תמונה של היקפן 120

BigBadWolf

Member
ועדיין אין פרוט

אני לא מחפש שתגן על המכשיר שלך, זה לא עוזר. אני מחפש שתגיד מה כן השגיאות שלו, עד כמה עגולים הגלילים שלך, מה ההדירות של המכשיר. במדע צריך לדעת לשחק פרקליט השטן (devil's advocate). זה אומר שאתה צריך במקום להמשיך לגונן על המכשיר שלך לחפש את נקודות התורפה שלו. אם לא תעשה זאת לא אוכל להעריך את נכונות הניסוי (מלבד ההוכחות המתמטיות מהן אני מתעלם כרגע).
 

aetzbar

New member
אני מציע גם לך שתבנה היקפן לעצמך ותבדוק

עליו את כל השאלות המוצדקות שאתה מעלה.

אין זה תפקידי

הצגתי תיאוריה, בניתי מכשיר , הצגתי מפרט טכני שלו , הוא הוכיח את התיאוריה , ובזה הסתיים תפקידי.

בנה לך היקפן , ותראה מה הוא אומר .

בהצלחה

א.עצבר
 

BigBadWolf

Member
אין לי אפשרות לבנות היקפן כמו שלך

לא נתת את רמת השגיאה, לא פרטת את מקור החלקים, את איכותם, את החומרים מהם עשויים. איך אני יכול לבנות היקפן ולקבל תוצאות כמו שלך אם אין לי את כל הנתונים? ולמה שאבנה מכשיר שכזה אם מראש אינני בטוח אם יהיה מדוייק או הדיר? בתור ממציא המכשיר עליך לתת עליו פרוט מלא ולא חלקי, כזה שאני אוכל לדעת עליו כל מה שאצטרך.
לי יש את המתמטיקה, מבחינתי אני לא צריך את ההיקפן בשביל שאלה זו אלא אם תוכיח לי ללא שם ספק שהמתמטיקה טועה. בשביל הוכחה שכזו אתה צריך לתת את כל נתוני הניסויים כולל כל השגיאות וההדירות. לא תוכל להתחמק מזה, אם אתה רוצה לשכנע מישהו אכן זה מתפקידך לספק את כל הנתונים הרלוונטיים.
 

aetzbar

New member
המתמטיקה לא מסוגלת לטפל בצירוף האורכים

של היקף מעגל וקוטרו, מכיוון שזה צירוף אורכים אקראי ללא קשר מתמטי תומך.
צירוף אורכים אקראי זה, דומה לצירוף אורכים אקראי של עיפרון וקיסם.
למתמטיקאי אין מה לעשות עם צירוף אורכים אקראי חסר קשר מתמטי תומך.
לפיסיקאי יש מה לעשות, והוא מודד כל אורך אקראי.

אני הגעתי להבנה ברורה כי נושא פאי הוא נושא פיסיקלי שייחקר בדרך של מדידה,
ואין שום אפשרות לחקור אותו בדרך של חישוב.
אתה יכול לא להסכים, וכאן דרכינו נפרדות.

שים לב, אני הולך אל דרך המדידה ואל יצירת מכשיר חדש, כאשר אני משוכנע לחלוטין
שבדרך מתמטית אין כל אפשרות לחקור את היחס בין היקף המעגל וקוטרו.
אתה בוודאי לא תסכים לכך.

א.עצבר
 

BigBadWolf

Member
הדיון כאן הוא לא על המתמטיקה, למה אתה מתחמק?

דיון על המתמטיקה מאחורי פאי היה כבר מזמן מזמן בפורום מתמטיקה וגם בפורום זה, שם אני ואחרים ניסו לשכנע אותך שיש קשר. אתה לא מאמין בקשר הזה, בסדר, אבל אני כן. לכן, אם אתה רוצה לשכנע אותי שיש בכלל צורך בטיפול פיזיקלי תצטרך לשכנע אותי שיש משהו לא בסדר בקשר המתמטי, ובמקרה שלך לעשות זאת מתוך הפיזיקה. ומכיוון שבמדידה פיזיקלית בניגוד למתמטיקה הדבר הכי חשוב הוא השגיאה, תצטרך לספק לי דרך לחשב את שגיאת הניסוי שלך ואת כל התוצאות.
 

aetzbar

New member
אני לא מעוניין לשכנע אותך, בנה לך היקפן והוא

ישכנע אותך, או שלא.

א.עצבר
 
אפליו לא כתבת מנין הגיעו החלקים.

כששאלתי אותך מה שמה של ה"מעבדה בארה"ב" שממנה הגיעו הגלילים - לא רצית לענות.

למה אתה לא מספק מפרט טכני? ממה אתה מפחד,עצבר?
 

aetzbar

New member
כל דבר בזמנו, וכאשר יערך ניסוי חוזר

בנוכחות מתמטיקאים ופיסיקאים, יש טעם לפרוש את כל הפרטים ומסמכי הגלילים.

א.עצבר
 
מצויין. כבר קבעת תאריך ומקום?

או שאתה עדיין מחכה לפיה טובה שתופיע בחלונך ותבשר לך שהיא אירגנה קבוצת מתימטיקאים ופיזיקאים שיושבים ומחכים רק לך ולהיקפן שלך?

אם אתה לא נותן את המפרט הטכני, איך אתה מצפה שאנשים יבנו היקפן משל עצמם? אתה איש נורא מבלבל. אתה רוצה שיכירו בתיאוריות שלך, אבל לא נותן לאף אחד את היכולת לעשות זאת. אתה מפרסם נתונים חלקיים, בפורמאט מבלבל, ואז טוען ש"תפקידך הסתיים". אז תרשה לי להגיד לך, מר א. עצבר, שגם תפקידם של האחרים הסתיים. אף אחד לא חייב לך כלום.

ראיתי אותך פעם אחרי פעם מציג תיאוריה, ואחרי שמישהו העז להציע משהו קונסטרוקטיבי, מיד נסוגות וטענת "תפקידי הסתיים" או "שמישהו אחר יעשה את זה" - וכפי שכבר אמרתי לך, זו התנהגות של פחדן. כנראה שבתוך תוכך, גם אתה לא מאמין לידיעה הטבעית שלך, וחושש לעמת אותה עם המציאות. אילו היית מאמין לעצמך באמת, כמו מדען אמיתי, כבר מזמן היית מתדפק על דלתות המעבדות והיקפנך בידך, ותובע שיבדקו את אמיתות טענותיך. כך מתנהג אדם שמאמין בעצמו ובתיאוריות שלו, אבל אתה לא כזה. אתה רק עושה כאילו.
 

aetzbar

New member
לאחר מדידות חוזרות ונשנות,

ולאחר שיפור משמעותי בקביעת "מצב אפס" , התוצאה של מינוס 9 מעלות, ירדה למינוס 6.8 מעלות.
תוצאה זו מניבה יחס היקפים של 79.98111 , כאשר יחס הקטרים הוא 79.98666
ההפרש ביחסים ירד ל 0.00555 שהוא כמחצית מההפרש שהתקבל קודם.
גם הפרש זעיר זה מוכיח את התיאוריה של פאיים ייחודיים, אבל הוא מצביע על דרישת דיוק מופלגת בבניית היקפנים.
היקפן חייב להיות מכשיר מדידה מדויק מאוד, כדי להבחין בשינוי זעיר ביותר "שהסתתר" במשך אלפי שנים.
מטלה זו ממתינה למוסד מדעי בעל תקציב גדול, שיחזור על הניסוי שערכתי.

א.עצבר
 

דייהטסו

New member
עצבר

גם אם מטרת קיומך היחידה היא לעצבן את מטילמוות, אשריך
 

aetzbar

New member
סיכום הנושא

מאחר שבעיית היחס בין היקף מעגל לקוטרו ,
היא בעיה פיסיקלית ולא מתמטית , אין כל אפשרות ( מעשית או תיאורטית ) להוכיח, כי אותו יחס יופיע בכל המעגלים.
( אותו יחס פירושו ... פאי בודד המופיע בכל המעגלים ).
לכן, כל המחזיק בטענת פאי בודד , מבטא אמונה גיאומטרית שאכן כך הוא הדבר.

לעומת זאת, יש אפשרות תיאורטית לקבוע כי לכל מעגל יש פאי ייחודי,
על פי ההבחנה כי לכל מעגל יש צורת קו עגול ייחודית, בעקמומיות שלה.
אבל יש גם אפשרות מעשית להוכיח את רעיון הפאיים הייחודיים,
על ידי בחירת שני מעגלים ממשיים , ומדידת יחס הקטרים שלהם ויחס ההיקפים שלהם.
כאשר יובחן בבירור ( מעבר לתחום השגיאה ) כי יחס הקטרים ( לא שווה ) ליחס ההיקפים , תתקבל הוכחה לרעיון הפאיים הייחודיים.
היות ומדובר בהפרש זעיר ביותר בין היחסים האמורים, מכשיר המדידה חייב להיות בעל דרגת דיוק עליונה, הנובעת מייצור בטכנולוגיה המכנית המתקדמת ביותר הקיימת כיום.

גם בחירת הקטרים של המעגלים הממשיים חשובה מאוד. מול בחירת מעגל ממשי בקוטר 120 מ"מ , יש לבחור מעגל ממשי בקוטר זעיר ככל האפשר. אני בחרתי מעגל זעיר בקוטר של כ 1.5 מ"מ ,אבל עם תקציב גדול אפשר לבנות היקפן שהמעגל הזעיר שלו יהיה בקוטר של 0.5 מ"מ . עם נתונים כאלה, אפשר יהיה לקבל תוצאה ברורה הרחוקה מתחום השגיאה, &nbs
 

aetzbar

New member
המשך הסיכום

עם נתונים כאלה, אפשר יהיה לקבל תוצאה ברורה הרחוקה מתחום השגיאה, שתוכיח כי יחס הקטרים ( לא שווה ) ליחס ההיקפים.
אבל יש לזכור , כי אם עוד לא התקבלה תוצאה ברורה כזו, אין זה אומר כי יחס הקטרים = ליחס ההיקפים טענת השוויון הזו תישאר תמיד בגדר אמונה גיאומטרית, שאי אפשר להוכיחה באופן תיאורטי, ובוודאי שלא בדרך מעשית.
אני הלכתי עם רעיון הפאיים הייחודיים עד קצה גבול יכולת הביצוע שלי, עם ייצורו של היקפן 120 , וקבלת התוצאות שהצגתי. מכאן ואילך פתוחה הדרך לכל מוסד מדעי בעל תקציבי מחקר , לבנות את היקפן 300 , או אולי את היקפן 500 , ולהוכיח באופן חד משמעי את רעיון הפאיים הייחודיים.
א.עצבר
 
לא נכון.

זה לא "קצה יכולת הביצוע שלך". קצה יכולת הביצוע האמיתי שלך הוא לגשת למוסדות מדעיים בעלי תקציבי מחקר ולשכנע אותם לערוך את המדידות הנ"ל.

כך עושה כל מדען. כולם מסתייעים במיכשור ומומחיות של מוסדות מחקר מתוקצבים.כולם מבקשים תקציבים ומענקים לפרוייקטים שלהם.

ההבדל בינך ובין מדען לגיטימי הוא שמדען לגיטימי ניגש ביוזמתו למוסד מחקרי ומבקש תקציב וציוד לפרוייקט, ואילו אתה יושב בבית ומחכה שזה ייפול עליך מהשמיים.
כנראה שההבדל הזה נובע מכך שמדענים אמיתיים באמת מאמינים שהפרוייקטים שלהם ראויים להשקעה, ואליו אתה לא ממש מאמין בזה, וככל שאתה עורך יותר ניסויים בעצמך כך מתברר לך עד כמה ה"ידיעה הטבעית" שלך לא תואמת למציאות. וכיוון שכך, אתה חושש להעמיד אותה למבחן אמיתי.
 

aetzbar

New member
נוסחת המעגלים - השערה בהשראת קפלר

קפלר גילה לנו, כי מספיקה מדידה אחת של צירוף ( רדיוס הקפה ומהירות הקפה ) , בכדי לדעת כל צירוף אפשרי.
נוסחת קפלר היא ...רדיוס הקפה * מהירות הקפה בריבוע = מספר קבוע K

השערתי היא , שכך גם יהיה במעגלים, כאשר מדידה אחת צריכה להשיג קוטר של מעגל והפרש ייחודי שלו.
הפרש ייחודי של מעגל = פאי ייחודי שלו מינוס פאי מינימלי הידוע כ 3.14159
פאי ייחודי של מעגל ...תמיד גדול מפאי מינימלי , בהפרש ייחודי שלו.

נוסחת המעגלים תהיה ... קוטר המעגל ב מ"מ * הפרש ייחודי שלו בריבוע = מספר קבוע של המעגלים

אם מדידה מדויקת תשיג כי ההפרש הייחודי של מעגל בקוטר 0.1 מ"מ = 0.01 , המספר הקבוע של המעגלים יהיה 0.00001

נוסחת הפרש ייחודי של כל מעגל שקוטרו גדול מ 0.1 מ"מ תהיה... הפרש ייחודי = שורש של ( 0.00001 / קוטר המעגל )

כך נקבל

קוטר המעגל מ"מ .............................הפרש ייחודי......................פאי ייחודי..

0.1 .............מדידה ..............................0.01 .........................3.15159
0.2 ..............חישוב.............................0.0071.........................3.14869
0.5 ..............חישוב............................0.00447 .......................3.14606
1 .................חישוב...........................0.00316 ........................3.14475
1.5 ..............חישוב..........................0.002588 .......................3.14417
10................חישוב..........................0.001 .............................3.14259
100..............חישוב..........................0.000316 .........................3.1419
1000............חישוב.........................0.0001 ............................3.14169

וכן הלאה, ככל שקוטר המעגל גדול יותר, הפרש ייחודי שלו קטן יותר,
ופאי ייחודי שלו הולך ומתקרב ל פאי מינימלי.

לגבי מעגלים שקוטרם קטן מ 0.1 מ"מ , על פי השערה, פאי ייחודי שלהם ילך ויגדל עד למקסימום של של 3.162

א.עצבר
 
למעלה