תנאי רווחה בהייטק

LIRON00007

New member
תנאי רווחה בהייטק

שלום לכולם ,
אני מתעניינת כרגע בתחום ההייטק.
אשמח לשמוע מאנשים בתחום מהם התנאים במקומות העבודה
(לא תנאי שכר, אלא תנאי רווחה בשגרת העבודה במשרד)

אשמח לשמוע תגובות :)

choo

Active member
יש כסא ושולחן. לכל עובד! ולרוב גם מיזוג מרכזי

viczi

New member
מיזוג מרכזי זה לא רווחה

ל-90% מהאנשים קר מדי או חם מדי רוב הזמן....

Indigo121

New member
תלוי באיזה תפקיד, חברה, וכו'.

זו לא חגיגה של מסג'ים וארוחות בוקר כפי שתואר לעתים בתקשורת. מפתחים לרוב יושבים בחדר גדול בשורות וצופים במסך כ-9, 10 שעות ביום. אין הרבה מעבר לזה. כוח אדם וכדומה מקבלים חדר משלהם.

Astroo

New member
התייחסות

בד"כ יש ארוחות צהריים במימון חלקי או מלא (חדר אוכל עם קייטרינג או הזמנת טייקאווי מרשימת מסעדות, או תשלום חלקי בכרטיס מיוחד במסעדות עבור ארוחה עסקית). יש מטבחון עם פירות, ירקות, מוצרי חלב, תה וקפה. לנשארים מאוחר יש ארוחת ערב. בחברות הגדולות יש חדר כושר וחוגי ספורט. בפסח וראש השנה יש מתנות (תלושי קניה או מתנה לבחירה או סתם יין ושוקולד). לפעמים יש יום גיבוש אחד בשנה, יום כיף למשפחות והופעה לילדים בחנוכה.
בחברות המסודרות כל עובד מקבל לפחות קורס מקצועי אחד בשנה.

בן100

New member
עוד כמה דברים שלא ציינו מעלי

1. מקום חנייה בחינם ליד מקום העבודה.
2. יום כיף\גיבוש לצוות\קבוצה בין פעם בשנה לבין פעם ברבעון (תלוי במקום עבודה)
&nbsp

BravoMan

Active member
במקומך לא הייתי מנופף במקום חניה חינם!

אני חושש שיש הרבה הייטקיסטים מאזור גוש דן שישמחו לרצוח אותך עבורו

selalerer

New member
נצל"ש: מוסיפים לי היום לברוטו לחישובי מס שווי חניה

לא זוכר במקומות קודמים שראיתי את זה בתלוש.
&nbsp
מישהו יודע מה אומרים החוק והתקנות לגבי זה?

d70

Well-known member
באיזורים עם מצוקת חנייה העובדים משלמים על חנייה
אם למעסיק יש הסדר עם חניונים באיזור,זה יורד מהברוטו בתלוש.אם המעסיק מסבסד חלקית או באופן מלא,אכן מתייחסים לכך כ"הטבה".

Astroo

New member
למה זה צריך לרדת מהברוטו?

זו הוצאה עסקית של המעסיק.
עבדתי אצל כמה מעסיקים ששכרו מקומות בחניונים חיצוניים עבור עובדיהם, והעובדים לא חויבו בשום דבר.

d70

Well-known member
אין לי מושג למה. שאלה לרואי חשבון..
הניחוש שלי שזו דרך של מעסיקים להתגונן מעליית מחירים של חניונים ולגלגל אותה לעובד.
אני מכיר לפחות חברה אחת שעובדת ככה.מה שיותר מעצבן שבחלק מההסדרים, בכלל לא מחייבים לך לחנייה.כלומר ייתכן שתגיע לחניון ולא יהיה מקום פנוי ,ותצטרך לחנות בחניון חיצוני במרחק 10 דק הליכה.

selalerer

New member
אני מבין שאלה התקנות, אבל זה מאוד כללי. יש גם מכונת קפה

salachshabati

New member
"שניתן לכמת"

כלומר אפשר לחשב או למדוד את ההטבה לעובד באופן אישי.

ipv6

Member
האמת ששמעתי פעם מגורם שקשור ל"כספים"

שגם על המטבחון צריך למסות את העובדים פשוט כל המעסיקים ממנים את זה והעובד לא מרגיש. אין לי שמץ אם זה נכון..

vinney

Well-known member
זה לא נכון

אי אפשר למסות עובד על משהו שהעובד לא בהכרח קיבל. אין שום הכרח שהעובד אכן משתמש במטבחון. אי אפשר למסות עובד על הקפה שהוא שתה אלא אם כן אתה יכול להראות שהעובד אכן שתה קפה. כנ"ל עם נייר במדפסת או מים באסלות. ומכיוון שעוד לא הגענו למצב שצריך להעביר כרטיס בשביל להשתין - אי אפשר למסות את כל אלה.

ipv6

Member
זה מה ששמעתי

אותו הדבר אפשר להגיד על חדרי אוכל שהשווי מס שלהם קבוע, למרות שבפועל אף לא סופר בדיוק כמה אכלתי ומה השווי של זה, בחלקם גם לא מעבירים כרטיס.

אולי אני נכנס לשתות מים שהעלות שלהם 0 או שאולי מפוצץ את עצמי ככה שנחסכת לי ארוחת הערב?

בכל מקרה זה מה שנאמר לי על המטבחונים.

למעלה