכחי כל שבוע מישהו עושה קניות למטבחון (5 אנשים) בכרטיס אשראי של החברה. שבוע שעבר הוצאתי 400 ש"ח. בחודש זה 1600 ובשנה זה יוצא 20,000. לחברה גדולה זה מגיע לחצי מליון ויותר של חשבוניות מהסופר וכיוון שתוכנות ההנח"ש עושות אגרגציה לפי ספקים ולפי סיווגים, אי אפשר להגיד לפקיד שומה "אה, החצי מליון שקל הזה זה זניח, אל תסתכלו על זה".

vinney

Well-known member
המם.... אתה נשמע לי קצת תמים

אתה חושב שאנשים מדפיסים ושולחים פקסים אך ורק בקשר לעבודה....
&nbsp
העניין הוא לא שההוצאות נעלמות, אלא שהעובדים צריכים/לא צריכים להיות ממוסים על זה. אני טוען שאם יבוא מישהו ברשות המסים וידרוש שהכל ימוספר, יתועד וימוסה - התוצאה תהיה לא שהכל ימוספר, יתועד וימוסה אלא שהעובדים יצאו בחוץ לסידורים לשעתיים כי הם צריכים לשלוח פקס.
&nbsp
אותו טיעון אפשר גם לטעון לגבי ארוחות וחניות, אבל מכיוון שהעלויות בעשרות מונים יותר גדולות, כן אפשרי למסות כל עובד בנפרד על ההטבה הספציפית גם בלי להכנס לדקויות של לספור דפים במדפסת ולבלוש אחרי מי שולח פקסים לאן.

user32

Well-known member
מנהל
אתה מפספס את הנקודה העקרית

לגבי פקסים אתה צודק. יש העלמות קטנות וזניחות אבל הם אחוז אפסי מהפקסים העסקיים ולכן לא טורחים לאכוף את זה.

לגבי האוכל במזנונים: כל האוכל במזנונים הם הטבה בלבד. לכן אתה לא יכול לשלם לספקי המזון מכספי החברה בלי שהנח"ש תסווג את ההוצאה, בלי שרו"ח יבקרו את ההוצאה ובלי שפקיד השומה יאשר אותה בסוף.

אתה מבין את ההבדל בין הוצאה מוכרת ללא מוכרת? נראה לי שלא. פקסים הם הוצאה מוכרת, אוכל הוא לא. על פקסים אף אחד לא משלם מס ולכן אין בעיה כי ההוצאה נרשמת כהוצאה עסקית (כן, גם הפקסים הפרטיים של מעלימי המס) ולכן חשבונאית זה מסתדר.
אוכל לא רשום כהוצאה מוכרת ולכן החברה צריכה לשלם מס על ההוצאה הזאת ותהיה בטוח שהיא אכן עושה זאת. לרשות המיסים לא כזה משנה אם העובד משלם את המס או החברה כל עוד המס משולם, כנראה שיש הסדר או נוהל כלשהו.

אם אתה לא מבין את ההבדל בין עט ופקס לאוכל במטבחון ובין הוצאה מוכרת לכזו שאינה מוכרת אז באמת שאין לי כוח להסביר לך יותר.

vinney

Well-known member
אנחנו מדברים על דברים שונים, אתה פשוט לא הבנת.

אם אתה רוצה שאסביר - תגיד. לי יש כוח. אני גם יכול להסביר לך מה זה הוצאה מוכרת ולא מוכרת, אני בטח אחדש לך לפחות משהו קטן.
&nbsp
כמה שאני מכיר אותך, אין שום סיכוי שבעולם שתודה שטעית במשהו, ועוד מולי...
&nbsp

יבגניי34

New member
הטרול המרכזי בפורום הזה הוא אתה. והסיבה שלא חוסמים אותך היא

האמת, אני לא יודע מה הסיבה. כנראה סוג של חמלה מצד מנהל הפורום, מה שמצביע על הורים טובים ובית חם.

vinney

Well-known member
טרול זה מי שמתסיס אווירה בלי לתרום שום דבר ענייני.

עכשיו תקרא את מה שכתבת שוב.

יבגניי34

New member
״אומר רעך כי חמור אתה אל שים לבך אליו, אך אם יאמרו זאת שלושה

שים האוכף על גבך״

ipv6

Member
זאת הגרסה החז"ל-ית ל-

"אם משהו אחד אומר לך שאתה שיכור - תתעלם.
אם שניים אומרים לך - תמשיך להתעלם
אם שלושה אומרים לך - לך הבייתה לישון" ?

יבגניי34

New member
סתם נוסח שלי. ״חברך קרייך חמרא, אוכפא לגביך מוש״ זה המקור.

(בהחלט ייתכן שזה לא המקור - יש גרסאות לפתגם הזה בכל העולם)

vinney

Well-known member
בגלל זה הוא מפעיל טרולים בשלשות? עכשיו ברור

אני לא כועס עליו. זאת מחלה, אין מה לעשות.

ipv6

Member
למה אי אפשר לחייב את העובד במס על מטבחון?

למה שרשות המיסים (שלא ברור לי למי היא נותנת דין וחשבון בכלל) תחליט שאם בחברה שלך יש מטבחון מפואר עם המון אוכל,אז כל עובד שנכנס למשרד אוטומטית קיבל הטבה בשווי X שקלים, בלי קשר למה שהוא אכל בפועל. בדיוק כמו שברגע שאני מעביר כרטיס בחדר אוכל מתווסף לי לשווי מס סכום שלא תלוי בכמה "העמסתי". עובד יוכל להכריז שהוא לא משתמש במטבחון ולא יגבה ממנו מס.

בתור שכיר הייתי במצבים שהייתי יכול לבחור אם לקבל הטבה מסוימת שאני אמור לשלם עליה מס. הייתי שולח ל"כספים" מיילים עם מספר הפעמים שהשתמשתי בהטבה הזאת באותו החודש. חייבו אותי במס לחלוטין על סמך דיווח שלי.

vinney

Well-known member
כי זה לא שווה את זה.

תגדיר "מפואר", תגדיר "המון", תגדיר "אוכל", ותראה איך פתאום המעסיקים מתחילים לשנות את מה שיש להם במטבחון והעובדים נמנעים מלהעביר כרטיס בכניסה.
&nbsp
תאר לך מצב שאתה עובד במשרד בו אין מבטחון, אין קפה/שתיה/חטיפים - מה תעשה? תביא תיק מהבית? או שתצא כמה פעמים לפיצוציה מעבר לכביש? כמה זמן יתבזבז למעסיק, וכמה עובדים יעדיפו לעבוד במקום בו המעסיק יגלם את ה"שווי מס" הזה וזהו?
&nbsp
בארץ, בפועל, המעסיק אכן "מגלם" את זה על ידי כך שזאת לא הוצאה מוכרת, וזה נכנס לחישוב מס של המעסיק. כמובן, שלא כל המעסיקים רווחיים, מס החברות יותר נמוך מהמס השולי לבודדים, וכו' וכד', אבל אלה זוטות.

למעלה